Bu da dert mi ? demeyin, lütfen bir fikir verin.

Alyson

Hayat kısa,kuşlar uçuyor!
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
406
503
Öncelikle herkese merhabalar. Geçmiş bayramınızı da kutlarım :)
Siteye uzun zamandır giremiyordum bugüne nasipmiş. Okuyunca bu da dert mi ? diyebilirsiniz ama internetteki blog yazılarını okuyup, deneyip, başarısız sonuçlar almayı göze alamadım açıkcası. Buradan size ulaşmayı düşündüm.

Hatırlanacağımı pek düşünmüyorum o yüzden kısa bir özet geçiyorum. Küçükken kortizon kurbanı oldum, daha sonra polikistik over sendromu yaşadım.O yüzden senelerdir şişman hatta hayatımın bir döneminde obez sayılacak kadar kiloluydum. Şu an 23 yaşındayım ciddi olarak 2-3 senedir diyetteydim. 40 kilo kadar verdim. Yalnızca 5 kilom kaldı :) Eskiden vücudumdaki çatlakları çok takardım aklıma şu an aklıma taktığım daha büyük bir sorunum var. Bu vücut nasıl sıkılaşacak ? Tabi ki spora gidiyorum fakat sıkılaştırıcı krem, losyon bir şey kullanmalıyım gibi hissediyorum çünkü özellikle göbek bölgemde aşırı sarkma var. Bu tür konular hakkında pek bir tecrübem ve fikrim yok. O yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim. Belki benim geçtiğim yollardan geçen biri vardır bilgisayarlarının ucunda.

Şimdiden vereceğiniz her cevap için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Tebrik ederim cok azimlisiniz sorduğunuz konu hakkında bilgim yok okumus oldum takdir ettim :)

Bir fikriniz olmasa da yorumunuz beni çok mutlu etti sağolun :)

Ben henüz bekarım ama sitede çok fazla anne ve anne adayı var :) Hamilelik sonrası bu tür sarkmalar için bildikleri bir kaç şey vardır umuduyla yazdım. Umarım bir çare bulunur :)

Ben su an hamileyim catlak kremi kullanıyorum dogum sonrasında catlak olmasın diye

Ben su an hamileyim catlak kremi kullanıyorum dogum sonrasında catlak olmasın diye
Öncelikle hamileliginizi kutlarim. Allah kucaginiza da almayi nasip etsin inşallah :) Benim kilo problemim cok uzun yillara dayaniyor. Çatlak kremlerinin de olan çatlaklari gidermede bir işe yaramadigini saniyorum. Şu an sorunum cildimdeki ozellikle gobek bolgemde kilo kaybiyla olusan sarkmalar. Onlari onleyecek, cildimi sıkılaştiracak bir seyler ariyorum

Ben 8 ay önce doğum yaptım 16 kilo almıştm. Doğumdan 1 ay sonra pilates yapmaya başladım gerçekten sıkılaşmak için çok çok etkili bi spor. 3 ayda tüm vücudum toparlandı. Ama ilk defa yapacaksanız profesyonel birinden öğrenmenizi tavsiye ederim. Doğru nefes alış verişi, doğru duruş çok önemli. Tebrik ederim bu arada, azminize hayran kaldım.

Pilates, cross fit, devamlı spor... Bence bunun çözümü bu.
Kas yapmanız lazım.

Tatlım;bende pek bilgi sahibi Değilim ama;sporla ve bol su içerek sıkılaşacagını düşünüyorum.Sanırım hızlı kilo verdiğin için oldu.Bence fıtness salonuna yazılıp;bilgili hoca kontrolünde spor yapmalı,imkanın varsa yüzmelidir.

Iyi bir plates hocasıyla çözebilirsiniz hem kalan bes kilonuza hem de sarkmalariniza çözüm bulabilirsiniz.
Cok basarili 45 kilo tebrik ederim..
bende kilo akmak icin ugrasiyorum.

Diyetisyeen, diyetisyeen.
İşin uzmanından destek almak en iyisi.
Biliyorsun şimdi sıkılaşmaya yönelik smd mi neydi öyle bir diyet var.
Kas ve yağ oranı çok önemli.
Umarım çok fit bir kız olup hayallerine kavuşursun canım..

Merhabalar, sizi kutlarım azminizden dolayı. Tebrik ederim.
Her insanın, vücudu, bünyesi farklıdır. Örneğin bir krem birine etki ederken, diğerine etmeyebiliyor anlayacağınız vücut farklılığı. 40 küsür kilo az değil sarmak ve çatlakların oluşması vs..

Velhasıl, eğer sıkılaşmak istiyorsanız cardio (yağ yakıcı) sporlardan ziyade en çok pilates veya ağırlık çalışmalısınız. Vücut verilen kilodan dolayı sarkmış yağ erimiş o yüzden vücudunuza kas gerekiyor. Kas için en ideal spor olarak ağırlık çalışmanızı önereceğim. Barbell ve dumbellar ile çalışacağınız bir spora salonuna gidin. Hiç korkmayın kaslanmazsınız kadın ve erkek hormonları farklı olduğu için kadınlarda kaslanma kolay değildir. Pilateste iyi olabilir fakat kıvrımlı güzel bir hatlara sahip olmak için ağırlık öneririm. Ve kesinlikle spor yaparken beslenme... Beslenmeye çok dikkat edilecek.
Çatlaklar için inan hiçbir bilgim yok herhangi birşey kullanmadım kullansam da faydasını görmedim spor dışında. Çünkü kalçamda oluşan harita gibi çatlaklarım spor sayesinde yok oldu sertleştirdim, sıkılaştırdım.
Spor ile verimli sonuçlar alacağınıza eminim.

Öncelikle herkese merhabalar. Geçmiş bayramınızı da kutlarım :)
Siteye uzun zamandır giremiyordum bugüne nasipmiş. Okuyunca bu da dert mi ? diyebilirsiniz ama internetteki blog yazılarını okuyup, deneyip, başarısız sonuçlar almayı göze alamadım açıkcası. Buradan size ulaşmayı düşündüm.

Hatırlanacağımı pek düşünmüyorum o yüzden kısa bir özet geçiyorum. Küçükken kortizon kurbanı oldum, daha sonra polikistik over sendromu yaşadım.O yüzden senelerdir şişman hatta hayatımın bir döneminde obez sayılacak kadar kiloluydum. Şu an 23 yaşındayım ciddi olarak 2-3 senedir diyetteydim. 40 kilo kadar verdim. Yalnızca 5 kilom kaldı :) Eskiden vücudumdaki çatlakları çok takardım aklıma şu an aklıma taktığım daha büyük bir sorunum var. Bu vücut nasıl sıkılaşacak ? Tabi ki spora gidiyorum fakat sıkılaştırıcı krem, losyon bir şey kullanmalıyım gibi hissediyorum çünkü özellikle göbek bölgemde aşırı sarkma var. Bu tür konular hakkında pek bir tecrübem ve fikrim yok. O yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim. Belki benim geçtiğim yollardan geçen biri vardır bilgisayarlarının ucunda.

Şimdiden vereceğiniz her cevap için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Çatlaklar ile ilgili çok bir fikrim yok, sadece tebrik etmek istedim, 40 kilo müthiş bir başarı ben bu aralar 10 kilo verecek azmi bulamıyorum kendimde =))
Eski bir sporcuyum ben, bildiğim şu ki ağır sporlar vücudu uzun yıllar sıkı tutar, kas kütlesi önemli olan, 20 yıla yakın Karate-Do ile uğraştım, bırakalı 15 yıl oldu neredeyse şu an 39 yaşındayım, kilo almama ve sigara kullanmama rağmen vücut deformasyonum çok çok az, çatlağım hemen hemen hiç yok, sporu sürekli yaparsan yani dönemsel değil vücudun buna cevap verir çünkü yaşın çok genç, kolaylıklar diliyorum.

Benim bi tanıdığın 45 kilo vermişti sporla ama yinede çok sarkması vardı spor yaparak zatıfladığı halde ameliyat oldu sarkan yerlerini aldırdı 1 hafta kadar evde dinlendi ve günlük hayatına döndü

X