Bu durmu yaşayan en hafif şekilde atlatan varmıdır aramızda?

Mehrii34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
9.293
En iyi cevaplar
1
4.800
173
Arkadaşlar bugün farklı bir konuyla geldim , benimkisi kaynanam şöyle yaptı, eltim böyle yapıyor görümcem sinsi konusu değil.. biraz da hayatı daha etkileyen yönünden bahsedeceğim..

Kayınpederim hasta arkadaşlar kanser uzun süre savaşıyor ,fakat sinsi olduğu için kendini geç belli etti doktorlarda bulmakta çok zorlandı veya ihmal ettiler..

Ben burda güzel arkadaşlarımdan tavsiyeler istiyorum eşim berbat durumda depresiyonda, her akşam ağlıyor diken üstünde kötü haber gelecek diye, dertl i" baba " adlı türküler ağıtlar , şiir sözlerle kendini mahf ediyor ..açıkcası doktorlar da artık yavaş yavaş sona geldiğimizi ima ediyor. Biz gurbette olduğmuzdan hemen gidemiyoruz ,biletlerimizi aldık en kısa sürede görmeye gidicez. Şuan kendisi hastanede yatıyor fakat ben eşime nasıl davranayım bilmiyorum ruh hali çok değişiyor sarılmaktan elini tutmaktan derdine ortak olup berqber ağlamaktan elimden hiç bişey gelmiyo içim parçalanıyor böyle durumlarda nasıl davranmak ne yapmak lazım? Allah korusun tabi ama bizi daha kötü günler bekliyor nasıl yaklaşmalıyım ? Lütfen bana yardımcı olun artık bende baş edemiyorum.. bu aciyi nasıl hafifletebilirim bilmiyorum

Elinizden geleni yapıyorsunuz zaten, yani yapabileceğiniz en iyi şey anlayışla yaklaşmak.

Maneviyata tutunmayı öğretmeniz lazım.. Ölümün dini anlamda gerçekten ne ifade ettiğini ölümün idrakini,dünya hayatının geçiciliğini. Bir de Allah gecinden versin diyelim madem sona geldiniz bu durum gerçekleştiğinde 'gidenin yok olmadığı' bilinciyle hayatınıza devam etmeniz gerekiyor. Ben yok olmadı ki...cümlesine tutundum her zaman. Gerçekten öyle inançlı bir insansanız dünya hayatının bir perdeden ibaret olduğunu algılarsınız. Ama en önemlisi ölümün bir son değil gerçekten yeni bir başlangıç olduğunu algılayabilmek. Unutmayın ölen yok olmuyor birgün kavuşacağız....

Aciyi hafifletmeye degil ortak olmaya odaklanin, sefkatle ve anlayisla yaklasin. Babasini gorene kadar ici rahat etmez elbette, gordukten sonra daha kolay kabullenir bazi şeyleri, dilerim vedalasmaya vakitleri olur, gecmis olsun
Çok teşekkür ederim ,artık tıkandık söyleyecek bişey de bulamıyoruz .. sadece beraber brbirmize yaslanıp ağlıyoruz yan yana susuyoruz, elini tutmaktan göz yaşını yanaklarıma akıtmasına izin vermekten başka bişey yapamıyorum eşimi daha önce hiç böyle görmemiştim

Teşekkür ederim yazdığınız için bende eşime hep yalan dünya bir pencereden bakıyoruz asıl doğal olan ölümdür biz unutuyoruz filan diyorum ama işte ne desem boş babası sonuçta

Zaten gayet güzel destek oluyosunuz sevkatle yaklaşıp bu şekilde devam edin bence. Ne denir nasıl dua edilir bilemiyorum Allah şifa versin, Allah çektirmesin Sizinde Allah yüreğinizi ferahlatsın
Teşekkür ederim kardeşim ne yapsam ne etsem şaşırdım gerçekten.. allah korusun ama bir gün o kötü haber gelcek asıl ozaman ne yapacağım bilmiyorum.. şuan sadece derdine ortak oluyorum gün oluyor sinirli susuyorum hıncını alsın diyorum ne de olsa gelip dolaşıp omuzumda ağlıyor insan sevdiğine yardım edemeyince param parça oluyomuş meğer ..

Teşekkür ederim yazdığınız için bende eşime hep yalan dünya bir pencereden bakıyoruz asıl doğal olan ölümdür biz unutuyoruz filan diyorum ama işte ne desem boş babası sonuçta
Ne desem boş demeyin lütfen dolu konuşuyorsunuz ölümü tanınlayarak dediğim konulara daha çok odaklanın ölüm ile ilgili risale dersleri dinleyin birlikte youtbda fln birçok ders var ikinize de iyi gelir inş.

Yapabileceğinizi yapmışsınız bırakın duygularını yasasin. Şuan pismanligi son demlerde yanında olamamak ya da zamanında vakit gecirememekten kaybaklaniyor. İnşallah siz gitmeden kayinpederinize bir şey olmaz oğluyla da zaman gecirmeye vakti kalır. Ölüm hak ama bu süreçte bu kelime bile ağır geliyor insana.

Haklısınız 5 gün sonra gidicez inşallah en azından bi elini tutar şimdilik hastanede yatıyo zaten

Elinizden geleni zaten yapıyorsunuz.Başka bir altarnetif yok.Umarım bir mucize olur ve sağlığına kavuşur kayınbabanız.Sizde lütfen kendinizi yıpratmayın olmuşa çare yok

Duygularını yaşamasına yol açın yeter. Annem annesini kaybettiğinde bana sarılıp benim anne diyecek kimsem yok diye ağlamıştı hiç unutamıyorum o anı.
Destek oluyorsunuz zaten elden gelen başka bir şey yok. Kanser hastaları ya da böyle ağır hastalıklarda sürecin çok uzaması da iyi olmuyor o acılar o kadar dayanılmaz hale geliyor ki. Eşiniz de görünce anlayacaktır. Baba bir tanedir elbette acısı Baki olur siz yanında olun ne kadar güzel maşallah size.

Eğer imkanınız varsa Tülay Kök psikolojik ilk yardım kitabını edinin.Kitapta hastalara, yakınını kaybedenlere ya da travmatik bir olay yaşayan kişilere nasıl yaklaşılması gerektiği ile ilgili yol gösteriyor.

Bu yaptıklarınız gayet yeterli.
Acısını, çaresizliği yaşıyor eşinizde o da güzel bence. İçine içine atıp patlama yaşayacağına dışında yaşıyor.
Olumsuz duyguları da kabul edip yaşanması normaldir deyip yaklaşmak yeterli bence.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun kayınpederinizin.

Teşekkür ederim bakıcam mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…