• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da bizim doğum hikayemiz...

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
7 ay oldu kuzumu biricik yavrumu doğuralı ama hala dün yaşamış gibiyim...
Allahım herkeze bu duyguyu tattırır inşallah....
Ben doğumumu almanyada yaptım bebeğim çifte vatandaş olsun diye...
Malum belirli bi zaman sonra uçağa almıyorlar hamileleri. Yani bu yüzden 2008 ağustos ayında annemlerle birlikte almanyaya gittim. 34. haftalık olduğumda erken doğum sancısı nedeniyle 3 gün hastanede yattım serum ve haplarla geçti.
37. haftalıkken tekrar yattım bu sefer sadece hapla geçti...
Sonra bende korkular başladı...
Doğum korkuları... Her bulduğum siteye üye oluyor herkezle paylaşıyordum korkularımı.
Sonra bana doğum kursunu önerdiler..
Gittim... Çok eğlenceliydi. Aynı benim gibi doğum yapacak anneler vardı korkusu olan..
Orda ebe nefes alma taktikleri sancı giderme yada sancının geldiğinde neler yapmamız gerektiğini anlattı. Hipnoz ile ağrının azaltıldığını da anlattı. Yanlız benim doğum zamanı geldiği için hipnoz yaptıramadım. Sadece 1 kereliğine rahatlatma amaçlı yaptı ebe... Ve inanın çok iyiyidi..
NEyse derken 30 ekim oldu. Sabah saat 7 de müthiş bi karın ağrısı. Geçer diye bekledim nafile.... Annemin yanına gittim. Yazık kadını uykudan kaldırdım...
Saat sabah 9 da hastaneye gittik. nst cihazını taktılar. Sancı var ama açılma yok diyolar daha doğuma var diyolar...
Burda kalmak istiyosan... dedi ebe bene hayır istemiyorum dedim...
Ne yapayım hastanede..
o gün annemle dışarda bi güzel kahvaltı ettik. Nerden bilebilirmki bunun koca göbişimle son kahvaltı olacağını???
Annem o gün salonunu badana yapacaktı...
Kaç gün önceden laminant kapı vs. onlarla uğraşmıştık. boya almaya gittik beraber. Ama sancılarım hala devam ediyor.
Akşam oldu. Sancım o kadar artmıştıki. ne yapacağımı bilemez hale gelmiştim. Sürekli nefes alıp veriyorum kendimi oyalıyorum ama nafile. Açılma olsun diye merdiven inip çıktım, duvarın birini ben boyadım...
Akşam oldu. Saat 9. Sancım arttı. 5 dk da bi geliyor artık. Annem sen emanetsin dedi yine hastaneye götürdü. Nst cihazı...
Sonuç aynı. Sancı var ama açılma yok. Sancıdan uyuyamıyorum kaç gündür. Zaten mide yanması da vardı.. Ağrı kesici verdiler yine eve geldik. Artık çok kızmıştım. İlac içip homurdana homurdana yattım. Annem işe gitti. sanırım yarım saat uyudum. Saat gece 11 de tuvaletim geldi. Girdim. işim bitti ama daha da su geliyor. Baktım nişan da gelmiş.
Annemi aradım hemen. Sakın kıpırdama geliyorum hemen dedi. Annem gelene kadar tuvalette bekleyemezdim ya :delphin: Ped taktım su hala geliyordu çünkü. Oturdum yatağa sallanıyorum habire. Annem geldi. Tamam dedi doğurcan birazdan. Bu sefer beni heyecan bastı. Bebeğime kavuşacaktım...delikafadulden Hastaneyi aradık gelin hemen dediler gülümseyerek :jeyyar:
Nst cihazına o gün 3. bağlanışım oldu. 1 Saat cihaz karnımda sancılarla yattım. Kadın baktı daha 4 santim açılmış doğum bugün olmaz dedi anneme. İstiyorsanız gidebilirsiniz dedi. Ben tuvalete gidcem dedim ebeolur dedi. Gittim geldim yine kontrol etti ebe. 9 santim. Doooooğru doğum odasına... Çok istememe rağmen suda doğurmayı Eflinin kalp atışları sancı geldikce yavaşladığı için kabul etmediler. Soğum iskemlesine oturdum. Tavandan bi çarşaf sallamışlar güç alabileyim diye..
Değil doğurmayı çarşafı tutacak güç kalmamıştı artık bende.
Neyse baktım öyle doğuramıyorum bunu istemiyorum ben gücüm kalmadı diye ağlamışım.
Sonra yatağa geçmişiz. Ebe diyor eğer ıkınmazsan vakumla çekcez bebeği. Makinayı getirdiler ayak ucuma. Korkudan ıkınmaya başladım. Ebe son kez nefes al dedi tam nefes aldım doktor karnımı bastırdı. Ve ordaydı.... Kafasını görebiliyordum artık prensesimin...
Allahım ne çok saçı vardı...
Devamı çorap söküğü zaten. Kızmı doğar doğmaz kucağıma verdiler. Ve tertemizdi. Ne kan ne bişi sanki yeni yıkanmış gibi. Göbek bağını annem kesti.
Sonra götürdü ebe temizleyip resmini çektiler. Babasını aradık. Askeriyede çalıştığı için izin alamamıştı eşim. Kızım gece 03.25 de oldu. Ve sancıları hatırlamıyorum bile. Yine olsa yine normal doğururum. Çok daha sağlıklı. Ne iğne oldum ne sancı gelsin diye bişi verdiler. Amaaaaa doğumdan sonra kuyruk sokumu kemiğim kırıldı...
Hiç duymuşmuydunuz böyle bişi laelaelaelaelae

Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah a.s.

Kemik kırılması neden oldu :uhm:

Anneli babalı büyüsün inşallah Allah bağışlasın canım ne mutlu sana.

Kuyruk sokumunda ciddi ciddi kırıkmı olmuş neden acaba ilk senden duydum gecmiş olsun

ya neden oldu bende tam olarak bilemiyorum. Ama doğumdan sonra sabah yatakta atıyordum. Ziyaretci gelince oturmak istedim çıt diye bi ses çıktı ordan. Ondan sonra başladı zaten ızdırap dolu günler.
Sünnet çocukları gibi oturamıyor kalkamıyordum. Çok zor oluyordu bunları yapabilmem.
Doktor bişi yapamayız kendi düzelir dedi.
İşin komik yönü ney biliyomusunuz??Doğum kursunda ebe anlatmıştı kadının biri kuyruk sokumunu kırdı diye.. Bende düşünüyodum orası kırılırmı?? Nasıl kırılır diye...
Aynısı başıma gelince gördüm nasıl olduğunu kaydirigubbakcemile2
Şimdi fazla bi problemim yok. Kendisi kaynarmış. Sadece uzun müddet sert bi yerde oturursam kalktığımda acıyor. Ama 2-3 ay çektim.

NE güzel kavuşmuşsun yavruna darısı başımıza inşallah RABBıM uzun ömürler versin

Benim de kuyruk sokumum oturup kalkarken acıyor acaba benim ki de mi kırık ama ben daha doğum yapmadım 8. ayımdayım.

yurt dısında boyle kolay oluyor dogumlar bızım ülkemızde sankı doguma degılde acık kalp amelıyatına gıdılıyor
o kadar ıgne ,dıkıs ve travmaya gerek varmı
tabıkı ekstra durumlar olursa gerek var
ama bu oran %10 dur
%90 normal doguruyor cokta saglıklı
bızım hatunlar hep sezeryan yaptırıyor yazık degılmı vucutlarına
bence en guzelı suda dogum cook kolay gozukuyor vıdeolardan

Back