• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dertten muzdarip olup kurtulan var mı

Evelyn_____

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2018
848
496
23
Merhaba hanımlar
Dert diye bahsettiğim şey egzama aslında
Tam 1,5 yıldır uğraşıyorum
Tabi sürekli değil arada bir geçip tekrar oluyor, ilk olduğunda yüzümde boynumda ve ellerimde oldu. Küçük küçük kabarcıklar birleşti, aşırı şekilde kaşındı hayatyan soğuttu beni. Sonra kortizon hapları iğneleri detken geçti
Şindi sadece ellerimde oluyor arasıra
O kadar çok doktor gezdim ki..
Alerji testi de yaptırdım tabi ki nikel alerjisi çıktı
Ama sanki sadece nikel alerjisinden değil gibi çünkü çok dikkat ettim ne takı taktım ne bişey ama geçmedi ellerim
Bazı kremler kullandım nemlendirmek için tabi çünkü kortizonlu kremleri pek kullanmak istemedim deriyi incelttinden
Zaten nemlendiricisiz mümkün değil ama mümkün olduğunca kimyasal içermeyen olmalı
Aranızda varsa böyle bir sıkıntısı olan belki birbirimize faydamız olur diye düşündüm

Kantaron yağı baya etkili diyorlar. Benimde 15 senedir bi çıkar bi kaybolur ki genelde kışın cilt kurulduğunda oluyor. Çıktığında denicembu sene inşallah.

Yaşamadım bilemiyorum. Ama nikel alerjim var demişsiniz. Çatal kaşık gibi çelik eşyaları da bir süre kullanmayıp deneyin derim.

Öncelikle geçmiş olsun. Benim elimde orta parmak ve işaret parmağımın arasında başladı. Küçük küçük kabarcıklar kaşıdıkça patlıyordu kuruyup tekrar kabarıyordu. Parmaklarımı bükemiyordum kuruluktan. Denemediğim krem hap kalmadı. Alerji dendi alerji hapı kullandım bi işe yaramadı. 2 sene boyunca çektim bu derdi, sonrasında kortizonlu bi kreme başladım ve sabunumu işe giderken yanımda taşıdım sıvı sabun kullanmadım. Azalarak geçti gitti. Kortizonlu krem evet deriyi inceltiyor ama işe yarıyor. Şu an hiçbi sıkıntım yok.

Öncelikle geçmiş olsun. Benim elimde orta parmak ve işaret parmağımın arasında başladı. Küçük küçük kabarcıklar kaşıdıkça patlıyordu kuruyup tekrar kabarıyordu. Parmaklarımı bükemiyordum kuruluktan. Denemediğim krem hap kalmadı. Alerji dendi alerji hapı kullandım bi işe yaramadı. 2 sene boyunca çektim bu derdi, sonrasında kortizonlu bi kreme başladım ve sabunumu işe giderken yanımda taşıdım sıvı sabun kullanmadım. Azalarak geçti gitti. Kortizonlu krem evet deriyi inceltiyor ama işe yarıyor. Şu an hiçbi sıkıntım yok.
Tşk ederim inş yaşamazsınz bir daha
Bende bu aralar sıvı sabın kullandım o yüzden mi çıkyı acaba bilemiyorum yoksa normalde bende sabunumu yanımda taşırım

Benim çok alerjik bir bünyem var. Neredeyse her şeye alerjim var diyebiliriz.

Üre ve kortizon içeren kremler dahil her şeyi kullandım. Bıraktıkça geri geliyordu.

Çözümü deterjanlar dahil her şeyi bitkisele çevirerek buldum. Domestos ve çamaşır suyunu sadece wc'lere kullanıyorum. Geri kalan her şey için bitkisel deterjanlar ( f..... ve t.... ) ve beyaz sirke.

Çok ama çok rahatladım diyebilirim.

Merhaba, bende de doğumdan sonra ellerimde çıktı. Ayağımda da mantar oldu. Mantar tetiklemiş. Doktorlara gittim ama ne fayda. Çıldıracak gibi kaşınıyordu artık. Hem elim hem ayağım derken çok araştırdım ve kuru dutun egzamaya iyi geldiğini duydum. Ayak mantarı içinde civanperçemi ve aynısefa iyi gelirmiş. Ben bunları kullandım ve egzamadan da mantardan da kurtuldum çok şükür. Bir daha da olmadılar.
Hatta araştırırken burada bir üye eşinin 10 yıldır geçmeyen egzamasını kuru dut kürünün geçirdiğini yazmıştı hatta bulmaya çalışayım. Ondan da cesaret aldım ve sonuç gerçekten mucize oldu benim için.
Aşağıda o üyenin yorumunu paylaşıyorum.

çok doğru söylüyorsun ilaçlar hem farklı hastalık çıkartıyor hemde kısa süreli tedavi oluyor. benimde eşimin ayaklarında egzama vardı 10 cm kadar büyük yaralar oluşuyordu kanıyordu sanra kabuk tutup kuruyordu bu kabuk çatlayıp yarayı dahada büyütüyordu çok uğraştık. iyileşmek için 1 hafta hastanede yattı kortizon iğneleri kullandı felaket kilo aldı o dönem iyileşiyor kısa süre sonra tekrarlıyordu. sonra bu dut kurusu kürünü uyguladık hatta ben sadece suyunu değil dutlarıda kullandım. suyun içinde beklerken dutlarla ayaklarını ovuyodum peeling etkisiyle yaraları daha çabuk dökülüyodu. bizim yaralarımız büyüktü 1 ay boyunca gün aşırı uyguladım. o şekilde geçti Allah'a şükürler olsun bir dahada tekrarlamadı 5 yıl kadar oldu. çevremde gördüklerime hep tavsiye ederim. Hatta bir kere minübüste bir adamın ellerinde gördüm ama ayıp olur belki yanlış anlar diye söyleyemedim içimde kaldı o belki o adamada şifa olcaktı. Allah herşeyin şifasını doğada vermiş lütfen hemen ilaçlara sarılmayalım arkadaşlar.

Merhaba hanımlar
Dert diye bahsettiğim şey egzama aslında
Tam 1,5 yıldır uğraşıyorum
Tabi sürekli değil arada bir geçip tekrar oluyor, ilk olduğunda yüzümde boynumda ve ellerimde oldu. Küçük küçük kabarcıklar birleşti, aşırı şekilde kaşındı hayatyan soğuttu beni. Sonra kortizon hapları iğneleri detken geçti
Şindi sadece ellerimde oluyor arasıra
O kadar çok doktor gezdim ki..
Alerji testi de yaptırdım tabi ki nikel alerjisi çıktı
Ama sanki sadece nikel alerjisinden değil gibi çünkü çok dikkat ettim ne takı taktım ne bişey ama geçmedi ellerim
Bazı kremler kullandım nemlendirmek için tabi çünkü kortizonlu kremleri pek kullanmak istemedim deriyi incelttinden
Zaten nemlendiricisiz mümkün değil ama mümkün olduğunca kimyasal içermeyen olmalı
Aranızda varsa böyle bir sıkıntısı olan belki birbirimize faydamız olur diye düşündüm
glüten ve egzama ilişkisini araştır canım

Benim çok alerjik bir bünyem var. Neredeyse her şeye alerjim var diyebiliriz.

Üre ve kortizon içeren kremler dahil her şeyi kullandım. Bıraktıkça geri geliyordu.

Çözümü deterjanlar dahil her şeyi bitkisele çevirerek buldum. Domestos ve çamaşır suyunu sadece wc'lere kullanıyorum. Geri kalan her şey için bitkisel deterjanlar ( f..... ve t.... ) ve beyaz sirke.

Çok ama çok rahatladım diyebilirim.

Bende çok deterjan kullanıyorum ama eldivensiz hiçbişey yapmam mesela

Merhaba, bende de doğumdan sonra ellerimde çıktı. Ayağımda da mantar oldu. Mantar tetiklemiş. Doktorlara gittim ama ne fayda. Çıldıracak gibi kaşınıyordu artık. Hem elim hem ayağım derken çok araştırdım ve kuru dutun egzamaya iyi geldiğini duydum. Ayak mantarı içinde civanperçemi ve aynısefa iyi gelirmiş. Ben bunları kullandım ve egzamadan da mantardan da kurtuldum çok şükür. Bir daha da olmadılar.
Hatta araştırırken burada bir üye eşinin 10 yıldır geçmeyen egzamasını kuru dut kürünün geçirdiğini yazmıştı hatta bulmaya çalışayım. Ondan da cesaret aldım ve sonuç gerçekten mucize oldu benim için.
Aşağıda o üyenin yorumunu paylaşıyorum.

Bende duydum ama hiç denemedim, mutlaka deniycem

glüten ve egzama ilişkisini araştır canım
Araştırıcam mutlaka, tşk ederim

Back