• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu İntihar Değil de Ne ???

avare34

Bal oğlum abi oluyor
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
618
103
123
34
Merhaba Kızlar !

20 aylık evliyim.Çalışan bi bayanım.Kaynanam ve eltilerle altlı üstlü oturuyoruz.2 tane eltim var bi tanesi benden 15 ay sonra evlendi ve kaynanamla oturuyolar.kayınpederim ben evlendikten 1 hafta sonra vefat etti.Kaynanam 55 yaşında.Neyse tanıtma faslını geçelim.Kaynanamın yaptıklarının bi kısmını diğer konumda da anlatmıştım.Gelelim dün ki olaya.Kaynanam 55 yaşında olmasına rağmen sürekli ölmek isteyen allahdan sürekli ölümü isteyen hayattan hiçbir beklentisi kalmamış son derece psikopat ve dengesiz bi tip.Tek işi çocuklarımı nasıl mutsuz ederim.Nasıl huzursuz ederim diye akşama kadar düşünen bi şahsiyet.Şunu da sölemeden edemicem hiç bir meşgalesi yok.oturduğumuz yer hep akraba ama ne bi komşu bilir ne bir akraba akşama kadar evdedir.hep herkes bana gelsin der gelmeyenlerden küser ama kendisi sokağa adım atmaz.Biz çıktığımızda da 1 hafta trip atar.Her akşam işten geldiğim zaman önce yukarı kaynanama çıkıyorum 15 dk görünüp evime iniyorum.Dün de bu gelenek haline gelmiş vafizemi yerine getirmek için yukarı çıktım.Kaynanamın gözleri şişmişti.Noldu dedim Göz bu şişmiş napıyım dedi.Bende bşy demedm SOnra yanında oturan kaynım işten geldi annesinin gözünü görünce panik oldu hemen hastaneye gidicez bu göz normal değil dedi.Kaynanam her zamanki gibi tersledi.Bşym yok git yanımdan diyerek.Neyse diğer kaynımda gelmesiyle doktora götürdüler.Eşim eve 8,3 - 9 civarı gelir.O geldiğinde henüz hastaneden gelmemişlerdi.Yemeğimizi falan yedik eşimde çok fena grip ona çay falan hazırladım.Neyse bunlar geldiler.Biz hemen yukarı çıktık.Eşim nolmuş ne dedi doktor dedi.Kaynımda cvpladı.Meğersem kaynanam tansiyon ilaçlarını içmemiş her zamanki gibi ağıt yakığ kendi kendini mahvettiği gibi ogünde kendini hırpalayınca tansiyon gözüne vurmuş.(Allahdan felç falan olmadı)Doktor Kaynanamın psikolojisinin bozuk olduğunu anladığı için psikoloğa götürmeniz lazım demiş.Eşim baya bi sinirlendi annesiyle konuştu.Senin canına kastanı mı var ne derdin var da içmiyosun başka bi yerine vursaydı napcaktın.Ölmeyi niye bu kdr çok istiyosun kendinii düşünmüyosan çocuklarını düşün.Böle baya baya konuştu sonra kaynanam ellerini açtı sua etti allahım canımı al elden ayaktan koymadan diye.Eşimde fıttırdı Annen kadar olamıyosun kadın 90 yaşında şuan hacda ve ilaçlarını aksatmadan içiyo senin derdin ne ki sen kendine dikkat etmiyosun.Geçen bayram üzeri de aynısını yaptı hastayım dedi bayram bitene kadar yatağını toplatmadı gelen giden oldu yanına uyuma numarası yaptı o yataktan çıkmadı.Heralde amacı bu bayramda aynısını yapmak.Hem bizi huzursuz ediyo hem kendini.Neden böyle yapıyo kimse anlamış değil.Anlayanınız varsa bana anlatsın artık nasıl davrancağımızı şaşırdık.

Çok zor durumu. Dikkat çekmek için yapıyor olabilir, eşinin ölümünü henüz üzerinden atamamış olabilir, hakikaten elden ayaktan düşmeden ölmek istiyor da olabilir ama sebebi her ne olursa olsun normal değil yaptıkları. Bence de doktorun dediği gibi bir an önce bir uzmandan yardım alın cnm.Çünkü her şeyi yapabilecek durumda.Kendine farklı boyutta bir zarar verirse evlatlarına üzerlerinden atamayacakları bir suçluluk duygusu bırakır.O nedenle ertelemeden ne yapıp edip, götürün bir psikologa.Allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
küçük bir umutta olsa kapını örtersin dışarda kalır fakat ben onla beraber evde yaşayan geline asıl acıdım.
maalesef dul kayınvalıdeler boyle elden ayaktan düşmeseler bıle,
hayatta hiçbir meşgalesı kalmamış amacı yok acayıp tip yapıyolar kendılerını.

bencillik resmen.bıraz mesafe koy mesela o işten gelınce 15 dakka gözükme adetinden başla..

başınız sağolsun öncelikle..

k.valideniz ağır bir depresyon geçiriyor...
sanırım profosyonel bir yardım alması lazım..

biraz şükür etmesi için ona birilerinin konuşması lazım ama bu siz olamazsınız
hani daha çok onun yaşında biri hafif azarlar gibi şükret dese..

evlatları sağlıklı,aynı apartmanda onlarla aynı çatı altında oturması bile şükretmesini gerektirir.

üstelik ilaçlarını almayınca Allah korusun ,yatalak olsa ozaman elin kızı(affedersin,öyle tabir edilir ya) ona bakmak zorunda kalmayacakmı?ya Allah ona yatalak ama uzun bir ömür verirse?bence büyük konuşmamalı..

ne zamn öleceğimizi Allah bilir ve bu tip konuşmalardan korkmak lazım..çokmu istiyosun ölmeyi diiyip
sevdiği bir yakınını alıverir..
bunları anlatacak biri yokmu ailenizde?

Doktor söylemiş zaten durumunu
belli depresyonda olduğu.

Yani konumunu bilemem belki de neler yaşadı ki
onu zayıf bıraktı devamlı sitemkar olmasını buna bağlıyorum
bir de eşi yok çaresiz/yalnız olduğunu düşünüp bu lafları edebilir
mutlaka bir problemi vardır, eğer kasıtlı olsaydı hayatını tehlikeye atmazdı ilaçlarını almayıp.
Annenizin de sizin de iyiliği için kızmak/bağırmak yerine
psikiyatriste götürün.
Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
küçük bir umutta olsa kapını örtersin dışarda kalır fakat ben onla beraber evde yaşayan geline asıl acıdım.
maalesef dul kayınvalıdeler boyle elden ayaktan düşmeseler bıle,
hayatta hiçbir meşgalesı kalmamış amacı yok acayıp tip yapıyolar kendılerını.

bencillik resmen.bıraz mesafe koy mesela o işten gelınce 15 dakka gözükme adetinden başla..

Dediğin imkansız.Bigün çıkmazsam kıyamet kopar benden kötüsü olmaz.Bşyde olursa allah korusun bnm yüzümden olduğunu söler.Zaten eltim 5 aylık evli olamsına rağmen illallah etmiş durumda.Anlatsam çok şeler var da burda fazla anlatılmıyo çok ayrıntı var.

Çok zor durumu. Dikkat çekmek için yapıyor olabilir, eşinin ölümünü henüz üzerinden atamamış olabilir, hakikaten elden ayaktan düşmeden ölmek istiyor da olabilir ama sebebi her ne olursa olsun normal değil yaptıkları. Bence de doktorun dediği gibi bir an önce bir uzmandan yardım alın cnm.Çünkü her şeyi yapabilecek durumda.Kendine farklı boyutta bir zarar verirse evlatlarına üzerlerinden atamayacakları bir suçluluk duygusu bırakır.O nedenle ertelemeden ne yapıp edip, götürün bir psikologa.Allah yardımcınız olsun...

Onun istediği herkes etrafımda dönsün yanımda olsun.Ama kimse de o hevesi bırakmıyo herkesi tersliyo sürekli memnuniyetsiz asık suratlı.Bu nasıl yanına çekme çabasıdır anlamış değilim zaten.Kendi çocukları bile illallah etmiş durumda.Herkes napcağını şaşırdı.

başınız sağolsun öncelikle..

k.valideniz ağır bir depresyon geçiriyor...
sanırım profosyonel bir yardım alması lazım..

biraz şükür etmesi için ona birilerinin konuşması lazım ama bu siz olamazsınız
hani daha çok onun yaşında biri hafif azarlar gibi şükret dese..

evlatları sağlıklı,aynı apartmanda onlarla aynı çatı altında oturması bile şükretmesini gerektirir.

üstelik ilaçlarını almayınca Allah korusun ,yatalak olsa ozaman elin kızı(affedersin,öyle tabir edilir ya) ona bakmak zorunda kalmayacakmı?ya Allah ona yatalak ama uzun bir ömür verirse?bence büyük konuşmamalı..

ne zamn öleceğimizi Allah bilir ve bu tip konuşmalardan korkmak lazım..çokmu istiyosun ölmeyi diiyip
sevdiği bir yakınını alıverir..
bunları anlatacak biri yokmu ailenizde?

Öncelikle sağol canım allah geride kalanlara uzun ömür versin.Bacıları akrabaları her gelen anlattı örnekler verdiler yeri geldi bağırdılar yeri geldi azarladılar yeri geldi beraber oturup ağladılar ama kadın hiçbi şekilde anlamıyo daha doğrusu anlamak istemiyo.Hep bi sitemkarlık var.Eşim de dedi bi tarafın felçli kalsa napcaktın o zaman hoşunamı gitcekti.Ama anlayana.

Doktor söylemiş zaten durumunu
belli depresyonda olduğu.

Yani konumunu bilemem belki de neler yaşadı ki
onu zayıf bıraktı devamlı sitemkar olmasını buna bağlıyorum
bir de eşi yok çaresiz/yalnız olduğunu düşünüp bu lafları edebilir
mutlaka bir problemi vardır, eğer kasıtlı olsaydı hayatını tehlikeye atmazdı ilaçlarını almayıp.
Annenizin de sizin de iyiliği için kızmak/bağırmak yerine
psikiyatriste götürün.
Çok geçmiş olsun.

Eşimle konuştum kimsein dediğini umursamıyo en azından psikiyatıra gitse onun söledikleriyle belki kendine gelir bşyler dank eder.İnşallah iyi gelir kendine gelir biraz.Yoksa kendi başından önce bizim başımızı yicek.

genellikle depresyondaki insan tamamen yalnız kalmak ister.Herkes başımda dönsün pervane olsun demez.
kayınvaliden kendini oyalamaya çalışıyor size sarıyor.
son kozlarını oynuyor.
bence fazla üstüne gitmeyin gerçekten intihar edebilir de..

genellikle depresyondaki insan tamamen yalnız kalmak ister.Herkes başımda dönsün pervane olsun demez.
kayınvaliden kendini oyalamaya çalışıyor size sarıyor.
son kozlarını oynuyor.
bence fazla üstüne gitmeyin gerçekten intihar edebilir de..

Bizim çözemediğimiz şu.Sürekli yanında olmamızı kızları da dahil buna Damatlarıda,gelinleride istemesine rağmen.Neden kendinden soğutuyo.İlgi beklediği aşikar.Dikkat çekmek için bu zamana kadar yaptığı şelerde var.Ama üstüne düştüklerinde ilgilendiklerinde de tersliyo.Çift karakterli galiba.Onu çözebilsem evliya olurum heralde.

tek çözümünüz istesede istemesede psikolog..... eşinizle konuşun ve götürün... çünkü o bu davranışlarını dahada abartarak yapacaktır ve bu olaylar yüzünden belkide sizler psikolog ihtiyacı duyacaksınız... nedenleri niçinleri bırakın psikoloğu çözsün... bence çıkış noktanız yok... ALLAH yardımcınız olsun.

dikkat çekmeye çalışıyo bariz
hasta olayım peşimde dönsünler doktora hastaneye götürsünler
benle ilgilensinler
derdi ölmek falan değildir kesin
doktor dese 1 ay ömrün kalmış
dünyası başına yıkılır
görür o zaman can ne kadar tatlı
allah önce onla yaşayan geline sonra
size sabır versin.

Bence eşi vefat etmiş diye bu durumda..Ben üzüldüm şahsen...
Bu tarz dul bayanlar ilgiyi her zaman üzerlerine toplamak isterler.Allah yardımcısı olsun...

Bence tamamiyle dikkat çekmeye çalışıyor...Zaten böyle birisinin psikolojisinin normal olduğu söylenemez...Oğullarının dikkatini çekmek ve gelinlerine de eziyet etmek istiyor....Gerçekten bişeyi olsa bu sefer kafasına dank eder ama iş işten geçer....Yaşça büyük birinin anlatması faydalı olabilir....

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar !

20 aylık evliyim.Çalışan bi bayanım.Kaynanam ve eltilerle altlı üstlü oturuyoruz.2 tane eltim var bi tanesi benden 15 ay sonra evlendi ve kaynanamla oturuyolar.kayınpederim ben evlendikten 1 hafta sonra vefat etti.Kaynanam 55 yaşında.Neyse tanıtma faslını geçelim.Kaynanamın yaptıklarının bi kısmını diğer konumda da anlatmıştım.Gelelim dün ki olaya.Kaynanam 55 yaşında olmasına rağmen sürekli ölmek isteyen allahdan sürekli ölümü isteyen hayattan hiçbir beklentisi kalmamış son derece psikopat ve dengesiz bi tip.Tek işi çocuklarımı nasıl mutsuz ederim.Nasıl huzursuz ederim diye akşama kadar düşünen bi şahsiyet.Şunu da sölemeden edemicem hiç bir meşgalesi yok.oturduğumuz yer hep akraba ama ne bi komşu bilir ne bir akraba akşama kadar evdedir.hep herkes bana gelsin der gelmeyenlerden küser ama kendisi sokağa adım atmaz.Biz çıktığımızda da 1 hafta trip atar.Her akşam işten geldiğim zaman önce yukarı kaynanama çıkıyorum 15 dk görünüp evime iniyorum.Dün de bu gelenek haline gelmiş vafizemi yerine getirmek için yukarı çıktım.Kaynanamın gözleri şişmişti.Noldu dedim Göz bu şişmiş napıyım dedi.Bende bşy demedm SOnra yanında oturan kaynım işten geldi annesinin gözünü görünce panik oldu hemen hastaneye gidicez bu göz normal değil dedi.Kaynanam her zamanki gibi tersledi.Bşym yok git yanımdan diyerek.Neyse diğer kaynımda gelmesiyle doktora götürdüler.Eşim eve 8,3 - 9 civarı gelir.O geldiğinde henüz hastaneden gelmemişlerdi.Yemeğimizi falan yedik eşimde çok fena grip ona çay falan hazırladım.Neyse bunlar geldiler.Biz hemen yukarı çıktık.Eşim nolmuş ne dedi doktor dedi.Kaynımda cvpladı.Meğersem kaynanam tansiyon ilaçlarını içmemiş her zamanki gibi ağıt yakığ kendi kendini mahvettiği gibi ogünde kendini hırpalayınca tansiyon gözüne vurmuş.(Allahdan felç falan olmadı)Doktor Kaynanamın psikolojisinin bozuk olduğunu anladığı için psikoloğa götürmeniz lazım demiş.Eşim baya bi sinirlendi annesiyle konuştu.Senin canına kastanı mı var ne derdin var da içmiyosun başka bi yerine vursaydı napcaktın.Ölmeyi niye bu kdr çok istiyosun kendinii düşünmüyosan çocuklarını düşün.Böle baya baya konuştu sonra kaynanam ellerini açtı sua etti allahım canımı al elden ayaktan koymadan diye.Eşimde fıttırdı Annen kadar olamıyosun kadın 90 yaşında şuan hacda ve ilaçlarını aksatmadan içiyo senin derdin ne ki sen kendine dikkat etmiyosun.Geçen bayram üzeri de aynısını yaptı hastayım dedi bayram bitene kadar yatağını toplatmadı gelen giden oldu yanına uyuma numarası yaptı o yataktan çıkmadı.Heralde amacı bu bayramda aynısını yapmak.Hem bizi huzursuz ediyo hem kendini.Neden böyle yapıyo kimse anlamış değil.Anlayanınız varsa bana anlatsın artık nasıl davrancağımızı şaşırdık.

canım daha 55 yaşındaymış evlendirin. evlenmek istiyordur çocuklarına söyleyemiyordur.

konuyu okuyunca kıyamadım k.v'denize:50:kadın depresyonda kimin ne olucağı belli olmaz eşinizi kaybettiğinizi düşünsenize siz ne yapardınız :50: ne dikkat çekmesi öyle olsa felç riski olduğunu bile bile ilaçlarını kullanmaz mı Allah aşkına..Dua ediyormuş bide Al canımı diye çok üzüldüm ya:50: Psikoloğa götürün gerçekten..
Hem dikkat çekmeye çalışsa bile sizlerde çcocukları gelinleri olarak ilgileniverin..Aynı şekilde kendi annenizde olabilirdi..
Lütfen empati yaparak yaklaşın olaya..Bu olay öyle normal gelin-kaynana olayı değil..Büyük bir sağlık sorunu..hem ruhsal hem fiziki..neyse Allah yardımcınız olsun..

dikkat çekmeye çalışıyo bariz
hasta olayım peşimde dönsünler doktora hastaneye götürsünler
benle ilgilensinler
derdi ölmek falan değildir kesin
doktor dese 1 ay ömrün kalmış
dünyası başına yıkılır
görür o zaman can ne kadar tatlı
allah önce onla yaşayan geline sonra
size sabır versin.
Amin ya öle iyi bi insan ki ilk zamanlar görseniz kaynanamın ağzına bakıyodu ne dese hemen yapıyodu sonra kaynanam ona da bize davrandığı gibi davranmaya başladı kız şimdi isyanlarda.kız 5 aylık evli ama bunun 3 ayında kaynanam memlekete gitmişti düşün yani 2 ay da bu hale geldi.

tek çözümünüz istesede istemesede psikolog..... eşinizle konuşun ve götürün... çünkü o bu davranışlarını dahada abartarak yapacaktır ve bu olaylar yüzünden belkide sizler psikolog ihtiyacı duyacaksınız... nedenleri niçinleri bırakın psikoloğu çözsün... bence çıkış noktanız yok... ALLAH yardımcınız olsun.

Bencede cnm doğru diyosun da bakalım gitcek mi ?
Bence eşi vefat etmiş diye bu durumda..Ben üzüldüm şahsen...
Bu tarz dul bayanlar ilgiyi her zaman üzerlerine toplamak isterler.Allah yardımcısı olsun...

Kayınpederim ölmeden önce de böleymiş ama eşim kardeşleri fazla tınlamıyomuş.Babaları öldükten sonra annelerinin üstüne düşmeye başladılar.Ztn kaynanamın da istediği oydu.Şimdi kaprisinden geçilmiyo.Sürekli benle ilgilensinler bnm yanımda otursunlar bnm yanımda yesinler hatta elinden gelse hepimiz bi evde kalalım dicek.

Bence tamamiyle dikkat çekmeye çalışıyor...Zaten böyle birisinin psikolojisinin normal olduğu söylenemez...Oğullarının dikkatini çekmek ve gelinlerine de eziyet etmek istiyor....Gerçekten bişeyi olsa bu sefer kafasına dank eder ama iş işten geçer....Yaşça büyük birinin anlatması faydalı olabilir....
Kimler kimler konuşmadıki ama kadın hala aynı.1 ay önce görümcem oğlunun sünnet mevlüdünü yaptı.Orda bile millet gitti bacısı kızı falan kalmıştı.Başladı ağlamaya.Kocam gitti ben yanlız kaldım diye.Onlar da papağan gibi aynı şeleri sölemekden bıktılar.Ama kaynanamın şöle bi huyu var.Kimsenin onu mutlu gülerken görmesini istemiyo.Herkes onu hasta ve mutsuz olarak görsün istiyo.Geçen bayram da dedik anne gidelim sana bşyler alalım.Dediği şey Ben bayram yapmıyorum.Kocası öleli nerdeyse 2 sene olcak hala kadın özel günleri burnumuzdan getiriyo.:53:
canım daha 55 yaşındaymış evlendirin. evlenmek istiyordur çocuklarına söyleyemiyordur.
Evlenmez kız hele öle sölesek var ya allah sen gör o zmn kıyamet nasıl kopuyomuş bu sefer gerçekten intihar edr.Çocuklarım beni istemiyo diye.

konuyu okuyunca kıyamadım k.v'denize:50:kadın depresyonda kimin ne olucağı belli olmaz eşinizi kaybettiğinizi düşünsenize siz ne yapardınız :50: ne dikkat çekmesi öyle olsa felç riski olduğunu bile bile ilaçlarını kullanmaz mı Allah aşkına..Dua ediyormuş bide Al canımı diye çok üzüldüm ya:50: Psikoloğa götürün gerçekten..
Hem dikkat çekmeye çalışsa bile sizlerde çcocukları gelinleri olarak ilgileniverin..Aynı şekilde kendi annenizde olabilirdi..
Lütfen empati yaparak yaklaşın olaya..Bu olay öyle normal gelin-kaynana olayı değil..Büyük bir sağlık sorunu..hem ruhsal hem fiziki..neyse Allah yardımcınız olsun..

Bu dediklerini yapmadık mı sanıyosun.Ama acıyı çeken anlar.İlgileniyoruz kadın bu sefer tersliyo.Bak sana şöle anlatim.Benim bi arkadaşım kaynanasıyla arkadaş gibi oturup muhabbet eder.Ama ben kayananama bi cümle dahi kuramıyorum.Çünkü kadın normal konuşmuyo sürekli bi agresiflik sürekli bi tersleme.Eltim evlenmeden önce çıkıyodum kahvaltısını fln hazırlıyodum evini temizliyodum.Mesela diyodum ki anne yatağını toplim mi verdiği cvp : Heralde toplancak açık kalcak değil ya.Bunun yerine evet kzm topla diyebilir.Ben ondan yağlı ballı olsn teşekkür etsn minnet duysun istemiyorum ama bu kdrını bile çok görüyo.veya mesela diyorum ki anne kahvaltı hazırlıyım mı cevap: Aç acına mı oturcaz tabi ki de kahvaltı yapcam.:53: gel de şimdi ilgi göster sevgi göster ben ondan bşy göremiyorum ki gösterim.Bunu sadece bana değil kendi çocuklarına da yapıyo.Herkes illallah etmiş durumda.Dün de bana diyoki biriniz de demediniz ki anne git tansiyonunu ölçtür.Bende dedimki ne bilim ben tansiyondan gözünün öle olabilceğini.Griptin gözüne vurmuştur diye düşündüm dedim.Yani ilacını içmediğini biliyosun insan kendi kendinin doktorudur ben ne bilim senin naptığını.:37:

ilk önce geçmiş olsun diyorum. k.validenizin psikolojik sorunları olduğu belli, sizde biliyorsunuz. depresyonu yenmesi için ilaç kullanması gerekiyor.

aynı senin k.validenle yaşıt. benim k.validem depresyon tedavisi görüyor. k.pederim hastalık (şeker hastasıymış, diyalize giriyormuş) çekmiş ve bakılmış, sonra vefaat ettimiş. bu nedenle k.validem hastalıktan çok korkuyor. depresyonda olduğunu kendide kabul ediyor. eğer tadavi görmeseydim, bu şekilde olmazdım, size çektirirdim diyor. evlendiğimizin ilk zamanlarında k.validemin hastalığını pek idrak edememiştim. ama şimdi anlıyorum... neler yaşamış ve bu hale gelmiş... ilaç kullandığı halde, bazen yaşamak istemediğini söylüyor. bende onun o haline üzülüyorum. evet bazen konuştukları şeylere kızmıyorum değil. kırmadan cevap vermeye çalışıyorum.

ikna edin. doktora götürün.

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum hem kendi hayatını hem sizin hayatını mahvediyor belki bilerek yapmıyordur bilemeyiz. yanında yaşayan gelinine daha da üzüldüm düşünün sürekli evde beraber çok zor bir durum. bence onu halk eğitim merkezlerinin kurslarına yazdırın belki arkadaş edinip biraz kafası dağılır. benim kaynanam da 3 yıldır yalnız ama maşallah keyfi yerinde kayınpederim öldükten sonra adeta yeniden doğdu. 60 yaşına spor yapar, kurslara gitmeler saçına başına bakar, gezer valla bizden daha renkli bir hayatı var diyebilirim:) sizde onu o şekilde yönlendirin daha gençsin anne çık gez filan deyin. inş düzelir

ilk önce geçmiş olsun diyorum. k.validenizin psikolojik sorunları olduğu belli, sizde biliyorsunuz. depresyonu yenmesi için ilaç kullanması gerekiyor.

aynı senin k.validenle yaşıt. benim k.validem depresyon tedavisi görüyor. k.pederim hastalık (şeker hastasıymış, diyalize giriyormuş) çekmiş ve bakılmış, sonra vefaat ettimiş. bu nedenle k.validem hastalıktan çok korkuyor. depresyonda olduğunu kendide kabul ediyor. eğer tadavi görmeseydim, bu şekilde olmazdım, size çektirirdim diyor. evlendiğimizin ilk zamanlarında k.validemin hastalığını pek idrak edememiştim. ama şimdi anlıyorum... neler yaşamış ve bu hale gelmiş... ilaç kullandığı halde, bazen yaşamak istemediğini söylüyor. bende onun o haline üzülüyorum. evet bazen konuştukları şeylere kızmıyorum değil. kırmadan cevap vermeye çalışıyorum.

ikna edin. doktora götürün.
Bakalım inş. gider.Bi hastalığı çıksın diye girmediği mr çektirmediği röntgen kalmadı.Bütün bölümleri tek tek dolaştı doktor gözümün önünde test sonucunu yorumladı şekerin falan yok ama yine de kendine dikkat yaşın geçiyo dedi.Akşam çocuklarına şekerim var ciğerlerim yağlanmış diye duygu sömürüsü yaptı ve ben :53: hastalığı çıkmasını şu yüzden istiyo.Arrtık numara yapmasına gerek kalmadan yatak döşek yatıp kendine de bizde işkence etcek ve adı da hastalık olcak.Ama rabbim o kdar büyük ki çok şükür bi rahatsızlığı çıkmadı.

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum hem kendi hayatını hem sizin hayatını mahvediyor belki bilerek yapmıyordur bilemeyiz. yanında yaşayan gelinine daha da üzüldüm düşünün sürekli evde beraber çok zor bir durum. bence onu halk eğitim merkezlerinin kurslarına yazdırın belki arkadaş edinip biraz kafası dağılır. benim kaynanam da 3 yıldır yalnız ama maşallah keyfi yerinde kayınpederim öldükten sonra adeta yeniden doğdu. 60 yaşına spor yapar, kurslara gitmeler saçına başına bakar, gezer valla bizden daha renkli bir hayatı var diyebilirim:) sizde onu o şekilde yönlendirin daha gençsin anne çık gez filan deyin. inş düzelir

canım o dediğin çok zor.Kaynanam asla kapıdan dışarı adım atmaz.Konu komşuyu geç kendi kızları yürüme mesafsinde onların kapısının nerden açıldığını bilmez.Herkes ona gelsin ister.Çok değişik bi karakter.İnsan 4 duvar arasında 7/24 nasıl kalabilir.Bu durumdan şikayet etmeden hemde.Zaten sırf bu durum bile onun psikolojisinin iyi olmadığını kanıtlıyo.

canım o dediğin çok zor.Kaynanam asla kapıdan dışarı adım atmaz.Konu komşuyu geç kendi kızları yürüme mesafsinde onların kapısının nerden açıldığını bilmez.Herkes ona gelsin ister.Çok değişik bi karakter.İnsan 4 duvar arasında 7/24 nasıl kalabilir.Bu durumdan şikayet etmeden hemde.Zaten sırf bu durum bile onun psikolojisinin iyi olmadığını kanıtlıyo.[/QUOTE]

o zaman onu iyileştireceğim diye kendinizi hasta etmeyin derim. siz kendi hayatınıza bakın. onada görevlerinizi yapın sadece yeter ama sabah akşamda onun yanında oturup beklemeyin. sağlam insan bunalır valla. Allah onun da sizin de yardımcınız olsun.

canım o dediğin çok zor.Kaynanam asla kapıdan dışarı adım atmaz.Konu komşuyu geç kendi kızları yürüme mesafsinde onların kapısının nerden açıldığını bilmez.Herkes ona gelsin ister.Çok değişik bi karakter.İnsan 4 duvar arasında 7/24 nasıl kalabilir.Bu durumdan şikayet etmeden hemde.Zaten sırf bu durum bile onun psikolojisinin iyi olmadığını kanıtlıyo.

o zaman onu iyileştireceğim diye kendinizi hasta etmeyin derim. siz kendi hayatınıza bakın. onada görevlerinizi yapın sadece yeter ama sabah akşamda onun yanında oturup beklemeyin. sağlam insan bunalır valla. Allah onun da sizin de yardımcınız olsun.[/QUOTE]

Evlendikten sonra 7 ay çalışmadım resmen ona benzedim.Psikolojim alt üst olmuştu çünkü yanlızdı diye hep yanına çıkıyodum akşama kdr orda oturuyodum.İşe başladım rahatladım.Kendime geldim.Şimdi akşamdan akşama 15 dk görüyorum onda da ztn oturur tv izler inerim evime.Normal de de muhabbet eden konuşan bi tip olmadığı için.Nerdeyse ses tonunu unutcam :26: Benm tek duam yanındaki eltime allah sabır versin.:50:

Back