Menopoz Bu değerler kaç olmalı

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

Bunickcokmuuzunoldune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
1.511
1.554
Adet gecikmesinden dolayı Dr a gittim.
Tesadüfen o gün adet oldum bugünde hormon testi için çağırmıştı, Adetin 3. Günü gittim test yaptırdım ama sonuclara internetten baktım herkes birşey yazmış içimi karalar kapladı bu gece sabah olmaz artık. Bu değerlerden anlayan birileri var mı varsa lütfen yardımcı olsun iyi ya da kötü..

Prolaktin 12.05
Fsh 8.17
Estradiol 34.35
Lüteinleştiren hormon 4.30
Tsh 3.61
Dehidroepiandrosteron sulfat (DHEA-SO4) 1746.8

Biraz tsh yuksek onun disinda degerlerin süper.

Ya en azından içime su serpin erken menepoz kısırım gibi bir sürü düşünce içindeyim hiç çocuk denemesine girmedik gerçi ama insan çok korkuyor çünkü çok küçükken gittiğim bir doktor zor yumurtlaman filan demişti teee o zamandan bir travma geçirmiştim cesaretimi toplayıp Dr a gittim yarın sonucları göster em ama e nabız sisteminde referans aralıkları göstermiyor bir sorun var sandım

Değerler normal tsh bilmiyorum ama onu da arkadaş soylmis zaten ilaç vs düzelir oda korkulacsk bişey yok yani canim insallah

Ya en azından içime su serpin erken menepoz kısırım gibi bir sürü düşünce içindeyim hiç çocuk denemesine girmedik gerçi ama insan çok korkuyor çünkü çok küçükken gittiğim bir doktor zor yumurtlaman filan demişti teee o zamandan bir travma geçirmiştim cesaretimi toplayıp Dr a gittim yarın sonucları göster em ama e nabız sisteminde referans aralıkları göstermiyor bir sorun var sandım
Hayir hicbi sıkıntı görünmüyor.hatta tsh da referans araliginda benimde 2.85 cikmisti normal demisti dr.dhea ne onu bilmiyorum ama

Bu ara çok tramvatik şeyler yaşadım çevremde baya psikolojim bozuldu çocuğum yok ama erken menopoz olursa hemen çocuk sahibi olmaya mı çalışsam gibi düşünüp durdum
Merhaba canim doktora gittin mi ? Bende bu hafta gittim dhea sulfat hormonu 5023 cikti sende 1000lerde... bu deger yüksekmiş dusurmek için diane 35 verdi bana onu 3 ay kullanicam sana ne dedi doktorun nasıl bir tedavi izledi.

Bana korunmak için ve döngünün düzene girmesi için drospera diye bir dogum kontrol hapı verdi diane 35 yazz gibi haplar bende ileri derece yan etki yapıyor vücudum kabul etmiyor içiyorum hemen çıkartıyorum. Drospera yeni nesil bir hap dedi ama almadım henüz. Benim değerlerim normalmiş düzensizlik hap ile geçer değerlerin iyi dedi

Amh değeri acaba kullanılan ilaçlardan etkilenir mi?REglim hep düzenlidir ve yumurtlamamı da ağrı ve akıntıdan dolayı çok net hissederim yani bu testi yaptırmadan önce 3bin tozluk antibotik tedavisi gördüm 1 hafta kadar ve diş ameliyatı geçirdim bu da bi hamileliğe hazırlıktı aslında. Yani belki bu değerlerden etkilenmiş olabilir mi?

Amh değeri acaba kullanılan ilaçlardan etkilenir mi?REglim hep düzenlidir ve yumurtlamamı da ağrı ve akıntıdan dolayı çok net hissederim yani bu testi yaptırmadan önce 3bin tozluk antibotik tedavisi gördüm 1 hafta kadar ve diş ameliyatı geçirdim bu da bi hamileliğe hazırlıktı aslında. Yani belki bu değerlerden etkilenmiş olabilir mi?
Etkilenmez.yumurtalik rezervimiz dogustan olur ve zamanla azalir.hicbisekildede cogalmaz

X