• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bu havada bebişlere yumurta yediriyormusunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar yumurtayı gün aşırı yedirsek sakıncası varmı acaba? yoksa daha seyrekmi yedirmeliyiz. oğlum artık bir yaşına basacak sayılı günler kaldı. yumurtayı her gün vermeyince kahvaltıda ne yedtireceğimi şaşırdım. bebe bisküvisi pek vermek istemiyorum. biraz iştahlı bizimki maşallah. değişik alternatifler yazarmısınız?

canım benim şahsi görüşümdür,
maşallah yaşına gelmiş,bir yetikin ne yiyorsa oda yiyebilir
korkmadan ver herşeyi yesin
yumurtaya gelince ben bir dolu bir boş yapıyorum
yani birgün yiyor birgün yemiyor..

kahvaltı için bizim menümüz şöyle;
yumurta keyfimize göre bazen haşlanmış bazen tavada
pekmez ve tahin karışımı(oğlum çikolata diyor buna
reçel (dut,vişne,çilek ne varsa
bal
peynir
zeytinn (oğlum çok sever hele o çekirdeklerinin çıkışına bayılıyor
meyve suyu veya süt veya ıhlamur (oğlum pipetle içmeyi seviyor
ekmek konusunda ise (bizim ekmek makinamız var geceden yapıyoruz sbaha hazır,tam buğday unundan ekmek)
kaymak,
yağ...
yani bir yetişkin kahvaltısında ne varsa ben hazırlarım bizle birlikte onunda eğlenerek yemesini sağlarım

canım benim şahsi görüşümdür,
maşallah yaşına gelmiş,bir yetikin ne yiyorsa oda yiyebilir
korkmadan ver herşeyi yesin
yumurtaya gelince ben bir dolu bir boş yapıyorum
yani birgün yiyor birgün yemiyor..

kahvaltı için bizim menümüz şöyle;
yumurta keyfimize göre bazen haşlanmış bazen tavada
pekmez ve tahin karışımı(oğlum çikolata diyor buna
reçel (dut,vişne,çilek ne varsa
bal
peynir
zeytinn (oğlum çok sever hele o çekirdeklerinin çıkışına bayılıyor
meyve suyu veya süt veya ıhlamur (oğlum pipetle içmeyi seviyor
ekmek konusunda ise (bizim ekmek makinamız var geceden yapıyoruz sbaha hazır,tam buğday unundan ekmek)
kaymak,
yağ...
yani bir yetişkin kahvaltısında ne varsa ben hazırlarım bizle birlikte onunda eğlenerek yemesini sağlarım

zeytini önceden suya koymadan veriyorsun dimi. artık tuzlu yiyebilir galiba. birde ona özel çorba yapmaya devam dimi. tuz ekleyerek mi yapacaz artık. bir yaşına girdi artık kafam karıştı

panik yapma bende ilk öncelerde böyleydim kafam allak bullak olurdu
ama benim oğlum ona özel yaptığım yemekleri değilde kendimiz için yaptığım yemeklere gözü takılır onları yemek isterdi
bende artık rahat davranmaya başladım
ve ona özel bir yemek yapmıyorum artık evde
biz ne yiyorsak ona da aynısından yediriyorum
maşallah hiçbişeyi beğenmemezlik yapmıyor bizim yediğimizi görünce oda bize özeniyor
yiyor
öyle blenderder çekmek felan da yok çiğnemeyi de öğrensin

Back