-
- Konu Sahibi socialscientist
200 binin biraz üzerinde. Model vs yazmak istemedim tanıyan falan çıksa direk modeli görünce şu senaryodan kim olduğumuzu anlar
Anlıyorum haklısınız da, ama benim huyum böyle. Kaldı ki adama kendimi emanet etmişim evleniyorum, paramı malımı emanet edecek kadar güvenmiyorsam kendimi emanet etmezdim. Giden para olsun benim kalbim kırıldıktan sonraneden öyle bir derdin yok? bence olsun.
eğer dediğim gibi olursa büyük saflık yaparsın ben uyarayım. erkeklerin huyuna güven olmaz.
EvetTek araba için mi 200.000 verecek?
Bu güven meselesi değil bacım evlenince senin bu iyi halinden faydalanmak isteyen çok olacakAnlıyorum haklısınız da, ama benim huyum böyle. Kaldı ki adama kendimi emanet etmişim evleniyorum, paramı malımı emanet edecek kadar güvenmiyorsam kendimi emanet etmezdim. Giden para olsun benim kalbim kırıldıktan sonra
Yok onların da geliri iyi ikiside emekli. Biri iyi bir emekli maaşı alıyor tahminim. Bizim paramızla ilgilenmezler.Bizim de evimize çok şükür o kadar para giriyor ama lüks araba sevdamız olmadı hiç olmaz da mantıklı düşünmüyor nişanlınız evlenince daha ağır gelecek size bazı şeyler.Gerçi bir yanım da şöyle diyor bacım : eşinin ailesi size çift maaş zengin gözüyle bakacak ve her fırsatta sizden medet umacaklar ben yıllardır yaşıyorum bunu onlara bırakma sen ye bacım ha ha
Sizin özellikle herkesin her konusunun altına yaptığınız şu tarz yorumlardan çok sıkıldım.düğün yapmak için araba satıyorsunuz. sonra 200.000lik araba beğenip, birikmiş üstüne kredi çekip araba almayı planlıyorsunuz.
yani yoruma vs gerek yok. şu iki cümleden sonra işin mantıksızlığını anlayıp konuyu kapatmanız lazım.
Paramı sakınmam demişsiniz evlendikten sonra en güzeli zaten budur. İnş karşınızdaki insan bunu hakedecek olandır. Ama daha evlenmeden böyle bir borç planının içine girmiş olması beni bayaa düşündürürdü.çünkü sonuç belli tek başına öyle bir kredinin altından kalkamaz. Kalksa da en güzel yıllarınız borç ödemekle geçecek200 binin biraz üzerinde. Model vs yazmak istemedim tanıyan falan çıksa direk modeli görünce şu senaryodan kim olduğumuzu anlar
kalbiniz kırılmasın elbet, ama kırık kalbe kullanılmışım ben hissi eklenince acı geçmiyor, uzadıkça uzuyor. temkinli olmak sevgiden , aşktan azaltan şeyler değil.Anlıyorum haklısınız da, ama benim huyum böyle. Kaldı ki adama kendimi emanet etmişim evleniyorum, paramı malımı emanet edecek kadar güvenmiyorsam kendimi emanet etmezdim. Giden para olsun benim kalbim kırıldıktan sonra
Anlıyorum haklısınız da, ama benim huyum böyle. Kaldı ki adama kendimi emanet etmişim evleniyorum, paramı malımı emanet edecek kadar güvenmiyorsam kendimi emanet etmezdim. Giden para olsun benim kalbim kırıldıktan sonra
Kendi üzerine falan değil onu nereden çıkardınız. Hatta tam tersi benim üzerime olmasını istedi.valla hem kalbin kırılıp hem madden zarara uğrayınca bu sefer bari maddi kaybım olmasaydı dersin ileride. bence temkinli olmakta fayda var.
ben açıkçası evlenmeden benim parama güvenip kredi çekip kendi üzerine lüks bi araba almaya kalkan adama güvenmezdim ne madden ne manen. bu klasik bir taktik. ablamın bikaç arkadaşının başına geldi evlenmeden ev aldılar, krediyi birlikte ödediler ayrılırken hop kadının elinde hiçbir şey kalmadı dahası kredi ödeyip durduğu için yatırım da yapamadı.
Kendi üzerine falan değil onu nereden çıkardınız. Hatta tam tersi benim üzerime olmasını istedi.
Onun dışında tabii vardır öyle şeyler haklısınzı
Selamlar
Elbette bu kadar geçim derdi çeken insanın dertlerinin yanında benimki asla dert değil fakat fikir almak istiyorum sizlerden.
Erkek arkadaşımın araba merakı var. Kendi arabasını kısa bir süre önce bizim evlilik masrafları için(düğün vs istemiyorum sadece evin bazı eşyalarını alacak diğerlerini de ben ve ailem halledecek) sattı. Seneye haziran gibi nikah yapmayı düşünüyoruz. Ramazan sonrası söz nişan vs halledeceğiz.
Arabasını çok özlüyor. Bu yaz da evlilik vs ciddi işlere ve sorumluluklara dalmadan rahat rahat gezebileceğimiz son yazımız gibi geliyor bana. Evlilik sonrası benim kariyerimle ilgili de bazı sorumluluklarım olacak, rahat rahat gezmeye fırsatımız olamayabilir. Velhasıl kelam araba lazım. Ama benimkisi uygun bütçemize göre arabalara bakmıyor. İstediği belli modeller var illa ki onlar. Onlar da bizi zora sokar bence bu kadar strese girmeye gerek yok. Borç ödemekten gezemeyeceğiz bu sefer.
Hesap şu benim maaşım 5,5 onunkisi 4. Birikmişimizin üzerine kredi çeksek ayda 3000 tl kredi ödüyor olacağız. Birlikte yaşıyoruz geçiniriz geçinmesine ama e seneye evleneceğimiz zaman da bu arabayı mı satacak nasıl olacak?
Bu arada ailesi destek olmayacak biz evlenirken. Bir de sürekli evlilik şöyle masraflı böyle masraflı diye şikayet ediyor. Ama kendisinden 1 çöp istemedim daha. Ayrıca ben evlenmeyelim ne gerek var diyorum o yalvar yakar ikna edip ailemle tanıştı sonra da prosedürel şeylere karar verildi işte.
Bide istediği araba piyasada ha deyince satılcak cinsten değil
Şimdi sizden ricam bu adamın huyları ile ilgili çıkarım yapmanız. Ne ders almalıyım buradan ben? Çok mu hesapçı yaklaşıyorum?
Bence işimizi gören bir araba yeterli. Ben zaten araba kullanamıyorum fobim var.Konuya nerden bakarsam bakayım bi mantıksızlık var yaa. E eski araba niye satıldı o zaman? Hadi düğün için satıldı, 200 binlik yeni araba ne alaka? Son yazımız gezmemiz lazım diye 200 binlik araba aşırı değil mi? Yani bilemedim ben. Erkek arkadaşını biraz geriye çekilip izle, bence...