Doğuma Hazırlık Bu kadar erken cinsiyet belli olurmu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yaseku

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
1.718
202
363
Merhaba arkadaşlar... dün ikili test için doktoruma gittim 10+5 günlük hamileyim ve doktorum bebişime erkek dedi şaşırdım çünkü bu kadar erken cinsiyetini söylemesini beklemiyordum açıkçası... pipisi var görüyormusun dedi doktorum gerçekten bacak arasında çıkıntı vardı :53: oğlum çok mutlu oldu erkek istiyordu... sağlıklı ve hayırlı evlat olmasını isterim ama benim gönlüm kızım olmasından yana:17: bi tane 8 yaşında oğluşum var... kesin erkek mi dedim % 51 erkek diyorum 10 gün sonra geldiğinde tekrar bakarım dedi:44:acaba yanılma payı olabilir mi? Bu kadar erken cinsiyet kesin belli olurmu kızlar?

Son düzenleme:
16. haftaya kadar cinsiyet gelişimi devam ettiği için değişim olma şansı tabiki var ayrıca %51 demiş nasıl kız yada erkek olma gibi iki seçenek var bu sadece erkeğin bir adım önde olduğu anlamına gelir ama değişebilir erken haftalarda erkek denip sonradan kız denen arkadaşlarımız oldu:)

16. haftaya kadar cinsiyet gelişimi devam ettiği için değişim olma şansı tabiki var ayrıca %51 demiş nasıl kız yada erkek olma gibi iki seçenek var bu sadece erkeğin bir adım önde olduğu anlamına gelir ama değişebilir erken haftalarda erkek denip sonradan kız denen arkadaşlarımız oldu:)

bu haftalarda erkek yada kız bebeklerin cinsel organı birbirine benzediğini duymuştum belkide benzetti:31: doktora bunu soramadım tabi ama emin olmasa neden bu kadar erken söylesin ki diyorum eşimde böyle düşünüyor :44: bu arada sanada hayırlı sağlıklı doğumlar:3:

Son düzenleme:
bu kadar erken haftada yorum yapması çok şaşırtıcı geldi bana .....en erken 12.veya 13. haftada bile kesin olmamakla birlikte tahmin yapıyorlar ve yine yanılma payı çok olabiliyor.... 10. haftalarda genital tüberkül oluşumunu tamamlamamış oluyor bildiğim kadarıyla ......yanılma payı yüksek bir hafta ancak allah gönlünüze göre versin.........

Canım seni umutlandırmak istemem fakat banada 12+5 günlükken erkek dendi.Yanılma payı yüzde kaç dediğimde yanılma olamaz dendi.20 haftalıkken gittiğimde kız olduğu sölendi...Üstelik senin bebeğin daha da küçükmüş hayırlısı olsun genede....

Ben de senin gibi dr.umuzdan çok erken bi haftada %70 kız haberini almıştım, Allah bagışlarsa 4 yaşında bir kızım var, bu ikinci gebeligim ama geçen Salı günkü muayenemizde bir oglumuz olacagını ögrendik:)) Rabbim hayırlısını nasip etsin cümlemize, saglık ve sıhhatle gelsinler İnşallah.. Umarım gönlünden geçen neyse ve hayırlıysa Mevlam nasip etsin...

bu kadar erken haftada yorum yapması çok şaşırtıcı geldi bana .....en erken 12.veya 13. haftada bile kesin olmamakla birlikte tahmin yapıyorlar ve yine yanılma payı çok olabiliyor.... 10. haftalarda genital tüberkül oluşumunu tamamlamamış oluyor bildiğim kadarıyla ......yanılma payı yüksek bir hafta ancak allah gönlünüze göre versin.........
aynen bende çok şaşırdım bu kadar erken beklemiyordum bakalım haftaya tekrar çağırdı yine bakarız dedi ne diyecek çok merak ediyorum Allah herkesin gönlüne göre sağlıklı evlatlar versin saolasın...
Canım seni umutlandırmak istemem fakat banada 12+5 günlükken erkek dendi.Yanılma payı yüzde kaç dediğimde yanılma olamaz dendi.20 haftalıkken gittiğimde kız olduğu sölendi...Üstelik senin bebeğin daha da küçükmüş hayırlısı olsun genede....
evet bende umutlanmak istemiyorum hayırlısı ne ise öle olsun diyorum ama gönlümden geçen kız öle hissediyorum eşim ve oğlum hariç annemler kayınvalidemler komşularım herkes kız diyor bakalım ne olacak:1:
Ben de senin gibi dr.umuzdan çok erken bi haftada %70 kız haberini almıştım, Allah bagışlarsa 4 yaşında bir kızım var, bu ikinci gebeligim ama geçen Salı günkü muayenemizde bir oglumuz olacagını ögrendik:)) Rabbim hayırlısını nasip etsin cümlemize, saglık ve sıhhatle gelsinler İnşallah.. Umarım gönlünden geçen neyse ve hayırlıysa Mevlam nasip etsin...

Teşekkür ederim güzel temennilerin için:40: Allah sanada hayırlı doğumlar nasip etsin bu sene erkek senesi dedi hemşire hanım gerçektende öle :1:

Merhaba arkadaşlar... dün ikili test için doktoruma gittim 10+5 günlük hamileyim ve doktorum bebişime erkek dedi şaşırdım çünkü bu kadar erken beklemiyordum açıkçası... pipisi var görüyormusun dedi doktorum gerçekten bacak arasında çıkıntı vardı :53: eşim ve oğlum çok mutlu oldu erkek istiyorlardı zaten ...sağlıklı ve hayırlı evlat olmasını isterim ama benim gönlüm kızım olmasından yana:17: bi tane oğluşum var... kesin erkek mi dedim % 51 erkek diyorum 10 gün sonra geldiğinde tekrar bakarım dedi:44:acaba diyorum yanılma payı olabilir mi? Bu kadar erken cinsiyet belli olurmu kızlar?

Emin ol yanılma payı çok çünkü çok çok erken bir hafta detaylı usg ye girsen bile emin ol o haftalarda yanılma payı çok olurdu cinsiyet konusunda heleki normal ultrasonla imkansız

Emin ol yanılma payı çok çünkü çok çok erken bir hafta detaylı usg ye girsen bile emin ol o haftalarda yanılma payı çok olurdu cinsiyet konusunda heleki normal ultrasonla imkansız

evet gerçekten çok erken ama neden direkt erkek dedi erkeğe benziyor bile demiyor pipisi bu diyor bende kesin mi dedim şöyle bir duraksadı %51 erkek diyorum dedi :44: umarım yanılıyordur :37:

İnşallah hakkında hayırlıysa, benim yaşadıgımı yaşarsın:) bana da 10+5 de kıza benziyor demişti, çok erkendi ama ben herkese kızım olacak demiştim bile, çünkü kızımda da aynı doktorumuz aynı haftalarda kıza benziyor demişti ve hiç degişmemişti, ona güvenerek, alışmıştık kız fikrine ama Rabbim çok büyük, tabi ki önce saglıklı hayırlı olmaları ama insan olmayanı da istiyor açıkçası bunu kimse inkar etmesin (istisnalar hariç).. İnşallah bi sürpriz de size yapar bebişiniz.. Size de saglıklı ve hayırlı dogumlar versin Mevlam...

bu hafta ve aylarda herkesin oglu oluyor :-)

Bu linkten cinsiyet olusumunu ve zamanini izleye bilirsiniz ...

Son düzenleyen: Moderatör:
paylaşımınız için çok teşekkür ederim gerçekten çok ilginç ve güzelmişş... ilk kez görüyorum bunu erken haftalarda cinsel organ ne kadar da benziyormuş meğer :53:

yaseku,hakkınızda hayırlısı olsun ve bebişte sağlıkla gelsin inşallah.Durumumuz çok benziyor ayrıca tahmini doğum tarihimizde :) Benim de ilk çocuğum oğlan ve bugün 12+3 teykeeenn cinsiyeti azcık ısrarla ve kendim de sanki öyle gördüm yine emin olamasam da erkek olduğunu düşündü doktorum sanki.(cümlemden bile belli oluyordur durumun ilginçliği)Bir çizgi görüyorum sanki ama daha erken demesine karşılık doktor,oğluma arkadaş bu minik değil mi diyince gülümsedi "sen öyle söyledin bak" dedi,bilmem artık.Çevremde herkes kız,ben nötr,baba ve oğlumsa kızdan yanaydı.Hayırlısı bakalım bir daha ki kontrolda kesinleşir galiba :)

buradaki bilgilere bakılırsa 16. haftadan önce cinsiyeti ayırt etmek çok çok zor.çok ayrıntılı bi ultrason ve iyi bilen bi doktor lazım. o kadar nasıl bekleyeceğim beeennn

yaseku,hakkınızda hayırlısı olsun ve bebişte sağlıkla gelsin inşallah.Durumumuz çok benziyor ayrıca tahmini doğum tarihimizde :) Benim de ilk çocuğum oğlan ve bugün 12+3 teykeeenn cinsiyeti azcık ısrarla ve kendim de sanki öyle gördüm yine emin olamasam da erkek olduğunu düşündü doktorum sanki.(cümlemden bile belli oluyordur durumun ilginçliği)Bir çizgi görüyorum sanki ama daha erken demesine karşılık doktor,oğluma arkadaş bu minik değil mi diyince gülümsedi "sen öyle söyledin bak" dedi,bilmem artık.Çevremde herkes kız,ben nötr,baba ve oğlumsa kızdan yanaydı.Hayırlısı bakalım bir daha ki kontrolda kesinleşir galiba :)

Tatlım Allah sanada hayırlısıyla sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin... aynı tarihlerde bebişlerimizi kucamıza alıcaz ne güzel bir tesadüf seninde bir oğluşun varmış banada herkes kız diyor sadece eşim erkek bu diye diretiyor en başından beri :31: yaramaz oğlumda erkek olsun ben ona herşeyi öğreticem diye seviniyor kız olursa anlaşamazmış :1: insan illaki olmayanı istiyor ama en önce hayırlı sağlıklı ve zamanında olsun isteriz tabi hakkımızda hayırlısı bakalım inşallah doktorum yanılıyordur :1:

Tatlım Allah sanada hayırlısıyla sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin... aynı tarihlerde bebişlerimizi kucamıza alıcaz ne güzel bir tesadüf seninde bir oğluşun varmış banada herkes kız diyor sadece eşim erkek bu diye diretiyor en başından beri :31: yaramaz oğlumda erkek olsun ben ona herşeyi öğreticem diye seviniyor kız olursa anlaşamazmış :1: insan illaki olmayanı istiyor ama en önce hayırlı sağlıklı ve zamanında olsun isteriz tabi hakkımızda hayırlısı bakalım inşallah doktorum yanılıyordur :1:

yaseku benim kontrolüm Allah kısmet ederse 15 haziran gibi,çevremde 3 hamile arkadaşım var onlar daha ileri haftalarda gerçi ama hepsi erkek :) bakalım bir dahaki randevumuzda kesinleşir inşallah.Yanılsalar mı acaba :)))

Son düzenleme:
benim 14. haftada bile kesin görünmezken senin 10. haftada öğrenmen şaşırtıcı..doktorun baya tecrübeli demek..allah hayırlı evlat nasip etsin...

benimde bebeğimin cinsiyeti 11 haftalıkken belli oldu hemde doktorum değil ikili testi yapan radyoloji uzmanı söyledi erkek olabileceğini.
Daha çok erken ama büyük ihtimalle erkek dedi ve oğlum oldu :) kemik ölçülerinden anlıyorlarmış organını falan görmediğini söyledi

Son düzenleme:
yaseku benim kontrolüm Allah kısmet ederse 15 haziran gibi,çevremde 3 hamile arkadaşım var onlar daha ileri haftalarda gerçi ama hepsi erkek :) bakalım bir dahaki randevumuzda kesinleşir inşallah.Yanılsalar mı acaba :)))
Benim kontrolümde 8 haziran inşallah kesinleşir bu sefer gerçi ikinci oğlumuzun olacağı fikrine alıştım sayılır değişiklik olursa daha çok şaşıracağım :1: sabırsızlanıyorum tekrardan bebişimi görmek için:17: benimde duyduğum bu senenin erkek senesi olduğu sağlık ocağındaki hemşire dedi... hakkımızda hayırlısı neyse öyle olsun mühim olan sağlıklı olmaları:16:
benim 14. haftada bile kesin görünmezken senin 10. haftada öğrenmen şaşırtıcı..doktorun baya tecrübeli demek..allah hayırlı evlat nasip etsin...
amin hayırlısını sağlıklısını versin... evet ya gerçekten baya erken söyledi cinsiyeti bende çok şaşırdım bu kadar erken beklemiyordum :26: tecrübeden kastın yaşı ise yaşlı değil doktorum 36 yaşında bakalım bir dahaki sefere kesin erkek mi diyecek öyle derse gerçekten tecrübeli diyeceğim :1:
benimde bebeğimin cinsiyeti 11 haftalıkken belli oldu hemde doktorum değil ikili testi yapan radyoloji uzmanı söyledi erkek olabileceğini.
Daha çok erken ama büyük ihtimalle erkek dedi ve oğlum oldu :) kemik ölçülerinden anlıyorlarmış organını falan görmediğini söyledi
sende erkenden öğrenmişsin ben gibi:1: canım demekki erkenden de cinsiyet belli olabiliyor ama benim doktorum pipisini gördüğünü söyledi yani kemik ölçümlerini baz alarak söylemedi ama %100 demedi %51 erkek diyorum dedi:40:

Back