Deprem çantası hazırlıcaz herhalde :) ya peki İstanbul Eskişehir Ankara çok etkilenmez herhalde olursa değil miHep merak etmişimdir bu haberlerin halka faydası ne? yani birileri çıkıp "büyük deprem bekliyoruz" dediğinde ne yapmamızı bekliyorlar?
Kusura bakmayın ama mesajıınızı biraz garipsedim.Bende Eskişehir'de yaşıyorum.Sizin mesajınız çok bencilce geldi.Kimse depremde can ve mal kaybı yaşamak istemez elbette.Depremden korkuyor da olabilirsiniz bende deli gibi korkuyorum.Ama Antalya'da Burdur'da yaşayanlar insan değil mi ? Ay Eskişehir Ankara vs etkilenmesin orada olsun mu bu ne saçma sorudur ? Bugün birileri çıkar Antalya'da deprem bekliyoruz der bi bakarız Ankarada Eskişehirde olmuş.(Allah korusun).O zaman da diğer şehirdekiler 'Burada hissedilmedi iyi bari ' deseler hoş olur mu.Bence olmaz.Deprem çantası hazırlıcaz herhalde :) ya peki İstanbul Eskişehir Ankara çok etkilenmez herhalde olursa değil mi
office,Hep merak etmişimdir bu haberlerin halka faydası ne? yani birileri çıkıp "büyük deprem bekliyoruz" dediğinde ne yapmamızı bekliyorlar?
Bu mesajdan nasıl bi bencillik çıkartınız anlamadım.bi nevi haberi kendimize göre yorumlamak istedim.yani deprem ne kadar büyük de buraya gelecek mi gibisinden çünkü geçen sene miydi İzmir'de yine Eskişehir'de bir deprem olmuştu.Yani nasıl anlatsam ki, öyle bi amaçla yazmadım..ya da biz de deprem çantası hazırlayalım mı diye bi soru olarak farzedin :)Kusura bakmayın ama mesajıınızı biraz garipsedim.Bende Eskişehir'de yaşıyorum.Sizin mesajınız çok bencilce geldi.Kimse depremde can ve mal kaybı yaşamak istemez elbette.Depremden korkuyor da olabilirsiniz bende deli gibi korkuyorum.Ama Antalya'da Burdur'da yaşayanlar insan değil mi ? Ay Eskişehir Ankara vs etkilenmesin orada olsun mu bu ne saçma sorudur ? Bugün birileri çıkar Antalya'da deprem bekliyoruz der bi bakarız Ankarada Eskişehirde olmuş.(Allah korusun).O zaman da diğer şehirdekiler 'Burada hissedilmedi iyi bari ' deseler hoş olur mu.Bence olmaz.
Gerçekten de kim evinde çatlak var diye evden çıkıyor ki ANCA yeni ev alcaksa 99 öncesi Olmasın gibi Şeyler düşünüyor ki bu insanlar bile azınlıkta.Allah korusun hepimizi ne diyelim.office,
valla yine mevzunun can damarına parmak basmışsın. Eski ve temeli kötü evler zaten risk altında, yeni binalarda deprem yönetmeliğine göre yapılıyor lakin yapım aşamasında kaçı tam olarak denetlenebiliyor bilmiyoruz
Allah göstermesin deprem anında evlerimiz yıkılacaksa yapabileceğimiz hiçbirşey yok, binaların deprem riski var mı analiz yapılsa kaç kişi analiz sonrası bina riskliymiş deyip konum değiştirir o da meçhul
Bu durumda bilsek ne bilmesek ne? 99'da ve sonraki yıllarda yaşanan depremlerden devlet ve millet ne kadar ders aldı, ne kadar önlem alındı?
Her işte olduğu gibi bunda da kaderciyiz ne yazık ki.
Maalesef toplumun büyük kesiminde deprem bilinci oluşmadıGerçekten de kim evinde çatlak var diye evden çıkıyor ki ANCA yeni ev alcaksa 99 öncesi Olmasın gibi Şeyler düşünüyor ki bu insanlar bile azınlıkta.Allah korusun hepimizi ne diyelim.