Davranış Bozuklukları Bu gidişle kask takacam..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

ankadilara

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
132
16
318
Ankara
Arkadaslar baslıktanda anlasılacagı üzere oglum 21 aylık ve bu ara cok ama cok hırcın.Bişileri surekli istiyor telefon tv kumandası bilgisayar vermeyince cıldırıyor (verincede guzel guzel oynamıyor ustune cıkıyor atıyor vs vs ).
Bu aralar ne alakaysa istedigi olmadı mı ve biz ona yapma diye kızdıgımızda eliyle kafasına, vuruyor çat çat vuruyor yani.Sonra gidip kafayı duvara kanepeye vuruyor resmen eziyet cektiriyor yani. Dısardan biri gorse cocugu dövüyormusunuzda böyle yapıyor falan der yani.Bu gidişle kafaya kask takacam oyle gezecek evde yaaaa.

Arkadaslar baslıktanda anlasılacagı üzere oglum 21 aylık ve bu ara cok ama cok hırcın.Bişileri surekli istiyor telefon tv kumandası bilgisayar vermeyince cıldırıyor (verincede guzel guzel oynamıyor ustune cıkıyor atıyor vs vs ).
Bu aralar ne alakaysa istedigi olmadı mı ve biz ona yapma diye kızdıgımızda eliyle kafasına, vuruyor çat çat vuruyor yani.Sonra gidip kafayı duvara kanepeye vuruyor resmen eziyet cektiriyor yani. Dısardan biri gorse cocugu dövüyormusunuzda böyle yapıyor falan der yani.Bu gidişle kafaya kask takacam oyle gezecek evde yaaaa.

bu benim oğlumun 5 sene önceki hali :ssz: tek ama tek yapacağınız şey; görmemezlikten gelin. o kafasını vurunca sizin, onun istediği şeyi yapacağınızdan o kadar emin ki.. ben biraz da korkuturdum.. kendisi kafasını vursa da istediğinin olmayacağını, ama kafası morarırsa hemen doktora götüreceğimizi, orada kontrol altında bir hafta yatacağını ve yanına asla bizi almayacaklarını falan söylerdim.. hatta ciddi ciddi yazardım korkunç şeyler :27: hatta oğlum annemlerde de bu gösteriyi yapardı bıkmadan, onlar da aynı yöntemi uyguladılar. baktı ki değişiklik olmayacak bizde, vurmayı bıraktı zamanla..çocuk yetiştirmede en önemli şey karararlılık.. ama bu sinir gösterileri genellikle genetik olabiliyor, babası da çok sinirli midir?

Son düzenleme:
bu benim oğlumun 5 sene önceki hali :ssz: tek ama tek yapacağınız şey; görmemezlikten gelin. o kafasını vurunca sizin, onun istediği şeyi yapacağınızdan o kadar emin ki.. ben biraz da korkuturdum.. kendisi kafasını vursa da istediğinin olmayacağını, ama kafası morarırsa hemen doktora götüreceğimizi, orada kontrol altında bir hafta yatacağını ve yanına asla bizi almayacaklarını falan söylerdim.. hatta ciddi ciddi yazardım korkunç şeyler :27: hatta oğlum annemlerde de bu gösteriyi yapardı bıkmadan, onlar da aynı yöntemi uyguladılar. baktı ki değişiklik olmayacak bizde, vurmayı bıraktı zamanla..çocuk yetiştirmede en önemli şey karararlılık.. ama bu sinir gösterileri genellikle genetik olabiliyor, babası da çok sinirli midir?

Aslında sinirli degil ama nerden ögrendi bu cocuk bunu anlamadık, babasına daha cok nazlanıyor gibi, gulup oyun oynarken birden istedigi bişi olmadı mı mesela aniden yerlere yatmalar, aglamalar cok fena ergenlik gibi yan.

merhabalar, bebeginiz 2 yas sendromunda.2 yaş civarı çocuklar yersiz öfke nöbetleri yaşamaya başlarlar ve belirgin bir huysuzluk ve aksi tavirlar sergilerler.bir nevi ilerde yasayacagi ergenligin antremani :52: tam gelismesi gerektigi gibi gelisiyor bebeginiz..bu yuzden hic panik olmayin,konuya cvp veren arkadas gibi yapacaginiz en dogru sey umursamamak.bagirip kizdiginizda yada dil dokup istedigini yaptiginizda bu durtusunu daha da pekistirirsiniz. kendisine vurmayi biraktiktan sonra onu kucaklayip mekan degistirebilirsiniz,ilgisini dagitabilirsiniz ama ofke nobetleri sirasinda ilgi gostermemeye calisin,birakin isyanini etsin :27:

oyuncak icin mi kriz geciriyo,kriz aninda istedigine ulasmak zorunda degil.sakinlessin,size gulucukler atarken odul niyetine verin istedigini,`benim oglum cok akilli cok uslu,bu oyuncagi haketti` gibi laflarla pohpohlayin ama istedigini kesinlikle ve kesinlikle sakinken yerine getirin boylece bilincaltina olumlama gondermis olursunuz,bagirarak bisey yaptiramayacagini ama usluyken zaten istediginin onune geldigini anlasin.

çocuğun o döneme sancılı girişi.
eğer kafasını vururken istediği bir şeyi yaptıysanız o davranışı sürekli kullanma eğilimine girmiştir.
görmezden gelmek en iyi yöntemlerden biri.
ayrıca onunla konuşun.
sakinken ilgilenip, konuşmaya; hırçınken kesinlikle onunla ilgilenmemeye özen gösterin

Back