Doğuma Hazırlık Bu ismi nasil buldunuz???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ismi begendiniz mi?

• Evet, begendim.

OY: 21 39,6%
  • Hayir, hic begenmedim.

OY: 32 60,4%

• Ankete Katılan
    53

aime21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.323
0
0
- Yurtdışı
Slm kizlar....
Internetde tesadüfen "Talya" ismine rastladim...
Talia ´yi biliyordum ama Talya yazilisini oldugunu bilmiyordum.
Sanirim anlamlarida farkli

Talya
1. Doğanın uyanışı, baharın müjdesi. 2. Mitolojide doğanın ve hayvanların koruyucusu bir tanrıça. 3. Mitolojide deniz tanrıçası (Antalya’ya adını veren tanrıça)

Köken : Bilinmiyor

ilk anlami benim cok hosuma gitti...
Sizce nasil bir isim???

PS: Bu arada hamile degilim... Evli bile degilim ama ismi begendim, sizinde fikirlerinizi merak ediyorum....

aslında Antalya'nın adı Pergamon Kralı Attalos'un adından geliyor Yunancada kent isimleri düşü cinsinde olduğu için Attalos'dan Attaleia ismi kente verilmiş ve zamanla Antalya ismine dönüşmüştür.

Ben pek begenmedim...

alinti:
Talya, daha doğrusu Thalia, Yunan mitolojisinde bir tanrıça. Bir Müslümanım çocuğuna koyduğu isimin Islam dinine uygun olması gerekiyor. Talya hem başka bir dinin tanrıçası olduğu için hem de Allahın tek olduğunu inkar ettigi için , Islam’a uygun olmayan bir isimdir!

canim kulaga hos geliyo benimde Yezda ismi cok hosuma gidiydou ama o da eskiden inanilan bi tanrinin ismiymis o yüzden vazgectim

biz tek bi Allaha inandigimiz icin cocuga (güya) bi tanri ismi koymak dogru olmaz bence

isim guzel ama anlamı tanrı demekmiş başka isim düşünün bence benım aklıma sevdim seni ya resul ilahisinde yezdan dıye sevdim diye soylenıyor

isim guzel ama anlamı tanrı demekmiş başka isim düşünün bence benım aklıma sevdim seni ya resul ilahisinde yezdan dıye sevdim diye soylenıyor

evet canim ya o ilahide de yezdan geciyo sonradan farketmistim ben tuhafima gitti

yezdan ve yezda ayni sey sanirim cünkü yezda diye arattigimda hep yezdan cikiyodu

ama anlami su

Yezdan 1. Zerdüştlerin iyilik Tanrısı. 2. Allah.

eger tanri anlamina geliyosa ilahide kullanilmazdi hemde cok sevilen bi ilahi bu yani sasirdim bende :S

katiliyorum daha cok turkce dinizimize yakisan isim koymali bence

bende beğenmedim tenya yı çağrıştırdı okulda dalga da geçerler talya talya antalya :))

arkadaslar benim adımda talya ve gayet güzel bir isim...ayrıca degisik...26 yasındayım ve 26 yıldır bu isim herkeste var ...yeni degil anlıcanız...sevgiyle kalınnn..

bende beğenmedim tenya yı çağrıştırdı okulda dalga da geçerler talya talya antalya :))

isimlerle dalga gecmek yerine daha usluplu bir sekilde fikrimizi yazmaliyiz diye dusunuyorum.ayni ismi tasiyan kisilerinde bunlari okuyup uzulebilecegini dusunmeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…