Bu evlilik nasıl bir çıkmaz??

Eşimin okumasına tepki göstermem konusu detaylı okursanız , evlendik o bana okul yazacağını hiç danışmadan gitti bölüm tercih etti. Ben artık onun hayat arkadaşıyım insan böyle böyle düşünüyorum ne dersin diye fikir sormaz mı?
Ayrıca açık öğretim olsa karışmam, ama ara ara gidip kaldığı, örgün bir okul..
Ben okul düşünmüyordum, sadece KPSS hazırlanıyordum,ama onun bu takmaz tavırlarından sonra dedim o da anlasın nasıl oluyor.. ve buna karar verdim..

Kimse böyle bir tavrı haketmez ki.
Yani dışarda sokakta,avmde vs. eşine bağırmak ne demek.
Yani dışarda öyle insanlar görünce içten içe kınıyosun zaten.
Bi sorun varsa evinde hallet diyorsun.
Dediğiniz gibi eşinizin bir an evvel gözlerini açması lazım.
Yaptığı şey bencillikten başka bir şey değil.

kıskanıyordur dini bahane etmiştir belki evlendikten sonra seni daha çok sahiplenmek adına kıskanıyor olabilirmi

Olabilir bilmiyorum ..
Ama şöyle düşünün ben mi anormalim, size bir şeyi biri kırk kere şöyle yapma böyle yap diye ikaz etse etse inadına onun dediğinin tersini yapmak istemez misiniz.. ben 26 yaşında bir insanım, ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilebilecek kavrayabilecek yaştayım..çocuk gibi devamlı uyarmak, ve bunun sonucunda büyük kavgalar çıkarmak neden..

Bu konunda sana hak verdim,görüyorum 60 70 yaşında insanlar bile elele geziyor,ve bunu öyle doğal bir tatlılıkla yapıyor ki,asıl onlar yapmasa yadırganmaz,çünki alışmamışlar deriz.Dedemin babaanneme söylediği tatlı sözler hala aklımda,"hanım,benim canım,sen istersin de almazmıyım, ama dur şu borcumu vereyim ,feda olsun sana o güzel elbiseler"
Belki alabildi,belki alamadı bilmiyorum,ama usulunce söylemeyi bilirdi.
Şimdi"25 26 yaşında koca adamım"
Vay be,Y kromozomları mı bozulacakmış beyzadenin

Fikrinize saygı duyarım..
Ama bugünkü mevzu başından beri olan bir konu..
evet bugün olan mevzu bu tepkilerinde haklisin.. ama diğer konulara bakınca adamda birikmis ve patlama noktasi olmuş gibi ..Genel olarak zit karaktersiniz belki de ...cidden anlasamiyorsunuz .Düzen oturtmadan bebek kesinlikle düşünme.

Hatanın en büyüğü sende sana evde o kadar laf eden adamla dışarı çıkıp onun ödediği yemeği falan yemek bilemiyorum hiç yapamıyacağım şeyler

İştee...
Benim yapıma da çok ters, zaten belirttim.. fakat 2 gün sonra kuzenimin düğünü var ve babam yurt dışında çalışıyor bir süredir, o izne geldi ve izni onun burnundan getirmemek için uzatmak istemedim.. onu gideceği yere gözü arkada göndermek istemedim.. kendimden feda ettim, gururumdan feda ettim..

Hepsinde tabiki haklı olduğumu düşünmüyorum..
ama her şey güzel giderken birden, bu kadar büyük huysuzluğu, bu kadar kötü hakaretleri içerecek birşey evlendik evleneli hiç yapmadım..
Pişman olduğum demeseydim keşke, orda öyle yapmasaydım dediğim birkaç şey dışında o da beni çok kırdı..
Buraya açtığım her konumu kalbim kırık, içim buruk bir şekilde açtım..Tek kırılan o değildi..

Ben gidebileceğim her yere giderim toplu taşımayla, beni prenses gibi arabayla gezdireceksin diye bir düşüncem hiç olmadı, olamaz da..
Zaten bana başta , canım böyle böyle araba bozuk Canım sıkıldı ( Can sıkılacak bir şey de yok ama ) ya da çalıştım, Yorgun’um başka gün gitsek ? Dese ..
İnanın tamam olur derdim..
Tamam deyip, razı olup ta eve gelip eş olamayışımdan, yanında olamayışımdan, gezme hevesimden ve aklıma gelmeyen başka şeylerden kin öfke kusmak nedir..
Bunu hak edecek kadar ne yaptım, ne dedim..
Bu aralar haftada bir bana karşı öfke kusmalarını çekiyorum , kendisine de söyledim ben nereye kadar çekeceğim diye.. bilmiyorum..

Canım eski konularına göz attım da eşin yıllarca sevilmediğini bile bile seni sevmiş çabalamış ve artık evli ve belki hala senin sevgini hissetmediği için bu hale gelmiş olabilir mi? Birazda sen çabala. Daha önceki konularında da gezmeye gitmiyoruz diye yakınmışsın evde de çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Bence artık eşini sevmeye başladıysan sevgini gösterme ve şımartma vakti sende. Ama bir iki gün değil o yıllarca gösterdi sen onu sevmeden sende ona aylarca göstermelisin. Sonra yine durum değerlendirmesi yaparsın. Evet kıyafetlerine karışması sana bağırması doğru değil. Ama empati yap biraz bu adam da seni yıllarca karşılıksız sevdi.

sadece sende sorun var demiyorum zaten .Sürekli tartışma hali var çok çabuk tuketeceksiniz birbirinizi ...Bu sorunları çözmeniz gerekiyor zaman geçtikçe tahammül azalacak sorunlar artarak devam edecek.

Uzun sure sevgili oldunuz diye herseyiyle taniyamiyorsunuz bir insani malesef.. Artik eld ettim,istedigimi yaparim kafasinda adamlardanmis esiniz,cok yazik. Cocuk da yok,bu da iyi bir isaret bence. Bunca mutsuzluga bu yasinizda katlanmayin, ayrilin derim ben

Şimdi ben şunu anlamıyorum anladığım kadarıyla boşanmaya da yanaşmıyor kendisi,
güzel geçinmeye de..

Seni genelde adım atmayıp adım bekleyen kişi olarak görürdüm bu konuda gayet doğru davranmışsın.
Baştan sona eşin hatalı.

Gıcık oluyorum hiç bir yola gelmeyen bu tiplere de..
Benim eşimde de aynısı var boşanmaya yanaşmıyor, gönlüme göre koca olmaya da
pek gayret ettiği söylenemez.
Hır gür bile olsa benimle yaşamaya da razıymış.
Deli mi ne bunlar? :S

Dediğiniz gibi , ama ben kendisini 6-7 aydır sevmeye başladım, ve kendisine bunu söyledim, gösteriyordum da..
Onunla daha çok konuşmaya, ona sarılıp öpmeye, ona beklemediği zamanlarda güzel Mesajlar yazmaya, ve daha uyumlu,ılımlı davranmaya zaten başladım..
Ama ufacık bir şeyden bana bunca hakaret kötü söz, eş olamayışım( en çok ta bu kırdı) vs sözlerinden sonra araya bu kadar soğukluk sokmuşken ben ne kadar çabalayabilirim..
Ben onu evlendik evleneli kırmışımdır, ama o beni bugün çokça kırdı..
sevgililik döneminde kırsa idi bu kadar üremezdi beni, çünkü onu seviyorum ve belli bir değeri var,artık eşim ve şu noktada en ufak bir sözü büyük bir yıkıma yol açıyor kalbimde..

Bu mesajınızdan sonra nedense gözlerimden yaşlar boşaldı birden.. gerçeklerle yüzleşmek acıttı canımı sanırım, olmayacağını bile bile yine de oldurmaya çalışmalarım, ve bu mesajla bu gerçekle yüzleşmem yaktı canımı

Önceden atarlı davrandığım konularım oldu, ama şu son 6-7 aydır eşimi sevmeye başlayalı daha yumuşak başlı , daha anlayışlı, kavga etmekten korkan, ve kavgaya mahal vermemeye çalışan biri olmaya başladım..
Ama gelinen nokta bu..

Boşanma mevzusu ise, en son konularımda var. Haziran ayında falan bir boşanma aşamsına girildi, 1 ay ailemde kaldım falan sonradan ara bulundu devam ettik, ve kendime söz verdim..
Boşanma lafını anmayacağım diye ve anmıyorum da Haziran dan beri 1 kez ağzıma almadım..

Bıgün kendisine niyetini sordum derdin nedir , ne istiyor da söylemiyorsun diye( çünkü bir kıyafet yüzünden eşini bu kadar kıramaz insan) .. boşanmak gibi bir fikri mi var diye o bir şey demedi, ben de irdelemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…