• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da benim diyetimmiş meğersem

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
248
Diyet arayınca yüzlerce liste çıkıyor, diyetisyenler motive edemiyor, dukan başka birşey söylüyor, karatay farklı kulvarda koşturuyor.
Sizin de neyi seçeceğinizi bilemeyip kafanız karışıyor mu?
Ben bu karmaşaya bir dur dedim. Ve oturup günlerce düşünerek kendi diyetimi yarattım. Çeşitli diyetlerden bana en mantıklı gelen kısımları aldım birleştirdim kestim biçtim derkeeeenn, ortaya çıkan şeyi sizle de paylaşmak istedim.

Genel kuralları ve prensiplerimi oluşturdum. Kabaca özetlersek şöyle.

-birincisi, fazla kilolar çoğu kişide fazla yemekten değil, bozuk hayat düzensizliğinden oluyor. Önce bunu bilmek lazım dedim ve diyeti miyeti fittiret, önce hayata çeki düzen verilecek dedim.
Örneğin ben evden çalıştığımdan uzun zamandır geceleri ayaktayım. Haliyle buna bi son vermeden nasıl bi diyete başlarsam başlayayım, düzenim değişmediği sürece kendimi boşa kasmış oluyorum. Çünkü hiçbir diyet düzenime uymuyor, uygulayamıyorum.
Sizde de bu tarz bi hayat düzen bozukluğu varsa önce onu tespit edin. Misal işte, iş yerinde öğlen fast food yemek veya akşam hızlı olsun diye hazır yemeğe atılmak veya beslenme alışkanlığındaki ekmeksiz doyamama filan gibi, artık tespit edip önce bunu bi kökünden keseceğinize emin olun.

- EN ÖNEMLİSİ: 3 aylık, 5 aylık bir diyet değil, hayatımın kalanında sürekli uygulayabileceğim bir listem olacak. Bu sayede, diyet hiç bitmeyeceğinden geri alma riski olmayacak.

- Anahtar kelimem diyet değil, spor olacak. diyetle değil sporla zayıflayacağım.
Hatta diyet yapıyor bile sayılmam, hayatımı düzene sokup beslenme alışkanlığımı biraz değiştireceğim sadece. Aslında sıkı spor yapmakla zayıflıyor olacağım.

- evet çok diyet yok, çok spor var. Beslenmeme uygun hafif tarifler yaratıp burada da paylaşacağım. :)

- canım yemek istiyorsa yiyeceğim, tatlısı tuzlusu hiç aç kalmayacağım. Hatta çok yiyeceğim. Ama yarattığım hafif tarifleri yiyeceğim.
Öyle lahana çorbası gibi tatsız tuzsuz tariflerden bahsetmiyorum, normal şeyler yiyeceğim canımın istediği kadar.

- yemek yapma tarzımı değiştireceğim. İlk iş olarak, bir adet ev tipi elektrikli dumansız ızgara, bir katı meyva sıkacağı ve bir tefal actifry fritöz edindim. Bunlar sürekli bana eşlik edecek. :)

Şimdi gelelim yemek yapma ve yeme alışkanlığına.

- sulu yemek pişmeyecek artık evde, her türlü yemek pişecek ancak susuz. Kuru fasulyesi, taze fasulyesi, ıspanağı nohutu ne bileyim işte türlüsü filan ne olursa bütün yemekleri çok az sulu pişireceğim, ki ekmek banacak suyu olmasın. Banamayınca da yanında en fazla 1-2 dilim ekmek yedirecek. Esmer ekmek tabii ki orası kesin.

- akşam menüsü kalabalık olacak en az 2-3 çeşit. Tek çeşit olduğunda o tek çeşitten daha çok yiyesi geliyor insanın. Ama sofra kalabalık olunca önce göz doyunca, ekmeksiz doymaya çok katkısı oluyor sofranın.

- akşam soframı süslü püslü, özene bezene kuracağım bu bir rutin olacak. Su için bile kadehler, mumlar, çiçekler renkli tabaklar vs. Renkli ve süslü sofralar her zaman daha doyurucu oluyor.

- ızgarayı çok aktif kullanıyorum, çoğu akşam kendi yağını süzerek ızgarada pişmiş az yağlı et ve salata, öncesinde susuz bi zeytinyağlı ve çorba ile oluşmuş tatmin edici, lezzeti bol ızgara menülerimiz oluyor.

- yemekler serbest evet, ama yanında koca kase salata ile beraber.
Normal salatalardan sıkılıyor insan, bol lezzetli özel soslu salata tarifleri de yazacağım. İstediğin kadar yemek + koca bi kase salata formatını benimsiyoruz. İnsan cidden doyuyor, valla.

- alkali diyetten çaldığımız taktikle sürekli alkali su tüketiyoruz. Her 25 kg için 1 litre şeklinde. Ve bol çiğ sebze meyve yiyoruz.

Çiğ sebze filan tüketimini hızlandırmak için katı meyve sıkacağını aktif kullanıyoruz. Sebze suyu mixi yapıp, tuz ve baharat ekleyip içiyoruz.

- kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini aynı saatlerde yapmaya çalışıyoruz ama çok da kasmıyoruz. Özellikle öğlenleri burada paylaşacağımız tarifleri tüketiyoruz.
Akşam menüsü az çok belli çünkü.

- ne zaman ne kadar istersek yiyoruz. Ancak ekstra yemiş hissediyorsak o gün spora daha fazla yükleniyoruz.

- spor için çıkıp koşturmaya vay ben nerelere gidem triplerine girmiyoruz. Benim yaşadığım bölgede spor salonları apaçilerden geçilmediğinden ben eve koşu bandı kiraladım. Günde ne zaman boş kalırsam koşup beş dk da olsa tepesine çıkıyorum hemen.

Temel prensiplerimiz şimdilik bunlar. Her bir maddeyi uzun uzun konuşup tarifler yazacağım tabii.

Eveet, ne diyosunuz, olmuş mu? var mı katılan dördüncü okeyciler?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Alkali olayına alternatinfim:
Suyu alkali yapmak için damlalıklara para harcamıyoruz. İdare ediyoruz :) bunun için ph ı 7.96 olan AOÇ Elmacık suyu damacana söylüyoruz. Şu an için türkiye nin ph ı en yüksek en alkali suyu bu.

Back