• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Bu Gelinligi Istanbul'da Nerede Diktirmeliyim?

GuerillaTanya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
834
7
0
A.B.D.
Eki Görüntüle 254146

Merhaba Arkadaslar,

boyum 1.70 kilom 60 (hehe evet biraz kilo aldim normal kilom 55..dügüne kadar da vermeyi dusunuyorum :) )
bu gelinligi ditkirmek istiyorum...beyaz tenliyim kahve rengi gözlü ve kahverengi sacliyim...yakisacagini dusunuyorum fakaaat...modelin orijinali türkiyede yok. nisantasinda oldugu söylendi gittim fakat yok denildi...

simdi ben bu gelinligi nerede diktirmeliyim? istanbulda bildigim yerler cok az...tabi fiyati da makul olmali. bakirköyde bir moda evi duymustum sahile dogru giderken oralardaymis. gecen gittigimde vitrinde bi gelinligi görmüstüm begenmistim orasi nasil sizce? baska hangi terziler iyi? tesekkürler

ben kendi modaevimi önerebilirim o zaman. kadıköyde tunaliz moda. elimde modelle gittim, birlikte uygun gördüğümüz değişiklikler hariç bence aynısını dikti.

üstteki istediğim model, alttaki onun diktiği kendi gelinliğim...

hareketli2.jpg

16glgyf.jpg

oraya diktirmesen de, diktirecek bir insan olarak sana önerilerimi başka bir gönderimden alıntı yapayım:

Zamanın 1,5 aydan azsa diktirme işine girme. Şu sıralar hele yoğun sezon ki, çok özensiz bir şey çıkar ortaya. gelinlik aceleye gelmez

Yine de diktireceğim dersen,

• Diktirmeyi düşündüğün modelin hazırlarda benzerini görebilirsen üstüne bir dene. Yakışıyor mu bak.
  • Diktirmeyi düşündüğün modeli burada ya da başka bir ortamda, bu işten bilen birine göster ve hangi kumaşları kullanmışlar sor.
  • Yine de gelinlikçiye gittiğinde dükkanında bulunan gelinliklerin kumaşına bak ve sendeki fotoğrafa uygun görünen neyse "bunu istiyorum" de
  • Gelinlikçiyi, sen dediklerini anlamasan bile, gelinliği nasıl dikeceği konusunda tekniğini anlatmaya it, ama anlamıyorsan belli etmemeye çalış ki seni toy sanmasın
  • Asla ve asla 3 provayla yetinme. Çünkü ilk prova astar provasıdır ve gelinliğe dair bir şey anlamazsın. İkinci provaya gittiğinde ise nerdeyse gelinliğini bitirmiş olurlar ve yanlış bir şey yaptılarsa düzelttiremezsin çünkü yaptıklarını sökemezler. Üçüncü provada ise bitirip eline verirler gelinliği.
  • 5000 liralık pronovias,san patrick benzeri sitelerden beğeniyorsan onu sana 1000-1500e dikebileceğini iddia eden gelinlikçilere asla inanma, o gelinliklerin sadece kumaşının gelinlikçiye girişi o kadardır. en az 2000-2500e öyle bir görüntü yakalanabilir.
  • Dantel kullandıracaksan, şuna dikkat et: http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...6245-fransiz-danteli-konusundaki-karmasa.html

umarım istediğin gibi olur...

wowwww canim gelinligin tipkisinin aynisi olmus cok güzel olmus dogrusu. ben 6inci ayda gececegim istanbula. 8inci ayda ise dügün. sanirim bu süre dikim icin hayli hayli yeter. üsteki modeli istiyorum kesinlikle. daha önce bana özel mesajla kumasa dair fikirlerini söylemistin. biraz da olsa bilgim olacaktir...peki senin gelinligin kaca mal oldu?

evet, 2 ay yeterli olacaktır diye düşünüyorum. benim gelinliğim seninkinden pahalı kalacaktır, çünkü pronoviaslardaki gibi gerçek fransız danteli kullandık, 2500-3000 gibi bir fiyatı oldu. ki bu fiyatı filiz hanım yine piyasadan iyi verdi. diğer çoğu gelinlikçi 3500 civarı istemişti.

senin gelinliğinde de zor bir şey yok, belki malzemenin aynısı bulunamazsa görüntüde küçük farklar olabilir ama dikişini başaracaklarını düşünüyorum...

insallah herkes istedigi gelinlige kavusur.senin gelinligin gercekten güzel olmus...simdiden bakmak biraz erken ama gittigimde 2 ay gibi kisa bir sürede hem ev tutup hem mobilya secip hem ceyiz alicam. bari model aklimda olsun istedim.

Ay sana çok çok kolaylıklar versin Allah ne diyeyim! Ben 10 aylık nişanlıyım ve gelinliğimi aylar öncesinde hallettim, çeyizimi de yavaş yavaş aldım ama yine de telaş ve yoğunluktan yoruldum, seni düşünemiyorum. Gerçekten çok yoğun geçecek son iki ayın. Sen yapabileceğin her şeyi şimdiden yapmaya bak, mesela eşyalarını seç ama geç tarihte teslimatla sipariş et filan. Bir de, istanbulda filan modoko tarzı yerlerden mobilya alışveriş iyapacaksan bir ay kadar üretim süresi olduğunu da hatırlatayım. Gelinliğin konusunda da istanbula bir ara gelirsen ilk gezmeni yap derim.

Back