Bu da benim sigarayı bırakma günlüğüm olsun...

sld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
135
0
beni bilenler bilir...1996 dan beri günde bir paket sigara içiyorum. bu zamanın son iki yılını bırakmaya çalışmakla, tek sigaraya yenilmekle geçirdim. eski yazdıklarıma baktım da kaç kere denemişim ben sayamadım. bu süre zarfında 2 ay, 3 ay, 20 gün vs gibi bıraktığım zamanlar oldu. 4 aydır da gizli saklı içiyorum. kendimi çok kötü hissediyorum. ama artık yeter demek istiyorum. eskiden pek zararlarını hissetmiyordum. son zamanlarda geceleri uyuyamıyorum. biliyorum sigara kaynaklı. cildim çok düzelmişti. uzun zamandır beni görmeyen arkadaşlarım porselen gibi olmuş ne kullanıyorsun diyordu. bugün allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolunu konsantre olarak izlicem ve pazartesi ilk günüm olacak. ara ara yazıcam yaşadıklarımı. bu sefer kurtulacağım inşallah. kendi,m için, çocuğum için. bıraktığım zamanlarda eşimin teni öyle kötü kokuyordu ki adamla aynı yatakta yatamıyordum. düşünün ki ben çocuğuma nasıl kokuyorum. bırakmayı başaranlardan da yardım istiyorum.

Yarın ilk günüm olacak inşallah. akşam çocuğu uyuttuktan sonra allen carr ı izleyeceğim. bugün bile cnım sigara içmek istemiyor. şu ana dek iki tane içtim. bakalım bu kez başarabilecek miyim. aslında başarmak zorundayım.

ay nekadar güzel, seni tebrik ederim canım ya.bende 28 yıldır bu sigarayı içiyorum bende bırakmak istiyorum aslında içerken bile nefret ediyorum inşallah bırakırız.

bugün ilk günüm ve ben gayet rahatım. şu ana dek hatırı sayılır bir kriz yaşamadım. ama daha önceki denemelerimden biliyorum. ben akşamları daha çok zorlanıyorum. bu akşam işten 22:30 da çıkacağım zaten. ilk günü kolaylıkla atlatacağımı umuyorum. ayrıca sabah tartıldım. 62,4 kilo ile başladım. biraz beslenmeme de dikkat edeceğim. bakalım kilo durumum ne olacak.

evet ilk günü bitirdim sayılır. bugün tabi ki pek değişiklik yok. tek fark dişlerim. hala sabah fırçaladığım gibi duruyor. eskiden üstü sapsarı olurdu eve gelene dek. iştahımda da pek açılma yok.

2. günün ortasındayım. herşey gayet iyi gidiyor. sigarayı bırakma konusunda kendimi çok iyi tanıyorum. benim canavar ilk üç gün yatar. 4. gün hortlar. o nedenle perşembeden sonra başlıyor asıl problem.

bu arada neden hiçkimse bana birşey yazmıyor.

İnşallah başarırsın bu sefer. nefsine yenilme kendini de bizleri de sevindir..

Son düzenleme:
inşallah canım hedeflerine ulaşırsın , başaracaksın :KK9: malesef bende sigara kullanıcısıyım :KK5: ve hiç bırakmaya kalkışamadım :KK14: inşallah derin bir ohhhh çekeceksin sonuçta :KK28::KK19::KK16:

canım, ben de 20 gündür içmiyorum. Allen Carr ın kitabını okudum, öyle bıraktım. Ben ilk kez bırakıyorum, ama artık istesem de içemem, çünkü dün hamile olduğumu öğrendim. Allen Carr bayağı başarılı ama yine de her şey sende bitiyor. Çok da zor değil, ilk haftayı atlattın mı tamamdır:) kolay gelsin.

X