Bu da benim yaşadığım olay

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63
Şimdi size yazacağım anıyı ben yaşadım.Haftalık alışveriş için pazara gitmiştim.Domates seçmek için satıcıdan poşet istedim.Ve satıcı bana poşeti verdi.İçine iki domates koymamla beraber yırtıldı poşet.Bir tane daha rica ettim.Adam başladı anlatmaya.
-Benim bir hanım vardı nalet mi nalet,şimdi öldü ya neyse!..
-Onun bi de kendine çekmiş nalet bir oğlu var.Ona dedim git poşet al iyisinden diye gitmiş bunu almış.Dedimya aynı anası nalet!..

Başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki.Adama bakar mısınız ölmüş insanın ardından böyle konuşabiliyor.

Yaradana sığınıp dedim ki(Aslında hiç muhatap olmam ama hak yeniyor gibi geldi bana): Ölmüş bir insanın ardından bu şekilde konuşmak hem ayıptır hem de günahtır.Hiç mi iyi günü olmadı bu kadıncağızın? Diyelim olmadı size emek vermiş,çocuk bakmış büyütmüş,Arkasından Rahmet okumanız lazım.Diyelim ki lanetti sizden önce gitmiş.Biraz kendinizi hesaba çekin lütfen o kadını o hale nasıl getirdiniz?.

Adam sinirlendiğimianladı.İşin içinde bunca yıllık müşteriyi kaybetmek de vardı .

Çocukça bir sırıtmayla ''ŞAKA YAPTIM ŞAKA.Allah rehmet eylesin '' dedi zoraki.

iyi yapmışsın ağzına sağlık şekerim. yahu kadıncağıza saygın yok madem kendine saygın olsun konuşma bari. öpüyorum seni canım Şeniz Şeniz al birde çiçek a.s.

belki de ilk defa kendini hesaba çekmesine vesile olmuşsundur adamın.ben de bananecilik yapamıyorum haksızlıklar karşısında.

bunlarda babayım diye geçiniyor zahir, oğluna ettiği laflarada kızdım ben.

İyi yapmışsın arkadaşım...Ortada bir hatalı davranış varsa eliyle düzeltsin,yapamıyorsa diliyle düzeltsin, onu da yapamıyorsa kalbiyle buğzetsin ....diye bir hadisi şerif te var hatta...

Nekadar yüzsüz insanlar varya..Laf konusdu bal kabagi derlerya..
Baze bende karismayim diyorum ama..Bir bakmisim lafin ortasindayim..

var böle densiz ne konuşacağını bilmeyen saygısız insanlar Allah onlarada layığını versin..

oğluna acıdım:çok üzgünüm:kimbilir ne kadar üzülüyordur çocuk annesi ile ilgili bu lafları duydukça:çok üzgünüm:
İnşallah satamaz hiç bişey çürür elinde kalır:kızgın:

bazı insanlar sırf gevezelik olsun.konuşmak olsun diye böle densiz laflar ediyo işte.o kadıncağız da iyiki ölmüş de bu kereste kılıklı adamdan kurtulmuş tez zamanda.senin de ağzına sağlık canım az bile yapmışsın ben olsam o domatesleri yedirirdim ona

Gönülden demedikten sonra ne anlamı kalmış ki gerizekalı adam, iyi yapmışsın canım

hay ağzına sağlık realistim,iyki kafasına çantanı Kötü Kazen geçirmemişinŞeniz canım benim.Asıl ........kendisi:eek:klava: oğlu da tez zamanda hayırlısıyla ondan kurtulur inşallah..Amiiin

ay bazı erkekler bayılıyo eşlerini şikayet etmeye ya genelde yaşlılar bunu yapıyor ne zevk alıyolar anlamıyorum...ölmüş kadını bile şikayet ediyo adam baksana...ne yapsan yaranamassın:eek:klava:

Kadıncağız ölmüş,yine de kurtulamamış öyle kocadan.Ölünün arkasından bile nalet diye sözeden bir adam,naletliğin ne olduğunun farkında mı acaba?Asıl naletlik kendisinde ama farkedemiyor.
Kadın ölmüş,hala konuşuyor.Kadıncağız hayattayken kimbilir neler ediyordu kadına da kadın o hallere geldi.

Ben bu yazıyı ,sizin tepkilerinizi ölçmek ve davranışımın doğru mu yanlış mı olduğuna karar vermek için yazmıştım.Olur a!..insanız hata yapabiliriz.Ama gördüğüm kadarı ile hata yapmamışım.Hatta çok iyi yapmışım.Adam sendeciliğim yoktur.Ama her olaya da müdahale etmem.Neme lazım.Ben yıllardır bu kişiden alışveriş yaptığım için az çok verebileceği tepkiyi biliyorum.O yüzden !..Bir de gerçekten zoruma gitti.Hayatımda ölmüş eşinin ardından böyle acımasızca konuşan birini ilk kez gördüm.Belki haklı da olabilir,bilemem.Ama işte beni rahatsız etti.Sizlere teşekkür ederim yanımda olduğunuz için.

Ağzına sağlık...
Ama anlamadığım hiç tanımadığı birine ne diye bunları anlatırlar????????

Ağzına sağlık...
Ama anlamadığım hiç tanımadığı birine ne diye bunları anlatırlar????????

Bazı esnaf iki üç hanım gördümü öyle saçma sapan konuşur işte iyi yapmışsın Realist.. Kadıncağız ve oğul neler çekmiştir kim bilir ..

X