Bu çok korkak...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.481
Merhaba arkadaşlar...
konumu okuyup fikir verirseniz çok mutlu olurum... derdimi anlatacak kimsem yok beni anlaya bilecek kimse bulamadım...

ben kendimi bildim bileli " bu çok korkak kime çekmiş bilmem" diyen aileyle büyüdüm... okula gittim öğretmenler aynısını dedi
arkadaş larim tarafından hep itildim hiç düzgün bi arkadaşım olmadı hep aglardim. . doktora gittim çok korkak iğneden bile korkuyor derdi...

ben hep bu piskolojiyle büyüdüm...
ISSIZZ = korkak
hiç bi zaman hiç bişeye cesaretim olmadı... özgüven eksikliği yaptı bende korkaklik... hani bir şeyi 40 kere dersin de olurya aynenn öyle...

yaşamaya bile korkar hale geldim...
şuan 3 buçuk yıllık evliyim...
eşim de aynısını söylüyor...
Bu kadar herseyden korkarak yaşanmaz bence destek almalisin diyor...

ben evlendikten sonra ilk kez hayatımda biri tarafından onemsendimn sevildim...
eşim hep yanımda oldu sağolsun...
ama hayatım boyunca kendimi yalnız eksik hissettim ta ki eşim yanımda olana kadar. .. onu kaybetmekten korkuyorum...

artık 30 lu yaşlarda olduğumuz için bebek düşünmeye başladık...
Geçtiğimiz ay adet gecikmesi yaşadım tam 1 buçuk ay adetim gecikti...

ve ben hamile olduğuma inandım.. Mide bulantısı aserme goguslerde sislik hepsini yaşadım...
ve artık emindim hamileyim diye. ..

doktora gittim negatif çıktı YALANCI GEBELIK mis. ..
bilmeyenler için açıklama yapayım...
yalanci gebelik kendini hamile sanıyorsun hatta tüm hamilelik belirtilerini yaşıyorsun... ama değilsin piskolojik bi rahatsızlık bu...
hamileliği çok isteyen bayanlarda oluyormuş bu rahatsızlık...

tabi ben kendimi çok kaptirmistim çok mutlu olmuştum... negatif çıkınca yine bi üzüntü yaşadım...
Kendimi yalnız eksik hissediyorum bu dünyada kimse beni anlayamiyor.. kimse beni dinlemiyor... bebeğim olsa hayatım değişecek onunla cok güçlü bianne oolacağıma inanıyorum bi yandanda korkuyorum... ona iyi bi anne olamam diye...

Karma karışık duygular içindeyim
insan kendi kendinin doktorudur derdi annem ben kendimi düzeltmek için ne yapabilirim... hayata karşı korkmadan yıpranmadan.. özgüvenim yerine gelmesi için ne yapabilirim..?

uzun oldu hakkınızı helal edin. .. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen kırıcı olmadan. ...

Eşinizi dinleyin sizi önemsediği için yapmanız gereken şeyi söylemiş, profesyonel destek alın, çocuğunuz olduğunda aynı şeyleri yaşamasını istemezsiniz değil mi? Onun için devam eden korkularınız yüzüden bu sefer daha da koruyucu olacaksınız muhtemelen, fakat siz ne kadar iyi hissederseniz, o sizinle birlikte daha iyi olur.

Annenizin dediği boş bir laf ayrıca, kendi için geçerli, sizi yetişirken korkak, kime çekmiş bilmiyorum diyeceğine, öyle davranmamanız için yardımcı olması gerekirdi. Doktorlar edebiliyorlarsa tedavi ediyorlar git şifayı nerden kaptıysan o düzeltsin seni demiyorlar.

Son düzenleme:
Doktora gidip yardım aldın mı peki hiç ? Eşinde söylemiş aynısını çünkü...

Küçükken bizde korkardik buyunce gecer

Doktora gidip yardım aldın mı peki hiç ? Eşinde söylemiş aynısını çünkü...

bi ara gitmiştim evlenmeden önce piskolok bi ilaç yazdı yolladı o ilaçları kullaninca daha kötü oldum uyusturuyor insanı...
Hayat dan zevk bile alamıyor sun. ..

o ilaçları bırakmayı kendim istedim..
uyusuk yaşamaktan kurtulmak için...

şimdi yine gitsem yine hap verecekler benim konuşmaya beni anlayan B8 dost arkadasa ihtiyacım var... eşim den başka kimsem yok...

insan kendinin doktorudur demişsin ne güzel de demişsin. neden korktuğunu düşündün mü hiç? seni tedirgin eden ne? ihtimallerin en kötüsünü mü düşünüyorsun? peki bide bunu sor kendine: en kötü ne olabilir ki?

Doktora git hemen. çocuğunu da kendin gibi yetiştirirsen yazık olur

nelerden korkuyorsunuz mesela?ama sorduğum soru iğne,diş doktoru v.s değil..onlardan birçok insan korkuyor.yaşamınızı etkileyecek ya da insanların sürekli korkaksın demesinin sebebi olan korkularınız neler?

evet bi olay oldumu negatif düşünen biriyim bunu çevremdeki herkes söyler...
ama bi yandanda öyle yaparak kendimi rahatlatiyorum çünkü sonuç kötü çıksa bile daha az üzülüyorum... bi nevi kendini kandırma...

Esini dinle cnm faydasi olur zarari olmaz en azindan cocugun icin yapmalisin daha da onemlisi kendin icin yapmalisin

nelerden korkuyorsunuz mesela?ama sorduğum soru iğne,diş doktoru v.s değil..onlardan birçok insan korkuyor.yaşamınızı etkileyecek ya da insanların sürekli korkaksın demesinin sebebi olan korkularınız neler?

örnek vereyim...
eşim gececi ise gittiği zaman uuyuyamam mesela... iş yerine varınca bana mesaj at derim eşimi kaybetmekten çok korkuyorum...

Bebek istediğim için asla olmayacağı ihtimali bile korkutuyor beni...
Bütün testlerimi yaptırdım jinekologda hersey normal... ama içimde bi korku var yinede bebeğim olmayacak ve ben o zaman eşimi de kaybedecegim... belki bebeğim olmadığı için benimle evli kalmak istemeyecek... yada ben gurur yapıp boşanmak zorunda kalacağım bebeğim olmazsa çünkü o çok seviyor bebekleri. ..
başkalarının çocuklarını sevmesi bana acı veriyor...

bence hamile kalmadan evvel bu sorununuzu çözün çocuklar ebeveynlerinin huylarını kapar.Sizi çok özgüvensiz yetiştirmişler bu ailenin suçu bence açıkçası..
kime çekmiş bilmiyorum ki diyor bir de annen ne diyeyim...
bence de destek alın ama psikoloğa danışın psikiyatristin verdiği ilaçlar yaramamış belli ki daha kötü öyle dediğinize göre..

muhakkak bir psikologla görüşün.onlar ilaç vermyorlar.bence çocuğunuz olmadan bunu çözmelisiniz.

Bunu doktora da bu şekilde anlatabilirsiniz...
Ben haplarla uyuşuk bir şekilde gezmek istemiyorum, bana başka bir yol gösterin deyin.
Birşey kaybetmezsiniz emin olun..
Bence başka bir doktora daha gidin.
Ve eşinizi kaybetme korkunuz var ve bunu fazlasıyla eşinize yansıttığınız çok belli..
Bence bu kadar belli etmeyin...

Canım mutlaka git psikoloğa. Senin özgüvenin yerine gelsin ki çocuğunu da özgüvenli yetistirebilesin.
Ayrıca her seyin kötüsü olacak diye düsünme. Tamam illaki kötü seyler de olacaktır hayatımızda ve bunlara hazırlıklı olmak gerekiyor. Ama kötüyü düsündügün gibi iyileride düsün. İyi seyler düsün pozitif enerji gönder evrene.

düzgün bir psikolog önce sizi dinler sonra uzman bir psikoloğa yada psikiyatriste yönlendirir. psikiyatrist psikoloğonuzdan hakkınızda bilgileri aldıktan sizinle konuştuktan sonra uygun görürse ilaç yazar. o yüzden yazılan ilaçlara güvenin bence. düşününkü burnunuz akıyor boğazınız ağrıyor ateşiniz var doktor size antibiyotik yazdı ilk muayenede, neden çünkü bunlar soğuk alğınlığı belirtisi. o kullandığınız antibiyotikte sizde yan etki olarak diyare yaptı. ilacı bırakıp doktor ilk görüşte ilaç yazdı o da bende diyare yaptı şimdi gitsem yine yazar diyip ilacı kullanmayı bırakır mısınız? şu an yaşadığınız şey hiç psikolojiden anlamayan ben tarafından bile sanki tedavi edilmesi gereken bir şey gibi. yardım almayı önce siz isteyin inanın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…