- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.342
-
- Konu Sahibi iyotsuztuz
Bence hiiiiç açmayın artık konuyu. Açıklamaya çalıştıkça dediğiniz gibi aklamaya çalışıyor gibi görünürsünüz. Düşünceli sıkıntılı görürseniz neyin var diye sorarsanız. Bu konudan bahseders o zaman açıklarsınız. Zaten eşiniz de biliyormuş annenizin arıza bir tip olduğunu. Çok ciddiye alacağını sanmam. Mutlu mesut yaşayın eşinizle, sevdiklerinizle. Kötü kalpli insan anneniz de olsa kötüdür. Aman o sizin anneniz iletişimde kalın diyemeyeceğim hiç.
Evet hic acmayacagim konuyu.
Sasirdim valla.. hadi herseyi gectim dügününe bile gelmemis
Bence annenle konusmalisin.. o seninle konusmuyorsa birisi araci olsun teyze vs ..
Yoksa daha cok böyle sacmaliklar ortaya atar ve evliligini sarsar..
Bir abimiz vardi. Ailece gorusuruz. Haftada 2 3 defa mutlaka gorusulur yani. Dugun zamani ondan rica ettik. Gercekten cok ugrasti. Annem onlara da "o dugune giderseniz beni bir daha goremezsiniz" restini cekti. Buyuk ihtimalle daha da cikacak.
Erkekler bu tür seyleri unutmuyor. Bence üzerine gitmeyin bir süre. Bir iki gün gecsin sonra boyle soğuk olman beni cok uzuyor diye konusun ama kendinizi savunmaya kalkmayin.
Insallah bir baska konuda önüne getirmez. Valla el oglu muhakkak icine atar zamani gelimce onune koyar der annem ve hakli örneklerini cok gordum.
Tam olarak korktugum bu. Esime hic bir zaman taktik uygulamadim ama korkuyorum. Ha ileridr onume sunmak isterse cikarabilecegi o kadar konu var ki, bu hic bir sey. Zaten iliskime dair tek korkum bu. Geçmişin acilip durması.
Bizim millete dedikodu olsun ztn. 5dak. Susamazlar. Esin suan soku atlatmaya calisiyordur brz zaman ver kendi bile gelip seninle konusabilir. Anlattiklarina bakilirsa cok guzel bi evliligin var Insallah Allah bozmasin nazarlardan korusun.
Amin tesekkur ederim. Daha yeni evliyim herkes böyledir yeni evlendiginde diye düşünüyorum. Bugun daha iyi gibi. Hatta gozunun icine dik dik bakio durdugumdan tedirgin bile olabilir.
Allah mutluluğunuzu bozmasın. Maaşallah. :)
Başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.
Erkek arkadaşımla geçmiş hakkında hiç bir şey konuşmamaya anlaşmıştık. İsim dahi bilmek istemiyordu. Bir gün bir arkadaşım, amaçsızca eski sevgilimden bahsetti ve ismini söyledi.
Şen şakrak olan sevgilim, günün geri kalanında durgunlaştı, susup oturdu, gülmedi.
Biraz zaman geçti. Biz bu konuyu konuştuk. Arkadaşım adına özür diledim. O da "Senin hatan değildi. Ama ismini duymak dahi istemiyorum. İstemeden de olsa keyfim kaçtı. Unutmak istiyorum bu olayı, o ismi. Unutacağım da. Ama bana zaman ver. " dedi.
Daha sonra normale döndük ve bu konuyu hiç açmadık. Üzerinden 3 sene geçti.
Bazı erkekler böyledir. Geçmişinizi bilse kıskançlık krizine gireceği ya da üzüleceği için bilmek istemez. Eşiniz sadece öğrendiği ismi unutmaya çalışıyor ve toplum içinde düştüğü durumdan sıyrılmaya çalışıyor. Zaman verin, geçer.
Tam olarak olmasini istedigim sey bu. Yani esime hic sen benim ilk sevgilimsin falan diye yalan soylemedim. Ortaya cikan bir sey yok ama herkesin icinde olmasi kotu oldu. Insallah gecer.
Annenin neden böyle yaptığını anlayamadım, başta destek verip sonradan yan çizmesi, seni evden kovacak kadar ileri gitmesi ve anlattığın tüm şeyler gerçekten çok anlamsız. 10 Dakikadır düşünüyorum aklıma tek bir sebep bile gelmiyor.
Eşinin üzerine gitme, biraz zaman ver... Böyle bir durumda kim olsa bozulur ama muhtemelen bozulma sebebi sen değilsin annenin bu şekilde bir davranışta bulunması.
Umarım yarın sabah herşey düzelmiş olur.
Annemin boyle yapmasinin sebebi babamla barismam. buna da esimin vesile olmasi. Annem o andan itibaren dusman oldu esime. Babamla gorusmuyorduk, tek annem vardi her zaman. Babamla esim gorustu, babam ciddi manada ikimizden de ozur diledi. Kapattik konuyu. evlilik surecinde de yeterince destek oldu. Bu arada isten ayrildim. Annem de babana guvenip isten ayrildiysan defol git seklinde evden kovdu. Babamla gorusmeme sebebim de zaten yillardir diyalogumuz yoktu pek ama kopma noktamiz evliligime karsi cikmasiydi. Annem ona da benzer seyleri soyledi ama. Babam hic duymamis gibi yapti.
babam karsi olmaktan vazgectiginde de kin gutmedik. Sorun bu.
Annenle konusma durumun olur mu? Ben evlendim,mutluyum hakkimda asparagas haber cikartip herkese yaymissin de.amacin ne,beni neden uzuyorsun,ne istiyorsun, ne geciyor aklindan bana itiraf edemedigin.. herkesin icinde dustugumuz durumu dusunebiliyor musun, sen annesin nasil boyle bir haber cikarip yerin dibine sokabilirsin de. Ayrica o dedigin kisiyi sevseydim onla evliydim suan de!!
Sen esinle kardesmisin ki, annenin kocanda gozu mu var, yada esin seni kotu yola dusurecek de ona mi mani olmaya calisiyor, tovbe yarabbim yaa...
Annene acayip kızdım, insan gibi derdini soylese ya neye ofkelenmis bu kadar..
Akrabalari da anlamadim, keske gerekli laflari o an herkesin icinde verip esini duzeltseydin... esin de hakli herkesin icinde,beklemedigi bi olay, karın obur adami seviyor hala denmesi.. annem iste bu sefer de bu yalani mi bulmus,sasirmadim dogrusu amann neyse ben de ciddi bisey sandim deseydin.
O degilde sanki sen elin adamiyla yatip kalktin esinle evlenip kendini akladin.. oyle olsa bile bu tur seyler kari koca arasindadir elaleme nee!!! Yemeyip icmeyip bayram gununu mu bulmuslar!
Lahn ne garip insanlar var dunyada, bizler olsak aralarina sogukluk girer, ah'ını almayalim bize ne deriz...
Esinin ustune dusme canim, konuyu acma. Ha illa icine dert olduysa da gunun ilerleyen saatlerinde
Canim noldu sana boyle,durgunsun, seni boyle gormeye aliskin degilim de.. sinirle konusursa uff sacmalama deli , inanmadin umarim anneme de. Milletin icinde dustugumuz duruma senin kadar ben de cok uzuldum kaldi ki konu benimle ilgili de, bir de beni dusun de. Durduk yere gerilmeyelim ben seni seviyorum tabiki, sevgimden emin olamadin mi hala ? en cok da buna uzulurm de.
annem yine yapti yapacagini. Hikaye uydurmakta ne var, insallah sondur bu de.
En olmadi gider konusurum, ne yapmaya calisiyor ben de anlamadim de ve konuyu kapat uzatmayin, fazla dillendirme, o cocukla gecmisini de agzina almadan soyle..
Insallah duzelirsiniz canim, uzmeyin birbirinizi.. ilk yillarinizin kiymetini bilin
Annemle konusmak istemiyorum ki. Daha ne gelecek basima inan bilmiyorum konusursam. Cunku evini tasiyacakti, belki dun de gitsek bulamayacaktik yani. Isyerine gitsem guvenlikletle kapinin onune koyulurum. Ilk bu olaylar oldugunda esimin annesi gitti yanına. Bi tanecik kizin var yapma boyle evlattir vs demek icin. Kadini kovmus. Ona onu yapan bana ohooo. Bide acikcasi esime olan sevgimi anneme ya da baskasina kanitlamak zorunda olmak gucume gidiyor.
---
Bugun bi uyandim. Esim evde yok! Telefona sarildim hemen. Meger marketteymis. Sesim de kotu ve panik gelince sasirdi, "ay ne bileyim evde goremeyince terk ettin sandim" dedim. Eve geldi hala guluyor. Mutfaga gittigimde falan arkamdan "karim cay istedim diye beni terk mi etti yoksa uhuuuu" falan diye sakalar yapiyor. Keyfi yerinde gibi. Konusurken falan durgunlasmiyor da, iki dk yalniz kalsin donuklasiyor surati. Ben de didikledigim icin uyduruyor olabilirim tabi.