Bu ilde ramazan davulu yasaklandı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Giresun'da Ramazan ayı boyunca Ramazan davulu çalınması encümen kararıyla yasaklandı.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Ramazan ayı boyunca sahurlarda davul çalmanın Anadolu'da bir gelenek olduğunu hatırlatarak ''Ancak vatandaşımızın özellikle bu işin ehli olmayan insanlar tarafından davul çalınması sonucu rahatsız olduklarıyla ilgili yoğun şikayetleri geldi. Biz de bu şikayetleri değerlendirdik.

Ramazan ayı boyunca davul çalma olayını yasakladık. Bu konuda encümen kararı alındı ve ayrıca meskun mahal içerisinde çalınmaması içinde emniyete bilgi verildi. Emniyet tedbirleri de alınacaktır'' diye konuştu.Ersoy, gelişen teknolojiyle birlikte insanların sahurda uyanabileceği çeşitli yöntemler olduğunu kaydetti. milliyet

ne güzel ya bizim şehirde olma ihtimali sıfır malesef, ön sokaktan geçen, arkadan geçen ordan geçen burdan geçen derken 2 - 3 saat davul sesi dinliyoruz, hastası var, yaşlısı var, bebeği var oruç tutmayanı var, evlerde artık çalar saat yerine geçecek 50 tane alet var. Oruç tutanlara saygı tamam, tutmayanlara saygı nerede? üstelik bu davul olayınında İslamiyetle hiç bir ilgisi yok, buna rağmen davuldan şikayet edince hemen kafir damgası yiyoruz ne alakaysa

Son düzenleme:
Zaten geleneklerimiz hep ortadan kalkıyor hiç rahatsız olmadım çok güzel bir gelenek ama işi bilenler yapması gerekiyor

davul olayından hiç hoşlanmıyorum, gerçi "gelenek" adı altında yapılan birçok şeyden hoşlanmıyorum ya neyse.. hele hele amca her camın altında ayrı konser verince çok da sinirleniyorum.. tabi çocuklar küçükken daha çok sinirleniyordum

keşke buralarda da olsa.
Eski davulcular yok ki? Şimdi dan dan dan baş ağrısı ancak.

valla zamanın gerisinde kalmış "gürültülü" adetler tedavülden kalksın mümkünse

eskiden insanlar yatsıyı kılar yatarmış, bizim gibi bire ikiye üçe kadar oturmak yok yani, çalar saati olanı varmış olmayanı, davul ihtiyaçmış, birazda eğlence

şimdi telefonu kur, bilgisayarı kur, çalar saatini kur, tabletini kur, hatta yeni nesil tv ni kur. zaten davulun eğlence kısmına hiç değinmiyorum o zaten yıllar önce bitti

cam pencere açık yatıyoruz mecburen adamlar sanki yatağın başında çalıyor ya saatlerce

Son düzenleme:
Bir kısım oruç tutan insanda bundan rahatsız ayrıca, adam belki son yarım saat yemeğini yicek yatcak, ama davul 3 saat önceden başlıyor

Gecen senede calinmiyordu giresunda yeni degil ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Burda da davulcu sesi olmaz, bir yanım üzülüyor çünkü Ramazan deyince davulcu gelir aklıma, çocukken ne halaylar çekerdim kapının önünde çaldığında ama tabii eski davulcularda kalmadı, iki dan dan vuruyor, ses kirliliğinden başka birşey değil, buralarda çalmıyorlar ama bayram sabahı o çalmayan davulcular kapıda bitiveriyor bayram harçlığı diye, belediye izinli mi değil mi belli bile değiller, davulu kapan kapı kapı gezer.

İsabetli bir karar olmuş.Gelenek filan değil bildiğin eziyet bu.Ben 1 ay boyunca her gece 2'de uyanmak zorunda mıyım?Çalar saat diye birşey var artık sahura kalkacak olan kurar saatini kalkar.Sabah millet işe mi gidecek erken mi kalkacak düşünmeden kapının önünde bam güm gürültü yapmaya gerek yok artık.

bilmiyorum ki canım bu bugünün haberi, belki her sene yeni karar alınıyordur

Yok canım benım ondan demedim.Malum ramazan olunca 5 yıllık haberler bile sanki yeniymiş gibi gazetelerde pişirilip önümüze sunuluyor ya ondan demiştimm.

Sahura davul sesiyle kalkmıyoruz,bence de gereksiz.
Ben en çok alacaklı gibi kapıya dayanmalarına sinir oluyorum.
Geçen ramazanda kapıya 2 farklı takım geldi.Takım diyorum çünkü 2 şer kişi geziyorlar,biri çocuk veya ergen oluyor.
İlkinde bahşiş verdik,diğerlerine kapıyı açmadık,tekrar tekrar geldiler.

Eski uygulamaların yaşatılması taraftarıyım; ama gel gör ki rahatsız olanda çok, bunun oruç tutmayanı var, hasta olanı var, zorla uykuya dalmış olanı var, bebeği var, ağrılar içinde uyuyup uyanmak istemeyeni var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…