Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

Hemen atlayim...sorun güvenmeniz degil.
1- burdan bakinca nisanlin - kopardigini kar bilen - bir tipe benziyor
2- kendinizi emanet etmiyorsunuz- sadece evleniyorsunuz. romantik olmaniz hos ama hayat toz pembe degil.
3- nisanlinizin gercekdende 4 bin liracik gelirle bu islere kalkismasi asiri cocukca bir davranis.
4- ne olursa olsun her kadinin (insanin) bir maddi güvencesi olmak zorunda- ama dedigim gibi cok romantik yaklasiyorsunuz olaya.
bunlari yazmamin sebebi rasyonel bir davranismi diye sormussunuz. degil. net

aynen. altına imzamı atarım.

Birarabam, eminoto gibi sistemlere dahil olmayı düşünmez misiniz hem krediden daha ekonomik hem de sen belirliyosun taksidi.

Cok sacma değil mi evlilik masrafı icin arabayı satıp sizinde paranızı maaşınızı bağlayarak yeni daha üst model araba almak istemesi
Resmen arabayı evlilik icin değil sizin maaşıda kullanarak yeni üst model almak icin satmıs
Bütcesi neyse o kadarlık araba alsın sizin maaşa en azından evlenene kadar el sürmesin hatta mümkünse kendide birikim yapsın bi zahmet

Konu sahibemiz para umrumda değil kalbim kırılmasın diyor ki nişanlısı da bu durumun farkında ve fırsattan istifade kredi çekip lüks aracına binecek valla çalışıyorum hem ev hem iş para kazanmak zor eşim şimdi dese şiddetle karşı çıkarım zaten trafikte bir sürü dikkatsiz insan var o arabanın kazadan sıfır hasarla çıköa olasılığı kaç Allah muhafaza bence her yönden mantıksız

ayni durumda olan bir arkadasimin mahkemesinle ugrasiyorum 2 yildir.
pislik bide krediyi kendi ödemis (kendi hesabindan kesilmis) ama arkadasimin es degerde ödedigi masraflar (yemek, kiyafet, tatil vs.) araya kaynadi. kiz 6 yil sonra- hem kendi yataginda aldatildi, hemde valizini alip ailesinin yanina siginmak zorunda kaldi.
cebinde 2 kurus parasi olmadan.
adamda evde yeni kiz arkadasinla sefa sürüyor

3 bin lirayı her ay köşeye atsin biriktirsin bakim biriktirebiliyor mu. Ne kadar lira kredi cekmeyi düşünüyor?

Ya ben kiraya ve faturalara bile zorla ortak oldum aslında öyle şey bir insan da değildir ama kafam karıştı şimdi.
İlk ay tartıştık ben kiraya ve faturalara ortak olmazsam yanına taşınmam dedim. Sonra verdim hep de aldı yani. Bana da anormal gelmemişti bu zamana kadar. Anormal mi almamalı mıydı sizce?

Bide yeni mezunum okurken 10bin lira biraz da dolar biriktirmiştim. Bütçeleri birleştirelim diye ısrar ettim, küstüm falan onun hesabına yatırttırdım parayı. Sonuçta onu da kabul etti.

İstemem yan cebine koydu diyor arkadaşınız

Dışardan bakınca bu olayın işaret ettiği birkaç şey var gibi.. Senin paraya pula önem vermen-vermemen değil mesele. Erkek arkadaşının önem vermesi ya da vermemesi. Ayda 20-25 bin kazansanız anlarım 200 binlik araba istemesini ama ayda toplam 10 bin kazanıp istemesini bilemedim.
Mesela aldınız diyelim aylık 3 bin krediye gidicek e ev kiranız ne kadar? Yeme-içme mutfak masrafı, e yazın gezmek istiyorsunuz, bütün bunların dışında evleniyorsunuz bunun masrafı.. Yani bilemedim gerçekten. Erkek arkadaşınız birkaç ay binip, hevesini alıp satmayı da düşünüyor olabilir diyelim iyi ihtimalle..

Aynı bizim durumumuz o arabayla Türkiye'nin her yerini de geziyoruz lüks değil ama
Bilmiyorum eşim evlenmeden önce bana 200 bin liralık araçtan bahsetseydi ilişkimizi sorgulardım. 200 bin liralık araca aylık geliri 20’ye yakın olan binsin bi zahmet. Konu sahibi aylık gelir 10 bile değilken araç için kredi çekmek, tonla faiz.. paşanın gösteriş merakı için. I ı sıkıntılı..

Sizi anlıyorum eşitlikten yanasınız cokta güzel bi huy ama kadının her zaman bi tık kenarda köşede parası olması gerektigi taraftarıyım
Eskiler söyle dermiş iki tasın varsa biri kırık de
Yani iki bin maaş alıyorsan bin alıyorum de at kenara geri kalanı burda ne konular okuyoruz ne aşıklar ne sevdalar bitmiş kadın param yok ortada kaldım diye aglıyor vs. Basınıza tabiki gelicek diye bişey yok ama garantici olmaktada fayda var
Su davranısı mesela asla normal gelmedi
Evlilik icin arabayı satıyorum diyip e yeni model araaba alalım kenara atacagımızıda krediye baglayalım normal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…