Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

4 bin maasla aylik 3 bin odemesi olan arabalara bakiyorsa bu adam ileride her akilli telefonu 1 ay kullanir,her sene araba degistirir,en pahalisindan giyinir,en pahalisini yer,en pahali yerlerde gezer. Huy olarak yapilabilecek cikarimim bu.
Hazirana 13 ay var. 13 ay oncesinden iki maas oluruz nasilsa,o yuzden ona gore araba bakayim diyen adama ben saygi duymam. Hayirdir evlenmedik daha noluyor yani? Belki is bozulacak,nasil emin ki bu kadar evleneceginizden?
Ben nikah yaptim gecmiste,dugun olmadan ayrildim, bir gun bile evlilik hayati yasamadan. Boyle durumlari yasamayacaginizin garantisi var mi da luks araba bakiyor? Gormemislik yani bu resmen

Bi farkı yok. Ben hukuken beni koruyan bir şey olmadığını farkındayım. Tek derdim bana böyle bir kazık atarsa kalbim kırılır, üzülürüm vs bunlar. Giden maddi şeylere üzülmem yani
Hani az önce sormustun ya bi arkadasa gercekten cok safsın

Kendi sattığı arabanın parasını ortak hesapta tutmayı söylüyordu satmadan evvel ama sattıktan sonra direk kendi hesabına attı hiç mevzusu edilmedi. Hoş istemem parasını ama bu da aklıma takıldı
O kadar iyi niyetlisin ki.. Umarım hiç üzülmezsin..

Adamın sizle maaşınız için evlendiğini düşündüm şu an. Eski arabayı evleneceğim diye sat, sonra da 4.000 liralık maaşla git lüks araba peşine düş. Onu da sevgili nişanlının kucağına bırak. Evlenmek için çırpınışlara 10 numara sebep :) Ki düzgün bir insan nişanlılık döneminde sizi böyle bir borca çekmezdi. Helal olsun güzel bulmuş yolunu..

Bu uyanık adamdan koca filan olmaz. Huyuna, suyuna cevabım da budur.

valla ben de olası bi aldatılma vakası için sözleşme düşünüyorum şöyle donuna kadar alabileceğim bir sözleşme

keşke erkekler de bizim kadar duygusal vefalı olsalar da kadınlar üzülmese. insan gerçekten gördükçe duydukça gözü açılıyor, gözü açık olmayanları da açayım diye böyle çırpınasım geliyor.

Evleneceğiz diye arabamı sattım bak, şimdi yeni bi arabayı hak ediyorum diye düşünüyor sanırım erkek arkadaşınız. Evleniyoruz,paraya ihtiyacımız var diye araba satılır elbette ama yine araba almak için aylık 3bin tl ödemeli krediye bulaşmak neden? Madem arabayı satmayıp evlenmek için kredi çekseydiniz? Bir de ne kadar birikmişiniz var bilmiyorum ama 4 bin tl geliri olan birine 200bin tl kredi verilir mi hiç bilmiyorum. Nasıl olsa evlenicez senin üstüne çekelim krediyi diyebilir ilerde.
Yani konu sahibi hanımefendi, kesin olan tek şey, erkek arkadaşınız arabasını değiştirmek için bir şeyleri bahane etmiş belli ki. Ayrıca o 4 bin tl maaşından 3binini krediye ödeyince geri kalan her şey sizin maaşınızla ödenecek. Şimdi gözünüze sevimli görünüyor olabilir bir şeyler ama buradaki bir çok kadın bir şeyleri tecrübe ettiği için böyle yazıyor.
Bir daha araba mevzusu açılırsa bence,evlendikten sonra ben biraz ara vermek istiyorum çalışmaya eve adapte olabilmek için,o yüzden böyle bir borcun altına girmeyelim diyin. Davranışlarına ve tepkilerine göre ilerlersiniz.

Ay işte bir tek o tip arabaları beğeniyor. Tek kapı cabrio vs e bunlar aile arabası değil. Alan olmuyor

e yuh konu sahibi nolur bu kadar gözün kapalı olma.

adamın araba seçimi bile falso. ben de şöyle büyük geniş güvenli suv vs aile arabası falan bakıyor sanıyordum.

Inanilmaz absurt esimin aylik geliri nisanlinizin tam 10 kati. Ama yine de kullandigimiz araba 200 bin liralik bir araba degil. 4 bin lira maasla hangi akla hizmet? Ki evlilik var bunun ucunda 1 sene sonra. Giderler cogalacak. Kiradaymissiniz 1 daire alin daha iyi. Asla asla asla izin vermeyin. Araba deger kaybetmez demis birisi ama gayette kaybediyor.

200 binliranın üzerinde mi araç yuh afedersin. Biz 50 binlik araca acaba diyoruz ki maaşlarımız sizle birebir aynı hatta bir tık fazla bizim.
Bide 2. Eli öyleymiş valla yaşıyorsunuz bu hayatı ne diyelim
Ayrıca konu sahibi şimdi pembe gözlüklerini yavaşça yere bırak burda o kadar kadın var emin ol birşey bilip söylüyorlar hayat keşke senin düşündüğün gibi dizi film tadında olsa kendini ona emanet etmek falan nebilim :/

Sevdiğiniz eşiniz için der miydiniz cidden? Ben o mutlu olsun diye girdim bu hesaplara. Ben de mi sorun var salak mıyım acaba? Bence eşler böyle olmalı.
Eger butceniz uygun degilse dersiniz tabi ki. Akil var, hesap var, kitap var. Benim esimin de hayalinde bir araba var. Evlenmeden onceki birkimiyle rahatlikla alabilirdi. Ama o eski arabasini satti ve birikmisini dr evlililigimize harcadi. Simdi benim kucuk arabamla idare ediyoruz. Cunku esim mantikli bir insan. O arabayi ne kadar istese de bu istegin bu butceyle cocukca bir istek oldugunu biliyordu. Ileride alacagiz o arabayi ama sartlar olgunlastiginda.

yo ben vermem valla. ben alabileceğim en lüks evi alıp araba olarak da en güvenlisini ((en pahalısı değil) alma taraftarıyım o da param varsa. param kısıtlıysa benim önceliğim evdir.

bence de planı kurmuş, yoksa şu dönemde hele cabrio bakan adam da ne bileyim...

benim arkadaşlarım 20 bin lira falan alıyor onların bile altında normal modeller var, lüks alanlar bile hani mantıklı şeyler aldılar.

Sirf aldatma vakasi icin değil- genel anlamda gerekli. Eskiden kadınların geliri zaten olmadığı icin gerek duyulmuyordu.
Devir değişti ama mahkemeler hâlâ milattan kalma kanunlara uymak zorundalar.
Kendimden yola cikarak genelde tavsiye veriyorum ben KKde (genelde)
Benim beraber yaşadığım nişanlımla ortak hesabim bile yok. Gereksiz.

4 bin tl maaş gayet az zaten. E bunun kaskosu, yakıtı vs si var. Krediyle bu işe girmek aşırı mantıksız. Ek iş falan yaparak yaşam standardını yükseltmeye çalışsın bari.

ben öyle bir iş yapmayacak denk bir insan bulmaya çalışıyorum. açıkçası eski sevgilimde o potansiyeli gördüm beni çalıştırıp kendi yan gelip yatacak türden, bu uğurda kendimi feda ettim resmen çalışmadım (bu da ayrı bi cins aptallık kabul ediyorum :) ) adam fıyınca foyası ortaya çıktı. şimdi baktım evlenmiş, tahmin ettiğim gibi kadını yolmak için belli ki bakalım akibetleri ne olacak elbet gelir önüme bir gün.

ben inş kadının ne kazandığını falan umursamadan kendini sürekli geliştirmeye odaklı birine denk gelirim (kendim gibi) hani bu mevzuları konuşmaya bile gerek kalmaz maddi durumumuzda o derece rahat oluruz ikimiz de diye umut ediyorum (hayaller )

Kendi sattığı arabanın parasını ortak hesapta tutmayı söylüyordu satmadan evvel ama sattıktan sonra direk kendi hesabına attı hiç mevzusu edilmedi. Hoş istemem parasını ama bu da aklıma takıldı
Tüm sayfaları okudum. Ve bence kesinlikle ve kesinlikle arabayı almasına razı gelmeyin. Bırakın kendisi alabiliyorsa alsın.
Bu yazdığınızdan sonra karşınızda ki kişi bana benim eski eş kişisini anımsattı. Ben tamamen paracı davrandığını düşünüyorum. Ve yıllardır aynı evdeymişsiniz eminim tanıyorum diye düşünüyorsunuzdur , ama şu cümleniz gerçekten özetlemiş durumu. Madem 200bin borca girmeyi göze alıyorsun o zaman neden ev eşyasına laf ediyorsun? Diye sorarlar insana...

Ve siz bütün paranızı ortak hesaba koymuşsunuz neden kendisi koymadı hiç sormadınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…