Bu durumu yaşayan var mı?

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
668
219
30
Az önce emekli maaşını çekmek için babamla atm ye gittik. Tam çekilecek miktarı girip onayladıktan sonra elektirkler kesildi, kartımızı iade etti ve kapandı atm. Bir süre panikle bankamitiğin önünde bekledik. Ardından bir iki metre ötedeki aynı bankanın atmsinden baktığımızda elektriklern kesildiği atmden girdiğimiz bakiye çekilmiş görünüyordu. Yani atm paramızı elektriklerin kesilmesiyle beraber yuttu. Müşteri hizmetlerini aradık hemen aynı atmnin önünde kayıt oluşturdu arakdaşlarımız inceleme yapacaklar dedi bankamatikte. İnternetten araştırdığımda bu tarz para yutma durumlarında bankaların parayı hesaba yatırdıklarını okudum ama içim rahat değil yine de, böyle bir durum yaşayan var mı, sonucu ne oldu?

Bana 3 defa atm nin bozulması denk geldi kardesime para yatırcaktım sizin yaptgınız gibi bankayı aradım 3 gun icinde halloldu bankamatikdeki para sayılıyor oyle anlasılıyor
Banka isi bu oyle hafife alınmaz merak etmeyin arayıp durumu bildirmişsiniz sorun olmaz

Bir defasında benim param atm ye sıkışmıştı. Sonradan bankaya gittiğimde atm de paramparça olan paramın yenisini vermişlerdi.
Demem o ki bu gibi durumlarda banka parayı veriyor.

Benimde başıma geldi hem de çok acil paraya ihtiyacım olduğu bir gündü bütün parayı çekmek için onay verdim ve elektrikler gitti çok sinir bozucuydu sanırım bir sonraki iş günü hesabıma iade edilmişti çok beklemedim :dua:

ATMlerin içinde ATMnin yaptığı her işi kaydeden journal (jurnal derler zaten Türkçe'de de) bir akış listesi olur. İncelendiğinde sizin işleminiz esnasında güç kesintisi görünür zaten rahat olun.

Ayrıca ATMlerin içinde yatırırken sıkışan para, çekilmeyip geri yutulan para ve sizdeki gibi çekerken sıkışan para durumlarında paraların düştüğü bir bölüm olur veya para direkt yatırılan para bölmesine aktarılır.

ATMler bölgenin yoğunluğuna göre farklı aralıklarla açılırlar, ATM açılıp yedeklemesi yapılırken zaten sizin paranız kasa fazlası olarak görünecektir. Yani olması gerekenden daha fazla para olacaktır içerde.

Biraz sürebilir ama paranızı sıkıntısız alırsınız, telaş etmenize gerek yok.

Ben çektiğim parayı atmden almayı unuttum:oha: düşünün:KK70:

Bir hafta sonra bankadan msj geldi.Bankamatikte unuttuğunuz para hesabınıza aktarılmıştır diye.:KK71:

Hiç ümidim yoktu aslında.

Bi
ATMlerin içinde ATMnin yaptığı her işi kaydeden journal (jurnal derler zaten Türkçe'de de) bir akış listesi olur. İncelendiğinde sizin işleminiz esnasında güç kesintisi görünür zaten rahat olun.

Ayrıca ATMlerin içinde yatırırken sıkışan para, çekilmeyip geri yutulan para ve sizdeki gibi çekerken sıkışan para durumlarında paraların düştüğü bir bölüm olur veya para direkt yatırılan para bölmesine aktarılır.

ATMler bölgenin yoğunluğuna göre farklı aralıklarla açılırlar, ATM açılıp yedeklemesi yapılırken zaten sizin paranız kasa fazlası olarak görünecektir. Yani olması gerekenden daha fazla para olacaktır içerde.

Biraz sürebilir ama paranızı sıkıntısız alırsınız, telaş etmenize gerek yok.
Bizim paramız sıkışmış mı oluyor bu durumda? yuttu diye düşünmüştüm ben .

Hala yatmadı mı paran?

Benzer bir durum benim de başıma gelmişti.
Atm başında aradım bankayı.
Miktarı söyledim.
Ertesi gün yatırmışlardı hesaba.

seneler önce 100 tl mi almıstı atm
ertesi gün işten izin alıp banka şubesine gitmiştim bana 40 tl verdiler:KK70:

Neden 40 tl dedim, açıkta kalan son para bu sabahtan beri dolu insan gelip parasının sıkıstıgını söyledi, size kalan para bu dediler:KK70:

O zamanlar safmısım sanırım parayı aldım cıktım , şimdi olsa peşine düşer hakkımı arardım

yani sabahın erken saatinde gidip atm 300 tl mi aldı desem, atm nin alan paralarının içinde 300 tl varsa sorgusuz sualsız vereceklerdi sanırım

A
Hala yatmadı mı paran?

Benzer bir durum benim de başıma gelmişti.
Atm başında aradım bankayı.
Miktarı söyledim.
Ertesi gün yatırmışlardı hesaba.
Az önce en yakın şubeye gittik fakat söz konusu bankamatik şubenin yanında olmadıgı için ilgilenrmiyorlarmış genel merkez ilgileniyormuş. Tekrar müşteri temsilcisini aradık ve bize çarşamba günü atm de sayım yapılacagın söylediler.

seneler önce 100 tl mi almıstı atm
ertesi gün işten izin alıp banka şubesine gitmiştim bana 40 tl verdiler:KK70:

Neden 40 tl dedim, açıkta kalan son para bu sabahtan beri dolu insan gelip parasının sıkıstıgını söyledi, size kalan para bu dediler:KK70:

O zamanlar safmısım sanırım parayı aldım cıktım , şimdi olsa peşine düşer hakkımı arardım

yani sabahın erken saatinde gidip atm 300 tl mi aldı desem, atm nin alan paralarının içinde 300 tl varsa sorgusuz sualsız vereceklerdi sanırım
Borca harca gelince bankalar, nefes aldırmaz kılı kırk yararlar ama...

Atm de gün sonu para fazlası çıkar merak etmeyin , yatırırlar hesabınıza

Az önce emekli maaşını çekmek için babamla atm ye gittik. Tam çekilecek miktarı girip onayladıktan sonra elektirkler kesildi, kartımızı iade etti ve kapandı atm. Bir süre panikle bankamitiğin önünde bekledik. Ardından bir iki metre ötedeki aynı bankanın atmsinden baktığımızda elektriklern kesildiği atmden girdiğimiz bakiye çekilmiş görünüyordu. Yani atm paramızı elektriklerin kesilmesiyle beraber yuttu. Müşteri hizmetlerini aradık hemen aynı atmnin önünde kayıt oluşturdu arakdaşlarımız inceleme yapacaklar dedi bankamatikte. İnternetten araştırdığımda bu tarz para yutma durumlarında bankaların parayı hesaba yatırdıklarını okudum ama içim rahat değil yine de, böyle bir durum yaşayan var mı, sonucu ne oldu?

Olur öyle. Parayı yutar, kartı yutar. Vana bir keresinde işlem yaptıktan sonra kart iade dediğimde başkasının kartını verdi atm sanirim içeride kalan yutulmuş kartlardandı. Ben de günler sonra başka markette şifrem kabul olmayınca fark ettim. Müşteri hizmetleri bile ilk defa böyle bir olay yaşıyoruz dedi ama bankalar hallediyor bir hafta icinde. Sizin para da geri verilir.

X