Bu durumda araba almalı mıyız?

Kayınpederinizin engelli raporu filan mı var da onun üzerine ve indirimli alabiliyorsunuz

Almamalısınız.

O zaman 2. El sıfıra yakın km az yeni model bir araç alın.

Ama yaptığınız çok çıkarcı ve bir davranış ve devleti de dolandırmak. Daha öncede aldığınizi yazmışsınız, neredeyse yarı fiyatina alıp 5 yıl doluncada değerinden satmış iyi bir kâr etmişsiniz belli ki.
Neyse sorduğunuz soruya cevabım ben yerinizde olsam daha uygun ikinci el bir araç bakarım. Sözleşme falan işe yaramaz zaten yasal olarak katinbabanizin olmalı araç siz sözleşme ile benim ama derseniz devleti dolandirmaktan sağlam bir ceza yersiniz daha da zararli çıkarsınız.

Sen almanyadan dönüp bu aileye nasıl ve neden düştün
Babaevinin nesi battı Allah aşkına.
Böyle olduklarini bilmiyordumki annem hep derdi eşinin ailesi önemli diye bende onlara saygi duyarim ama görüşmem derdim yanlişlari olursa öyle olmadi işte.

Aslinda görüşmüyorduk hastaliktan önce ama şimdi vicdanimiz el vermiyor malesef kimseninde destek cikmadigini bildigimiz icin onlari yalniz birakamiyoruz. Leider böyle

einfachfreisein daha önceki arabanızda kayınpederinizle sorunlar yaşamışsınız, ailenizin birikimiyle alınacak bir araç kayınpeder üzerine olacak, para sizden çıksa da resmî sahibinin kayınpederiniz olduğu bir aracı isterse kendisi bile satar parayı da diğer çocuklarına verir size de hesap vermez.

Noterde bu gibi durumlar için bir sözleşme yapılıyor mu bilmiyorum, noterde sözleşme yapılabilse bile imza atanlardan birinin vefatı halinde sözleşmenin bağlayıcılığı kalır mı o da meçhul.

Ben yine de 2. El alırdım. Yarın bir gün bir şey olursa da kimse hakkı demez. Babamın hakkıyla aldınız, yarı parasını bize ödeyin der. Benden demesi.

Daha önce almadik onu nerden cikardiniz eşim kendi aracini kendi aldi.

Maşallah sabırlısın. Ben olsam asla yapamam.
Getir götür, araba kirala, benzini karşıla falan bunlar birtek kendi ailem için yapabileceğim şeylerdir. Bilirimki onlar zamanında benim için neler yaptı, yeri geliyor yapmaya devam ediyorlar.
Ama eş ailesi heleki kıymet bilmeyen türden olanlara ben olsam bayramdan bayrama görürdüm.

Arabayı satmak isteseniz kp den onay almanız da gerekir

Daha önce almadik onu nerden cikardiniz eşim kendi aracini kendi aldi.
Yazınızda daha önce sattığımız araç kp üzerineydi çok sıkıntı yaşadık gibi cümleler okuduğum için çıkarım yaptım, 5 yılda bir engelli indiriminden yaralanilabiliyor. Demek ki önceden de yararlanmak için kp üzerine alınmış araç yoksa neden bir mal edinmeye giderken 3 saat uzaktan baba da çağrılır ve şuraya imza at da senin üzerine olsun ama parayı ben ödeyim denir ki??
Neyse herkese çok düzgün cevaplar vermişsiniz, o yüzden sizi iyi niyetli buldum ama yaptığınız şey doğru değil. Hadi yaptınız diyelim sizin zararlı çıkma ihtimaliniz var, kayın pedere birşey olsa diğer çocuklar hak isterler, üstüne eşinize de miras olacağından sizin hiç hakkınız olmaz. Kendinizi garantiye almak istiyorsanız bütçenize uygun bir araç alın, ileride de mağdur olmayın.

Kayınpeder engelli mi? Onun engelinden faydalanıp alacaksanız zaten o olmadan pek kullanamıyorsunuz diye biliyorum.
Ayrıca bu düşünceniz kötü, onu geçtim sizinde düşünceniz kötü. Sürekli birşeyler alırken ya boşanırsak diyemi düşünüyorsunuz, nasıl bir evlilik bu?
2. El olsun ama kafanız rahat olsun bence.

İnan kendi ailemin yaptiklarini görünce eşimin ailesi nasil insanlar anlamiyorum.

Ama empati kurdum kendi babamin başina gelseydi o ölüm korkusuyla yüzleşmek ne biliyim üzülüyorum işte. Eşimin babasinada cok üzülüyorum daha 50li yaşlarda ve yataga bagimli hale geldi onun piskolojisinide düşünemiyorum. Diyorum ya yüzüne bakilcak insan degiller ama vicdanim el vermiyor. Cok kalp kirdilar anlatmaya kalksam sen normal degilsin derler bana.

Ne sözü vermiş olabilir kayınpeder, birikimi, iyi bir geliri yoksa?
Yine onun üzerinden bir kolaylık mı sağlanacaktı ev alma sürecinde?

Bizde ev,araba aldık ne kimsenin sözüne güvendik, ne yardım etsinler diye bekledik. Öyle olunca ne deyip demedikleri pek önemli olmuyor.
Tavsiye ederim size de.

Evde A4 mi sözlesme yapcanız nedir ?
Noterlerde öyle sözlesme mi varmıs?
Kredi cıksın diye herhdle babanın üzerine olacak ama arac kredisi zaten kolay cıkan bisey,araca satılamaz koyuldugundan.
Neden kendiniz cekmiyorsunuz krediyi.
Bu adama hesap verecegime yayan gezerim valla.
Ne münasebet nerde gezdiniz diyecek bana?Es kisisi napıyor o bunları derken?

araba engelli indirimiyle alınacak.sıfır araç olma şartı var.yarı fiyatına geliyor neredeyse normal alana göre.o yüzden kayınbabanın üstüne olsun deniyor ama vermezse ya da kardeşleri de pay isterse diye de endişeli sanırım

Engelli indirimiyle alınan araclarda cok acık var
Yani devlet nasıl yakalamıyor anlamıyorm
Benim müsteri ,torunu almıs arac babannesi üzerinden.
Kadın 83 yasında.
Auidi tek kapı arac almıslar ötv indirimli
Devlet demiyor mu 83 yasında kadın nasıl biniyor bu tek kapı araca

işte ben de bunlara kızıyorum.yoksa engelli faydalansa elbette alınsın.babannenin spor araba istemediğinden eminsin ama değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…