- 24 Aralık 2007
- 9.169
- 28.826
-
- Konu Sahibi einfachfreisein
- #141
Ah çok safsın biliyormusun.Aslinda biz bunu konuştuk eşimle arabayi kendi alsa kapinin önüne koysa bu bizim icin cok rahatlik olur cünkü bazen eşim izini zor aliyor en azindan ailedeki digerleri alir götürürler.
Mesela babasinin kendi yigenler benzin hesabi yapiyor götürmüyor ama arac babasinin olsa götürürlerdi.
Ama yapmaz yani okadar cimrilerki parayi mezara götürmüceksin der eşim hep ama bu gidişle onuda yapar yani.
Ah çok safsın biliyormusun.
En kötüsüde sade kp değil, eşinde bunun farkında ve oda bu durumu kullanıyor.
Neyse, dediğim gibi hayat tecrübesi böyle böyle ediniliyor.
Tabiki uyanıkBen katılıyorum yaf, eş de hiç iyi niyetli gelmedi bana , agyet uyanık ve fırsatçı geldi. Eş de sonuç olarak o ailenin bir ferdi eee aile çok kötü eş çok harika gibi bir şey zaten olamaz. Aile neyse eş de o.
Evet eşim bana hep cok safsin diyorAh çok safsın biliyormusun.
En kötüsüde sade kp değil, eşinde bunun farkında ve oda bu durumu kullanıyor.
Neyse, dediğim gibi hayat tecrübesi böyle böyle ediniliyor.
Eşim 9 yaşinda başlamiş caliştirilmaya eve para getirmek zorundasin gözüyle bakilmiş hep e calişmasaydin dedigimde laf söylerdi babam derdi.Tabiki uyanık
Baksanıza kendine ait olmayan paradan araba aldı, borç kapattı kenara 10bin benzin parası koydu.
Niye? Babasını rahat rahat dr.a taşımak için. Babasınada napcan bukadar parayı mezaramı götürcen dedi ama benim eşimin ailesinin parasıyla aldımız arabayı niye senin üzerine yapiyorum dmedi, diyemedi. Çünkü ucunda sıfır araba varKimsede gelipde bana eşi iyi niyetli demesin. Bildiğin kurnaz. Hiç hoşlanmadım.
Ah yorumun alnı olsada öpsem türünden.Allah aşkına devletten hukuksuz olarak vergi kaçırmak için, hukuk koruması almaya çalışmak nasıl bir kafa? Ne diyeceksiniz ilerde anlaşmazlık olursa hakime; aslında araba benimdi, benim paramla alındı ama biz vergi kaçırmak için arabayı kayınpederin üstüne yaptık ama şimdi arabamı aldı vermedi, geri versin mi? Sizce hukuk tarafını geçtim mantıklı bir tarafı var mı? Hukuki olarak söylüyorum bu yaptığınız muvazadır yani usulsüz ve geçersiz işlemdir ve yapacağınız sözleşmenin bir hükmü yoktur ayrıca hakim tarafından hem savcılığa hem de maliyeye şikayet edilirsiniz. Kocanız ve ailesi sizi dolandırma niyetindeler kusura bakmayın. Sizde üç kuruş vergiden yırtmak için bir araba parasından olursunuz. Kaldı ki kocanızın ve ailesinin araba sponsoru olmak zorunda da değilsiniz. Sizin aileniz para vermese ne yapacaklarmış. Evlilikte edinilmiş mallara tarafların ailelerinden geren miras veya karşılıksız kazanımlar girmez. O sizin şahsi malvarlığınız. Buradan bakınca eşiniz sizi kendisine ve ailesine sponsor olun diye sizinle evlenmiş gibi duruyor. İnsan biraz utanır ve sıkılır karısının şahsi malvarlığı hakkında bu kadar kolay ahkam keserken. Adam sizin şahsi malvarlığınızla alacağınız ve sadece size ait olan arabayı ailesinin üstüne yapıp sizden geri dönülmez bir şekilde kaçıracağı gibi artan paranında üstüne konmanın derdinde, siz bunu göremiyorsunuz, milletin hakkı olan, diğer insanların paşa paşa ödediği parayı ödememek için bütün paranızı kaptıracaksınız. Eşiniz hadi sizden utanmıyor ailenizden de mi çekinmiyor, onların parası ile kendi ailesine araba alalım , babamın keyfi için kullanalım demeye. Hiç onurlu ve gururlu bir insanın yapacağı hareketler değil. Kaldı ki beş yıl devir yasağı var. İstesenizde boşansanızda o arabayı satamıyorsunuz. Zaten dolandırılan, para kaptıran insan profilleri hep sizin gibi küçük hesap ve menfatler için büyük paralar kaptıranlar oluyor. Alın kendi üstünüze arabayı, paşa paşa kullanın, hatta arkasınada babam sağolsun yazdırın. Bence kocanızı ve evliliğinizde ciddi olarak bir gözden geçirin.
Bende kendi üzerime almak istiyorumda sanirim haklisiniz eşimi hakli görmeye vazgecirmeye caliştim da kendi üzerime alicam.Allah aşkına devletten hukuksuz olarak vergi kaçırmak için, hukuk koruması almaya çalışmak nasıl bir kafa? Ne diyeceksiniz ilerde anlaşmazlık olursa hakime; aslında araba benimdi, benim paramla alındı ama biz vergi kaçırmak için arabayı kayınpederin üstüne yaptık ama şimdi arabamı aldı vermedi, geri versin mi? Sizce hukuk tarafını geçtim mantıklı bir tarafı var mı? Hukuki olarak söylüyorum bu yaptığınız muvazadır yani usulsüz ve geçersiz işlemdir ve yapacağınız sözleşmenin bir hükmü yoktur ayrıca hakim tarafından hem savcılığa hem de maliyeye şikayet edilirsiniz. Kocanız ve ailesi sizi dolandırma niyetindeler kusura bakmayın. Sizde üç kuruş vergiden yırtmak için bir araba parasından olursunuz. Kaldı ki kocanızın ve ailesinin araba sponsoru olmak zorunda da değilsiniz. Sizin aileniz para vermese ne yapacaklarmış. Evlilikte edinilmiş mallara tarafların ailelerinden geren miras veya karşılıksız kazanımlar girmez. O sizin şahsi malvarlığınız. Buradan bakınca eşiniz sizi kendisine ve ailesine sponsor olun diye sizinle evlenmiş gibi duruyor. İnsan biraz utanır ve sıkılır karısının şahsi malvarlığı hakkında bu kadar kolay ahkam keserken. Adam sizin şahsi malvarlığınızla alacağınız ve sadece size ait olan arabayı ailesinin üstüne yapıp sizden geri dönülmez bir şekilde kaçıracağı gibi artan paranında üstüne konmanın derdinde, siz bunu göremiyorsunuz, milletin hakkı olan, diğer insanların paşa paşa ödediği parayı ödememek için bütün paranızı kaptıracaksınız. Eşiniz hadi sizden utanmıyor ailenizden de mi çekinmiyor, onların parası ile kendi ailesine araba alalım , babamın keyfi için kullanalım demeye. Hiç onurlu ve gururlu bir insanın yapacağı hareketler değil. Kaldı ki beş yıl devir yasağı var. İstesenizde boşansanızda o arabayı satamıyorsunuz. Zaten dolandırılan, para kaptıran insan profilleri hep sizin gibi küçük hesap ve menfatler için büyük paralar kaptıranlar oluyor. Alın kendi üstünüze arabayı, paşa paşa kullanın, hatta arkasınada babam sağolsun yazdırın. Bence kocanızı ve evliliğinizde ciddi olarak bir gözden geçirin.
Bakın Tüekiyede evlilikte mal ortaklığı yoktur. Sadece edinilmiş mallara katılma diye bir sistem var. Burda da mala doğrudan ortak olmuyorsunuz. Sadece tarafların evlilikte emekleri yani maaşları ile kazandıkları para veya şahsi malvarlılarından aldıkları kira gibi ek gelirlerle alınan malların yarısına alacak hakkı kazanıyorsunuz. Mal kimin üstündeyse onda kalıyor satılmıyor. Sadece karşı taraf eğer mal edinilmiş mal statüsündeyse, mahkeme açarak karşı taraftan o malın yarısı kadar para talep edebiliyor. Ama evlilik içinde kişilerin ailelerinden kalan miras ya da sizin babanızın yaptığı gibi bağış şeklinde verilen mal ve paralar onların şahsi malıdır. Bu malları satarak ya da verilen para ile başka bir mal alınırsa oda şahsi maldır ve eşin bir hakkı yoktur. Yani siz babanızdan para gekdiğini ve bu para ile araba aldığınızı banka kayıtları ile ispatladığız taktirde eşiniz hak talep edemez. O yüzden ailenizden aldığınız paralarla alınan mallar sizin üstünüze olsun ve para banka üzerinden size gelsin. Mal ortaklığı var diye eşinizin üstüne mal falan almayın. Sizi üzmek istemem ama eşiniz ve ailesini iyi niyetli görmedim, eşinizin hal ve hareketleri sizle paranız için evlenmiş gibi o yüzden aklınızı kullanın. Kaldı ki eşinizin ailesinin maddi durumu varken , kendi şahsi paranızı onlara saçmak en başta kendi ailenize haksızlık. Sonuçta kimse parayı sokakta toplamıyor. Eşinizde ailesine çok üzülüyorsa kendi geliri ile alsın. Biraz gururlu ve onurlu adam öyle yapar çünkü.Bende kendi üzerime almak istiyorumda sanirim haklisiniz eşimi hakli görmeye vazgecirmeye caliştim da kendi üzerime alicam.
Yinede evlilikte alinanlar ortak mal olmuyormu o nasil olucak
Ötv den yararlanıp mı sıfır alacaksınız engelli yaniUzun zamandir araba alma niyetindeyiz ama pandemi malum alamadik arabamizi sattik model yükseltmek icin ama sattigimiz arabanin aynisini bile alamadik.
Şimdi dolayi yoldanda olsa sifir bi araba alicaz ama problem şu arac eşimin babasinin üzerine olucak ve başka türlü araba alamayiz elimizdeki parayla. Yani aliriz da sifir alamayiz.
Daha önce sattigimiz arac eşimin babasinin üzerineydi ve cok sorun yaşadik ben arabayi kullanmiyordum ztn laf söylicek diye. Ceza yesek vs gece 2 3de ne işiniz vardi dişarda gibi gibi zaten takintili 1 ay bayiyordu bizi. Satarkende zaten arabami satmasaydiniz dedi eşim ödemesine ragmen.
Neyse şimdiki aracta yine babasinin üzerine olucak ama ben eşime sözleşme yapicagimi söyledim babasina ayri eşime ayri. Bu arada eşimin ailesine hic güvenmiyorum cok sözler verip tutmadilar maddiyi gectim manevi hicbizaman yanimizda olmadilar. Ev alcaz dedik hı hı, araba alcaz dedik duymazdan geldiler, tatile gitsek gizli sakli, günübirlik biyere gitsek arayinca evdeyiz deriz yani cok baski altindayiz herşeyimize karişmak istiyolar aşiri cimriler yeme icmeden bile kesen insanlar. Durup evimizin giderlerini gelirini hesaplarlar fln.
Güvenmiyorum yani icimde rahat degil ama bi arabayada ihtiyacimiz var artik 2-3 ayda bi araba kiraliyoruz ve bu daha masrafli oluyor.
Sözleşme yapmak icin noter gerekirmi? Yoksa öylesine biyere yazicaklar hicbi talepte fln bulunmadiklarini yeterlimi?
Yani bugün babasina bişey olsa digerlerininde hakki oluyor kanunen ama sözleşme oluncada öylemi oluyor. Kendi birikimim daha dogrusu annemin babamin benim icin birikimiyle alicam, eşimin ailesinin bi katkisi olmicak.
Bu arada eşim onayladi sözleşme işini ama avukata falanmi danişmamiz gerekir acaba bi fikrim yok. Sözleşme olsada evlilikte alinan herşey ortakmiş ilerde boşaninca (öyle bişey söz konusu degil ama oldu diyelim) sözleşmeye ragmen 2yemi bölünür?
Bazende diyorum biraz daha bekliyelim okadar bekledik kendi üzerimize aliriz kimseylede ugraşmayiz, ama şöyle bi durum var babasinin üzerine alirsak baya indirimli olucak. Kararliyim ama aslinda kararsizim da kime danişmaliyim onuda bilmiyorum.
Cok faydali bilgiler teşekkür ederim hic bilmiyordum böyle oldugunu. Ben sanmiştim evlilikte ne aliniyorsa ortak oluyor.Bakın Tüekiyede evlilikte mal ortaklığı yoktur. Sadece edinilmiş mallara katılma diye bir sistem var. Burda da mala doğrudan ortak olmuyorsunuz. Sadece tarafların evlilikte emekleri yani maaşları ile kazandıkları para veya şahsi malvarlılarından aldıkları kira gibi ek gelirlerle alınan malların yarısına alacak hakkı kazanıyorsunuz. Mal kimin üstündeyse onda kalıyor satılmıyor. Sadece karşı taraf eğer mal edinilmiş mal statüsündeyse, mahkeme açarak karşı taraftan o malın yarısı kadar para talep edebiliyor. Ama evlilik içinde kişilerin ailelerinden kalan miras ya da sizin babanızın yaptığı gibi bağış şeklinde verilen mal ve paralar onların şahsi malıdır. Bu malları satarak ya da verilen para ile başka bir mal alınırsa oda şahsi maldır ve eşin bir hakkı yoktur. Yani siz babanızdan para gekdiğini ve bu para ile araba aldığınızı banka kayıtları ile ispatladığız taktirde eşiniz hak talep edemez. O yüzden ailenizden aldığınız paralarla alınan mallar sizin üstünüze olsun ve para banka üzerinden size gelsin. Mal ortaklığı var diye eşinizin üstüne mal falan almayın. Sizi üzmek istemem ama eşiniz ve ailesini iyi niyetli görmedim, eşinizin hal ve hareketleri sizle paranız için evlenmiş gibi o yüzden aklınızı kullanın. Kaldı ki eşinizin ailesinin maddi durumu varken , kendi şahsi paranızı onlara saçmak en başta kendi ailenize haksızlık. Sonuçta kimse parayı sokakta toplamıyor. Eşinizde ailesine çok üzülüyorsa kendi geliri ile alsın. Biraz gururlu ve onurlu adam öyle yapar çünkü.
Bence bakın paranız varmış gidin bir avukata bu konuda ciddi bir danışmanlık hizmeti alın (ortalama en fazla 1000TL tutar. ) Haklarınızı ve kendinizi korumak için yapmanız gerekenleri iyice öğrenin. Gurbetçi bir aileden geliyorsunuz anladığım kadarı ile emin olun Türkiyede insanların başına ne geliyorsa küçük hesaplar yüzünden avukata para kaptırmayalım kafasından geliyor. Ben ne eşinizi ne de ailesini iyi niyetli bulmadım. Ayrıca Türkiyede büyüyen ve üniversite okuyan eşinizin bunları bilmeme şansı çok az. Eşinizin sizin paranız üzerinden yaptığı hesaplar çok iğrenç ve çıkarcı geldi. Akıllı olun, sizin gibi yurt dışından gelip eşi ve ailesi tarafından mağdur edilen çok kadın tanıdım. Bence ailenizle konuşun ve o parayı ailenize geri gönderdiğinizi söyleyin eşinize. Madem çok üzülüyor ailesine kendi kazancı ile alsın.Cok faydali bilgiler teşekkür ederim hic bilmiyordum böyle oldugunu. Ben sanmiştim evlilikte ne aliniyorsa ortak oluyor.
Bildiğim kadarıyla engelli raporu ile alınan arabalarda o şekil sözleşme yapılamıyor. Bir tanıdığımız denedi babası üzerinden kendine bu şekil araba almayı, sözleşme falan geçersiz sayılıyormuş. Çünkü devlet bireye özel veriyor bu ayrıcalığı, Allah korusun bir şey olursa da mirasa girer herkes hak iddia edebilir. Böyle işlere gireceğinize temiz bir ikinci el araba bakın. Sıfır almak zorunda değilsiniz.Uzun zamandir araba alma niyetindeyiz ama pandemi malum alamadik arabamizi sattik model yükseltmek icin ama sattigimiz arabanin aynisini bile alamadik.
Şimdi dolayi yoldanda olsa sifir bi araba alicaz ama problem şu arac eşimin babasinin üzerine olucak ve başka türlü araba alamayiz elimizdeki parayla. Yani aliriz da sifir alamayiz.
Daha önce sattigimiz arac eşimin babasinin üzerineydi ve cok sorun yaşadik ben arabayi kullanmiyordum ztn laf söylicek diye. Ceza yesek vs gece 2 3de ne işiniz vardi dişarda gibi gibi zaten takintili 1 ay bayiyordu bizi. Satarkende zaten arabami satmasaydiniz dedi eşim ödemesine ragmen.
Neyse şimdiki aracta yine babasinin üzerine olucak ama ben eşime sözleşme yapicagimi söyledim babasina ayri eşime ayri. Bu arada eşimin ailesine hic güvenmiyorum cok sözler verip tutmadilar maddiyi gectim manevi hicbizaman yanimizda olmadilar. Ev alcaz dedik hı hı, araba alcaz dedik duymazdan geldiler, tatile gitsek gizli sakli, günübirlik biyere gitsek arayinca evdeyiz deriz yani cok baski altindayiz herşeyimize karişmak istiyolar aşiri cimriler yeme icmeden bile kesen insanlar. Durup evimizin giderlerini gelirini hesaplarlar fln.
Güvenmiyorum yani icimde rahat degil ama bi arabayada ihtiyacimiz var artik 2-3 ayda bi araba kiraliyoruz ve bu daha masrafli oluyor.
Sözleşme yapmak icin noter gerekirmi? Yoksa öylesine biyere yazicaklar hicbi talepte fln bulunmadiklarini yeterlimi?
Yani bugün babasina bişey olsa digerlerininde hakki oluyor kanunen ama sözleşme oluncada öylemi oluyor. Kendi birikimim daha dogrusu annemin babamin benim icin birikimiyle alicam, eşimin ailesinin bi katkisi olmicak.
Bu arada eşim onayladi sözleşme işini ama avukata falanmi danişmamiz gerekir acaba bi fikrim yok. Sözleşme olsada evlilikte alinan herşey ortakmiş ilerde boşaninca (öyle bişey söz konusu degil ama oldu diyelim) sözleşmeye ragmen 2yemi bölünür?
Bazende diyorum biraz daha bekliyelim okadar bekledik kendi üzerimize aliriz kimseylede ugraşmayiz, ama şöyle bi durum var babasinin üzerine alirsak baya indirimli olucak. Kararliyim ama aslinda kararsizim da kime danişmaliyim onuda bilmiyorum.
Cok teşekkür ederim en kisa zamanda yapicam bu dediginizi. Aslinda hep merak ediyordum trdeki haklari kurallari ama avukatlik bi işim olmadigi icin danişmak icin hic aklima gelmedi.Bence bakın paranız varmış gidin bir avukata bu konuda ciddi bir danışmanlık hizmeti alın (ortalama en fazla 1000TL tutar. ) Haklarınızı ve kendinizi korumak için yapmanız gerekenleri iyice öğrenin. Gurbetçi bir aileden geliyorsunuz anladığım kadarı ile emin olun Türkiyede insanların başına ne geliyorsa küçük hesaplar yüzünden avukata para kaptırmayalım kafasından geliyor. Ben ne eşinizi ne de ailesini iyi niyetli bulmadım. Ayrıca Türkiyede büyüyen ve üniversite okuyan eşinizin bunları bilmeme şansı çok az. Eşinizin sizin paranız üzerinden yaptığı hesaplar çok iğrenç ve çıkarcı geldi. Akıllı olun, sizin gibi yurt dışından gelip eşi ve ailesi tarafından mağdur edilen çok kadın tanıdım. Bence ailenizle konuşun ve o parayı ailenize geri gönderdiğinizi söyleyin eşinize. Madem çok üzülüyor ailesine kendi kazancı ile alsın.
. Bence ailenizle konuşun ve o parayı ailenize geri gönderdiğinizi söyleyin eşinize. Madem çok üzülüyor ailesine kendi kazancı ile alsın.
Tahminen eşinizin babasının engelli raporu üzerine ötv ödemeden araba alacaksınız.bu durumda araç 5 yıl satılamaz.Bendensuze tavsiye asla böyle bir şey yapmayın. Evliliğimiz iyi gitmedi boşanma kararı aldınız hicbir seyrek edemezdi izUzun zamandir araba alma niyetindeyiz ama pandemi malum alamadik arabamizi sattik model yükseltmek icin ama sattigimiz arabanin aynisini bile alamadik.
Şimdi dolayi yoldanda olsa sifir bi araba alicaz ama problem şu arac eşimin babasinin üzerine olucak ve başka türlü araba alamayiz elimizdeki parayla. Yani aliriz da sifir alamayiz.
Daha önce sattigimiz arac eşimin babasinin üzerineydi ve cok sorun yaşadik ben arabayi kullanmiyordum ztn laf söylicek diye. Ceza yesek vs gece 2 3de ne işiniz vardi dişarda gibi gibi zaten takintili 1 ay bayiyordu bizi. Satarkende zaten arabami satmasaydiniz dedi eşim ödemesine ragmen.
Neyse şimdiki aracta yine babasinin üzerine olucak ama ben eşime sözleşme yapicagimi söyledim babasina ayri eşime ayri. Bu arada eşimin ailesine hic güvenmiyorum cok sözler verip tutmadilar maddiyi gectim manevi hicbizaman yanimizda olmadilar. Ev alcaz dedik hı hı, araba alcaz dedik duymazdan geldiler, tatile gitsek gizli sakli, günübirlik biyere gitsek arayinca evdeyiz deriz yani cok baski altindayiz herşeyimize karişmak istiyolar aşiri cimriler yeme icmeden bile kesen insanlar. Durup evimizin giderlerini gelirini hesaplarlar fln.
Güvenmiyorum yani icimde rahat degil ama bi arabayada ihtiyacimiz var artik 2-3 ayda bi araba kiraliyoruz ve bu daha masrafli oluyor.
Sözleşme yapmak icin noter gerekirmi? Yoksa öylesine biyere yazicaklar hicbi talepte fln bulunmadiklarini yeterlimi?
Yani bugün babasina bişey olsa digerlerininde hakki oluyor kanunen ama sözleşme oluncada öylemi oluyor. Kendi birikimim daha dogrusu annemin babamin benim icin birikimiyle alicam, eşimin ailesinin bi katkisi olmicak.
Bu arada eşim onayladi sözleşme işini ama avukata falanmi danişmamiz gerekir acaba bi fikrim yok. Sözleşme olsada evlilikte alinan herşey ortakmiş ilerde boşaninca (öyle bişey söz konusu degil ama oldu diyelim) sözleşmeye ragmen 2yemi bölünür?
Bazende diyorum biraz daha bekliyelim okadar bekledik kendi üzerimize aliriz kimseylede ugraşmayiz, ama şöyle bi durum var babasinin üzerine alirsak baya indirimli olucak. Kararliyim ama aslinda kararsizim da kime danişmaliyim onuda bilmiyorum.
Ben devletin yerinde olsam 99 yılında deprem yaralarını sarmak için çıkarılmış geçici bir vergi olan ÖTV' yi kalıcı hale getirmez, kimseyi de böyle perişan etmezdim.Engellilere indirimli oluyor araba. Bildiğin yarı fiyatına alıyorlar. Ne güzel değil mi ? İhtiyacı olan değilde olmayan ne güzel kullanıyor. Devletin yerinde olsam aracı başkasının üzerinde , kullanırken bile görsem alırdım geri.