• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hastalığı yaşayan var mı ?

Bebelakkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2020
4
1
1
Kızlar merhaba ben Nur,
Hayatımda olan birisi var. Herşey yolunda hiçbir sorun yok çok şükür.
Ama erkek arkadaşımın 8 ay önce başlayan bi hastalığı var.
Hastalığı şu, bazı gıdaları (bulgur, nohut, fasulye, dondurma, çikolata, jelibon)vs.yediğinde ateşi çıkıyor ve günlerce düşmüyor. Geçenlerde yine yediği jelibondan dolayı ateşlendi ve 20 gün hastanede tedavi gördü.
Doktorlar neden böyle olduğunu bilmiyor.
Ben alerjisi vardır diye düşünüyorum ama hayır galiba bağırsaklarında sorun var dediler.Daha nedeni belli değil.
Ömür boyu ateşini çıkaran gıdaları yemiceksin diyorlar.
Diyeceğim o ki,
İnşallah yoktur allah korusun ama kendisinde veya çevresinde bu hastalığı yaşayan hastalığın ismini,nedenini ve tedavisini bilen var mı ?
Lütfen "bizene sevgilinden, biz ne bilelim" vs.gibi yorumlar yapmayın.
Sadece fikir almak ve varsa yaşanmışlıkları dinleyip bilgilenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler💜

Allah şifa versin hiç duymadım böyle bir hastalık genel olarak bu yicdklerdeki ortakbir maddeye alerji olabilir doktorlar daha net bilgi verir bu konuda

Bu gidalar vücudundaki bir enfeksiyonu tetikliyor olabilir buna sağlıkçılar daha doğru bir yorum getirebilir

8 aydır en azından bir tahmin bir ihtimal söylemediyse doktorlar siz bunu baştan düşünün. Daha iyi yerlere gitmeniz gerek demek ki bu -aaa benim halam da böyle bir sorun vardi denecek bir şey değil.

Bulgur nohut fasulye diyince aklima gluten alerjisi/intoleransi yani çölyak olabilecegi ihtimali geldi.
Digerleri de sekerli şeyler, o da baska bir durumu tetikliyor olabilir.
Mesela benim crp yani vücuttaki enfeksiyon degerim yüksek, sekerli şeyler yiyince ya da makarna falan, hem ödem oluyor hem de sinuzit gibi belirtiler başlıyor bas agrisi/goz çevresinde ağırlık gibi...
Yani detaylı bir kan testi yaptirilabilir. Immunoloji, alerji hastalıkları ya da enfeksiyon hastaliklari bölümlerine gidebilirsiniz. Hatta bazi diyetisyen gida alerjisi testleri de yapıyorlar.

Bulgur nohut fasulye diyince aklima gluten alerjisi/intoleransi yani çölyak olabilecegi ihtimali geldi.
Digerleri de sekerli şeyler, o da baska bir durumu tetikliyor olabilir.
Mesela benim crp yani vücuttaki enfeksiyon degerim yüksek, sekerli şeyler yiyince ya da makarna falan, hem ödem oluyor hem de sinuzit gibi belirtiler başlıyor bas agrisi/goz çevresinde ağırlık gibi...
Yani detaylı bir kan testi yaptirilabilir. Immunoloji, alerji hastalıkları ya da enfeksiyon hastaliklari bölümlerine gidebilirsiniz. Hatta bazi diyetisyen gida alerjisi testleri de yapıyorlar.
Zaten eğer çölyak varsa veya glütenli gıdalara alerji geliştirmişse bulgur ve içinde gluten olan hiçbir şey yememeli, bulgur yerine pirinç pilavı, glutensiz tatlılar, dondurmalar, makarna glütensiz olacak, beyaz un kullanamaz, kullandığı ketçap vb soslar bile özel olmalı.
Sebze meyve serbest, hazır gıdaları, dışarıdan pastane ürünleri vb yasak, o tip şeyleri glutensiz unla evde kendileri yapmalı.

Zaten eğer çölyak varsa veya glütenli gıdalara alerji geliştirmişse bulgur ve içinde gluten olan hiçbir şey yememeli, bulgur yerine pirinç pilavı, glutensiz tatlılar, dondurmalar, makarna glütensiz olacak, beyaz un kullanamaz, kullandığı ketçap vb soslar bile özel olmalı.
Sebze meyve serbest, hazır gıdaları, dışarıdan pastane ürünleri vb yasak, o tip şeyleri glutensiz unla evde kendileri yapmalı.
Evet abla biliyorum benim bir hocam çölyak hastasiydi biz mutfakta kek yapardik proje geregi, ben yiyemem der geri çevirirdi.
Ayrıca mesleki acidan da az da olsa bilgim var, glutenli yiyeceklerle aynı tesislerde üretilen seylerden bile bulasma riski olduğu icin her yiyecek özel olmali.

Kızlar merhaba ben Nur,
Hayatımda olan birisi var. Herşey yolunda hiçbir sorun yok çok şükür.
Ama erkek arkadaşımın 8 ay önce başlayan bi hastalığı var.
Hastalığı şu, bazı gıdaları (bulgur, nohut, fasulye, dondurma, çikolata, jelibon)vs.yediğinde ateşi çıkıyor ve günlerce düşmüyor. Geçenlerde yine yediği jelibondan dolayı ateşlendi ve 20 gün hastanede tedavi gördü.
Doktorlar neden böyle olduğunu bilmiyor.
Ben alerjisi vardır diye düşünüyorum ama hayır galiba bağırsaklarında sorun var dediler.Daha nedeni belli değil.
Ömür boyu ateşini çıkaran gıdaları yemiceksin diyorlar.
Diyeceğim o ki,
İnşallah yoktur allah korusun ama kendisinde veya çevresinde bu hastalığı yaşayan hastalığın ismini,nedenini ve tedavisini bilen var mı ?
Lütfen "bizene sevgilinden, biz ne bilelim" vs.gibi yorumlar yapmayın.
Sadece fikir almak ve varsa yaşanmışlıkları dinleyip bilgilenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler💜
Endoskopi ve kolonoskopi yapıldı mı? Alerji testi yapıldı mı?

Muhtemelen bazı gıdalara alerjisi var ve vücudunda irritasyona sebep veriyor enfeksiyon da ateşi tetikliyor. Aklıma çölyak geldi fasulye bulgur dediğiniz için, bir immünoloji uzmanına gitseniz iyi olur.

Back