Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

Bizim de evimize çok şükür o kadar para giriyor ama lüks araba sevdamız olmadı hiç olmaz da mantıklı düşünmüyor nişanlınız evlenince daha ağır gelecek size bazı şeyler.Gerçi bir yanım da şöyle diyor bacım : eşinin ailesi size çift maaş zengin gözüyle bakacak ve her fırsatta sizden medet umacaklar ben yıllardır yaşıyorum bunu onlara bırakma sen ye bacım ha ha

geliri 4bin ve 3 bin kredi altina girmek istiyor?
evlenme yoluna girmissiniz-tamam iyi hos ama size itici gelmiyormu bu durum?
evlenmek icin araba satip daha lüx bir modele yeltenmek sizce rasyonel bir davranismi?
ben yurtdisinda bir bankada avukatim- biz 4 bin geliri olan bir insana ayda 3 bin Euro geri ödemesi olan krediyi vermeyiz mesela. niye diye sorarsaniz... evli veya evsiz :) her yetiskin insan kendini "cimdirmeli"
sizin maasiniza güvenip bu yola cikmasi bence güzel bir haraket degil.
kaldiki TRde hem fodul hem cocuk istiyor derler.

ay gaz aldim az daha yazayim.
hadi diyelim o arabayi aldi- 200.000 üstü bir model.
66,6 ay siz kredi ödemeye hazirmisiniz?
9;500 gelirden
3bin krediye
1 kiraya
1;5 yeme icmeye gitse

hadi 6bin her ay elinizden cikti diyelim...
geriye 3,5 kaliyor...güzel para
ama 66,6 ay icinde siz hamile kalsaniz nisanliniz nasil ödemeyi düsünüyor kredisini?

Son düzenleme:
neden öyle bir derdin yok? bence olsun.

eğer dediğim gibi olursa büyük saflık yaparsın ben uyarayım. erkeklerin huyuna güven olmaz.
Anlıyorum haklısınız da, ama benim huyum böyle. Kaldı ki adama kendimi emanet etmişim evleniyorum, paramı malımı emanet edecek kadar güvenmiyorsam kendimi emanet etmezdim. Giden para olsun benim kalbim kırıldıktan sonra

Bu güven meselesi değil bacım evlenince senin bu iyi halinden faydalanmak isteyen çok olacak

Yok onların da geliri iyi ikiside emekli. Biri iyi bir emekli maaşı alıyor tahminim. Bizim paramızla ilgilenmezler.

Ben bu adam senin başını maddi konularda çok ağrıtır diyorum. "kendimi emanet etmişim" diyorsunda ama sakın ilk yıllainizi böyle borç ile batirmayin. Değmez. Biz eşimle evlenirken herseyimizi kendimiz yaptık. Ilk başta arabamiz yoktu, ama herseyimizi borcsuz yaptık şükür. Kaç yila anca biter o borcunuz bir hesapla. İstediğin gibi ne tatil yaparsin ne birsey.

Sizin özellikle herkesin her konusunun altına yaptığınız şu tarz yorumlardan çok sıkıldım.
Yazdıklarımı okursanız rasyonel olmadığının ben de farkındayım. Demişim ki bu adamın huyu suyu hakkında nasıl çıkarım yaparsınız ne düşünmeliyim?? Yani araba alayım mı almayayım mı değil mesele.

200 binin biraz üzerinde. Model vs yazmak istemedim tanıyan falan çıksa direk modeli görünce şu senaryodan kim olduğumuzu anlar
Paramı sakınmam demişsiniz evlendikten sonra en güzeli zaten budur. İnş karşınızdaki insan bunu hakedecek olandır. Ama daha evlenmeden böyle bir borç planının içine girmiş olması beni bayaa düşündürürdü.çünkü sonuç belli tek başına öyle bir kredinin altından kalkamaz. Kalksa da en güzel yıllarınız borç ödemekle geçecek

kalbiniz kırılmasın elbet, ama kırık kalbe kullanılmışım ben hissi eklenince acı geçmiyor, uzadıkça uzuyor. temkinli olmak sevgiden , aşktan azaltan şeyler değil.

valla hem kalbin kırılıp hem madden zarara uğrayınca bu sefer bari maddi kaybım olmasaydı dersin ileride. bence temkinli olmakta fayda var.

ben açıkçası evlenmeden benim parama güvenip kredi çekip kendi üzerine lüks bi araba almaya kalkan adama güvenmezdim ne madden ne manen. bu klasik bir taktik. ablamın bikaç arkadaşının başına geldi evlenmeden ev aldılar, krediyi birlikte ödediler ayrılırken hop kadının elinde hiçbir şey kalmadı dahası kredi ödeyip durduğu için yatırım da yapamadı.

Kendi üzerine falan değil onu nereden çıkardınız. Hatta tam tersi benim üzerime olmasını istedi.
Onun dışında tabii vardır öyle şeyler haklısınzı

Kendi üzerine falan değil onu nereden çıkardınız. Hatta tam tersi benim üzerime olmasını istedi.
Onun dışında tabii vardır öyle şeyler haklısınzı

ben öyle anladım önceki mesajınızdan. öyle der senin üzerine olsun diye ama sonuç ne olacak ona bakın siz. size öyle diyip ay bak benim üzerime dedi ne fark eder diye düşündürtmeye çalışıyor da olabilir.

Henüz evli olmadığınız için bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. 9,5 kulağa hoş geliyor ama lüks araba merakı olan birisinin yaşam standarttı da düşük olmayacaktır ve eminim sizin daha bir sürü borcunuz ve krediniz olacak. Çünkü evlenmeyi planlıyorsunuz. O paranın size yetmeyeceğine eminim buraya yazıyorum.

Daha nikah olmadan bu kadar ortak işlere girmeniz sizi yıpratır. Baksanıza şimdiden düşünmeye başlamışsınız.

Ben olsam evlenene kadar bu kadar para işlerine ortak girmezdim. Herkes ne yapıyorsa maaşından kendisi biriktirsin, evlendikten sonra zaten her şey ortak olacak. Maaşınız gayet güzel evlenene kadar çok güzel biriktirir bu sayede borçsuz harçsız evlenirdiniz ancak siz daha evlenmeden krediye giriyorsunuz. Çok enteresan.

Bir de unutmayın atalarımızın çok güzel bir deyişi vardır ve ataların sık sık haklı çıkmak gibi bir huyu vardır.

''Gelin ata binmiş, Ya Nasip Demiş '' !!!!

Aha buraya yazıyorum, evlenince bu durumdan çok tartışırsınız. Hep senin maaşına güvenir böyle. Calışmayacağım desen,evliliğe sıcak bakmaz bile. Kendi ne istiyorsa alsın da denmez çünkü evlendiginizde sen de odeyeceksin.Dugun üstü böyle bir harcamaya ne gerek var diye kendi düşünmeliydi. Çok itici buldum,olmaz bundan

Herhalde mercedes istiyor ama onlar cabuk gidiyor ve deger hic kaybetmiyor .baska bi arabaysa bilmem. Ya adam alsın bırak. Ev almak marifet degil bence benim hic gözüm yok mesela ben oyumu araba almasindan yana kullanıyorum. Zaten düğün icin para ayırmış iste. Sizi biseyden mahrum etmicek anladığım kadariyla. Maaslar iyi ..3 bin cok zorlamaz gibi geldi

Bence işimizi gören bir araba yeterli. Ben zaten araba kullanamıyorum fobim var.
Ben o izleme aşamasına geçmek için konu açtım zaten. Yoksa araba borç vs umrumda değil. Bu olayın işaret ettiği bir şey var mı ona bakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…