- 31 Aralık 2017
- 6.447
- 22.145
- 28
-
- Konu Sahibi socialscientist
Kuzenim 4 günlüğüne Maldivler’e gidiyor 14 bin tl ödediler balayı için. O arabaya verilecek parayla çok daha iyi gezilir, şehirler arası taksi bile daha hesaplı olurhe bi de araba alma sebebi seyahat idi demi... yersen...hiç hayatımda tatile arabayla gitmedim de ondan bilemedim pek.
valla maldivlerde balayı 20-30 bin lira falan tutar herhalde. tam emin değilim ama en azından konu sahibi de gider. binmeyeceğim arabaya o kadar para bilemedim..
bi de adam cabrio ile kızlara hava atacak, bilmiyorum ya, düğün olmadan o arabaya el sallarsa arkasından şaşırmam hoş konu sahibini elinden kaçırmak istemez adam ne de olsa para gelmeye devam ediyor mutlu olsun diye.
Tabiki vermez ve o da bunu gayet iyi biliyor. Mevzu gezmekse, düğün arifesi hem birikmişinizin tamamını verip hem de 3000 TL kredi borcuna girmek de neyin nesi? Temel eşyalarınızı almış olabilirsiniz ama emin olun eğer aileler %100 karşılamıyorsa, borçsuz bi evlilik yapacağınızı sanıyorsanız büyük yanılıyorsunuz. İstanbulda düzgün biyerde oturacaksanız en kötü evin kirası 2000-2500. Çatalından perdesine herşey büyük masrafken, sadece o hiç gözünüze gözükmeyen ufak tefek şeylerin bile taksitiydi şusuydu busuydu bi 2000-3000 en az onlara ödeyeceksiniz ilk 1-2 yıl. Eeee ne yiyip ne içip neyle geçineceksiniz?? (Bu arada farkındaysanız düğün/nikah masraflarını ve orada altına gireceğiniz yükü hiç söylemiyorum bile)Hiç öyle bir derdim yok. Paramı malımı sakınmam.
Borcu benim, araba senin üzerine olsun dedi zaten ama kabul etmem zaten bu şekilde de. Gerçi banka o şekilde kredi verir mi onu bilemiyorum
Ben verilen tavsiyelere gayet düzgün cevap verdim. Bu hanımefendinin yorumunu beğenenler de kendisinin daha önce yazdığı yorumdaki ailen sana buna para yedirmeyesin diye üniversitede para vermemiş, destek olmamış yazdığını okusa keşke. Hanımefendi nereden biliyorsa ailemle ilişkimi.Hakim olduğumuz kısım sizin yazdığınız. Ben size bakınca tecavüzden farksız bir ilişki görüyorum. Bir kadınla sarhoşken ilişkiye girmek nedir yani.. İlk ilişkinizi hatırlamıyorsunuz bile. Seven, sevdiğine değer veren insan rahatlatmaya kendisi çalışırdı. Bu şekilde davranmazdı. İlişkiye zorlamazdı. Sonra da siz diyorsunuz yine sırf kendisini düşünüyor diye. Arabayı satıyor ama sizin maaşla ödeme planı çıkartıyor. Arabayı sizin üstünüze yapacakmış.. Sevgiliyken de benim üstüme yapacağını söyledi erkek arkadaşım 1 kuruş hakkım da yoktu. Kendim kabul etmedim. Siz kayanın altına girerken adam akşam yemeğini ödül sayıyor size. Bu mudur ilişki? Ne hikmetse siz birikimi atıyorsunuz ama adam çekiniyor ortak hesaba atmaya. Siz her şeyi kabulleniyorsunuz sadece. Mutluluk numarası yapıyorsunuz. Bu adamın ne olduğu ortada. Siz böyle kabul ediyorsanız sizin bileceğiniz iş. Biz size doğruyu göstermeye çalışıyoruz. Küsecek, kırılacak bir şey yok. Bunlar gerçekler olduğu için sinirleniyorsunuz sadece. Şu saatten sonrası boş.
Yukarıda defalarca yazdım. Erkek arkadaşım bütün evlilik masraflarını kendisi yapmak istiyor. O yüzden satma dememize rağmen arabasını sattı.Neden eşyalarının sadece bir kısmını erkek arkadaşın ödeyip kalanı sen ve ailen ödüyor? Çıkan masrafı yarı yarıya bölün.
Bir de evlilik masraf diyip, beyefendi istediği arabayı alsın diye 3000 lt kredi ödeyeceksiniz.
Bana çok saçma geldi yani resmen ben elimi taşın altına koymam ama senin maaşının bir kısmını da kendi lüks sevdama harcarım diyor.
Sanki zorla ikna etmişsiniz evlenmeye de size evlenmek için isteklerini sunuyor.
Böyle bir adamla evlilik kararınızı bir düşünün, yarın bir gün çocuk olunca daha çok paraya ihtiyaç olursa sen maaşınla evi geçindir ben maaşımla arabama aksesuar alacağım der bu adam.
Bişey soracağım.. Erkek arkadaşın 4000 maaşıyla 3000 kredi öderken hangi düğün masrafını kendisi "neyle" yapacak acaba?Erkek arkadaşım bütün evlilik masraflarını kendisi yapmak istiyor.
Kuzenim 4 günlüğüne Maldivler’e gidiyor 14 bin tl ödediler balayı için. O arabaya verilecek parayla çok daha iyi gezilir, şehirler arası taksi bile daha hesaplı olur
Yukarıda defalarca yazdım. Erkek arkadaşım bütün evlilik masraflarını kendisi yapmak istiyor. O yüzden satma dememize rağmen arabasını sattı.
İkiye bölme olayını da ailem kabul etmiyor. Adet olarak kız tarafının alması gereken şeyler belliymiş. Biz onları alırız diyor ailem ama o da yarısına tekabül eder zaten.
Düğüne 1 yıl var tekrar satarız diye konuşmuştuk. Şuan birikimi var üzerine kredi çekilecekti.Bişey soracağım.. Erkek arkadaşın 4000 maaşıyla 3000 kredi öderken hangi düğün masrafını kendisi "neyle" yapacak acaba?
Yine daha önce yazdığım gibi aileme söyledi zaten bu isteğini.Ben ilk yazdığın mesaja göre yazdım 22 sayfa olmuş okuyamadım hepsini.
Eşyanın bir kısmı erkek arkadaşım ödeyecek demek ayrı, adetlere göre kız tarafının alınması gerekenleri biz alacağız demek ayrı.
Evlilik masrafının hepsini kendi yapmak istiyor ama evlilik masraf yaa diyor aynı zamanda.
Ben olsam tamam o kadar istiyorsan hepsini sen öde ben aileme söylerim diye blöf yapardım ne tepki verecek diye
Erkek arkadaşınız nedense size karşı "şimdi yardımcı olayım da nasıl olsa 5000 tl maaşı var evlenince o arabanın daha iyisini aldırırım modunda takılıyor gibi geliyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı.
Yani daha evlilik hazırlığına başlanmamışken evlenince ilk önce kredi çekip sevdiğim arabadan almak için kredi çekeriz fikri biraz abes geliyor herkese.
Ben verilen tavsiyelere gayet düzgün cevap verdim. Bu hanımefendinin yorumunu beğenenler de kendisinin daha önce yazdığı yorumdaki ailen sana buna para yedirmeyesin diye üniversitede para vermemiş, destek olmamış yazdığını okusa keşke. Hanımefendi nereden biliyorsa ailemle ilişkimi.
Cevabınızı verdim ama hadsizliğinizin farkındasınız tabii oradan alıntılamamışsınız.
Siz bu bakış açısı ve iyi niyetle her konuyu kapatırsınız. Adam arabayı alıp borcu size ödetse de sesiniz çıkmayacak zaten. Gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Bu kadar hassaslık, kırılganlık kör olmanıza sebep değil. Biraz güçlü olun ve başınıza geleni kabullenin. Ailenizin maddi durumunun iyi olması da belki bir çekim gücüdür karşı taraf için. Ailenizin size para desteği sağlamıyor oluşu elin oğluna yedirme potansiyelinizi gördükleri içindir. Ben ailenize hak verdim zira. Siz böyle mutlu kalmak istiyorsanız sizin seçiminiz. Buradaki her konunun sonunda yine gidip sarılıyorsunuz ama keşke hislerimizin de önüne geçebilsek. Olmuyor maalesef. Mutluluklar o zaman.
Pardon ama neyi alıntılamamışım? :) Yazdığınıza cevap verdim. Konuyu açan, soru soran da sizsiniz. Bunun neresi hadsizlik? Terbiyeli olun! İşinize gelmiyorsa sormayın. Kimse sizin sevgilinizi övmek zorunda değil. Ben gördüğümü yazarım. Siz istiyorsunuz ki sevgilinize mükemmel diyelim. Başka yorumu kabul etmiyorsunuz zaten. Hayat sizin pencerenizden ibaret değil.
Yine daha önce yazdığım gibi aileme söyledi zaten bu isteğini.
Yine daha önce 3 kez yazdığım gibi kendisi de mantıksız buldu ve araba olayı kapandı. Kaldı ki araba alıp gezelim fikri benimdi. O sadece marka konusunda seçici davrandığı için kızdım ben.
İyi bari sevindimDüğüne 1 yıl var tekrar satarız diye konuşmuştuk. Şuan birikimi var üzerine kredi çekilecekti.
Yukarıda da yazdım konuştuk. Kendisi de riskli olduğunu söyledi. Araba işi rafa kalktı.
Hanımefendi bunu diyorum bunu. Nereden biliyorsun ailemle aramdaki meseleyi de ailen de kesin adama para yedirme diye yapmıştır diyebiliyorsun.
Nerden bu kafaya göre sallayıp kurgulayıp yorumlama merakı?
Bunu açıkladım size başka bir cevabımda onu alıntılasaydın madem
gerçekler söylenince yine "benim kemalim yapmaz"a bağlanan bi konu.
konu başıyla sonu arasında 180 derece dönüş var her konusu aynı oluyor.
adama laf ediyoruz diye baya kızıyor. bu kadar mükemmel bi adamsa sormayın o zaman o ne demek bu neyi gösterir diye. atarı yapmanız gereken biz değiliz. bu kadar kişi gözün açılsın diye yazıyor beyfendi melek oldu bir daha sizin konularınıza yazmayacağım.