- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
-
- Konu Sahibi socialscientist
Yarın bir gün adam sizden ayrılır, bir ay içerisinde evlenir . Siz de onun karısıyla binip gezdiği arabanın kredisini ödersiniz. Yaşanan gerçek bir olaydan bahsediyorum. Bunu da yazın aklınıza.Hiç öyle bir derdim yok. Paramı malımı sakınmam.
Borcu benim, araba senin üzerine olsun dedi zaten ama kabul etmem zaten bu şekilde de. Gerçi banka o şekilde kredi verir mi onu bilemiyorum
Yarın bir gün adam sizden ayrılır, bir ay içerisinde evlenir . Siz de onun karısıyla binip gezdiği arabanın kredisini ödersiniz. Yaşanan gerçek bir olaydan bahsediyorum. Bunu da yazın aklınıza.
Playboy arabasi kesinlikle 2 kapılı araçlar. Yeni yetme nerde sabah orda aksamcilarin . Biz gördüğümüz zaman aynen böyle düşünüyoruz. Adamin niyeti belli kadın üzerinden rahatlik . Tek başına kalsa o maaşla değil araba ev kirasıni ve gecimini ancak yapar . Düğün için bir tarafini sikmak zorunda kalir. İnşallah konu sahibesi nin gözü açılır. Ne diyelim.aynen valla. hani jeep alalım ne bileyim volvo sen de güvende hisseder kullanırsın ben sana öğretirim diyen de yok 2 kapılı playboy arabalarına bakıyor.
ya bu adamın bencil olduğunu ilk konusunda da söylemiştim ama kendisi çok sevdiği için gözü kör olmuş bence. çok fedakarlık yapıyor herşeyi kendi fedakarlık yapıyor adamın yaptığı fedakarlık da birlikte akşam yemeği yemek.
Hemşire bir arkadaşım. Kredi çektirdi adam ona (kendisi sigortalı bile değildi), o parayla araba aldı. Bir hafta sonra soğuk davranmaya başladı, kız ondan ayrılsın diye her şeyi yaptı ama arkadaşımın gözü kördü. Baktı kız ayrılmıyor “düğünü erteleyelim, hazır değilim şu an, ben arabayı en kısa sürede satıp sana parasını veririm kredini kapatırsın” dedi. Bir baktık adam evlenmiş tabii ki arabanın parasını vermedi. Kız adamın kredisini kaç yıl ödemeye devam etti. Ailesi katil olmasın diye onlara da bir şey diyemedi. Erkekler her b... yer.aynısını yazdım.. kim yaşadı bunu? yapar bu erkek milleti.
Hemşire bir arkadaşım. Kredi çektirdi adam ona (kendisi sigortalı bile değildi), o parayla araba aldı. Bir hafta sonra soğuk davranmaya başladı, kız ondan ayrılsın diye her şeyi yaptı ama arkadaşımın gözü kördü. Baktı kız ayrılmıyor “düğünü erteleyelim, hazır değilim şu an, ben arabayı en kısa sürede satıp sana parasını veririm kredini kapatırsın” dedi. Bir baktık adam evlenmiş tabii ki arabanın parasını vermedi. Kız adamın kredisini kaç yıl ödemeye devam etti. Ailesi katil olmasın diye onlara da bir şey diyemedi. Erkekler her b... yer.
Playboy arabasi kesinlikle 2 kapılı araçlar. Yeni yetme nerde sabah orda aksamcilarin . Biz gördüğümüz zaman aynen böyle düşünüyoruz. Adamin niyeti belli kadın üzerinden rahatlik . Tek başına kalsa o maaşla değil araba ev kirasıni ve gecimini ancak yapar . Düğün için bir tarafini sikmak zorunda kalir. İnşallah konu sahibesi nin gözü açılır. Ne diyelim.
Konu sahibi kardeşim ben bu adamın seninle evlenecegine adım gibi eminim. Sadece senin emeklerini taktir etmeyeceğini ,yaptığın tüm fedakarlıkların zaten olması gereken olağan şeyler olduğunu ,hatta arabayı kendisinin aldığını ve ödediğini de soyleyecegine de eminim.
Erkek arkadaşımla maaşı tatillerde yediğim fikrine nereden kapıldın? Daha yeni mezun oldum yeni atandım. 23 yaşındayım üniversiteyi çalışarak okudum. O devede kulak birikim de oradan.Maasini elinle kazaniyorsun ağzına ye ! Sana maaşın batıyor mu , yoksa dert görmeyince kaşıntı mi tuttu! Erkek arkadasin bu adam, kocan değil nisanlin değil. Aranızda aynı evi paylaşıp ,ortak gider paylaşmaktan başka resmi hiç bir şeyiniz yok! Adam nisan ve düğünü de bedavaya getirse, kendi maaşını rahat rahat tabiri caiz ise yese , sende kredi odesen , altinda da sonmodel arac oh ne güzel ! Lüküs hayat MİS ... Daha ne olsun. Güzel kardesim bak hayat tecrübesi edinmemis, gelen maaşı erkek arkadaşınla Tatillerde harcamış devede kulak birikim yapmışsınız. Erkek arkadaşınla bir nisanlanın evlilik hazırlığı yapın ,bir ekonomi planı yapin. Birbirimizin talep ve isteklerinize tam bir uyum halinde olun. Ondan sonra lüks yaşayın. Lüks çünkü 200000 tl araç fiyati , beyin maaşı 4 bin ,kurulan hayaller facia. Ben ve eşimin maddi durumuz gayet iyi iken orta halli araçlara binmekteyiz. Yatırımı daha makbul ve mantıklı yerlere yapmaya çalışıyoruz ki aylık giderimiz 20.000 tl yi bulmasına rağmen. Eşim her zaman sen ne düşünüyorsun , sana mantıklı gelmiyorsa olmasın diye fikir soruyor en azından. Kendi keyfine düşkün, bir tek kendini düşünen egoist , sonradan görmüş ve %90 farklı bir.plan üzerine davranış sergileyen insanlar erkek arkadaşınin sergilediği davranışlar sergiliyor ,haberin olsun ,aklının bir köşesinde bulunsun.
Evet , ailelerin bütçesi bir olur. Ama siz henüz evli değilsiniz ve bir ayrılık durumunda yasal bir dayanağınız yok. Ev giderlerine birlikte yaşarken katılmanız normal ama birikimlerinizi vermeniz ve ona araba almaya ortak olmanız normal değil.Ben evlenmek istemiyordum ki. Bana göre ailelerin bütçeleri bir olur. Ben aile olduğumu anlamıyorum öyle ayrı gayrı.
Evet riski farkındayım ama aşık olduğum adama güvenmek istiyorum. Diken üstünde evlilik mi olur
Ya ben kiraya ve faturalara bile zorla ortak oldum aslında öyle şey bir insan da değildir ama kafam karıştı şimdi.
İlk ay tartıştık ben kiraya ve faturalara ortak olmazsam yanına taşınmam dedim. Sonra verdim hep de aldı yani. Bana da anormal gelmemişti bu zamana kadar. Anormal mi almamalı mıydı sizce?
Bide yeni mezunum okurken 10bin lira biraz da dolar biriktirmiştim. Bütçeleri birleştirelim diye ısrar ettim, küstüm falan onun hesabına yatırttırdım parayı. Sonuçta onu da kabul etti.