• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu huydan kurtulmam lazım bana çok zarar veriyor yardım edin nolur..

hayallperestt

Kimse %100 masum değildir..
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
1.742
34
113
32
Merhaba kızlar, benim sorunum en ufak birşeyi bile kafama takmam
(yalnız sevdiğim, değer verdiğim kişilerle ilgili olaylarda takıyorum
yoksa sevmediğim insanlarla ilgili olayları neden takim ki yani)
mesela biri birşey demesin o gün ve o konunun aslını öğrenene kadar
niye öyle dedi niye böyle yaptı diye hep düşünürüm
veya taaa 1-2 ay sonraki bir olayı nasıl olcak ya olmazsa ya bir sorun çıkarsa
ya dışarı çıkamassam o gün nolcak söz verdiklerime ne dicem falan
(babam abartılı derecede sıkarda oyüzden ) dışarı çıkma olayında sorun ederim
herşeyin kötüsünü düşünüyorum olmucak ihtimalleri aklıma getiriyorum sonuç olarak kendimi yiyip bitiriyorum
o kadar çok kafaya takıyorum ki çoğu zaman gece uyuyamıyorum düşünmekten
ve artık düşünmim diye kendi kendime uyu nuray uyu nuray diyorum düşünmimde uyim diye
1gün kafam rahatsa 3 gün dolu düşüncelerle kafama birşey taktığımda da
yemeden içmeden kesiliyorum yemek yiyesim gemiyor hiç canım istemiyor
kafaya takmamda stres yapmama neden oluyor ve bildiğiniz gibi
aşırı kafaya takma ve ardından gelen aşırı stres çok önemli hastalıklara yol açabiliyor
bunun içinde endişeleniyorum ama hala herşeyi takıyorum çıldırcam artık
ayrıca bu huyum beni ciddi derecede yıpratıyor ve üzüyor :(

Son düzenleme:
Ay arkadasim bukadarmi benzerlik olur evlimisin bilmiyorum ama ben evliyim ve bazen tartismaya kadar gidiyor bu konu esim bisey desin o niye boyle dedi diye 3 gun kendime gelemiyorum ici icimi yiyo ve tekrardan ona veya bi baskasina diyorum niye ole demistin falan filan yani cidden cok rahatsizlik verici bi durum bende atmak istiyorum , senin gibi aman bosver diyorum ama olmuo insanin elinde olmuyo malesef bi cozum bulursan banada bildirirsin yoksa boyle giderse hasta olup kendimize yazik edecegiz ne yazikki:-(

Ay arkadasim bukadarmi benzerlik olur evlimisin bilmiyorum ama ben evliyim ve bazen tartismaya kadar gidiyor bu konu esim bisey desin o niye boyle dedi diye 3 gun kendime gelemiyorum ici icimi yiyo ve tekrardan ona veya bi baskasina diyorum niye ole demistin falan filan yani cidden cok rahatsizlik verici bi durum bende atmak istiyorum , senin gibi aman bosver diyorum ama olmuo insanin elinde olmuyo malesef bi cozum bulursan banada bildirirsin yoksa boyle giderse hasta olup kendimize yazik edecegiz ne yazikki:-(

Hayır evli değilim, nette okudum biraz önce böyle bi konu
bi kız herşeyi kafaya takmaktan lösemi olmuş bi başkasının beyninde ur çıkmış
zaten bu hastalıkların çoğuda hep kafaya takmaktan,stresten oluyor
artık kafaya takmıyorum ama artık çok geç yazmışlar
cidden çok korkuyorum ama hala kafama takıyorum elimde değil
çözüm bulursam buraya da yazarım yeter ki bulabiliyim, bu arada kaç yaşındasın acaba

Son düzenleme:
bir psikolog gorunmen ıyı olur ya da kendı kendne terapi yapman gerekir

Zormuş yaa..:ssz: Evlenince daha kötü olur eşinle tartışmalara neden olabilir.. Ben de sevdiğim değer verdiğim insanların sözlerini düşünürüm ama uykularım kaçmaz..

Rahat olmak lazım biraz da deli :8: yoksa düşün düşün hasta olur insan.. Gerekirse psikolojik destek alın..

yanıtlıyorum,

bu huydan kurtulmak istiyorsan acilen senin zihninin dışında somut bir hayat olduğunun farkına varman gerekiyor
yani her şeyi kafanda yaşama, hiç bir şey aslında beyninde kurduğun gibi değil
bunu da başarmak için yavaş yavaş kendinden uzaklaş, kendime emir vermeyi, yüklenmeyi ve en önemlisi doldurmayı azalt
zihin çalışmalarının yanısıra elde tutulur yanı olan üretkenlik gerektiren işlerle uğraş,
örgü ör, yeni mutfaklar dene, yazı yaz, ev temizle, çalışıyorsan bir kademe daha ekle kendine
üreterek yor kendini
kendin becerinle başardığın her artı seni saplantılı düşüncelerden uzaklaştırı
denemeye değer, haftanın üç günü belli saatler bir aktiviteyle uğraş ve o zaman diliminde hissettiklerini kağıda yaz ya da ayna karşısında konuş ve yapmadığın vakitlerde ne hissedip düşünüyorsun onları da bu şekilde dile getir ve farklılık oluyor mu bak

her şey zamanla, hemen değil
biraz sabredeceğiz

Zormuş yaa..:ssz: Evlenince daha kötü olur eşinle tartışmalara neden olabilir.. Ben de sevdiğim değer verdiğim insanların sözlerini düşünürüm ama uykularım kaçmaz..

Rahat olmak lazım biraz da deli :8: yoksa düşün düşün hasta olur insan.. Gerekirse psikolojik destek alın..

Valla benim uykularımda kaçıyor yemeden içmeden de kesiliyorum ne yapacağım bilmiyorum

Kendi kendime terapi nasıl yapabilirim acaba fikirlerini bekliyorum..

yani bir seyleri kafaya takmamak icin ugras. kafaya takacagın zaman baska bır işle ugras aklına getirme ya da umursamaz davran bazı seylerde.

baska turlu cozulecek sorun degıl bu.

ben de cok takardım her seyı ama su an oyle degılım kendı kendıne yenebılırsın yani

yanıtlıyorum,

bu huydan kurtulmak istiyorsan acilen senin zihninin dışında somut bir hayat olduğunun farkına varman gerekiyor
yani her şeyi kafanda yaşama, hiç bir şey aslında beyninde kurduğun gibi değil
bunu da başarmak için yavaş yavaş kendinden uzaklaş, kendime emir vermeyi, yüklenmeyi ve en önemlisi doldurmayı azalt
zihin çalışmalarının yanısıra elde tutulur yanı olan üretkenlik gerektiren işlerle uğraş,
örgü ör, yeni mutfaklar dene, yazı yaz, ev temizle, çalışıyorsan bir kademe daha ekle kendine
üreterek yor kendini
kendin becerinle başardığın her artı seni saplantılı düşüncelerden uzaklaştırı
denemeye değer, haftanın üç günü belli saatler bir aktiviteyle uğraş ve o zaman diliminde hissettiklerini kağıda yaz ya da ayna karşısında konuş ve yapmadığın vakitlerde ne hissedip düşünüyorsun onları da bu şekilde dile getir ve farklılık oluyor mu bak

her şey zamanla, hemen değil
biraz sabredeceğiz

Söylediklerini aklımın bir köşesinde bulunduracağım ve uygulamaya çalışacağım teşekkürler

yani bir seyleri kafaya takmamak icin ugras. kafaya takacagın zaman baska bır işle ugras aklına getirme ya da umursamaz davran bazı seylerde.

baska turlu cozulecek sorun degıl bu.

ben de cok takardım her seyı ama su an oyle degılım kendı kendıne yenebılırsın yani

Kafaya taktığım bişey varsa başka bişeyde yapmak istemiyorum ki
oturup onu düşünüyorum elimde değil ve umursamaz davranamıyorum offff

Kafaya taktığım bişey varsa başka bişeyde yapmak istemiyorum ki
oturup onu düşünüyorum elimde değil ve umursamaz davranamıyorum offff

işte sorun burada. baska bır seyle ılgılendıgın vakit o aklından cıkar ılk dusundugun kadar dusunmezsın en azından.

boyle boyle bu huyundan uzaklasırsın.

bıraz da umursamaz olmak gerek.

işte sorun burada. baska bır seyle ılgılendıgın vakit o aklından cıkar ılk dusundugun kadar dusunmezsın en azından.

boyle boyle bu huyundan uzaklasırsın.

bıraz da umursamaz olmak gerek.

Hiçbişeyi kafaya takmayan umursamaz biri olmayı o kadar çok isterdim ki
ama tam tersi malesef abartılı şekilde takıyorum ve herşeyi çok umursuyorum
ama bu huyumdan vazgeçmek için elimden geleni yapacağım

Son düzenleme:
çok merak ettim başak burcumusun.Birde huy meselesi bu merak etme kafaya takmakla hasta olunsaydı benim ölmüş olmam lazımdı bu vakde kadar yada gamsız insanların hiç hasta olmaması kansere yakalanmaması lazımdı.Sen şimdi birde oturur kafaya takdım diye kanser olacağım dersin bunu kafaya takarsın.Bu bir huy mizaç meselesi psikolojik destek alıp ilaç yazarsa doktor daha relaks bir insan olabilirsin okadar yoksa inan can çıkıyor huy çıkmıyor:)

çok merak ettim başak burcumusun.Birde huy meselesi bu merak etme kafaya takmakla hasta olunsaydı benim ölmüş olmam lazımdı bu vakde kadar yada gamsız insanların hiç hasta olmaması kansere yakalanmaması lazımdı.Sen şimdi birde oturur kafaya takdım diye kanser olacağım dersin bunu kafaya takarsın.Bu bir huy mizaç meselesi psikolojik destek alıp ilaç yazarsa doktor daha relaks bir insan olabilirsin okadar yoksa inan can çıkıyor huy çıkmıyor:)

Hayır balık burcuyum, yalnız kafaya takmak var takmak var
benim ki çok abartılı ve streside getiriyor devamında
ve aşırı streste birçok hastalığa neden olabiliyor

Canım uzman desteği ile aşabilirsin. Aşıyorum şu an bu sorunu ordan biliyorum. İnan daha rahatım.1 haftadır destek alıyorum ama eskisi gibi değilim artık çok şükür.

bence böyle durumlarda spor yap. çok iyi geliyor. benimde bazen canım sıkılıp kafaya taktığım şeyler oluyor. evde kondisyon bisikletim var biniyorum ona radyodan da hareketli şarkıları açıyorum ohhh...
bi yandan pedal çevirip bi yandan oynuyorum. :))) ne dert kalıyo ne tasa

tavsiye ederim.

Çok takıyorum kafama hiçbişey yapamıyorum taktığım için oturup hep düşünüyorum
ve bütün gün uyumak istiyorum hiç kalkmim hiçbişey düşünmiyim istiyorum..

Canım benimde böyle bir topiğim var .. Ama benimki seninkinden biraz farklı yani yemeden içmeden kesilcek kadar değil.. Sen yinede bu topiği oku canım :) ;

http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...oyledikleri-seyleri-kafama-cok-takiyorum.html

- Başkalarının ne düşündüğüne bu kadar önem verme, onları gözünde önemli yapan sensin ..

Sevdiklerimle ilgili şeyleri takıyorum onlar benim için başkası olmadığı için takıyorum zaten
ama ben biraz fazla abartıyorum canım sadece bu abartıdan kurtulsam iyi olacak
teşekkürler topiğine bakacağım :)

Back