Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar bu dert sayılmaz ama..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

meleklerkorusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
943
40
118
İstanbul
merhaba
saçlarım neredeyse belime kadar uzun..ama son 4-5 aydır aşırı dökülüyor.nedenini bilmiyorum.her yerden saç toplamaktan bıktım.bu nedenle saçlarımı hiç açmıyorum hep toplu.sadece gece yatarken açık ama sabah yatak,üstüm başım inanılmaz saç dolu oluyor
bu nedenle saçlarımı kestirmeye karar verdim.hem daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.model olarakta şu an düşündüğüm victoria beckham modeli var.sizce nasıl bir model?
bu arada saçlarım çok uzun acaba hata mı yapıyorum diye de düşünmüyor değilim :)

cnm benmde saçlarm up uzundu.aynen senn gibi düşündm ve kıydım saçlarıma..kırıkları falan aldırdım ama sonuc berbat cnkü halen dökülüyor

Canım benim menopoz başlamış dediğini okudum ondan olabilir bence. Durdurdular mı menopozu. Onunla ilgili gıda takviyeleri ve E vitamini alabilirsin bence. Baktın geçmiyor kestirirsin bence güzel bir model ben beğenip de cesaret edemediğim için kestiremeyenlerdenim. Senin de saçın uzunmuş pişman olma ben pişman olmaktan korkuyorum önce bir dökülmesini önlemeye çalış baktın olmuyor sonra kestirirsin cesaretin varsa zaten hiç durma derim. Uzun saç başa bela özellikle şu sıcak günlerde külfet resmen.

tatlım madem o kadar dökülüyor neden bir doktora gitmiyorsun kısa saçda dökülür saçların uzunluğu yada kısalığı ile alakası yokdur dökülmenin bence. saç köklerinde sorun olabilir

menopoz gösteren değerlerim bu ay normal çıktı ama menopoz süreci başlamış.40 yaşına kadar bir düşer bir yükselir dedi doktorum.saç dökülmesi için de doktora gideceğim.ama ne olursa olsun kısa saça bakım yapıp daha kısa süre de toparlarım diye düşünüyorum.doğru bir düşünce mi bilemiyorum.açıkçası uzun saçta zor.özellikle bu sıcaklarda.klasik bir tip oldum çıktım.sürekli toplu.umarım kestirince daha modern ve güzel olur :S

Konu yanlış yerde, muhtemelen saç bölümüne taşınır.

Benim de sürekli dökülür saçlarım. Alıştım artık aldırmıyorum. Herhangi bir kellik oluşmadığı için de problem etmiyorum.
Saçını kestirmenin saç dökülmesi için işe yarayacağını pek düşünmüyorum.
Bakımı daha kolay olur o ayrı mesele.
Sadece daha kısa olacağı için daha az dikkat çeker sen de fazla dökülmediğini düşünürsün.

kan tahlili yaptırın horman testi falan...

trioid hormonu yükseldiğinde de sıkça saç dökülmesi oluyormuş.

Konu yanlış yerde CADIARZU

Canım saçının dökülmemesini saçını kestirerek sağlayamazsın ki..
Boşuna kıyma güzelim saçlarına..

Hormon değerlerin normalmiş buna sevindim :)
Çinko değerin nasıl peki? Demir eksikliği filan var mı?

Diyelim yok..
Öncelikle madem bu kadar uzun saçlarınız var gidin uçlarından aldırın azıcık..
Sonra stresten uzak durun, dengeli ve sağlıklı beslenin..
Eğer çinko yada demir eksikliği varsa tedavi görün yerimseniben
Ve bir kaç düzenli doğal bi bakım yapın.. İstersen ayrıntılı birkaç tarif verebilirim.. bayanssulusmile

Son düzenleme:
benimde saçlarım cok dökülüyordu nerdeyse kel kalacaktım kestirdim yine dökülüyordu farklı bişey dr gittiğimde troid hastası olduüumu öğrendim istersen sende bi kan tesri yaptır güzelim saclarınıa kıymadan geçmiş olsun

arkadaşlar benim sacım 4 yıldır dökülüyordu..yoğun bir kepek ve kaşıntı cansızlık vardı.piyasada kullanmadığım ürün kalmadı hiçbir faydasını görmedim kesildi derken gene dökülüyordu. eczaneye bitkisel bir şampuan almaya gittim orda tesadüfen bir kişiyle tanıştım o da aynı sorunu yaşadığını ve bir yıldır bu sorunda kurtulduğunu söledi. bana bir sacuzmanı tavsiye etti. sachekimine maille sorunumu yazdım bana bitkisel bir karışım ve eczanelerde kolaylıkla bulabiliceğim bir ilac tavsiye etti onu yaklaşık 7 ay kullandım mükemmel bir sonuç verdi . dökülmem kesildi kaşıntı kepek tamamen durdu saclarım inanılmaz derecede hacim kazandı ve dolgunlaştı.çokkişiye ben de tavsiye ettim kullanan kim varsa yararını gördü.boşuna o kadar ürüne para vermeyin hiç bir faydası olmuyor.. sadece cebinizde çok para çıkıyor.. hekiminmaili *************** .bu adrese sacınızla ilgili sorunu a dan z ye kadar yazın size çok yardımcı olacak ve sacınız konusunda size öneride bulunacak size şiddetle tavsiye ediyorum..sonuçları gördükce inşalah sizde burda paylaşırsınız herkes faydalansın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…