Bu durumda araba almalı mıyız?

Yok anlatmadigim cok şey varda babasiyla ilgili. Biz kabul ettik artik takintili oldugunu elimizden bişey gelmiyor. Eşim defalarca kavga etti onlarla ama babasi tansiyon hastasi kavga ettikce babani üzüyorsun diye üstüne gittiler ve babasi cok güzel acitasyon yapar problem bide tüm aileyi aramasi. Her olayda.Baş edemiyoruz cenesiyle.

Hayir eşimin babasi para falan vermicek öyle bişey söz konusu bile degil.

Adam normal değil okurken anladım da, ya KP ölürse? KP ölürse araba üstünde hiçbir hakkınız olmayacak inanın eşinizin ailesi berbat sizin arabayı kardeşleri alırlar ya da satıp yerler.

E konuya yazmamışsın. Yazdığına göre değerlendiriyorum. Valla en iyisi değilim en berbatıyımdır hatta. Ama asla kimsenim hakkına girmem, devleti de dolandırmam. Bana göre bu dolandırmak.
Sayfa sayfa cevapların mı okuyalım yani ? Tepki alınca hemen bağzıı konu sahipleri konuyu çeviriyor. Benim yazdığım şey ve verdiğin cevap ne alaka ? Engelli olanağından yararlanıp adamı sag dışı edeceksin. Sonra bir de avukata soracakmış. Sor bakayım sana kanunda ki yerini göstersin yaptığının.
Benim bir tanıdık vardı , ablası engelliydi. Gitti üzerine araba aldı. O kadını bir kez alıp gezdirmedi. Çünkü zihinsel engelliydi. Ama güya arabayı onun için kullanacaktı :) ne farkı var Allah aşkına ? Sonra duydum ki aralarında da anlaşamış , birbirlerine düşmüşler. Beter olsun böyle kişiler. Benzinden haberim var , kul hakkından senin haberin var mı ?

En yakinının kullanma hakki var zaten babasinın üstüne almasi birseyi değişmiyor kullanici olarak oglu olabiliyor engelli indirimlerinden kendi ve yakinları yararlanabilir bu hak zaten

Eskiden öyleydi, yani aracı başkası kullansa ya da o an içinde engelli kişi yoksa cezası vardı. Ama sanırım onu kaldırmışlar artık.

En yakinının kullanma hakki var zaten babasinın üstüne almasi birseyi değişmiyor kullanici olarak oglu olabiliyor engelli indirimlerinden kendi ve yakinları yararlanabilir bu hak zaten
artık.

Yes bibi bunu biliyorum. O tanıdıkta öyle almıştı. Ama ablasına vallahi bir sefer yararı olduğunu görmedim. O kadın aklıma gelince hep dua ediyorum ve üzülüyorum. Yere minder atmışlar ve o orada her şeyden bir haber yaşıyor. Tüm gün gülerek oturuyor. Görünce gelmişine geçmişine sövmüştüm bunu yapanların.

Devletin bunu yapma amacı zaten , hasta olan kişinin bizzat kullanamayacgi durumlar da dahi hastaneye yada diğer işlerinde bir yakıni kullansın diye .
Maalesef öyle her şeyde kapatma sansllari yok. .
İnsanlar maas için eslerinden bosaniyor .
Hiç bir şey masum degil artık

Eskiden öyleydi, yani aracı başkası kullansa ya da o an içinde engelli kişi yoksa cezası vardı. Ama sanırım onu kaldırmışlar artık.
Maşallah. Her yolu açmışlar. Biz enayiyiz çünkü yaw. Yarı yarıya fark ediyor araçlarda. Bize yapsınlar aynısını o halde .

Eskiden araçta plakada işareti olurdu onu da kaldırmışlar. Mantığını anlamadım. Bu şekilde alanların hoşuna gitmediği için olabilir.
Bence işaret olmalı görünce trafikte dikkat ederiz. Ya da engelli park yerine park ettiklerinde emin oluruz.

Ben daha engelli aracı alıp kullandıranı ya da yaratına kullananı hiç görmedim. Baksana babası isteyecek diye de ödü kopuyor. Adam sayesinde 300 binlik aracı 150 ye alacaksın ve o binince sorun çıkacak. Ne mantıklı değil mi ?

Tanıdığım milyon kişi bu şekilde araba aldı, içlerinde memuru da var zengini de . Gereksiz duyar kasmayın. Neyse siyaset yapmak istemiyorum

Devletin yaptığı çok mu normal araba kadar ötv almak!! Alabiliyorsanız her türlü ucuz yoldan almaya çalışın bu yolları kullanın.. Kimsenin hakkını yemiyorsunuz asıl bize dayatılan bu kadar faiş fiyatlar hak Kimse kusura bakmasın bu konuda asla devletin yanında olamam..

Adam normal değil okurken anladım da, ya KP ölürse? KP ölürse araba üstünde hiçbir hakkınız olmayacak inanın eşinizin ailesi berbat sizin arabayı kardeşleri alırlar ya da satıp yerler.
Yok asla normal degil biz farkindayiz zaten hatta biz hastaliktan önce 2 aydir görüşmüyorduk bizi bi konuda cok kirdilar eşimde artik uzak kalalim biraz dedi.

Benim derdim bu işte sifir olmasin ama benim olsun ailem 16 yaşima kadar bi para biriktirmiş arabanin büyük kismini o parayla alicam.
Ve ailem yurtdişinda geldikce kullansinlar istiyorum cünkü sürekli araba kiraliyorlar.
Ama eşimin babasi dengesiz oo benim arabamla geziyorsunuz falan der ben bidaha asla bakmam yüzlerine..

Ama eşim israrla sifir almak istiyor hem -deyiz istekleride bitmiyor babasinin aliyoruz bi şekilde. Bu hastalikta bi süre devam edicek bundan faydanalim bide arabaya tekrar masraf yapmiyalim 5sene en azindan diyor. Bide aciga girdigimiz icin paranin bi kismiyla o borcu kapatmak istiyor kapanmadikca - giriyoruz cünkü. Hani babasi imkani oldugu halde maddi destek vermiyor o konuda eşime katiliyorum malesef biz yorulduk artik herşeyi üstlenmekten

Ben olmuş olsam indirim için sevmediğim hoslanmadigim insanlara minnet etmem ..
Sıfır almam .
Daha mütevazi bir araç alırım .
Ayrıca bu araba denilen şey , mekanik bir şey ..
Allah korusun siz bir kaza yaparsınız,durum özel olduğu için iki kat başınız agrir. Yada Eşinizin kardeşleri, kayınpederiniz vefat eder ise mirasçı olur.
Engelinin ne olduğunu bilmiyorum ama zorla notere gidildi vb bir dilekçe ile başınız ağrır .

Konu sahibi için geçerli bir yorum ama genellemeyin yine de. Kızım ağır engelli ve bakıcısı kullanıyor bazen derse götürüp getirirken size kalsa herkes avantacı!
Hayır asla . Bu şekilde olan şeye ben asla laf etmem. Ne haddime yahu ? Siz neden alındınız ki ? Ben sizin gibi insanlar için söylemedim.

Ne farkimi var? Bu nasil yargilamak omg diyorum sadece.
Ya bu adam evlendigimizden beri bize yapmadigini birakmadi herşeye ragmen biz maddi ve manevi hep yaninda olduk yine olucaz benim vicdanim aksine asla el vermez keşke dediginiz kadar kötü bi insan olabilseydim.
Eminim bu durumu kullanan cok insan vardirda oda onlarin vicdani bişey diyemem.
Yazlik alicakti hastaliktan önce biz maddi olarak destek bile cikariz dedik. Deger bilirlermiydi asla.

Araç kullanamayacak kadar hasta ve yaşlı bir adamdan beklentileriniz fazla değil mi? Evlat tabi ki yapacak babasına, gidecek gelecek koşturacak.
aracı devlet zaten o engelli faydalansın diye yarı fiyatına vermiyor mu vergiyi düşürüp?bu konuyu anlayamadım.engelli faydalanmayacaksa neden izin veriliyor alınmasına?böyle alanlar varsa ailedeki engelli de faydalanmıyorsa hakkım haram zıkkım olsun diyorumm.biz saf mıyız 2 katına araç alalım?

Valla seni bilmem de engelli aracı alabilecek tüm şartlara sahipken benim hakkım değil o deyip reddeden ben kesin salağım millet hiç hak hukuk tanımıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…