- 14 Şubat 2022
- 245
- 464
-
- Konu Sahibi einfachfreisein
Yok anlatmadigim cok şey varda babasiyla ilgili. Biz kabul ettik artik takintili oldugunu elimizden bişey gelmiyor. Eşim defalarca kavga etti onlarla ama babasi tansiyon hastasi kavga ettikce babani üzüyorsun diye üstüne gittiler ve babasi cok güzel acitasyon yapar problem bide tüm aileyi aramasi. Her olayda.Baş edemiyoruz cenesiyle.Bana eş faktörü de var ama konu sahibi anlatmıyor gibi geldi. Bence bu dip dibe ilişkilerden tek dert yanan sizsiniz. Zira eşiniz “o saatte ne işiniz var dışarda” lafı üzerine ağızlarını sağlam kapatsa bunları yaşamazsınız.
Konunuza istinaden yerinizde olsam 0 araç almazdım. Sıfır gibi temiz 2. El arabalardan bulmak da gayet mümkün. Ama kp de biraz para verecek sanırım çok eski model olmaması için. Derdiniz biraz da ondan
Yok anlatmadigim cok şey varda babasiyla ilgili. Biz kabul ettik artik takintili oldugunu elimizden bişey gelmiyor. Eşim defalarca kavga etti onlarla ama babasi tansiyon hastasi kavga ettikce babani üzüyorsun diye üstüne gittiler ve babasi cok güzel acitasyon yapar problem bide tüm aileyi aramasi. Her olayda.Baş edemiyoruz cenesiyle.
Hayir eşimin babasi para falan vermicek öyle bişey söz konusu bile degil.
E konuya yazmamışsın. Yazdığına göre değerlendiriyorum. Valla en iyisi değilim en berbatıyımdır hatta. Ama asla kimsenim hakkına girmem, devleti de dolandırmam. Bana göre bu dolandırmak.Aynen en iyi insan sizsiniz
Siz yazilari okumuyorsunuz öyle caniniz istiyor istediginize cevap atiyorsunuz.
3saat mesafedeler 3saatde dönüş 6 saat biz artik maddi olarak yetişemiyoruz buna benzinden haberiniz varmi? Arac kiralama fiyatlari her hafta degişiyor.
Bu durum böyle daha 1-2sene yada belki fazla devam edicegi icin eşim artik arac alalim diyor.
Sifir istemesinin sebebi eski aracimiza eski olmadigi halde sürekli satana kadar masraf yapmamizdi. Oda böyle bi imkanim varken kullaniyim zaten arac alsada şuan cogunlukla babasina kullanicak.
Yani biz normalde herhaftasonuda olmasa arac kiralar gezerdik bunu aylardir yapmiyoruz cünkü hem zaman yok hem bize kalan böyle bi bütce yok aksine gel git sürekli -deyiz. Yazmiştim diger aile üyeleri destek vermiyor durumumuz yok diye.
Benim sifir arac istememenin sebebi onlara güvenmemem ve arabayi sayemde aldiniz diye sürekli beni bunaltmalari. Ayrica diger sebebi trde pek araba kullanmamiş olmam haliyle dikkatsiz olabilirim bu trafikte.
Öyle bi yaziyorsunuzki sanki biz araci aldik ve onlarla asla bidaha görüşmedik biz alsakta almasakta onlari yine götürücez degişen bişey olmicak.
En yakinının kullanma hakki var zaten babasinın üstüne almasi birseyi değişmiyor kullanici olarak oglu olabiliyor engelli indirimlerinden kendi ve yakinları yararlanabilir bu hak zatenEngellilere indirimli oluyor araba. Bildiğin yarı fiyatına alıyorlar. Ne güzel değil mi ? İhtiyacı olan değilde olmayan ne güzel kullanıyor. Devletin yerinde olsam aracı başkasının üzerinde , kullanırken bile görsem alırdım geri.
Eskiden öyleydi, yani aracı başkası kullansa ya da o an içinde engelli kişi yoksa cezası vardı. Ama sanırım onu kaldırmışlar artık.Engellilere indirimli oluyor araba. Bildiğin yarı fiyatına alıyorlar. Ne güzel değil mi ? İhtiyacı olan değilde olmayan ne güzel kullanıyor. Devletin yerinde olsam aracı başkasının üzerinde , kullanırken bile görsem alırdım geri.
En yakinının kullanma hakki var zaten babasinın üstüne almasi birseyi değişmiyor kullanici olarak oglu olabiliyor engelli indirimlerinden kendi ve yakinları yararlanabilir bu hak zaten
artık.
Devletin bunu yapma amacı zaten , hasta olan kişinin bizzat kullanamayacgi durumlar da dahi hastaneye yada diğer işlerinde bir yakıni kullansın diye .Engellilere indirimli oluyor araba. Bildiğin yarı fiyatına alıyorlar. Ne güzel değil mi ? İhtiyacı olan değilde olmayan ne güzel kullanıyor. Devletin yerinde olsam aracı başkasının üzerinde , kullanırken bile görsem alırdım geri.
Maşallah. Her yolu açmışlar. Biz enayiyiz çünkü yaw. Yarı yarıya fark ediyor araçlarda. Bize yapsınlar aynısını o halde .Eskiden öyleydi, yani aracı başkası kullansa ya da o an içinde engelli kişi yoksa cezası vardı. Ama sanırım onu kaldırmışlar artık.
Evet kaldırıldı esnetildi..Eskiden öyleydi, yani aracı başkası kullansa ya da o an içinde engelli kişi yoksa cezası vardı. Ama sanırım onu kaldırmışlar artık.
Eskiden araçta plakada işareti olurdu onu da kaldırmışlar. Mantığını anlamadım. Bu şekilde alanların hoşuna gitmediği için olabilir.Eskiden öyleydi, yani aracı başkası kullansa ya da o an içinde engelli kişi yoksa cezası vardı. Ama sanırım onu kaldırmışlar artık.
Ben daha engelli aracı alıp kullandıranı ya da yaratına kullananı hiç görmedim. Baksana babası isteyecek diye de ödü kopuyor. Adam sayesinde 300 binlik aracı 150 ye alacaksın ve o binince sorun çıkacak. Ne mantıklı değil mi ?Devletin bunu yapma amacı zaten , hasta olan kişinin bizzat kullanamayacgi durumlar da dahi hastaneye yada diğer işlerinde bir yakıni kullansın diye .
Maalesef öyle her şeyde kapatma sansllari yok. .
İnsanlar maas için eslerinden bosaniyor .
Hiç bir şey masum degil artık
Yok asla normal degil biz farkindayiz zaten hatta biz hastaliktan önce 2 aydir görüşmüyorduk bizi bi konuda cok kirdilar eşimde artik uzak kalalim biraz dedi.Adam normal değil okurken anladım da, ya KP ölürse? KP ölürse araba üstünde hiçbir hakkınız olmayacak inanın eşinizin ailesi berbat sizin arabayı kardeşleri alırlar ya da satıp yerler.
Hayır asla . Bu şekilde olan şeye ben asla laf etmem. Ne haddime yahu ? Siz neden alındınız ki ? Ben sizin gibi insanlar için söylemedim.Konu sahibi için geçerli bir yorum ama genellemeyin yine de. Kızım ağır engelli ve bakıcısı kullanıyor bazen derse götürüp getirirken size kalsa herkes avantacı!
Ne farkimi var? Bu nasil yargilamak omg diyorum sadece.E konuya yazmamışsın. Yazdığına göre değerlendiriyorum. Valla en iyisi değilim en berbatıyımdır hatta. Ama asla kimsenim hakkına girmem, devleti de dolandırmam. Bana göre bu dolandırmak.
Sayfa sayfa cevapların mı okuyalım yani ? Tepki alınca hemen bağzıı konu sahipleri konuyu çeviriyor. Benim yazdığım şey ve verdiğin cevap ne alaka ? Engelli olanağından yararlanıp adamı sag dışı edeceksin. Sonra bir de avukata soracakmış. Sor bakayım sana kanunda ki yerini göstersin yaptığının.
Benim bir tanıdık vardı , ablası engelliydi. Gitti üzerine araba aldı. O kadını bir kez alıp gezdirmedi. Çünkü zihinsel engelliydi. Ama güya arabayı onun için kullanacaktı :) ne farkı var Allah aşkına ? Sonra duydum ki aralarında da anlaşamış , birbirlerine düşmüşler. Beter olsun böyle kişiler. Benzinden haberim var , kul hakkından senin haberin var mı ?
aracı devlet zaten o engelli faydalansın diye yarı fiyatına vermiyor mu vergiyi düşürüp?bu konuyu anlayamadım.engelli faydalanmayacaksa neden izin veriliyor alınmasına?böyle alanlar varsa ailedeki engelli de faydalanmıyorsa hakkım haram zıkkım olsun diyorumm.biz saf mıyız 2 katına araç alalım?Araç kullanamayacak kadar hasta ve yaşlı bir adamdan beklentileriniz fazla değil mi? Evlat tabi ki yapacak babasına, gidecek gelecek koşturacak.
Valla seni bilmem de engelli aracı alabilecek tüm şartlara sahipken benim hakkım değil o deyip reddeden ben kesin salağımaracı devlet zaten o engelli faydalansın diye yarı fiyatına vermiyor mu vergiyi düşürüp?bu konuyu anlayamadım.engelli faydalanmayacaksa neden izin veriliyor alınmasına?böyle alanlar varsa ailedeki engelli de faydalanmıyorsa hakkım haram zıkkım olsun diyorumm.biz saf mıyız 2 katına araç alalım?
annemin de var raporu ama ben almıyorum.2012 araca sevmeyerek biniyorum valla.Valla seni bilmem de engelli aracı alabilecek tüm şartlara sahipken benim hakkım değil o deyip reddeden ben kesin salağımmillet hiç hak hukuk tanımıyor.