• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri bu gelinliğin dikimi ve kumaşları nasıl olmalı?

bOniTO

Yak hayallerini,ısıt evini. Cezmi Ersöz
Kayıtlı Üye
Kızlar bu ünlü vera wang in gelinliği kate hudsonun bride wars filminde giydiği.aslında daha evliliğe çookk var ama kesinlikle benim giyceğim gelinlik bu olmalı herşeyiyle. :16:
nasıl dikilmesi gerektiğini ve hangi kumaşların kullanıldığını bilen var mı içinizde?
Eteklerinde tarlatan olduğunu pek sanmıyorum ama bu kadar kabarık görüntüyü vermek için kaç kat tül kullanılmalı ve çok ağır olmaz mı tüller.Eki Görüntüle 493053
Gördüğüm kadarıyla balenleri yok korse gibi durması için peki nasıl aşağıya düşmeden duracak göğüste?birde üzerinde ki dantel türü ne?
$183933_10150148079941469_5251236_n.jpg
Bir de tüllerin başladığı yerde çok hoş bir şekilde kabarıklık var tülleri nasıl dikmek gerekir terziye tarif ederken nasıl söylemeli...
$383901_10151150279661469_582587738_n.jpg

şimdi diyeceksiniz madem daha çok var neden konu açıyorsun ben o zamana kadar bilgi toplayayım da zamanı gelene kadar nasıl olsa konu buradan silinmiyor :kkk:
hem belki benden önce evleneceklere de fikir olur diktirmek isteyen çıkarsa bilgi almış olur yardımcı olan arkadaşlardan.. :40:

şimdiden herkese teşekkürler :46:

:) bende bu modelle gitmiştim gelinçiye 10 kat tül kullanmış tarlatan var kabarık durmasını saglayan tarlatan zten .ama sana tavsiyem yapıcagı tülünü mutlaka gör resmimdeki tül ince yumucak bi tül. çünkü ben hüsrana ugradım son provamda duvak tülünün 1 incesini kullanmış.şimdiden mutluluklar size herşey gönlünüzce olsun.

Vera wangin ölse kemikleri sızlardı :) bu kadar kendi tasarımı olmayan, kendi çizgisinden farklı bir gelinliğin diğer tüm gelinliklerinden fazla beğenilmesi konusunda ne hisseder acaba :)

Gelelim gelinliğe. Bildiğim kadarıyla 12 kat tül var. Eğer alttaki birkaç kat tül kom tül gibi sert bir türden olursa, zaten tüller belde büzgü yapılarak tutturulduğu için kabarık durur. Bir de dikiş payları aşağı bakacak şekilde dikiliyor zaten, o da bir etken. Altına en fazla balık tarlatan giyeceksiniz, o da ayaklarınıza dolanmasın diye. Hep diyorum, hiçbir yabancı marka kabarıklığı tarlatan ile sağlamıyor, o koca tarlatanlar yerli gelinlik piyasasının işi.

Gövdede balen var tabi ki, her straples kıyafette olur. Ancak iç astarda. Dışı Amerikan satenle kaplanır. Onun da üstü bence güpür, dantelden ziyade. Dantel bu kadar belirgin olmaz, ayrıca desenleri bu kadar iri olmuyor pek. Güpür dantelden kalındır ve iri desenli olur.

Vera-Wang-Ball-Gown-Kate-Hudson-Bride-Wars-Off-WhiteIvory-2011-141849.jpg

Bu fotoğrafta tam görünüyor. Üstte, kordonesiz Fransız kupon ile kaplanmış gövde üstüne iri desenli kordoneli Fransız kupondan aplike yapılmış. Tam aynısı olsun derseniz en az 3500 liranızı alırlar.

Vera wangin ölse kemikleri sızlardı :) bu kadar kendi tasarımı olmayan, kendi çizgisinden farklı bir gelinliğin diğer tüm gelinliklerinden fazla beğenilmesi konusunda ne hisseder acaba :)

Gelelim gelinliğe. Bildiğim kadarıyla 12 kat tül var. Eğer alttaki birkaç kat tül kom tül gibi sert bir türden olursa, zaten tüller belde büzgü yapılarak tutturulduğu için kabarık durur. Bir de dikiş payları aşağı bakacak şekilde dikiliyor zaten, o da bir etken. Altına en fazla balık tarlatan giyeceksiniz, o da ayaklarınıza dolanmasın diye. Hep diyorum, hiçbir yabancı marka kabarıklığı tarlatan ile sağlamıyor, o koca tarlatanlar yerli gelinlik piyasasının işi.

Gövdede balen var tabi ki, her straples kıyafette olur. Ancak iç astarda. Dışı Amerikan satenle kaplanır. Onun da üstü bence güpür, dantelden ziyade. Dantel bu kadar belirgin olmaz, ayrıca desenleri bu kadar iri olmuyor pek. Güpür dantelden kalındır ve iri desenli olur.

canım gelinliği vera wang diye biliyorum hatta son 2 fotoğrafı vera wangin facebook sayfasından aldım :32: hatta filmde de vera sana değil sen vera ya uyacaksın gibilerinden bir repliği vardı diye hatırlıyorum.her neyse benim için sorun yok zaten ha vera ha ayşe teyze ben gelinliği çokk beğendim :ssz:

ben oldum olası tarlatan hiç sevmedim zaten çok manasız ve komik geliyor o koca koca hulahop gibi halkalar :27: ama sanırım mecbur ayağa dolanmasın diye kullanılacak dediğin gibi balık model.
iç astarda dediğin balen pronoviasın bir modelinde gördüğüm iç çamaşırı gibi içine dikili sırtı sütyen arkası şeklinde içten kapanan birşey olabilirmi ki acaba hani sadece gelinliği giyersin içinde sütyen olmadan :26:

bana da güpür gibi geldi ama sonradan forumda kordoneli dantel gördüm düz kumaşın üzerine dikilmiş kordoneli dantele de benzettim ama ben bilmiyorum pek anlamam da zaten :44:

şu an teyzemde tül gelinlik eteği var zaten ama açıp bakmadım hangi türden tül kaç katlı diye onun üzerine başka tül kullanılarak da dikilirse sıkıntı olmuyor anlaşılan :40: bu da alınacak tül miktarını tabi ki masrafını düşürür sanırım :27:
peki tül hangi türden olmalı bu petek gibi duran tüllere benzemiyor daha ince ve yumuşak bir tül gibi geldi bana

Vera-Wang-Ball-Gown-Kate-Hudson-Bride-Wars-Off-WhiteIvory-2011-141849.jpg

Bu fotoğrafta tam görünüyor. Üstte, kordonesiz Fransız kupon ile kaplanmış gövde üstüne iri desenli kordoneli Fransız kupondan aplike yapılmış. Tam aynısı olsun derseniz en az 3500 liranızı alırlar.

yani 2 kat dantel mi kullanılmış gövde de :26:

yaa çokk güzell bu arada daha net fotoğrafları gördükçe daha da sevdim bu gelinliği :16:

Son düzenleme:
Gelinlik Vera wang'in film için tasarladığı bir gelinlik. Onun tasarımı değil derken, Vera Wang çok çılgın, böyle asimetrik katlı, toplamalı gelinlikler tasarlar normalde. Belirgin, görünce tanıyacağın farklı bir çizgisi vardır. Bu gelinlik ise gayet risksiz, çılgın olmayan, birkaç küçük ayrıntı haricinde sıradan bir gelinlik, o açıdan diyorum.

Evet, gövdede iki kat farklı dantel var. Pahali gelinlik markalarında sık gördüğüm bir şey, ürünün değerini attırmak ve tasarımı hareketlendirmek adına yapıyorlar sanırım.

Bütçeniz iyiyse aynen yaptırın, değilse tek kat kordoneli kupon, ona da yetmezse metrelik Fransız danteli kopyalarından kullandırın. Tül maliyetini hiçbir durumda size bahane etmesinler zaten. Bu eteğin tek katına 8 metre tül gider. 12 kat desek 96, hayal tül kullanırlarsa metresi 3tlden alın size 300tl tül maliyeti. Ama işçilik normalden fazla gider. Ortalama 3 kat kullanmaya alışık terziye 12 kat tül diktireceksiniz. Daha bir de danteli var.

Gelinlik Vera wang'in film için tasarladığı bir gelinlik. Onun tasarımı değil derken, Vera Wang çok çılgın, böyle asimetrik katlı, toplamalı gelinlikler tasarlar normalde. Belirgin, görünce tanıyacağın farklı bir çizgisi vardır. Bu gelinlik ise gayet risksiz, çılgın olmayan, birkaç küçük ayrıntı haricinde sıradan bir gelinlik, o açıdan diyorum.

Evet, gövdede iki kat farklı dantel var. Pahali gelinlik markalarında sık gördüğüm bir şey, ürünün değerini attırmak ve tasarımı hareketlendirmek adına yapıyorlar sanırım.

Bütçeniz iyiyse aynen yaptırın, değilse tek kat kordoneli kupon, ona da yetmezse metrelik Fransız danteli kopyalarından kullandırın. Tül maliyetini hiçbir durumda size bahane etmesinler zaten. Bu eteğin tek katına 8 metre tül gider. 12 kat desek 96, hayal tül kullanırlarsa metresi 3tlden alın size 300tl tül maliyeti. Ama işçilik normalden fazla gider. Ortalama 3 kat kullanmaya alışık terziye 12 kat tül diktireceksiniz. Daha bir de danteli var.

canım öncelikle çok teşekkür ediyorum çok net ayrıntılı bir şekilde yazıp yardımcı oluyorsun bana :46:

vera wangin tasarımlarına da baktım gerçekten sizin dediğiniz gibi oldukça çılgın modeller var çok haklısınız :40:

zaten elimde şu an kaç katlı ve hangi tür olduğunu bilmesem de tül var ve bu tül üzerine hayal tül dediğiniz tülü diktirmek kalıyor bol katlı olarak alt kısmı için.
Belindeki aşağıya doğru olan oyuntuyu yaparken sanırım sıkıntı olmaz elimdeki beli düz yuvarlak olan tül kullanılırsa yine o şekil verilebilir sonradan diye düşünyorum..
Sonuş olarak yaklaşık 3000 tl yi sadece gelinliğin üzerinde kullanılacak olan fransız kuponları ve işçilik için verilecek :53:

Umarım o zamana kadar bu bütçeyi ayırabilirim..

peki fransız kuponların fiyatları ortalama ne kadar ? hani kendim alsam kumaşları daha uygun fiyata gelir mi ?

tabi bir de kayınvalidemin dikme gibi bir ihtimali var ama ben pek sıcak bakmıyorum.Daha önce konusu geçtiğinde burda kalıplarından dikebileceğini söylemişti ama işi profesyonel kişilere teslim etmek daha doğru geliyor bana :50:

Kumaşları kendiniz alırsanız tabi ki daha uygun olur. Bu size dediğim 3500 içinde en büyük pay hava parası. Bu kadar benzettikten sonra kimse size 2000 liraya bu gelinliği satmaz. Fransız kordonesiz kuponlar bir gelinlikçiye 150-200tlye, kordoneliler de 200-230tlye patlar. Bir kupon yani 3 metre alırsa ikisinden de bu gelinliğe yeter de artar bile, hatta kenar dilimleri elinizde kalacağından ikisinden 6şar metreden 12 metre duvak kenarınız olur elinizde, iki ayrı duvak yapılır. Bu gelinliğin kumaş maliyeti 750tlyi geçmez.

Gelelim burda meselesine. Ben ilk gelinlik dikimimi burda kalıbından yaptım.

http://www.kadinlarkulubu.com/ikinc...is-komple-fransiz-danteli-balik-gelinlik.html

Kumaşlarım pahalı olduğu için çok riske atmadım ve balenli bir gövde çalışmadım. Şu an ben de gelinlik dikimi üzerine uğraşıyorum ve balenli gövde üstünde çalışıyorum. Gelinlik dikmek esasen dikiş bilene zor olmayan bir iş, mesele özen göstermekte ve dikkat etmekte, zaman harcamakta.

Bu seçtiğiniz modelin pek bir zorluğu yok, birkaç ay içinde ben bile dikebilirim. Hatta size kalıbını de göstereyim, ölçüler farklı olacak ancak kumaş böyle kesilecek, arkası kuyruklu olacak:

Asimetrik Etek Kalıbı ve Yapımı | Lacheen

Bence yeterince zaman harcayabilecekse piyasadaki gelinlikçilerden daha iyi bile dikebilir.

Kumaşları kendiniz alırsanız tabi ki daha uygun olur. Bu size dediğim 3500 içinde en büyük pay hava parası. Bu kadar benzettikten sonra kimse size 2000 liraya bu gelinliği satmaz. Fransız kordonesiz kuponlar bir gelinlikçiye 150-200tlye, kordoneliler de 200-230tlye patlar. Bir kupon yani 3 metre alırsa ikisinden de bu gelinliğe yeter de artar bile, hatta kenar dilimleri elinizde kalacağından ikisinden 6şar metreden 12 metre duvak kenarınız olur elinizde, iki ayrı duvak yapılır. Bu gelinliğin kumaş maliyeti 750tlyi geçmez.

Gelelim burda meselesine. Ben ilk gelinlik dikimimi burda kalıbından yaptım.

http://www.kadinlarkulubu.com/ikinc...is-komple-fransiz-danteli-balik-gelinlik.html

Kumaşlarım pahalı olduğu için çok riske atmadım ve balenli bir gövde çalışmadım. Şu an ben de gelinlik dikimi üzerine uğraşıyorum ve balenli gövde üstünde çalışıyorum. Gelinlik dikmek esasen dikiş bilene zor olmayan bir iş, mesele özen göstermekte ve dikkat etmekte, zaman harcamakta.

Bu seçtiğiniz modelin pek bir zorluğu yok, birkaç ay içinde ben bile dikebilirim. Hatta size kalıbını de göstereyim, ölçüler farklı olacak ancak kumaş böyle kesilecek, arkası kuyruklu olacak:

Asimetrik Etek Kalıbı ve Yapımı | Lacheen

Bence yeterince zaman harcayabilecekse piyasadaki gelinlikçilerden daha iyi bile dikebilir.

anladım teşekkür ederim :46:
sizinde gelinlik konusunda oldukça başarılı olduğunuzu görüyorum :nazar:
bakalım önce yine terzilerle konuşulur daha sonra karar verilir büyük ihtimalle.
çok çokk teşekkür ediyorum mine hanım size gerçekten çok yardımcı oldunuz gerek kumaş gerek dikiş bakımından :46:

Ne demek, keşke gelinlikçilerimiz kendilerini bu mesleğe biraz daha adasalar da model üstünde burada bizim yaptığımız kadar araştırma yapsalar. Kızlar da hayallerine kavuşsa.

Back
X