bu da benim hikayem

Bence eleştirmek yerine birazda karşı tarafa yardımcı olabilecek, yol gösterebilecek nitelikte yorumlar yapılmalı. Bunu tartışmaya meyil vermek vs amacıyla değil tamamen bir bakış açısıyla söylüyorum. Sonuçta karşımızdaki kişi bunları dertlerine dert eklemek amacıyla değil biraz olsun yoluna ışık tutmak dertleşmek amacıyla yazmış belli ki bir de bu açıdan bakılmalı diye düşünüyorum.

Bıraz yavas gelin hanfendi.. Bu kadar derin acılar yasamıs bırının psıkolojısıyle ve ailevi durumun karmasıklıgını gorerek yorum yapın rıca ediyorum.Benım annem hayatta ama ben 13 yasındayken buyuk hastalıklarla ugrasıyordu.Babamdan destek alarak buyuduk oda aklı yettiğince.. Hayatta bıcok konuda tecrube sahıbı olamadık.Kendı cabalarımızla elimizden geldiğince yine belli noktalara geldik elbet ama bir cumle benı cok sarstı ''bu yasına kadar ogretmedıler mı sana'' Birinin hayatı hakkında yorum yapmadan once o yollardan gecmenız gerek.Empati yapın biraz lütfen..

Evet cocuga sıddet gosterılmesıne musamaha gostermek dogru degıl.. Kendinize bu psikolojik baskıdan kurtarın ve cocugunuza bunu yapmasına değil öz abınız esınıze dahı fırsat vermemenız gerekmekte.Yasadıklarınız hıc kolay degıl. Taciz olayını yasadıgınız aile bireyini de görmekten se bu bagları kooparmanız sağlıgınız acısından daha ıyı.Psıkolojık destek almanız sızı daha cok kendınıze getirir.

Yalnız degılsınız Esınıze ve cocuklarınıza sarılın.

buralarda hayat hikayeni anlatmayı biliyorsun abinin o çocuğa eziyet etmesine nasıl göz yumdun .k..çına bi tekme atıp defedemedinmi evinden,gidip polise şikayet etseydin çocuk tacizinden hapis yatsaydı pislik.kusura bakma ama bi kuş bile yavrusuna uzanan ele nasıl saldırıyor,senin eşin evlatların var yanından ne yapacaksın abini teyzelerini.yok teyzeleri görüşmüyormuş çok da önemli bişey demi bu çocuğunun gördüğü eziyetlerden

hadi çimdik vs şaka yollu. sıcak çay kaşığını ele basmak da mı öyle?
Evet gülüyor şaka yaptim diyor

Güya şaka bi kere yine gülerek sevmiyorum bu kizi dedi bende sen sevmek zorunda değilsin biz seviyoruz yeter dedim.abim olabilirsin ama o bana Allahin emaneti kusura bakma ama kendi çocuguna aynisini ben yapsam izin verirmisin şaka nasıl olsa ne olacak dedim

Sürekli yorum yapıyorum ama konudan alamıyorum kendimi... O kadar üzüldüm ki, hem size, hem evladınıza hem de yalan söylenilen gerçeklerin saklandığı eşine... Eşin, senin karnındaki çocuğun canına kasteden adama hem bakmış hem kabalıklarına katlanmış...

Canım, şimdi kızını karşına al ve ona tehlikenin ne demek olduğunu öğret... birinin severken bile yapamayacağı hareketleri öğret, birinin onun vücuduna hangi bölgelerine dokunulmayacağını, şaka bile olsa canını acıtamayacağını, bunların hepsinin birer tehlike olduğunu anlat... Ve bu hayatta sadece annesine ve babasına sonsuz güven duyması gerektiğini ve kendini tehlikede hissettiği an sadece size koşmasını öğret.. Ve lütfen canım, kızın kendini tehlikede hissettiğinde ilk çabalayan sen ol, şiddetten uzak tut... En azından bundan sonra bunu amaç edin kendine lütfen... Y

He bu arada cocugunuza güven vermediginiz için ileride yaşayacağı muhtemel bir taciz karşısında o da sizin gibi susmayi seçecek. Annesi ve babasıyla paylasmayacak bunu. Hanı bilin istedim.

çok önem arzeden bir yorum bu bence.
evet konu sahibi bu yorumu çok önemsemeli ve açtığı yarayı iyileştirmeli.
bu konuda destek de alabilir ya da önerisi olan arkadaşlar yazabilir bence.

o dedi ben dedim bilmem ne. sonuç olarak siz çocuğunuzun fiziksel olarak ve hatta psikolojik olarak şiddet görmesine nedense göz yumuyosunuz. abinizi eve almayın, şu an itibariyle de yollayın yani bu kadar mı zor.

ay kızım bırak yalnız kal ya öyle aıle olmaz olsun allah ıslah etsınn onları bırak sana kocandan cocuklarından baska kımse olmasın bu nedır yaa delırdım okurkenn resmen ahlaksız lar terbıyesızler abındede psıkolojık rahatszlık yokksa bende adımı degıstırırım o derece sakın bunlarla muhattap olma evıne dahı alma allah korusun bende öle olsaa evımın sokagından gecırmem onları

kaç yaşındasın sen .. şu konuşmalarına bile nasıl katlanıyorsun..

Okurken bi elim ayağım titremedi desem yalan olur ama olabildiğince sakin yorum yapacağım.

Sonda söyleyeceğimi baştan yazayım, sizin çocuklarınız ve eşiniz dışında bi aileniz yok. Anneniz gittiğinden beri de hiç olmamış zaten. Siz ne kadarına göz yumarsanız yumun, kendi sağlığınızı ne kadar bozarsanız bozun, ne kadar eziyete boyun eğerseniz eğin kalanların toplamı bırakın aileyi bi adam bile etmezler, etmeyecekler. Kocanıza ve cocuklarınıza sarılmalı, elinizdekini korumaya bakmalısınız; yokluktan yıkıla savrula bi aile yaratmaya degil.

Durumunuza gelince başlı başına hassas ve sıkıntılı bi dönem olan ergenliği büyük travma ve kayıplarla geçirmişsiniz. Hangi durumda ne hissetmeniz ne düşünmeniz ne yapmanız gerektiğini kestiremiyorsunuz. Kendinizi savunma güdünüz törpülenmiş. Annenizin üstüne yeni bi kayıp ekleme korkusuyla olmayacak şeyleri sineye çekiyosunuz. Nasıl desem bi tür savunma mekanizmasıyla durumları yok saymaya çalışıyosunuz, basit şiddet ve taciz olaylarını fark edemiyorsunuz bile artık.

Özetle çok ciddi sorunlarınız var. Bu halde çocuk yetiştirmeniz çok sakıncalı. O abi demeye bin şahit isteyen itle çocuğunuzu aynı eve sokmayın bi daha. Eşiniz durumun vehametinin farkında olsa, çocuğuna yapılan muameleyi bilse, o sizin yanınızdayken sizin hala size eziyet edenlerin yokluguna sızlandıgınızı anlasa mahkemeye kadar yolu var bu işin, haklı olarak hem kocanızı hem çocuklarınızı kaybedersiniz aynı anda.

Acilen aklınızı başınıza almanız, bi uzmanla uzun süreli görüşmeniz ve güvende olmak adına geçmişinizle bağınızı kesmeniz gerekiyor.

bu ne yaaaaaa?????
s.ktri çeksene şu ailene abilerine.
kapıdan sokma
yalnızım demişsin bi de.
2 tane çocuğunla kocanla meşgul ol.

çocuğuna sıcak kaşığı basarken tek dediğin "oldu mu şimdi bu yaptığın".
ben çok sakin bi insanımdır ama yemin ederim çocuğumu dövecek bıçağı kaptığım gibi üstüne saldırır kovardım onu evden yaka paça.
görüşme ya mecbur musun abilerinin sana bi faydası yok ki

ALLAH görüyor evet
haksızlık karsısında susan dilsiz şeytandır gibi de bir hadis var biliyor musunuz ?
Madem susuyorsun çek çekebildigin kadar.
Bari bizim sinirlerimizi harap etme şurada
Harap olmak istemiyorsan konudan cikabikirsin
İkide bir gelil bana saydirip saydirip gitme

Siz ne yasarsaniz yasayin ama ne yasarsaniz yasayin o kücük kiziniz bunlari hic hak etmiyor. Böyle iyi bir esiniz yuaniz varken o cocuga bu pislikleri cektirdiniz ya hayret ediyorum. Inanin acinizi gecmisinizi hüznünüzü anliyorum ve üzlüyorum ama gecmis. Bunu kendinize hatirlatin. Gecmis gitmis. O cocuk neden bundan pay aliyor. Abinizin evinde yasasaniz careniz olmasi o kadar kötü durumda olsaniz bile bir sekilde koruyun yavrunuzu derdim ama kendi evinizde cocugu dövdürmek nedir yahu.

O kiz ileride beni dövdü ve sen birsey yapmadin anne diyecek.
Yillardir kendine üzülürken biz neler yasadik fark etmedin mi diyecek.
Inan böyle cok anne var kendi derdine sabah aksam aglayip cocuklarini rezil eden.
Onun dudagi bükülse ben dünyayi yakarim.
Kimse ön annem babam olsun kimse hatta babasi bile cocuguma el kaldiramaz. Kalbini kiramaz.
Kiziniz size degil de babasina söylüyor.
Ezdirmeyin yavrucagi.
Acinizi anliyorum ama gecmis, destek alin gerekirse.
Ama ayni dönemlerden cocuklariniz da gecmesin.
Bak ben abimle 10 senedir konusmuyorum bana saygi duymayan kim varsa yüzüne bakmam. Malesef, bunun günahini Rabbim bana yazacak ama af diliyorum kanimdan bile olsa görüsmüyorum.
Annesini güclü bilsin kizim, kendi de güclü olsun.
Ne olur yapmayin , o kizin yüregini baslarina kirdirmayin.
Masallah ne kadar anlyisli sabirli esiniz var. Elinizdekilere sükredin ve gecmise sünger cekin.
O cocuklarinizi da o sünepe abinizden uzak tutun.
Lütfen sizden rica ediyorum, kendiniz icin degilse bile onlar icin yapin bunu.

altinlarin teyzemde olma sebebi abimin zorba oldugunu bildigi icin ben evime gelene kadad o sakladi zaten beni hamileyken dövme sebebi para vermedigim icin

Senden değil anne hiç bir b.k olmaz kusurada bak .Derhal kendini topla . çocuklarının psikolojisini iyi bozmussun
seni Allaha havale ediyorum

Şu KK'da bir şey öğrendim ki derdini anlat bir dert sahibi daha ol.

Kadın çocuk yaşta bir dünya şey yaşamış. Psikolog bir aileye sahip değiller kim bilir annesi ölmüş kıza nasıl davrandılar. Erken yaşta evlilik sahipsizlik bu günlere gelmesine sebep olmuş.

Hiç kimsenin senin anneliğini sorgulamaya "sen nasıl annesin demeye" hakkı yok. Hiç bir psikoloğun sen nasıl bir kadınsın dediğini duydunuz mu? Buraya yardım için gelmiş birşeylerin ters gittiğini anlamış, ne yapabilirim diye soruyor. Hemen anneliğinden vurmaya çalışılır.

Arkadaşım sana gelince; kardeşlerinle zaten ilişkini bitir. Onlardan sana fayda gelmediği gibi zarar da gelir. Hayatta güçlü ol. Zor günler yaşamışsın ama hayata karşı daha güçlü dur. Kimseye muhtaç değilsin, bunca şey yaşayıp hala ayaktaysan güçlüsündür. Çocuklar annelerinin zayıf olmalarını istemezler. Onlar ilerde benim annem çok şey yaşadı ama hep dik durdu, kimseye muhtaç olmadı, hep güçlüydü desinler. Kadınlar hangi zorluğun üstesinden gelmemiştir ki yeterki inansın ve dik dursun. Geçmişi yaşanmamış yapamayız ama geçmişe takılı kalıp da ben bunca şey yaşadım ondan böyleyim dememeliyiz. Çocuklar düşe düşe düşmeden yürümeyi öğrenir. Sende bunca şeyden sonra güçlü olmayı öğren. Geçmişi de kardeşlerini de seni üzen herkesi çıkar hayatından.

Esin sana deger kiymet veriyorsa teyzelerini napicaksin anlamadim evinde kocanla cocuklarinla huzurla oturmak varken o sapik eniste yuzunden ben teyzelerden bile sogurdum ikincisi cocugunu neden okadar ezdiriyosun abi degil kim olursa olsun o an kapi disari ederim o kadar aci cekmene ragmen hala onlarin gönlü hoş olsun derdindesin heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…