• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu çocuk iyi, asıl sizin neyiniz var?

burina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
99
33
98
İstanbul
çocuk çok uyur allah allah neden çok uyudu bişeyi mi var, çocuk az uyur allah allah bi sıkıntısı mı var derler. çok emer, fazlasını kusar yok yok kesin midesini üşüttü diye teşhis koyarlar. çocuk kakasını her zamanki gibi yapar hep de bilirler ama aaaa ishal oldu bu çocuk diye vah vah ederler. rengi mi sarı, rengi mi kırmızı? neden ağladı, neden sustu? ateşi mi var? aha hapşurdu kesin üşüttün. eyvah öksürüyor. soruları hiç bitmez. çocuk cok cok emer, emdikleri çenesinden akar, gelir mememe bakarlar süt gelmiyor mu diye. kulağı yamuk, bilmem neresi şöyle. hep bir sorun ararlar.
ya bi susun allah aşkına diye bağırasım, ortalığı dağıtasım var. bu çocuk maşallah topaç gibi. herşeyi de normal. neden hep bir eksik arıyorsunuz. bu çocuk çok iyi, asıl sizin neyiniz var????

benim şu an en büyük sıkıntılarımdan biri bu. bebeğim 4 aylık. kilo alımı, bedensel gelişimi maşallah çok iyi. ama nedense hep bir sorun olmak zorunda. allah korusun çocuğum gerçekten midesini üşütmüş olsa nerdeyse hoşlarına gidecek sanki. doğru teşhis koydular ya. bunu en çok yapan da kayınvalidem. geçen gece çocuğum çok emdi. ve dolayısıyla çok kustu. benimle inatlaşıyor. bu çocuk midesini üşütmüş diye. ya hayır diyorum, bu defneni normal hali. yok yok diyor üşütmüş. sonra eşim demez mi midesinden gurul gurul bi sesler geliyo diye. ay bu heyecanlandı, ben demedim mi üşütmüş işte diye. ay dedim yok bişey. evham yapmayın. e tabi ki yoktu bişeyi. mis gibi uyudu çocuğum. ha hakkını yemeyeyim annemle eşim de az değil. ama birgün tepem atacak birine fena çatıcam, hadi hayırlısı bakalım.

kızlar oğlum 2 yaşında ve herşey içimde kaldı sakın takmayın kafanızı tadını çıkarın sadece geri gelmiyor bugünler

canım amma dolmuşsun :) ama çok haklısın.. benim kayınvalidem değil ama annesi ve babası aynı senin anlattığı gibi. çocuk çok emer kusar; "hasta oldu bu çocuk" derler. açıklamaya çalışırsın çok emdi diye; "bırak allah aşkına süt mü var ki fazlası olsun" derler.. sonra da çocuğu 10 kat giydirmeye çalışırlar bi de beni ikna etmek için "gribi geçene kadar doğru düzgün giydir" derler.. ne gribi yahu çocuk maşallah oturuyo sesi çıkmıyo huysuz değil ateşi yok hani nerede grip? ben de patlamıştım öyle bi kere.. ama yaşlı insanlar işte çok üstlerine gitmek de istemedim.. zamanla düzelir işte boşver.. görmemişin torunu olmuş sanırım :60:

ya sormayın öyle çok doldum ki. hele şu son mide üşütmesi ve ishal olayı iyice sinirimi oynattı. hayır sanki çocuk da bişey olsa Allah korusun mutlu olacaklar. hep diyorum, eksik aramayın çocukta, hiçbirşeyi yok maşallah turp gibi diye ama yok. illa bi şey bulacaklar. hiçbişey olmazsa kulağı yamukmuş, onu sorun ettiler.
ben kimseyi kırmak istemem, öyle laf sokmalarım, terslemelerim pek yoktur ama artık öyle bii hale geldim ki ben de başladım. kendi annem de onlarla bir oluyor. çocuk biraz ağlasa, kızım bu çocuğun bir yeri mi ağrıyor sorusu hemen geliyor. ya hergün gördükleri çocuk işte. hep bişey istediği zaman ağlıyor. bebek bu. tek iletişim seçeneği ağlamak. anne beni emzir diyebilse ağlamaz herhalde. anneme çıkışıyorum bazen onların yanında ya da eşime. ama yok. daha bi sonuç alamadım.

annemi tarif ettin, sütün yokla başladı sırasıyla sütün yaramıyor diye devam etti,
bebek ağlar karnı aç emmek istiyo der, biraz önce emzirdim derim, doymamış der,
meme veririm açolmadığı için istemez ağlar süt yok ondan ağlıyo der,
deliriyorum,
bebeğiminde maşallahı var 5 aylık kilosu iyi,
sütümde hala önümü ıslatacak kadar çok geliyo

ben de bunların hepsini yaşadım.hatta şaşı bile dedi oğluma.
şu an 3 yaşında herşeyi çok düzgün çok sağlıklı bir çocuk maşallah.
mana bulacak bişey uyduramıyor, çok uğraşıyor ama çıkmıyor artık:))))
bunlar ne yazık ki bir anneyi delirtmenin en nadide yollarıdır.çoğumuz da bu yollardan geçtik sanırım.
ne diyim, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... diye boşuna dememiş atalarımız:51:

türk milleti abartayı seviyor işte bu tarz konuşmaları avrupa toplumlarında ya da japon toplumlarında göremezsiniz:)

türk milleti abartmayı seviyor işte bu tarz konuşmaları avrupa toplumlarında ya da japon toplumlarında göremezsiniz:)

ayyyyy arkadaşım ne güzel anlatmısın yahu böyle konuşan insanları boğasım var bütün bu dediklerini duydum bebeğim için ya insanları bi kendi haline bırakın bebek bu ağlarda açıkırda kusarda hapşururda emerde niye burnunuzu sokuyosuzuz anlamıyorum ALLAH ANNELERE BÜYÜK SABIRLAR VERSİN.

ilk zamanlar beni de delirtiyorlardı. Kayınvalidem herşeyin en iyisini biliyor, kendi kendine sağlam çocuğa teşhis koyup tedavi ediyordu. Sürekli bu aç sen bunu bi emzir diyordu. Bu çocuğun kulakları ağrıyor ondan ağlıyor diyip, kulağına sütümden sıktırmıştı. Sırf kurtulmak için yaptım. Bi ara imdaaat diye bağırmak istedim, neyse ki çok kalmadılar

Bunların hepsi neredeyse hemen hemen hepmizin yaşadığı şeyler sırf kayınvalidelerde değil annelerimizde yapıyor aynısını demekki bizim toplumumuza has birşey bu hepsi konuşup anlaşmadığına göre:))

Amaan sıkmayın canınızı. Heee hee deyin geçsin. Kafanıza takmayın. Hep yaşadık bunları. Şimdi benimki yürümeye hazırlanıyor. benimleyken arada düşüyor tabiii haliylen. Çocuk düşe kalka büyür. Fena birşey olmadıktan sonra normal bu durum. K. valide benim yanımda hiç düşmüyor diyor. Eminim öyledir diyorum ben de:9::9:

Amaan sıkmayın canınızı. Heee hee deyin geçsin. Kafanıza takmayın. Hep yaşadık bunları. Şimdi benimki yürümeye hazırlanıyor. benimleyken arada düşüyor tabiii haliylen. Çocuk düşe kalka büyür. Fena birşey olmadıktan sonra normal bu durum. K. valide benim yanımda hiç düşmüyor diyor. Eminim öyledir diyorum ben de:9::9:

Çelme takdığını falanmı düşünüyor acaba kayınvaliden:))))

çok haklısınız arkadaşlar ve bu hiç bitmiyor biliyormusunuz, bebekken neden düştü, neden ağlıyor diye konuşuyorlar, büyüyünce de başka şeyler buluyorlar. benim çocuklarım 7 ve 14 yaşında yani düşünün ne zamandır devam ediyor. irmako77 çok güzel söylemiş he he deyip geçicez. zaten genelde kötü niyetle yapmıyorlar ( kayınvalidelerin gelinlere gıcığını inkar edemem ama :))) sanırım kendi çocuklarının nasıl büyüdüğünü unutuyor insan zamanla. bir de torunlar çok kıymetli olur derler ya belki o yüzden iyi niyetle söylüyorlardır. ben de çok iyi niyetliyim ama dimi ;)

kızlar aynı dert bendede var,bebek ağlar ay ne oldu niye ağlıyor diye panikle sorarlar,kusar çokmu emzirdin derler,2dakika sonra acıktı bu derler.çocuğum 3aylık maşallah kilosu normalden fazla ama yinede sütün yetmiyor aç bu çocuk derler.derlerde derler........................amman boş verin konuşsunlar:35:

kayınvalidem karışamadı fırsat vermedim,soğuk davranıyordum ilk günler çünkü..sonra ben annemin memlekete gittim orda delirttiler resmen beni....hiç mi çocuk büyütmediniz ya sizin bebekleriniz elini ağzına götürmedimi sanki.eli ağzına gidiyorsa vah vah çocuk aç,emzir emzir.hadi yanlarında bişey olmasın diye emziriyorum.çocuk tok daha yeni emmiş..tabi kusuyor haliyle o kadar emince..boşa giden süte mi yanayım,bebeğin kustuğunamı..elini yine ağzına götürür demekki doymamış bu sütün yetmiyor kesin falan dediler.bunları diyenlerde anneannem teyzem falan...ayyy 40 ım çıkıp eve gidene kadar burnumdan geldi..insanları boğasım geliyordu artık.
babannem bir taraftan bu çocuk çok küçük yazık der durur..sanki kendi hep 5 kilo doğurmuş..bide emzirmek için başka odaya giderim yanıma gelir babannem hemen..neymiş bakacakmış.herhalde mama verip emziriyorum diye yalan söylüyorum sanıyordu..bebek doğduğunda havalar buz gibiydi..ellerinde eldiven vardı üstünde tulum..nerde bu çocuğun elleri ayakları açın şunu açın aaaa diye bağırırdı..kundak yapın buna kundak yapın..bide o dert vardı..
bebek görmeye gelenler bir sürü öğütler verir..herkes herşeyin en iyisini bilir çünkü..
bu sefer 40 ım çıkmadan memlekete gitmicem.bu sefer patlarım milletin kalbini kırarım.
şunu anladım en güzeli insanlardan uzak büyüteceksin bebeği..sadece annen olacak yanında.lohusa depresyonuda varsa bu insanlar 5 e katlıyor valla

Son düzenleme:
benım kaynanam da oyle.kızım koca gun uyuyunca gece uyumak ıstemıyor."yvruumm bunun bı sorunu var ama ne acaba.kızım nıye uyumuyosun babannem."ya anne uyudu koca gun uyurmu dedım sonra haklısın dıyor guluyor araımız ısındı artıkanlasıyoruz bebek konusunda. gozun kıl kactı gecen gun hem kırpık fılan degıl kıl alayım dedım yok alma hemen doktora gıdelım dedı gıttık doktor bunun ıcın mı geldınız yahu dıyerek gulmeye basladı.

ben kızımı nazık yetıstırmemeye calısıyorum opuyorum sarıyorum hoplatıyorum kaynanamın annesı aman kızım nabıyosun kırılcak bı yerı dıyo banane ya :D

gecen gun gezmeye gttı kızım kustu bıraz herkes aaa cok verıyosun mamayı ondan kusuyor dedı.kımse karısmasın ben cocugumu bılıyorum dedım ıster kızsınlar ıster kızmasınlar valla.

çocuk çok uyur allah allah neden çok uyudu bişeyi mi var, çocuk az uyur allah allah bi sıkıntısı mı var derler. çok emer, fazlasını kusar yok yok kesin midesini üşüttü diye teşhis koyarlar. çocuk kakasını her zamanki gibi yapar hep de bilirler ama aaaa ishal oldu bu çocuk diye vah vah ederler. rengi mi sarı, rengi mi kırmızı? neden ağladı, neden sustu? ateşi mi var? aha hapşurdu kesin üşüttün. eyvah öksürüyor. soruları hiç bitmez. çocuk cok cok emer, emdikleri çenesinden akar, gelir mememe bakarlar süt gelmiyor mu diye. kulağı yamuk, bilmem neresi şöyle. hep bir sorun ararlar.
ya bi susun allah aşkına diye bağırasım, ortalığı dağıtasım var. bu çocuk maşallah topaç gibi. herşeyi de normal. neden hep bir eksik arıyorsunuz. bu çocuk çok iyi, asıl sizin neyiniz var????

ağzına sağlık cnm sanki benim yaşadıgım seyleri yazmışsınn..Bu insanlara kocakafa diyorum ben kocakafalılar çok biliyorlar ya biz birşey bilmiyoruz sadece kendileri cocuk bakmıs sankı biz birşey bilmiyoruzz.sinir edrler insanı benim oglanda 4 bcuk aylım masallh kilo ve gelişimi güzel diyor dr gel gelelim milletin laflarına yok az giydirdin cok üşütür artık söylenenler bir kulagımdan girip digerınden cıkıyor hiç umursamıyorum boşver cnm konuşup dursunlar

Back