Maneviyata tutunmayı öğretmeniz lazım.. Ölümün dini anlamda gerçekten ne ifade ettiğini ölümün idrakini,dünya hayatının geçiciliğini. Bir de Allah gecinden versin diyelim madem sona geldiniz bu durum gerçekleştiğinde 'gidenin yok olmadığı' bilinciyle hayatınıza devam etmeniz gerekiyor. Ben yok olmadı ki...cümlesine tutundum her zaman. Gerçekten öyle inançlı bir insansanız dünya hayatının bir perdeden ibaret olduğunu algılarsınız. Ama en önemlisi ölümün bir son değil gerçekten yeni bir başlangıç olduğunu algılayabilmek. Unutmayın ölen yok olmuyor birgün kavuşacağız....Arkadaşlar bugün farklı bir konuyla geldim , benimkisi kaynanam şöyle yaptı, eltim böyle yapıyor görümcem sinsi konusu değil.. biraz da hayatı daha etkileyen yönünden bahsedeceğim..
Kayınpederim hasta arkadaşlar kanser uzun süre savaşıyor ,fakat sinsi olduğu için kendini geç belli etti doktorlarda bulmakta çok zorlandı veya ihmal ettiler..
Ben burda güzel arkadaşlarımdan tavsiyeler istiyorum eşim berbat durumda depresiyonda, her akşam ağlıyor diken üstünde kötü haber gelecek diye, dertl i" baba " adlı türküler ağıtlar , şiir sözlerle kendini mahf ediyor ..açıkcası doktorlar da artık yavaş yavaş sona geldiğimizi ima ediyor. Biz gurbette olduğmuzdan hemen gidemiyoruz ,biletlerimizi aldık en kısa sürede görmeye gidicez. Şuan kendisi hastanede yatıyor fakat ben eşime nasıl davranayım bilmiyorum ruh hali çok değişiyor sarılmaktan elini tutmaktan derdine ortak olup berqber ağlamaktan elimden hiç bişey gelmiyo içim parçalanıyor böyle durumlarda nasıl davranmak ne yapmak lazım? Allah korusun tabi ama bizi daha kötü günler bekliyor nasıl yaklaşmalıyım ? Lütfen bana yardımcı olun artık bende baş edemiyorum.. bu aciyi nasıl hafifletebilirim bilmiyorum
Çok teşekkür ederim ,artık tıkandık söyleyecek bişey de bulamıyoruz ..Aciyi hafifletmeye degil ortak olmaya odaklanin, sefkatle ve anlayisla yaklasin. Babasini gorene kadar ici rahat etmez elbette, gordukten sonra daha kolay kabullenir bazi şeyleri, dilerim vedalasmaya vakitleri olur, gecmis olsun
Teşekkür ederim yazdığınız için bende eşime hep yalan dünya bir pencereden bakıyoruz asıl doğal olan ölümdür biz unutuyoruz filan diyorum ama işte ne desem boş babası sonuçtaManeviyata tutunmayı öğretmeniz lazım.. Ölümün dini anlamda gerçekten ne ifade ettiğini ölümün idrakini,dünya hayatının geçiciliğini. Bir de Allah gecinden versin diyelim madem sona geldiniz bu durum gerçekleştiğinde 'gidenin yok olmadığı' bilinciyle hayatınıza devam etmeniz gerekiyor. Ben yok olmadı ki...cümlesine tutundum her zaman. Gerçekten öyle inançlı bir insansanız dünya hayatının bir perdeden ibaret olduğunu algılarsınız. Ama en önemlisi ölümün bir son değil gerçekten yeni bir başlangıç olduğunu algılayabilmek. Unutmayın ölen yok olmuyor birgün kavuşacağız....
Teşekkür ederimmElinizden geleni yapıyorsunuz zaten, yani yapabileceğiniz en iyi şey anlayışla yaklaşmak.
Teşekkür ederim kardeşim ne yapsam ne etsem şaşırdım gerçekten.. allah korusun ama bir gün o kötü haber gelcek asıl ozaman ne yapacağım bilmiyorum..Zaten gayet güzel destek oluyosunuz sevkatle yaklaşıp bu şekilde devam edin bence. Ne denir nasıl dua edilir bilemiyorum Allah şifa versin, Allah çektirmesinSizinde Allah yüreğinizi ferahlatsın
Ne desem boş demeyin lütfen dolu konuşuyorsunuz ölümü tanınlayarakTeşekkür ederim yazdığınız için bende eşime hep yalan dünya bir pencereden bakıyoruz asıl doğal olan ölümdür biz unutuyoruz filan diyorum ama işte ne desem boş babası sonuçta
Yapabileceğinizi yapmışsınız bırakın duygularını yasasin. Şuan pismanligi son demlerde yanında olamamak ya da zamanında vakit gecirememekten kaybaklaniyor. İnşallah siz gitmeden kayinpederinize bir şey olmaz oğluyla da zaman gecirmeye vakti kalır. Ölüm hak ama bu süreçte bu kelime bile ağır geliyor insana.Arkadaşlar bugün farklı bir konuyla geldim , benimkisi kaynanam şöyle yaptı, eltim böyle yapıyor görümcem sinsi konusu değil.. biraz da hayatı daha etkileyen yönünden bahsedeceğim..
Kayınpederim hasta arkadaşlar kanser uzun süre savaşıyor ,fakat sinsi olduğu için kendini geç belli etti doktorlarda bulmakta çok zorlandı veya ihmal ettiler..
Ben burda güzel arkadaşlarımdan tavsiyeler istiyorum eşim berbat durumda depresiyonda, her akşam ağlıyor diken üstünde kötü haber gelecek diye, dertl i" baba " adlı türküler ağıtlar , şiir sözlerle kendini mahf ediyor ..açıkcası doktorlar da artık yavaş yavaş sona geldiğimizi ima ediyor. Biz gurbette olduğmuzdan hemen gidemiyoruz ,biletlerimizi aldık en kısa sürede görmeye gidicez. Şuan kendisi hastanede yatıyor fakat ben eşime nasıl davranayım bilmiyorum ruh hali çok değişiyor sarılmaktan elini tutmaktan derdine ortak olup berqber ağlamaktan elimden hiç bişey gelmiyo içim parçalanıyor böyle durumlarda nasıl davranmak ne yapmak lazım? Allah korusun tabi ama bizi daha kötü günler bekliyor nasıl yaklaşmalıyım ? Lütfen bana yardımcı olun artık bende baş edemiyorum.. bu aciyi nasıl hafifletebilirim bilmiyorum
Haklısınız 5 gün sonra gidicez inşallah en azından bi elini tutar şimdilik hastanede yatıyo zatenYapabileceğinizi yapmışsınız bırakın duygularını yasasin. Şuan pismanligi son demlerde yanında olamamak ya da zamanında vakit gecirememekten kaybaklaniyor. İnşallah siz gitmeden kayinpederinize bir şey olmaz oğluyla da zaman gecirmeye vakti kalır. Ölüm hak ama bu süreçte bu kelime bile ağır geliyor insana.
Allah şifa nasip etsin.Haklısınız 5 gün sonra gidicez inşallah en azından bi elini tutar şimdilik hastanede yatıyo zaten
Elinizden geleni zaten yapıyorsunuz.Başka bir altarnetif yok.Umarım bir mucize olur ve sağlığına kavuşur kayınbabanız.Sizde lütfen kendinizi yıpratmayın olmuşa çare yokArkadaşlar bugün farklı bir konuyla geldim , benimkisi kaynanam şöyle yaptı, eltim böyle yapıyor görümcem sinsi konusu değil.. biraz da hayatı daha etkileyen yönünden bahsedeceğim..
Teşekür ederim canımElinizden geleni zaten yapıyorsunuz.Başka bir altarnetif yok.Umarım bir mucize olur ve sağlığına kavuşur kayınbabanız.Sizde lütfen kendinizi yıpratmayın olmuşa çare yok
Bu yaptıklarınız gayet yeterli.Arkadaşlar bugün farklı bir konuyla geldim , benimkisi kaynanam şöyle yaptı, eltim böyle yapıyor görümcem sinsi konusu değil.. biraz da hayatı daha etkileyen yönünden bahsedeceğim..
Teşekkür ederim bakıcam mutlakaEğer imkanınız varsa Tülay Kök psikolojik ilk yardım kitabını edinin.Kitapta hastalara, yakınını kaybedenlere ya da travmatik bir olay yaşayan kişilere nasıl yaklaşılması gerektiği ile ilgili yol gösteriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?