Bu çocuk ne yapmaya çalışıyor, ne istiyor?

eyllesintisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
310
0
arkadaşımın 2 yıllık bi ilişkisi var şu anda çok sıkıntıda ve ben derdine derman olacak yeterli öğütler veremiyorum. Arkadaşım 26 yaşında. okulunu bitirdi işini gücünü buldu onun yaşındaki her sağlıklı kız gibi sırada evliliğin olduğunu düşünüyor. Erkek arkadaşı Sevalle(arkadaşım) çıkabilmek için ne jestler yaptı, ne çabalar sarfetti... ilişkilerinin başlarında ikiside aynı şehirde çalışıyodu. gün içinde çocuk Sevali 5 dk görebilmek için onca yol katediyodu sonucunda da ya uzaktan görebiliyodu ya göremiyodu. ilişkileri çok güzeldi Seval çocuğun ilk kız arkadaşıydı senden ayrılamam sensiz olamam diye ağlayan bir erkekti. derken çocuk işten çıktı ve başka bi şehirde iş buldu. gözden uzak olan gönülden de mi uzak olur ne! ilgisi azaldı çocuğun. gün içinde arayıp telefonda konuşuyolardı fakat bu aşırı ilgiye alışmış arkadaşıma yetmiyodu. çeşitli kaprislerle çocuktan ayrıldı. amacı ayrılmak değildi çünkü çocuğun özür dileyip beni affet diye yalvaracağını biliyodu çünkü daha önce öyle olmuştu fakat çocuk bu kez geri aramadı hatta 1 hafta tüm telefonlarını kapattı maillerine cevap vermedi. arkadaşım depresyona girdi çok kötü günler geçirdi çok ağladı. 1 hafta sonunda çocuk buna geri döndü. çocuk lafını çok sık kullandım 27 yaşında adam kendime sinir oldum bu yüzden adını yazayım Serhat :) Serhatın annesi arkadaşım Serhatı çok üzdüğü için artık görüşmelerini istemiyormuş. Ama annesini ikna edermiş Sevali çok seviyomuş onsuz olamıyomuş artık gizli gizli görüşebilirlermiş. bu olayın üstünden 1 yıl geçti ama bu olay dengelerin değişmesine sebep oldu ipler Serhatın eline geçti. Şimdi Serhat arkadaşımın bulunduğu şehirden geçerek memleketine gidiyo ve arkadaşımı görmek için girişimde bulunmuyor. Sadece telefonda konuşuyolar ve Serhat telefonda aşkım canım seni çok seviyorum diyo. arkadaşımda beni seviyosan 2 yıl oldu artık ciddi bişeyler düşünelim diyo. Serhat ailesinin maddi durumunu bahane ediyo. Sevalde artık ciddi düşündüğünü görmek istiyorum maddiyata gerek yok aileleri tanıştıralım maddi durumun düzelince söz nişan yaparız yeterki beni önemsediğini biliyim diyo ama Serhat oralı değil yan çiziyor. arkadaşım ayrılığı düşünüyo ama daha önce yaşadığı kötü günlerden dolayı cesaret edemiyo. bende Serhatın annesi bu evliliği istemiyo Serhatta bu yüzden evliliğe yanaşamıyo ama Sevalden de ayrılmak istemiyo diye düşünüyorum. Sizce de öyle mi bu çocuk ne yapmaya çalışıyo, ne istiyo? Arkadaşım Seval nasıl bir yol izlemeli?

[B]en başta arkadaşının ...
peşimden koşsun diye zamanında boş nazlar yapmış...ne gereği var düzgün bir ilişkide bu nazların kaprislerin..
bana bu tarz şeyler nedense itici ve gereksiz geliyor tabi bu benim fikrim:)
sonrasında işler tam tersine döndü demişsiniz..
e döner..yapar çocuk kendine yapılanı neden yapmasın kız arkadaşına:)
bütün bu düzen içinde olmasaymış bu ilişki keşke...
şimdi gelinen durum için bence çocuğun sevgisi azaldı...tüketti birşeyleri belki de..
arkadaşınız lütfen tutsun kendini..zamana bıraksın...gerçekten birşeyler varsa çocukta döner...yoksa ki zorlamanın anlamı yok...
ailem istemiyor kısmı da bahane olmuş...[/B]

sevgisi azaldıysa neden hala telefonda seviyorum diyo, bitti bu iş desin arkadaşımda yolunu çizsin önüne baksın yaşı ilerliyo, önüne çıkan kısmetleri Serhat için geri tepiyor. Hem sevgisi azaldıysa olayın üstünden 1 yıl geçti neden ayrılmıyo 1 yıl kısa bi süre değil ki Kızcağız iki arada bi derede kaldı ne yapacağını bilemiyor.

seviyorum demesi sevdiği anlamına gelir mi hep?
sevgi emek ister..
çaba ister...fedakarlık ister..
bunlar olmadıkça sözün ne anlamı kalıyor...
arkadaşınız ciddi bir konuşma yapsın..resti çeksin hatta...bitirmeyi göze alıp yapsın ama bu konuşmayı ve karşı tarafa da bunu hissettirsin..
bakalım neler olacak ardından...

bana kalsa hiç uzatmasın ayrılıp yeni ufuklara yelken açsın. ama kalp onun kalbi ne kadar yoğun yaşadığını ben bilemem bu yüzden ona direk ayrıl diyemiyorum bi kere denedi ve dağıldı yine dağılmaktan pişman olmaktan yanlış karar vermekten çok korkuyor

vee fazla naz asık usandırır.acıkcası seval fazla sevılınce sımarmıs ve gereksız kaprısler yaparak adamı bunaltmıs.artık baska sehırlerde olduklarına gore uzgunum kı belkı de serhat ın kafasında belkı baska bırılerı var,belkı de kafasını dınlemek ıstıyor.cok fazla uzerıne gıdecek durum kalmamıs sankı.

acı ama gerçek bişi yazmak istiorum serhatın annesi sevali istemiyormuşşş. bu çok önemli bir sinyal...
daha şimdiiden istemeyen evlendkten sonra neler yapar Allah muhafaza neler okuyoruz burda neler duyuoruz ölelleri varki oğullarını eşlerinden ayıran üstüne birde ben oğluma senin gibi 10 tanesini alırım diyen..
Allah korusun ....
felaket tellalığı yapmam istemem ama arkadaşın çok iyi düşünmeli bence ...
evlebdkten sonra boşanacağına yolun başında ayrılmak daha mantıklı eğer ayrılmak isterse böle düşünecek..
çocuğa gelince ne yapmaya çalışsın yazık arada kalmış belli. seviyor sevali ama annesi de var bi taraf ta..
bu arada her şeyi serhatın annesine yükledim gibi oldu ama amacım bu değil.belkide iyi bir kadın bilemeyiz.

hep aynı hata

en baştan aşırı naz yapıyoruz,sonra aşırı ilgiye sevgiye boğuluyoruz,sonra sevgili olunca işler değişiyor ve kozlar erkeğin eline geçiyor.nazın dozunu iyi ayarlamak lazım:)

arkadaşın bence biraz geri çekilsin.ciddi bi adım istiyorum yoksa bu ilişkiye devam etmenin ne anlamı var desin.hala bi adım atmıyorsa uzatmanın anlamı var mı bilemiyorum

bence arkadaşınız sürekli eskiyi düşünüp durmasın çocuk onun nazlarından kaprislerinden sıkılıp kendince kararlar almış ve onları uyguluyoooo kendince. seni seviyorum ama seni artık daha fazla şımartamam tavırları çekersen ne ala çekmezsen hadi güle güle modunda arkadaşınız ya bu duruma katlanacak yada direçnli olup herşeyi göze alacak. bide dediğiniz gibi ortada bi de anne faktörü var...kendisini şimdiden istemeyen bi kayın valide adayı ile karşı karşıya

Dirençli olmanın ne anlamı var ki...
Bir dünya şeyi sırf kapris yapacağım diye karıştırıp sonra kaçan balık büyükmüş psikolojisine girmek hiç mantıklı değil...
Adamı daha çok şişirmekten başka işe yaramaz...
Bence giden gitmiştir bu iş de bitmiştir...

umarım barısmaz yanı barısırsa bence buyuk akılsızlık etmıs olur hiç doğru bişe olmaz yanı umarım karsısına daha ıyı bırı cıkarda mutlu olur arkadasızıda...

Geçmiş konularıma göz atarken bu konuyu gördüm 1 yıl geçmiş aradan...
Arkadaşım ayrıldı demişim geçtiğimiz Eylül ayında ama kısa süre sonra yeniden barıştılar.
Geçirdiğimiz bir yıl boyunca değişen birşey yok hala sevgililer hala Serhat evliliğe yanaşmıyor.
Telefonda "seni seviyorum evlenmekte istiyorum ama daha zamanı var" diyor.
Seval hala ayrılmaya cesaret edemiyor. Onun yüzünden, tanışmak isteyen diğer taliplerine olumsuz yanıt veriyor.

Daha geçen gün telefonda konuştuk çok umutsuzum diyor.

"Aileme devam ettiğimizi söyleyemiyorum. Serhata posta koyamıyorum. Kimseye birşey anlatamıyorum. Yaşım ilerliyor. Serhatı seviyorum onunla kişisel olarak iyi anlaşıyorum yıllardır tanıyorum. Başka birine yeniden emek vermeye istek yok içimde. Çok kararsızım. Bu böyle gitmez kesin tavrımı koymalıyım" diyor ama bir yıldır da söylüyor bunu.

Biz kadınlar neden bu kadar duygularımızla hareket ediyoruz da mantığımızı kullanamıyoruz ki?

arkadaşın tekrar şımarmasın diye çocuk ipleri eline almış kız olmak gereksiz kaprisler yapıp seven insanı bezdirmek anlamına mı geliyo acaba kimse buna sonsuza dek dayanamaz sevgide bi yere kadar...

Son düzenleme:
arkadaşın tekrar şımarmasın diye çocuk ipleri eline almış kız olmak gereksiz kaprisler yapıp seven insanı bezdirmek anlamına mı geliyo acaba kimse buna sonsuza dek dayanamaz sevgide bi yere kadar...

benim bildiğim dayanamayan çeken gider, eğer arkadaşımı kaprisli buluyorsa bunaldıysa ayrılsın gitsin yoluna. hadi benim arkadaşım zayıf, bu çocuğa zaafı var ayrılamıyor, çocuk niye terketmiyo bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…