Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

İmzami atarim. Ben gelirimi yazmaya çekindim ama eşinizinkine benzer...
Ben bile 200.000lik araba bakmıyorum araba değer kayip etmez diyenler hic araba alip satmadı galiba:)
200000liralık arabaya benzin alacak parasi kalmıyor haberi yok

İnşallah canim. İnşallah her kadin helal süt emmiş bir erkeğe rastlar ama benim dilim değil yanmadik yerim kalmadığı icin aşırı dikkatliyim.
Derlerya:babana bile güvenme

Ya sana inanamıyorum cok iyi cok saf birisin ama dünya senin kadar iyi degil maalesef. Gidip birikimini bile ona vermissin yapma cok üzülürsün. Arabayı resmen “bak senin için arabayı sattım şimdi kredi cekip arabaya alalım fedakarlıgımın müfakatı olsun” diyor. Belliki cok verici birisin dikkat et üzülme

aynen ki hele vergisi kaskosu orasına girmiyorum motoru da yüksektir su gibi benzin yer o araç

Valla olası bir ayrılık durumunda senin ödediğin arabayla adam fink atarken insanın kalbi değil duvarlara vurmaktan kafası da kırılabilir

4 bin lira gelir ile 200 binlik araba
Kafalar süper ne içiyor bu gençler
4 binin 3bini krediye gidince sigortası, vergisi, servisi derken depoyu dolduracak parası bile kalmiyor.
Birde evlenip ev geçinderecek
Konu sahibide ciddi ciddi soruyor burda
Annenize bi sorsanıza aynı burda yazdığınız gibi anlatın ama bakalım size nasıl akıl verecek.

Hiç öyle bir derdim yok. Paramı malımı sakınmam.
Borcu benim, araba senin üzerine olsun dedi zaten ama kabul etmem zaten bu şekilde de. Gerçi banka o şekilde kredi verir mi onu bilemiyorum
Ben hala eski arabasını neden sattığını anlayamadım .Buradan bakınca eşya almak için değil kendisine daha üst modelini aldirabilmek için satmisa benziyor

Başka bir üyeye sitem edip,
sormuşsunuz ama ben cevap vereyim.
Şu çıkarımı yaparım.
Bütçe yönetimi yok.
Hesap,kitap bilmiyor.
'Beğendim,istiyorum,alacağım' mantığında.
En önemlisi de 'el ....... ile gerdeğe giren' tiplerden yani sizin maaşınıza güveniyor.

Evlenince evin ekonomisini siz yönetin derim.
Açıkcası 200 binlik arabaya binecek adamın onun vergisini,kaskosunu,yakacağı benzini hesaplamayacak geliri olması lazım.

Hele de ekonominin bu kadar dalgalı ve belirsiz olduğu bir ortamda ben bu kadar pahalı araba hevesini yersiz, çocukça ve mantıksız buldum.

aynen ki hele vergisi kaskosu orasına girmiyorum motoru da yüksektir su gibi benzin yer o araç

Olurmu canim...adam niye düşünsün bunlari:) topkapi palace kapisi gibi nişanlısı var...
Kadin cırt-cırt vurur karti.
200.000 liralik (benzini cabasi) arabayla tatile gitmek yerine her ay Emirates ucak bileti alirim fink atarim yani.
Baktığı caprio araçlar 13-18litre yakiyordur vallah o paraya biletler oluyor. Ben gecende turkish airlines dan 19 EUR izmire ucdum.

he bi de araba alma sebebi seyahat idi demi... yersen... hiç hayatımda tatile arabayla gitmedim de ondan bilemedim pek.

valla maldivlerde balayı 20-30 bin lira falan tutar herhalde. tam emin değilim ama en azından konu sahibi de gider. binmeyeceğim arabaya o kadar para bilemedim..

bi de adam cabrio ile kızlara hava atacak, bilmiyorum ya, düğün olmadan o arabaya el sallarsa arkasından şaşırmam hoş konu sahibini elinden kaçırmak istemez adam ne de olsa para gelmeye devam ediyor mutlu olsun diye.

Ben de tereddut ettim de absurtlugun buyuklugunu vurgulamak icin yazdim.. Kesinlikle haklisiniz.. Maas 4 bin, 3 bin kredi. Arabanin bakimina, benzinine para kalmaz geriye Benim icin onemli olan arabanin guvenli olmasi ve ihtiyaclarima cevap vermesi.. Fazlasi israfmis gibi geliyor.. Benim gozumde araba yatirim araci olamaz. Seneden seneye deger kaybi oluyor. Bu ekonomik krizde hem de kredi cekerek luks bir arac almak asla akil kâri degil.

Az once konunun tamamini okuyunca konu sahibi adina uzuldum. Cunku temiz kalpli bir insan ve nisanlisinin gozu cok acik.. Konu sahibi birikmis 10 binlirasini ortak hesaba koymus. Nisanlisi da arabayi satarken gelen parayi ortak hesaba koyariz demis ama sattigi gibi parayi kendi hesabina yatirmis.

Bir de adam tek kapili spor arabalara bakiyormus.. soyle buyuk genis 4x4 aile arabasi da degil yani..

Arkadaşın maaşı 5500 olduğuna göre üniversitede (sanki öyle hatırladım) okutman asistan gibi bir şey olmalı. Nişanlısı kızın ilerleyip kadro vs ile yükselmesi durumunda maaşının da artacağına güveniyor sanırım

Bence hiç mantıklı değil evlendikten sonra da böyle yatırımlar yaparsa işiniz zor. 4 bin lira maaşla 200 bin liralık araba almak bana hiç mantıklı gelmedi. O arabanın MTV si kim bilir kaç liradır. Bizim arabamız şuanda 2. El piyasası 95-100 bin ödediğimiz MTV geçen yıl 2.700 tl bu yılkini bilmiyorum. Kaldı ki düğünde hiç ummadığın harcamalar çıkıyor. Yani senin maaşına güvense bile İstanbul’da nasıl geçineceksiniz.

Maasini elinle kazaniyorsun ağzına ye ! Sana maaşın batıyor mu , yoksa dert görmeyince kaşıntı mi tuttu! Erkek arkadasin bu adam, kocan değil nisanlin değil. Aranızda aynı evi paylaşıp ,ortak gider paylaşmaktan başka resmi hiç bir şeyiniz yok! Adam nisan ve düğünü de bedavaya getirse, kendi maaşını rahat rahat tabiri caiz ise yese , sende kredi odesen , altinda da sonmodel arac oh ne güzel ! Lüküs hayat MİS ... Daha ne olsun. Güzel kardesim bak hayat tecrübesi edinmemis, gelen maaşı erkek arkadaşınla Tatillerde harcamış devede kulak birikim yapmışsınız. Erkek arkadaşınla bir nisanlanın evlilik hazırlığı yapın ,bir ekonomi planı yapin. Birbirimizin talep ve isteklerinize tam bir uyum halinde olun. Ondan sonra lüks yaşayın. Lüks çünkü 200000 tl araç fiyati , beyin maaşı 4 bin ,kurulan hayaller facia. Ben ve eşimin maddi durumuz gayet iyi iken orta halli araçlara binmekteyiz. Yatırımı daha makbul ve mantıklı yerlere yapmaya çalışıyoruz ki aylık giderimiz 20.000 tl yi bulmasına rağmen. Eşim her zaman sen ne düşünüyorsun , sana mantıklı gelmiyorsa olmasın diye fikir soruyor en azından. Kendi keyfine düşkün, bir tek kendini düşünen egoist , sonradan görmüş ve %90 farklı bir.plan üzerine davranış sergileyen insanlar erkek arkadaşınin sergilediği davranışlar sergiliyor ,haberin olsun ,aklının bir köşesinde bulunsun.

Erkek arkdaşınız henüz olgunlaşmamış evlenirken birdaha düşünün.Bu resmen bencillik bana kalırsa.Tamam arabaya ihtiyacınız var anlıyorum ama sırf lüks arabaya binmek için sizin bu yükün altına girmenizi istemesi bana mantıklı gelmiyor.

Aynen katılıyorum. Niyet pek düzgün değil kesinlikle. Kadının fikrini almayi aklına bile getirmemis.muhtemelen 40 _ 50 binlik araba satmış 3 katını aldırma çalışıyor.

Aynen katılıyorum. Niyet pek düzgün değil kesinlikle. Kadının fikrini almayi aklına bile getirmemis.muhtemelen 40 _ 50 binlik araba satmış 3 katını aldırma çalışıyor.

aynen valla. hani jeep alalım ne bileyim volvo sen de güvende hisseder kullanırsın ben sana öğretirim diyen de yok 2 kapılı playboy arabalarına bakıyor.

ya bu adamın bencil olduğunu ilk konusunda da söylemiştim ama kendisi çok sevdiği için gözü kör olmuş bence. çok fedakarlık yapıyor herşeyi kendi fedakarlık yapıyor adamın yaptığı fedakarlık da birlikte akşam yemeği yemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…