Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

Kuzenim 4 günlüğüne Maldivler’e gidiyor 14 bin tl ödediler balayı için. O arabaya verilecek parayla çok daha iyi gezilir, şehirler arası taksi bile daha hesaplı olur

Neden eşyalarının sadece bir kısmını erkek arkadaşın ödeyip kalanı sen ve ailen ödüyor? Çıkan masrafı yarı yarıya bölün.
Bir de evlilik masraf diyip, beyefendi istediği arabayı alsın diye 3000 lt kredi ödeyeceksiniz.
Bana çok saçma geldi yani resmen ben elimi taşın altına koymam ama senin maaşının bir kısmını da kendi lüks sevdama harcarım diyor.
Sanki zorla ikna etmişsiniz evlenmeye de size evlenmek için isteklerini sunuyor.
Böyle bir adamla evlilik kararınızı bir düşünün, yarın bir gün çocuk olunca daha çok paraya ihtiyaç olursa sen maaşınla evi geçindir ben maaşımla arabama aksesuar alacağım der bu adam.

Hiç öyle bir derdim yok. Paramı malımı sakınmam.
Borcu benim, araba senin üzerine olsun dedi zaten ama kabul etmem zaten bu şekilde de. Gerçi banka o şekilde kredi verir mi onu bilemiyorum
Tabiki vermez ve o da bunu gayet iyi biliyor. Mevzu gezmekse, düğün arifesi hem birikmişinizin tamamını verip hem de 3000 TL kredi borcuna girmek de neyin nesi? Temel eşyalarınızı almış olabilirsiniz ama emin olun eğer aileler %100 karşılamıyorsa, borçsuz bi evlilik yapacağınızı sanıyorsanız büyük yanılıyorsunuz. İstanbulda düzgün biyerde oturacaksanız en kötü evin kirası 2000-2500. Çatalından perdesine herşey büyük masrafken, sadece o hiç gözünüze gözükmeyen ufak tefek şeylerin bile taksitiydi şusuydu busuydu bi 2000-3000 en az onlara ödeyeceksiniz ilk 1-2 yıl. Eeee ne yiyip ne içip neyle geçineceksiniz?? (Bu arada farkındaysanız düğün/nikah masraflarını ve orada altına gireceğiniz yükü hiç söylemiyorum bile)

Aslında konusahibi bu adamın bencil olduğunu bir kabul etse olay çözülecek. Tüm konular aynı paralelde. Cinsel ilişkiniz bile adamın mutluluğu üzerine kurulu. Yine aynı şekilde bütçenizde. Annenizin bohça arzusu über saçma gelirken adamın bütün maaşını bir arabaya bağlamak gayet normal geliyor. Minnoş çiftimize laf söyleyince de kabahatli oluyoruz.

Ben verilen tavsiyelere gayet düzgün cevap verdim. Bu hanımefendinin yorumunu beğenenler de kendisinin daha önce yazdığı yorumdaki ailen sana buna para yedirmeyesin diye üniversitede para vermemiş, destek olmamış yazdığını okusa keşke. Hanımefendi nereden biliyorsa ailemle ilişkimi.
Cevabınızı verdim ama hadsizliğinizin farkındasınız tabii oradan alıntılamamışsınız.

Yukarıda defalarca yazdım. Erkek arkadaşım bütün evlilik masraflarını kendisi yapmak istiyor. O yüzden satma dememize rağmen arabasını sattı.
İkiye bölme olayını da ailem kabul etmiyor. Adet olarak kız tarafının alması gereken şeyler belliymiş. Biz onları alırız diyor ailem ama o da yarısına tekabül eder zaten.

Kuzenim 4 günlüğüne Maldivler’e gidiyor 14 bin tl ödediler balayı için. O arabaya verilecek parayla çok daha iyi gezilir, şehirler arası taksi bile daha hesaplı olur

Oooo Maldivler'e gidiş geliş 2 gün sürer zaten Valla ben 4 gün kalacak olsam kesmiyor şehir bile değiştirmeye üşeniyorum. Açıkçası o ücrete bir batı Avrupa turu ya da İtalya turu tavsiye ederdim :) Tabi herkesin kendi tercihi...

Ben ilk yazdığın mesaja göre yazdım 22 sayfa olmuş okuyamadım hepsini.
Eşyanın bir kısmı erkek arkadaşım ödeyecek demek ayrı, adetlere göre kız tarafının alınması gerekenleri biz alacağız demek ayrı.
Evlilik masrafının hepsini kendi yapmak istiyor ama evlilik masraf yaa diyor aynı zamanda.
Ben olsam tamam o kadar istiyorsan hepsini sen öde ben aileme söylerim diye blöf yapardım ne tepki verecek diye
Erkek arkadaşınız nedense size karşı "şimdi yardımcı olayım da nasıl olsa 5000 tl maaşı var evlenince o arabanın daha iyisini aldırırım modunda takılıyor gibi geliyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı.
Yani daha evlilik hazırlığına başlanmamışken evlenince ilk önce kredi çekip sevdiğim arabadan almak için kredi çekeriz fikri biraz abes geliyor herkese.

Bişey soracağım.. Erkek arkadaşın 4000 maaşıyla 3000 kredi öderken hangi düğün masrafını kendisi "neyle" yapacak acaba?
Düğüne 1 yıl var tekrar satarız diye konuşmuştuk. Şuan birikimi var üzerine kredi çekilecekti.
Yukarıda da yazdım konuştuk. Kendisi de riskli olduğunu söyledi. Araba işi rafa kalktı.

Yine daha önce yazdığım gibi aileme söyledi zaten bu isteğini.
Yine daha önce 3 kez yazdığım gibi kendisi de mantıksız buldu ve araba olayı kapandı. Kaldı ki araba alıp gezelim fikri benimdi. O sadece marka konusunda seçici davrandığı için kızdım ben.

Pardon ama neyi alıntılamamışım? :) Yazdığınıza cevap verdim. Konuyu açan, soru soran da sizsiniz. Bunun neresi hadsizlik? Terbiyeli olun! İşinize gelmiyorsa sormayın. Kimse sizin sevgilinizi övmek zorunda değil. Ben gördüğümü yazarım. Siz istiyorsunuz ki sevgilinize mükemmel diyelim. Başka yorumu kabul etmiyorsunuz zaten. Hayat sizin pencerenizden ibaret değil.

Hanımefendi bunu diyorum bunu. Nereden biliyorsun ailemle aramdaki meseleyi de ailen de kesin adama para yedirme diye yapmıştır diyebiliyorsun.
Nerden bu kafaya göre sallayıp kurgulayıp yorumlama merakı?
Bunu açıkladım size başka bir cevabımda onu alıntılasaydın madem

Dediğim gibi 20 küsur sayfayı okuyamam valla
Bütün ev eşyasını kendi alır sorun değil kredi çekip bütün evi en lüks şekilde döşer ama evlenince biz artık evliyiz paramız bir, ben zordayım tek başıma yapamam birlikte kalkarız altından derse hiç kendisi ödemiş olmaz ki erkek arkadaşından bu elektriği aldı çoğu kişi.
Araba ihtiyaçtır evet ama ben 200.000 araba istiyorum onu alalım demek de ne bileyim.

gerçekler söylenince yine "benim kemalim yapmaz"a bağlanan bi konu.

konu başıyla sonu arasında 180 derece dönüş var her konusu aynı oluyor.

adama laf ediyoruz diye baya kızıyor. bu kadar mükemmel bi adamsa sormayın o zaman o ne demek bu neyi gösterir diye. atarı yapmanız gereken biz değiliz. bu kadar kişi gözün açılsın diye yazıyor beyfendi melek oldu bir daha sizin konularınıza yazmayacağım.

Ben zaten alıntıladım bunu. Diyorum ki sevgilisine para yediren sizsiniz. Yaptığı her hareketi hoş gören de sizsiniz. Aileniz size maddi açıdan destek olmak istememiştir ee gayet de haklı dedim. Siz diyorsunuz ben bunlardan rahatsız olmam diye. Yine diyorum gördüğüme yorum yaptım. Sizin işinize gelmiyor tabii istediğinize cevap veriyorsunuz. Bu adamla mutluluklar diliyorum. Herkes hak ettiğini yaşarmış. Biz ne diyelim size artık :)

+1

Kesinlikle katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…