- 10 Nisan 2011
- 1.057
- 110
-
- Konu Sahibi karbeyaz00
Yasim 23. Lise doneminde ilk sevgilim olmustu birakti beni durduk yere ve baya aci cekmistim. Ondan 2 yil sonra netten bir sevgilim vardi cocukluk iste. Ve son olarak gecen yil biriyle denedim seviyorum sandim ama sevmedigimi anladim.ayrildim buna ragmen yine bosluga dustum eskiden tek basima yasayabiliyorken bukez daha beter oldum psikolojim agir bozuldu aile sorunlari da vardi tabi. Neyse benim esas sorunum tek basima olamamam cok.mutsuzum depresifim ilgiye acim resmen ama sevgili olabilcek cesaretim de yok. biriyle konusuyordum mesela 5 aydir mantiken uymayan seylerini gorunce ikimzde baglanip uzulmeyelim die araya mesafe koydum ama o 3-5 gun mesaj atmasin dunyam kararmis gbi hissediyorum kocaman bir bosluktayim sanki aglayasim.geliyor panikliyorum baskasiyla olur o ben yine yalnizm.die dsunup uzuluyorum. Yani bende su var hem.ilgi istiyorum hemde korkuyorum ama korkum hat safhada :/ Bu arada yeni mezunum onunda etkisi var is arayacagim ve isten de korkuyorum yeni ortamdan herseyden korkuyorum resmen. Aslinda birsuru sorunum var babam.isten cikmis yine kardesim cok.onemli olmasada ameliyat olacak yarin kulagndan estetik. Hani baska seyler varken nie kafami o mesaj atmadi die takiyorum die de sinirleniyorum ama belkide kacisim.o yone oluyor. Cokuntu anlarim kabus gibi aglamak gelio dunyada yasamak.bombos gelio v.s. bu arada ilamtidepresan kullaniyrm. Psikoterapi aliyordum bir yildr ama.doktorum kesmeyi ima etti onu da kestik ben bu sorunu asamadim onunla.ne yazikki. Bu korkularimdan kurtulmam.icin.ne yapmaliym bilmiyorum
Psikiyatristinin tanısı nedir? Bence her şeyden önce ilişkilere karşı olan bakış açını değiştirmeye çalışmalısın. Sonra da mutlu olmak için kimseye muhtaç olmadığını kendine kabul ettirmelisin.
Bağlanma problemi var gibi. Üstesinden gelmek zor değil. Psikoloğa gidin ama bu konuda çok fazla kendine yardım kitabı var. Probleminizi kendiniz de teşhis edip önerileri uygulayabilirsiniz.
Yasim 23. Lise doneminde ilk sevgilim olmustu birakti beni durduk yere ve baya aci cekmistim. Ondan 2 yil sonra netten bir sevgilim vardi cocukluk iste. Ve son olarak gecen yil biriyle denedim seviyorum sandim ama sevmedigimi anladim.ayrildim buna ragmen yine bosluga dustum eskiden tek basima yasayabiliyorken bukez daha beter oldum psikolojim agir bozuldu aile sorunlari da vardi tabi. Neyse benim esas sorunum tek basima olamamam cok.mutsuzum depresifim ilgiye acim resmen ama sevgili olabilcek cesaretim de yok. biriyle konusuyordum mesela 5 aydir mantiken uymayan seylerini gorunce ikimzde baglanip uzulmeyelim die araya mesafe koydum ama o 3-5 gun mesaj atmasin dunyam kararmis gbi hissediyorum kocaman bir bosluktayim sanki aglayasim.geliyor panikliyorum baskasiyla olur o ben yine yalnizm.die dsunup uzuluyorum. Yani bende su var hem.ilgi istiyorum hemde korkuyorum ama korkum hat safhada :/ Bu arada yeni mezunum onunda etkisi var is arayacagim ve isten de korkuyorum yeni ortamdan herseyden korkuyorum resmen. Aslinda birsuru sorunum var babam.isten cikmis yine kardesim cok.onemli olmasada ameliyat olacak yarin kulagndan estetik. Hani baska seyler varken nie kafami o mesaj atmadi die takiyorum die de sinirleniyorum ama belkide kacisim.o yone oluyor. Cokuntu anlarim kabus gibi aglamak gelio dunyada yasamak.bombos gelio v.s. bu arada ilamtidepresan kullaniyrm. Psikoterapi aliyordum bir yildr ama.doktorum kesmeyi ima etti onu da kestik ben bu sorunu asamadim onunla.ne yazikki. Bu korkularimdan kurtulmam.icin.ne yapmaliym bilmiyorum
Bazen aile içerisindeki problemlerden dolayı ilgiye ihtiyaç duyarız. Aileden goremediğimiz ilgiyi çevreden isteriz. Yaşanılan başarısız ilişkiler ilişkilere olan guvenimizi beklentimizi de düşürür. En kötüsü bu sefer daha güzel olacak ümidiyle boşluğa kapılıp yanlış ilişkiye başlarız. Bu yanlışlar korkular yaratıyo bizde. Zamanla anksiyete bozukluğu başlıyo. Yardımcı olabilecek kişi psikiyatr. İlaç ve alabilirsen beraberinde terapi almanı öneririm. Onlem alınmazsa ilerler. Kaygılar ozguveninizi etkiler.Yasim 23. Lise doneminde ilk sevgilim olmustu birakti beni durduk yere ve baya aci cekmistim. Ondan 2 yil sonra netten bir sevgilim vardi cocukluk iste. Ve son olarak gecen yil biriyle denedim seviyorum sandim ama sevmedigimi anladim.ayrildim buna ragmen yine bosluga dustum eskiden tek basima yasayabiliyorken bukez daha beter oldum psikolojim agir bozuldu aile sorunlari da vardi tabi. Neyse benim esas sorunum tek basima olamamam cok.mutsuzum depresifim ilgiye acim resmen ama sevgili olabilcek cesaretim de yok. biriyle konusuyordum mesela 5 aydir mantiken uymayan seylerini gorunce ikimzde baglanip uzulmeyelim die araya mesafe koydum ama o 3-5 gun mesaj atmasin dunyam kararmis gbi hissediyorum kocaman bir bosluktayim sanki aglayasim.geliyor panikliyorum baskasiyla olur o ben yine yalnizm.die dsunup uzuluyorum. Yani bende su var hem.ilgi istiyorum hemde korkuyorum ama korkum hat safhada :/ Bu arada yeni mezunum onunda etkisi var is arayacagim ve isten de korkuyorum yeni ortamdan herseyden korkuyorum resmen. Aslinda birsuru sorunum var babam.isten cikmis yine kardesim cok.onemli olmasada ameliyat olacak yarin kulagndan estetik. Hani baska seyler varken nie kafami o mesaj atmadi die takiyorum die de sinirleniyorum ama belkide kacisim.o yone oluyor. Cokuntu anlarim kabus gibi aglamak gelio dunyada yasamak.bombos gelio v.s. bu arada ilamtidepresan kullaniyrm. Psikoterapi aliyordum bir yildr ama.doktorum kesmeyi ima etti onu da kestik ben bu sorunu asamadim onunla.ne yazikki. Bu korkularimdan kurtulmam.icin.ne yapmaliym bilmiyorum
Bazen aile içerisindeki problemlerden dolayı ilgiye ihtiyaç duyarız. Aileden goremediğimiz ilgiyi çevreden isteriz. Yaşanılan başarısız ilişkiler ilişkilere olan guvenimizi beklentimizi de düşürür. En kötüsü bu sefer daha güzel olacak ümidiyle boşluğa kapılıp yanlış ilişkiye başlarız. Bu yanlışlar korkular yaratıyo bizde. Zamanla anksiyete bozukluğu başlıyo. Yardımcı olabilecek kişi psikiyatr. İlaç ve alabilirsen beraberinde terapi almanı öneririm. Onlem alınmazsa ilerler. Kaygılar ozguveninizi etkiler.
Zaten sorununu onlar çözemez.Sen cözersin psikolog sorun karşısında nasıl konuşman düşünmen davranman konusunda yol gösterir.Psikiyatr ise psikolog ile çözememe durumunda ilaç ile mudahale eder.Senin hayatındaki sorunları senden başka kimsenin çözmesini bekleme.Bağımlı kişilik bozukluğu gibi duruyor.Eğer psikolog yardımcı olmadıysa başka birinden destek al.Ruh sağlığı ve beden sağlığı en önemli şeylerden biri.İhmale getirme lütfen.
Deli gibi yorulmak ve meşgul olmak az düşünmeyi sağlıyor tavsiye ederim.
Kafani baska seylerle mesgul et. Hobi edin, bir seyler uret. Bosluktan sariyosundur. Psikolojik kismini terapistin tespit etmis biz uzman degiliz zaten
Anlıyorum çok zor ama imkansız değil.Eğer sağlıgın ve iyi hissetmen bir an önce gerçekleşebilicek iken üşenmek gibi bişey:)baska bir psikologa gitmeliyim o zaman ama bu psikologm beni taniyor olaylari bastan beri biliyor bastan biriyle tanismak zor geliyor of
Yaz okulu için ders çalışmaya başlayabilirsin kafan meşgul olur. çok kitap oku haber oku başka şeyler hakkında ilgi alanı edinmeye çalış.. online oyun oyna tavsiye ederim.Bunun icin ise baslamam lazim suan evdeyim yaz okulunu bekliyorum is bakamam elim.kolum bagli
Borderline kisilik bozuklugunu bir arastir internetten derim..Yasim 23. Lise doneminde ilk sevgilim olmustu birakti beni durduk yere ve baya aci cekmistim. Ondan 2 yil sonra netten bir sevgilim vardi cocukluk iste. Ve son olarak gecen yil biriyle denedim seviyorum sandim ama sevmedigimi anladim.ayrildim buna ragmen yine bosluga dustum eskiden tek basima yasayabiliyorken bukez daha beter oldum psikolojim agir bozuldu aile sorunlari da vardi tabi. Neyse benim esas sorunum tek basima olamamam cok.mutsuzum depresifim ilgiye acim resmen ama sevgili olabilcek cesaretim de yok. biriyle konusuyordum mesela 5 aydir mantiken uymayan seylerini gorunce ikimzde baglanip uzulmeyelim die araya mesafe koydum ama o 3-5 gun mesaj atmasin dunyam kararmis gbi hissediyorum kocaman bir bosluktayim sanki aglayasim.geliyor panikliyorum baskasiyla olur o ben yine yalnizm.die dsunup uzuluyorum. Yani bende su var hem.ilgi istiyorum hemde korkuyorum ama korkum hat safhada :/ Bu arada yeni mezunum onunda etkisi var is arayacagim ve isten de korkuyorum yeni ortamdan herseyden korkuyorum resmen. Aslinda birsuru sorunum var babam.isten cikmis yine kardesim cok.onemli olmasada ameliyat olacak yarin kulagndan estetik. Hani baska seyler varken nie kafami o mesaj atmadi die takiyorum die de sinirleniyorum ama belkide kacisim.o yone oluyor. Cokuntu anlarim kabus gibi aglamak gelio dunyada yasamak.bombos gelio v.s. bu arada ilamtidepresan kullaniyrm. Psikoterapi aliyordum bir yildr ama.doktorum kesmeyi ima etti onu da kestik ben bu sorunu asamadim onunla.ne yazikki. Bu korkularimdan kurtulmam.icin.ne yapmaliym bilmiyorum
üst üste kötü ilişkiler yaşadığın için yeni ilişkiden korkar hale gelmişsin.yani her yeni olası ilişkide acaba yine kalbim mi kırılcak diye kendini geri çekiyosun.yapman gereken bağlanmadan insanlarla konuş.eğer iyi biri olduğuna karar verirsen bağlanırsın ki herkese de hemen güvenme zatenYasim 23. Lise doneminde ilk sevgilim olmustu birakti beni durduk yere ve baya aci cekmistim. Ondan 2 yil sonra netten bir sevgilim vardi cocukluk iste. Ve son olarak gecen yil biriyle denedim seviyorum sandim ama sevmedigimi anladim.ayrildim buna ragmen yine bosluga dustum eskiden tek basima yasayabiliyorken bukez daha beter oldum psikolojim agir bozuldu aile sorunlari da vardi tabi. Neyse benim esas sorunum tek basima olamamam cok.mutsuzum depresifim ilgiye acim resmen ama sevgili olabilcek cesaretim de yok. biriyle konusuyordum mesela 5 aydir mantiken uymayan seylerini gorunce ikimzde baglanip uzulmeyelim die araya mesafe koydum ama o 3-5 gun mesaj atmasin dunyam kararmis gbi hissediyorum kocaman bir bosluktayim sanki aglayasim.geliyor panikliyorum baskasiyla olur o ben yine yalnizm.die dsunup uzuluyorum. Yani bende su var hem.ilgi istiyorum hemde korkuyorum ama korkum hat safhada :/ Bu arada yeni mezunum onunda etkisi var is arayacagim ve isten de korkuyorum yeni ortamdan herseyden korkuyorum resmen. Aslinda birsuru sorunum var babam.isten cikmis yine kardesim cok.onemli olmasada ameliyat olacak yarin kulagndan estetik. Hani baska seyler varken nie kafami o mesaj atmadi die takiyorum die de sinirleniyorum ama belkide kacisim.o yone oluyor. Cokuntu anlarim kabus gibi aglamak gelio dunyada yasamak.bombos gelio v.s. bu arada ilamtidepresan kullaniyrm. Psikoterapi aliyordum bir yildr ama.doktorum kesmeyi ima etti onu da kestik ben bu sorunu asamadim onunla.ne yazikki. Bu korkularimdan kurtulmam.icin.ne yapmaliym bilmiyorum