- 19 Aralık 2011
- 1.742
- 34
- 113
- 32
- Konu Sahibi hayallperestt
-
Ay arkadasim bukadarmi benzerlik olur evlimisin bilmiyorum ama ben evliyim ve bazen tartismaya kadar gidiyor bu konu esim bisey desin o niye boyle dedi diye 3 gun kendime gelemiyorum ici icimi yiyo ve tekrardan ona veya bi baskasina diyorum niye ole demistin falan filan yani cidden cok rahatsizlik verici bi durum bende atmak istiyorum , senin gibi aman bosver diyorum ama olmuo insanin elinde olmuyo malesef bi cozum bulursan banada bildirirsin yoksa boyle giderse hasta olup kendimize yazik edecegiz ne yazikki:-(
bir psikolog gorunmen ıyı olur ya da kendı kendne terapi yapman gerekir
Zormuş yaa..Evlenince daha kötü olur eşinle tartışmalara neden olabilir.. Ben de sevdiğim değer verdiğim insanların sözlerini düşünürüm ama uykularım kaçmaz..
Rahat olmak lazım biraz da deliyoksa düşün düşün hasta olur insan.. Gerekirse psikolojik destek alın..
Kendi kendime terapi nasıl yapabilirim acaba fikirlerini bekliyorum..
yanıtlıyorum,
bu huydan kurtulmak istiyorsan acilen senin zihninin dışında somut bir hayat olduğunun farkına varman gerekiyor
yani her şeyi kafanda yaşama, hiç bir şey aslında beyninde kurduğun gibi değil
bunu da başarmak için yavaş yavaş kendinden uzaklaş, kendime emir vermeyi, yüklenmeyi ve en önemlisi doldurmayı azalt
zihin çalışmalarının yanısıra elde tutulur yanı olan üretkenlik gerektiren işlerle uğraş,
örgü ör, yeni mutfaklar dene, yazı yaz, ev temizle, çalışıyorsan bir kademe daha ekle kendine
üreterek yor kendini
kendin becerinle başardığın her artı seni saplantılı düşüncelerden uzaklaştırı
denemeye değer, haftanın üç günü belli saatler bir aktiviteyle uğraş ve o zaman diliminde hissettiklerini kağıda yaz ya da ayna karşısında konuş ve yapmadığın vakitlerde ne hissedip düşünüyorsun onları da bu şekilde dile getir ve farklılık oluyor mu bak
her şey zamanla, hemen değil
biraz sabredeceğiz
yani bir seyleri kafaya takmamak icin ugras. kafaya takacagın zaman baska bır işle ugras aklına getirme ya da umursamaz davran bazı seylerde.
baska turlu cozulecek sorun degıl bu.
ben de cok takardım her seyı ama su an oyle degılım kendı kendıne yenebılırsın yani
Kafaya taktığım bişey varsa başka bişeyde yapmak istemiyorum ki
oturup onu düşünüyorum elimde değil ve umursamaz davranamıyorum offff
işte sorun burada. baska bır seyle ılgılendıgın vakit o aklından cıkar ılk dusundugun kadar dusunmezsın en azından.
boyle boyle bu huyundan uzaklasırsın.
bıraz da umursamaz olmak gerek.
çok merak ettim başak burcumusun.Birde huy meselesi bu merak etme kafaya takmakla hasta olunsaydı benim ölmüş olmam lazımdı bu vakde kadar yada gamsız insanların hiç hasta olmaması kansere yakalanmaması lazımdı.Sen şimdi birde oturur kafaya takdım diye kanser olacağım dersin bunu kafaya takarsın.Bu bir huy mizaç meselesi psikolojik destek alıp ilaç yazarsa doktor daha relaks bir insan olabilirsin okadar yoksa inan can çıkıyor huy çıkmıyor:)
Canım benimde böyle bir topiğim var .. Ama benimki seninkinden biraz farklı yani yemeden içmeden kesilcek kadar değil.. Sen yinede bu topiği oku canım :) ;
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...oyledikleri-seyleri-kafama-cok-takiyorum.html
- Başkalarının ne düşündüğüne bu kadar önem verme, onları gözünde önemli yapan sensin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?