Bu görüntüler savcılığı harekete geçirdi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Sosyal medyada yer alan 5 yaşındaki çocuğa sigara içerilmesi görüntüleri üzerine harekete geçen savcılık, görüntüyü çektiği iddia edilen kadının, bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sosyal medyada, 5 yaşındaki bir kız çocuğuna sigara içirildiği görüntülerin gündem olması üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu çeken kadın hakkında soruşturma başlattı.
Kocaeli Gölcük’te yaşadığı belirlenen 28 yaşındaki P.S.’nin talimatla ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Sait Yakışan şüpheli kadın hakkında iddianame düzenledi. 5 yaşındaki Y.E.’nin mağdur olarak yer aldığı iddianamede, şüpheli P.S.’nin 2011 doğumlu mağdur Y.E.’ye sigara içirdiği ve bunu videoya kayıt ederek sosyal paylaşım sitesi instagramda yayınladığı anlatıldı.

“HADİ ABLA EVCİLİK OYNAYALIM”
İddianamede, şüpheli P.S.’nin ifadesinde, kendisinin sigara içmediğini ve Y.E.’ye de sigara içirmediği söylediği kaydedildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden P.S.’nin 10 Mart 2016 tarihinde kuzeni G.E.’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki evine misafirliğe gittiğini belirterek, “16 Mart 2016 günü saat 10.30 sıralarında kuzenim Eminönü’ne gitti. Ben ve kuzenimin kızı olan Y.E. evde yalnız kaldık. Ben lavaboya geçmiştim. Sonra lavabodan çıktım ve mutfakta Y.E'’nin elinde sigara olduğunu gördüm. Y.E bana ‘Hadi abla evcilik oynayalım’ dedi. Ben de şaka maksadıyla telefonumun kamerasını açarak yaklaşık 10 saniye kadar görüntüsünü çektim” dediği kaydedildi.

“BEN SİGARA İÇMEM ŞAKA OLSUN DİYE ÇEKTİM”
Y.E.’nin bu sırada sigarayı bir kez çekip bıraktığını belirten şüpheli P.S., “Ben de daha sonra sigarayı elinden alarak söndürdüm. Ben sigara kullanmam. Sigara Y.E'nin babasına aittir ve sürekli mutfak tezgahının üzerinde bulunur. Ben sigarayı yaktığını sonradan elindeyken gördüm. Şaka olsun diye videosunu çekerek yayınladım. Yoksa Y.E'ye sigara içirmek için yapmadım. Görüntülerde ben gözükmüyorum ama ‘Güzel içiyorsun valla, helal olsun, ee kaç yıldır içiyorsun sigarayı, çok yıldır içiyorsun’ diyen kişi benim” ifadelerini kullandı.

1 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK
Şüphelinin eylemini gizlemediği anlatılan iddianamede, “Sağlık için tehlikeli madde temin etmek” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Şüpheli P.S.’nin önümüzdeki aylarda yargılanmasına başlanacak.

BAŞAK AKBULUT - http://www.iha.com.tr/video-bu-goruntuler-savciligi-harekete-gecirdi-88132/

Hayir zin sigaraya yaklasimi anda bile elinden almak ve hatta kizmak varken, kameraya cekmek nedir ya?

Ki o kiz o sigarayi öyle icti ki, ilk defa olmasina bile asla inanmam. Bu nasil bir beyinsizliktir? Istismar resmen. Umarim hapis'e atilir! Bu kiz 5 yasinda sigaraya baslayip tiryaki olursa, 10 yasinda kanserden ölürse, Kim bunun vebalini ödeyecek??? Gercekten bu nasil sapiklik??!!!

icerde bol sıgaralı gunler senı bekler ınsallah

Bu insanlar nerde yasiyor. O kizin üstü basi o mutfagin düzeni. Yani anlam vermedim. Internet her sey var. Okumus etmistir de bunlar. Bir insan niye böyle bir sey yapar

Hadi kiz aldi diyelim. Ne diye gaz veriyorsun. Güzel iciyorsun vallah helal olsun diyor bir de

Mümkün değil o çocuk sigarayı yakamaz...

Bazı kadınlar anne olmaya layık değil , zaten ne yaptığının farkındada değil bu kadınlardanda azımsanmayacak kadar çok küçük kıza makyaj yapmalar gibi ,kadın gibi giydirmeler gibi , say say bitmez erkek çocuğunda oyuncak diye eline silah oyuncak almalar
dediğim gibi epey cahil ebeveynler var aramızda

Keşke elinde sigara yerine kitap yada bez bebek falan olsaydı. Söyleyecek bişey bulamadım yazık demekten başka...

Şakadan hapse girsin de görelim. İnşallah hakim ertelemesiz bu cezayı verir gerçekten hapse girer. Gerçi çocuğun annesi de suçlu. Bakalım ne olacak. Merakla bekliyorum

Ilk defa elinde tutmuyor sigarayi okadar belliki. Bide insan ilk defa sigara icse bir öksürür felan cekemez yani kiz resmen iciyor ya. Bazi anneler cocuguna cikolata seker vermezken sigara vermek ne rahatlik ya inanilmaz aklim almiyor

Kuzene gelene kadar en büyük suçlu anne babadır, baş sorumsuzlar ...evde su gibi sigara iç ortalık yere bırak örnek alsın çocuk sonra kabak kuzenin başına patlasın.

Hele o kız çocuklarının saçlarını boyamaları yok mu

Başıma geldiği için sanırım kızamadım ben kadına ya .
Ufaktım çok meraklıydım sigara yakmaya , annemle otururken yakabilir miyim dedim , yak kızım dedi istiyorsan , yaktım aynı böyle sohbet ediyorum ,annem bi dışarı çıktı geldi.
Biraz sonra bi baktım babam geldi bana kapıdan bir bakışı vardı sana hiç yakıştıramadım der gibisinden .Çocukların ruh halini düşünün o an benim için ne kadar korkunçtu.
Annem hiç bir zaman beni teşvik edici davranışta bulunmadı . Umarım videoda bu şekilde gelişmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…