- 14 Temmuz 2011
- 596
- 534
- 29
-
- Konu Sahibi sepetteki_son_curuk_elma
kadın kadına bunu yaparsa ...
ınsallah cok buyuk ceza alır
Durum çok vahim hiçbir oluru yok şu durumun yazık gençliğin hallerine.
Tesettüre konu getiriliyor peki ikiside açık olsaydı hassasiyet yine bu derece olacakmıydı diye soruyorum bende. Yine haber olacakmıydı bu olay paylaşılacakmıydı. Dişarıda yüzlercesi nette binlercesi mevcut bu kavgaların. Neden bunu haber yaptılar algı operasyonumu yine? Geçenki başı kapalı hostes haberi gibi. Garip. Hassasiyetse tüm gençliğe hassasiyet başı kapalı açık diye ayrım yapmadan..
Siddet siddeti dogurur diye bosuna demiyolar..
Yillarca tesetturluler tartaklandi otekilestirildi,
simdi de onlar basi aciklari soyuyor...
Siddet siddeti dogurur diye bosuna demiyolar..
Yillarca tesetturluler tartaklandi otekilestirildi,
simdi de onlar basi aciklari soyuyor...
İşte diyorum ya bende hassasiyetse tüm gençliğe hassasiyet diye. Yapılan kesinlikle yanlış su götürmez gerçek bu. Ama burada türbanlı ve açık kız karşılaştırması var alttan alttan. Sizin artniyetli olmadığınızı zannediyorum az çok biliyorum yorumlarınızdan. Demek istediğim kapalısı açığı hepsi genç Ve bu gençler sürükleniyor. Bu tarz haberler hepsini kapsıyor ama bu kısım sadece haber olup ekrana yansıyor.bu video dün yüklenmiş internete. ben de bugün gördüm , ve paylaştım. evet insanlar her gün kavga ediyor doğru. ama insanın karşısına her gün karşısındakini sokak ortasında çıplak bırakan biriyle karşılaşmıyorum. bana tuhaf geldi ve paylaşmak istedim. bu kadar dikkat çekecek miydi demişsiniz , dikkatimi çekecekti doğru ama bu kadar mı orası tartışılır. çünkü insanlar tenin görünmesini istemediklerinden bunu yanlış bulduklarından örtünmüyorlar mı ? e sen kendi teninin görünmesine karşısın neden karşındakini soyuyorsun ? bu bana çok abes ve ikiyüzlü geldi. bu yüzden paylaştım.
bu video dün yüklenmiş internete. ben de bugün gördüm , ve paylaştım. evet insanlar her gün kavga ediyor doğru. ama insanın karşısına her gün karşısındakini sokak ortasında çıplak bırakan biriyle karşılaşmıyorum. bana tuhaf geldi ve paylaşmak istedim. bu kadar dikkat çekecek miydi demişsiniz , dikkatimi çekecekti doğru ama bu kadar mı orası tartışılır. çünkü insanlar tenin görünmesini istemediklerinden bunu yanlış bulduklarından örtünmüyorlar mı ? e sen kendi teninin görünmesine karşısın neden karşındakini soyuyorsun ? bu bana çok abes ve ikiyüzlü geldi. bu yüzden paylaştım.
ben daha evvel hiç böyle bi şey görmemiştim. hiç ötekileştirilmiş bi tesettürlünün sokak ortasında çıplak bırakıldığına şahit olmamıştım. belki siz bunu kanıtlayabilirsiniz. o zaman benim de fikirlerim değişir. kısasa kısas yapılıyor demek ki falan derim. benim anneannem de baş örtüsü takardı babaannem de başörtüsü takardı bunda ters bir şey yok ki. ama kalkıp da bigüne bigün demediler senin başın açık sen günahkarsın kafir
Evet kişiye indirgersek olayı bu kızın başında bir ayet taşıdığını pek düşündüğünü bunu idrak edebildiğini düşünmüyorum bende Bu hareketlerle.hayır.. yani kısmen hayır.. kimi aile baskısıyla örtüyor, kimi saçı güzel değil diye, kimi daha güzel göründüğü için, kimi arkadaşları arasında dışlanmamak için, kimi adet yerini bulsun diye falan falan falan.. o yüzden ben buna "türbanlı - açık kavgası" olarak değil de mahalle kavgası olarak baktım :)
hayır.. yani kısmen hayır.. kimi aile baskısıyla örtüyor, kimi saçı güzel değil diye, kimi daha güzel göründüğü için, kimi arkadaşları arasında dışlanmamak için, kimi adet yerini bulsun diye falan falan falan.. o yüzden ben buna "türbanlı - açık kavgası" olarak değil de mahalle kavgası olarak baktım :)
bakış açılarımız farklı demek ki. ben sokakta çıplak bırakılmanın çok büyük bi hakaret olduğunu düşünüyorum , ve eğer sokakta çıplak bırakılmış olan taraf türbanlı olan olsaydı da kesinlikle gündeme oturacağından kuşkum yok. ben biri tesettüre girmeye karar verdiğinde bunun bilincinde olur diye düşünüyorum doğrusu. kendisi bi erkek tarafından görülmenin günah olduğunu düşündüğünden örtünmüştür , bu nedenle bi başka kadını bu halde bırakmanın yanlış olduğunun bilincinde olur diye düşünüyordum. bunun farkında olmayışı hatta daha beteri farkında olmasına rağmen umursamayışı benim sinirime dokunuyor ne yalan söyleyeyim.
sanrım söz ettiğini tanju babacan şurada anlatıyor gayet iyi biçimde. ve katılıyorum sana mahalle baskısıyla tesettüre giren kadınlar evet bu halde oluyor , kendi rızasıyla kapansa belki de farklı olacak.
Forumda bir arkadas yazmisti uniye kayit olmaya giderken halasi basortulu diye yaka paca atildigini..ben daha evvel hiç böyle bi şey görmemiştim. hiç ötekileştirilmiş bi tesettürlünün sokak ortasında çıplak bırakıldığına şahit olmamıştım. belki siz bunu kanıtlayabilirsiniz. o zaman benim de fikirlerim değişir. kısasa kısas yapılıyor demek ki falan derim. benim anneannem de baş örtüsü takardı babaannem de başörtüsü takardı bunda ters bir şey yok ki. ama kalkıp da bigüne bigün demediler senin başın açık sen günahkarsın kafir diye. yada senin başın açık hadi çıplak gez diye. ben bu zihniyetten şikayetçiyim.