Bu durumun esimde yer etmesini istemiyorum.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.342
Iyi bayramlar oncelikle.
Nasil baslayacagim, nereden baslayacagim bilmiyorum. Bundan sonra ne olacagini da.

Yeni evliyiz. Annem dugunume 3 ay kala beni evden kovmustu, burada konu actim mi hatirlamiyorum. Dugunumde yoktu. Ortada ciddi bir sebep yokken bozmaya calisti ilişkimi. Neden bilmiyorum. Hala da bilmiyorum sebebini. Ne evden kovulmamda, ne bitmesini istemesinde hic birinde sebep sunmadi. Ben oyle olmasini istiyorum'dan otesi olmadi. Bende dinlemedim. Pisman degilim. Zaman ne gosterir bilmiyorum ama mutluyum.

Bugun esimle bayram ziyaretine gittik. Donuste de anneme ugrayacaktik hatta. Kovulacagimizi bile bile. Yalniz kaldi. Nasil geciniyor, ne yapiyor bilmiyorum. Calismiyor olmama ragmen esim de maddi manevi yaninda olmaya hazirdi. Boyle seylerin lafini yapmaz.

Bugun once akrabalara gittik. Kalabalik. 20 kisi falan variz. Bir ara slim sana bir sey söyleyeceğiz dediler. Dedim soyleyin, yok dediler esinin yanında olmaz. Dedim soyleyin ne olacak, altindan hic boyle bir sey cikacagini beklemiyordum cunku. Konu annem, herkese diyormus ki "slim x'i unutamadi o yuzden evlendi" bu arada malum x benim 5 sene onceki sevgilim, asagi yukari da 5 senelik evli biri. Gorusmuyoruz etmiyoruz yani baslarda takip ediyordum oradan biliyorum. Cok cok eski bir mevzu. Dogru oldugunu biliyorum, x yerine isim kullandilar, kimse bilmiyordu o ismi, hele ki 7 kat el akrabalar.

Evden kovuldugum donemde annem esime mesaj atiyordu "slim evde kalma korkusu yasadigi icin seninle evleniyor seni sevmiyor" diye. Yayilmadigi icin ciddiye almamistik. Bi' de evlendik bitti moduna girmistik. Bitmemis.

Esim haliyle cok bozuldu. Ondan bugune kadar hicbir sey saklamadim. Zaten cok bir sey de sormadi. Ama ne isim ne yas hicbir seyi bilmezdi. Iliskilerimi bilirdi ama a kisisiyle 3 sene b kisiyle 2 ay cikmjs gibi detayli bilmez. Gecmis geçmiştir.

Cekindigim bir durum degil bu. Esim o ziyareti gayet guzel idare etti. Cikinca da konustuk. Bana karsi guveninin tam olduğunu, boyle bir seyi dusunmedigini soyluyor. Kesin bir dille anneme karsi bir daha adim atmayacagini ve bu konuda bana karismayacagini da soyledi. Ben de dusunmuyorum acikcasi artik.

Ben bu konunun esimde yer etmesini istemiyorum. Bir sey yapmam gerekir mi? Insan kizina niye boyle bir sey yapar bilmiyorum. Kocamin bakisindan anliyorum bir seylere kirgin. Bana bir kez anlat her seyi, karsima cikacak cunku belli dedi. Anlattim her şeyi ben de. Tamam dedi konuyu kapattik ama ayni evin icinde yabanci gibiyiz simdi. Diyalog sifirlandi resmen.

Bu yuzden iliskim bitmeyecek biliyorum. Bizim yarin sabaha bir seyimiz kalmaz onu da biliyorum. Ama bes sene sonra bu durum kavga aninda karsima ciksin istemiyorum.

Ne yapmaliyim?

Onunla konusmalisin
En azından X kisisinin ismi geçtiği için değil de onunla aran boş yere bozulduğu için Üzgün olduğunu soylemelisin eşine
Ve biraz zaman vermelisin sanki..

Onunla konusmalisin
En azından X kisisinin ismi geçtiği için değil de onunla aran boş yere bozulduğu için Üzgün olduğunu soylemelisin eşine
Ve biraz zaman vermelisin sanki..

Bunlarin hepsini yaptim. Ogleden sonra konustuk. Simdi bir sey soylesem durup durup konuyu acip kendimi aklamaya calisiyormus gibi olmaz miyim? Ki bu aklama paklama durumu da degil.

Dogum kontrol hapimi icmeyi unuttugumda elinde suyla yanima gelip "sen bu cocugu benden cok istiyorsun galiba" diyen kocami cok ozledim. 1.5 saate yakin geçti. Gelmedi bu sefer.
Cay koymayan serefsizdir diye de yattigi yerden bagirmadi.
Az once dislerini fircaladi. Normalde isi bitince hep fircasini benimkine yapistirir "fircalarimizi bile opusturuyorum" derdi. Gittim pesinden ben yapistirdim fircalari.
Cesete dondu resmen.

Dedigim gibi bu gece kafasını dinlesin biraz
Konusunu açma daha önce konustuysan
Sabah da tekrar konuş uzuldugunu söyle sorunun ne olduğunu Sr
Ya da bu gece uyurken sor.. atmosfere gore

Anneniz sanırım sizi paylaşamadı ve yanında kalmanız için halen çaba sarfediyor , ama sanırım işi inada bindirmiş, yani ona göre eşinizi tercih ettiniz oda hırs yapmış sanki bozmaya çalışıyor gibi geldi bana, sanırım psikolojik bişeyler var alt yapıda, neyse eşinize gelince, annenizi öğrenmiş artık kafasına takacağını sanmıyorum, sadece toplumda böyle bişeyle karşılaşınca gruru incinmiş olabilir, ha 5 sene sonra karşınıza çıkarsa bence (sevgi bitince kusurlar görünür cümlesi devreye girer) sorun olmamalı olsa şimdide olurdu, 5 sene sonra da olmamalı oluyorsa başka bir sorun vardır bence. ama eşiniz kesinlikle size güveniyor durgunluğu sadece toplumda hissettiği durumdur.

Malum akrabalar zaten gordugumuz insanlar degiller.
esimin ilkini dugunde ikincisini bugun gordugu insanlar.
Amca hala falan degil.
dusunun konu taaa onlara gitmis.
muhtemelen daha yakinlarimiz zaten biliyordu, soylemediler.

Annem konusunu cidden bilmiyorum. Yani niye yaptigini. Evlilik sürecinde bana deli gibi destek oldu. Disinden tirnagindan artirdi da bir seyler yapti bana. Hakkinin yiyemem. Anneme duskunlugumu de bilen bilir. Ama ona da cok ofkeliyim su an. Gecer mi bilmiyorum.

Hadi velev ki evliligim bozuldu. Bosandik bitti. Ben yine de anneme donmem ki artik, ben bekarken kovuldum o evden. Yani bitmesini istemesi icin mantikli bir sebebi de yok. Esim bu konuda "bu sebepten evliligimize bir sey olursa ister istemez annem hakliymis dersin" diyor.

yok bence evliliğinize bu konudan bişey olmaz ki anneniz daha önce başka şeylerde yapmış msj filan gibi, o kadar pamuk ipliğinde değilsiniz anladığım kadarıyla , bence evde annenize olan öfkenizi belli edip (kendiniz savunma değil saldırı gibi) eşiniz sanırım o moddan çıkar, sadece üzgün anladığım kadarıyla

Ne patavatsız akrabalarınız var öyle. İnsan hiç böyle bir şey der mi? Çok söylemek istiyorlarsa sen mutfağa falan gittiğinde peşinden gelip " ya eşin duymasın ama annen böyle böyle diyor " der geçerler. Ama bu şekilde söyledikleri için bana hiç iyi niyetli gelmediler. Çok dikkat edin bence bu insanlara, mümkün oldukça bir araya gelmeyin bir daha.

Eşinize gelince o kadar insanın içinde böyle bir şey duyması zoruna gitmiş olabilir. Her ne kadar sizi tanısa, bilse bile bu kolay hazmedilecek bir şey değil. Bence bu akşam üzerine gitmeyin, kafasını dinleyip sakinleşsin. Yarın yine bu şekilde devam ederse, "ben eski seni özledim böyle olsun istemiyorum" diye başlar tekrardan düzgünce bir açıklama yapar konuyu açarsınız.

Anneme saldiri moduna gecersem esimle ters duserim. Anneler cok kutsal onun gozunde. Biliyorum ne olursa olsun annem arasa kosar gider. Sinirle bile verdigi tepki "ben daha adim atmam" oldu.

Ben bu konuda annem disinda kimseye suc bulmuyorum. Didisinin didisi benim iyiligimi dusunmek zorunda degil. Firsat verildi, kullandilar. Ben olsam yapmazdim ama yapilabilir bir sey gibime geliyor. Bir daha da yuzyuze gelecegimizi sanmiyorum zaten.

Bence hiiiiç açmayın artık konuyu. Açıklamaya çalıştıkça dediğiniz gibi aklamaya çalışıyor gibi görünürsünüz. Düşünceli sıkıntılı görürseniz neyin var diye sorarsanız. Bu konudan bahseders o zaman açıklarsınız. Zaten eşiniz de biliyormuş annenizin arıza bir tip olduğunu. Çok ciddiye alacağını sanmam. Mutlu mesut yaşayın eşinizle, sevdiklerinizle. Kötü kalpli insan anneniz de olsa kötüdür. Aman o sizin anneniz iletişimde kalın diyemeyeceğim hiç.

Sasirdim valla.. hadi herseyi gectim dügününe bile gelmemis
Bence annenle konusmalisin.. o seninle konusmuyorsa birisi araci olsun teyze vs ..
Yoksa daha cok böyle sacmaliklar ortaya atar ve evliligini sarsar..

Erkekler bu tür seyleri unutmuyor. Bence üzerine gitmeyin bir süre. Bir iki gün gecsin sonra boyle soğuk olman beni cok uzuyor diye konusun ama kendinizi savunmaya kalkmayin.

Insallah bir baska konuda önüne getirmez. Valla el oglu muhakkak icine atar zamani gelimce onune koyar der annem ve hakli örneklerini cok gordum.

Bizim millete dedikodu olsun ztn. 5dak. Susamazlar. Esin suan soku atlatmaya calisiyordur brz zaman ver kendi bile gelip seninle konusabilir. Anlattiklarina bakilirsa cok guzel bi evliligin var Insallah Allah bozmasin nazarlardan korusun.

Allah mutluluğunuzu bozmasın. Maaşallah. :)

Başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.

Erkek arkadaşımla geçmiş hakkında hiç bir şey konuşmamaya anlaşmıştık. İsim dahi bilmek istemiyordu. Bir gün bir arkadaşım, amaçsızca eski sevgilimden bahsetti ve ismini söyledi.
Şen şakrak olan sevgilim, günün geri kalanında durgunlaştı, susup oturdu, gülmedi.

Biraz zaman geçti. Biz bu konuyu konuştuk. Arkadaşım adına özür diledim. O da "Senin hatan değildi. Ama ismini duymak dahi istemiyorum. İstemeden de olsa keyfim kaçtı. Unutmak istiyorum bu olayı, o ismi. Unutacağım da. Ama bana zaman ver. " dedi.

Daha sonra normale döndük ve bu konuyu hiç açmadık. Üzerinden 3 sene geçti.

Bazı erkekler böyledir. Geçmişinizi bilse kıskançlık krizine gireceği ya da üzüleceği için bilmek istemez. Eşiniz sadece öğrendiği ismi unutmaya çalışıyor ve toplum içinde düştüğü durumdan sıyrılmaya çalışıyor. Zaman verin, geçer.

Annenin neden böyle yaptığını anlayamadım, başta destek verip sonradan yan çizmesi, seni evden kovacak kadar ileri gitmesi ve anlattığın tüm şeyler gerçekten çok anlamsız. 10 Dakikadır düşünüyorum aklıma tek bir sebep bile gelmiyor.

Eşinin üzerine gitme, biraz zaman ver... Böyle bir durumda kim olsa bozulur ama muhtemelen bozulma sebebi sen değilsin annenin bu şekilde bir davranışta bulunması.

Umarım yarın sabah herşey düzelmiş olur.

Annenle konusma durumun olur mu? Ben evlendim,mutluyum hakkimda asparagas haber cikartip herkese yaymissin de.amacin ne,beni neden uzuyorsun,ne istiyorsun, ne geciyor aklindan bana itiraf edemedigin.. herkesin icinde dustugumuz durumu dusunebiliyor musun, sen annesin nasil boyle bir haber cikarip yerin dibine sokabilirsin de. Ayrica o dedigin kisiyi sevseydim onla evliydim suan de!!
Sen esinle kardesmisin ki, annenin kocanda gozu mu var, yada esin seni kotu yola dusurecek de ona mi mani olmaya calisiyor, tovbe yarabbim yaa...
Annene acayip kızdım, insan gibi derdini soylese ya neye ofkelenmis bu kadar..

Akrabalari da anlamadim, keske gerekli laflari o an herkesin icinde verip esini duzeltseydin... esin de hakli herkesin icinde,beklemedigi bi olay, karın obur adami seviyor hala denmesi.. annem iste bu sefer de bu yalani mi bulmus,sasirmadim dogrusu amann neyse ben de ciddi bisey sandim deseydin.

O degilde sanki sen elin adamiyla yatip kalktin esinle evlenip kendini akladin.. oyle olsa bile bu tur seyler kari koca arasindadir elaleme nee!!! Yemeyip icmeyip bayram gununu mu bulmuslar!
Lahn ne garip insanlar var dunyada, bizler olsak aralarina sogukluk girer, ah'ını almayalim bize ne deriz...

Esinin ustune dusme canim, konuyu acma. Ha illa icine dert olduysa da gunun ilerleyen saatlerinde
Canim noldu sana boyle,durgunsun, seni boyle gormeye aliskin degilim de.. sinirle konusursa uff sacmalama deli , inanmadin umarim anneme de. Milletin icinde dustugumuz duruma senin kadar ben de cok uzuldum kaldi ki konu benimle ilgili de, bir de beni dusun de. Durduk yere gerilmeyelim ben seni seviyorum tabiki, sevgimden emin olamadin mi hala ? en cok da buna uzulurm de.
annem yine yapti yapacagini. Hikaye uydurmakta ne var, insallah sondur bu de.
En olmadi gider konusurum, ne yapmaya calisiyor ben de anlamadim de ve konuyu kapat uzatmayin, fazla dillendirme, o cocukla gecmisini de agzina almadan soyle..

Insallah duzelirsiniz canim, uzmeyin birbirinizi.. ilk yillarinizin kiymetini bilin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…