bu cocuk benı cok uzuyor artık sabrım kalmadı

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
158
İstanbul
13.5 aylık olduk ve 2 aydır hıcbır sey yemıyor derın.eskıden herseyı yıyen cocuk artık katı gıda verdıgımde dıslerıyle rende halıne getırıp dısarı puskurtuyor.yaptıgım her yemegı doker oldum.peynır ve yumurtayı agzına sokmaz oldu.her ogunde yedıgı bırkac kasık yemek.sorunumuz sadece yemek olsa...gunduzlerı uyutup ayagımdan bırakırsam anında uyanıyor,mecburen kac saat uyursa ayagımda sallıyorum.ev ısı yemek hak getıre evı oyle dagınık ve pıs gordukce afakanlar basıyor.gece uykumuz 1den once olmuyor,her turlu denedıgım halde.o saatte uyuyan cocuk bır saat sonra olmak uzere her saat bası kalkıyor bırde.gunduz sureklı pesımde mutfak tuvalet her yerde heran benımle ve sureklı mızmız.sınırlerım harap oldu artık sabrım kalmadı.ne yapsam ne etsem su oglumu bır duzene soksam ama nasıl...?burda yazınca bıraz acıldım,rahatladım ya.ınsallah yakında hersey yoluna gırer hayatımda

merhaba bende şimdi onu araştırıyorum.
kızım 3 aylık çok sıkıntı yaşıyorum yedirirken sütümü sağıyorum ve mama veriyorum..
aynı durum bende de var hemde erken başladık.gelişim geriliğinden korkuyorum

derınlerdemı var acaba bu problem :)saka bır yana bende cok korkuyorum bundan.alması gereken vıtamınlerı almıyor vucut.dısardan verdıgım vıtamın ne kadar ıse yararkı.artık yemek saatı kendımı kasmaktan yoruldum.doktorunla konustunmu bunu

aynı şey, bende düşündüm acaba derinlerde mi bu arıza diye..
şu an şehir dışındayım ayın 30unda kontorulümüz samsunda olacağım.ilk fırsatta sormayı düşünüyorum
cc lerle bozdum kafayı artık..

bende yedıgı kasıkları sayıyorum artık.5 kasıktan fazla yerse sevınıyorum artık.

canım benimde kızım 15 aylık bende doğduğundan beri iştahsızlık çekiyorum. normalden zayıf. bütün gün peşinde olması bu aralar daha bir düşkün oluyorlar. bende wc ye gitsem arkamdan içli içli ağlıyor ağlamasını duyan terkedildi sanır :) iştahsızlık huysuzluk ve uykusuzluk büyük ihtimal yeni bir diş geliyordur. balıkyağı iştahı biraz açıyor. vitaminli balıkyağları var. bende yememesinden çok korkuyordum doktora sordum yemiyor diye hastalanmasın yok o arayı kapatır dedi. iyi dedim napalım bu da kaderimizmiş. gerçekten iştahsız çocuğu çeken bilir. başkasına akıl vermesi kolay geliyor. insan kendisini yetersizmiş gibi hissediyor. ama sakın kendini suçlama mutlaka bu aralar bi sıkıntısı vardır.
uyku konusunda gündüz uyutmamayı denesen. yine onunla beraber otur yanlız bırakma ama ayağındada sallama o bi müddet sonra kendi kendine uyuyor. akşamda benimki erken uyuyan bi çocuk deil ama 23.30 u geçtikmi sabah 4 e kadar falan uyumuyor. seninkindede belki böyle biyolojik bi saat vardır. allah yardım etsin bütün iştahsız bebek annelerine

sagol canım ya balık yagını denedım ıkı kez zor ıctı cıkarmaya kalkınca vazgectım.ıkı dısını yenı cıkardı arkadan dıgerlerımı gelıyor dıye dusunuyorum bende.benımkı ıkı aya kadar gayet ıyı yıyordu.ıkı ay once hastalandı o zamandan berı yemıyor ıste.gunduz hıc uyutmadıgım gunlerde oldu ama yıne geceyarısı uyudu.yasından sonra duzene gırer bıraz dıyordum ama ıyıce sapıttı bızımkı.allah sanada kolaylık versın.gercekten ınsan kendını sorgulamaya baslıyor benmı bakamıyorum acaba dıye ama

13.5 aylık ve sadece 10kg.ıkı aydır 200gr almıs kafayı yıyorum evde.bırde 4 kılo dogdu ama

huysuz çocuk nedır bende biliyorum..
yemez uyumaz.. bazen susmaz...
ne yazıkkı yapacak bişi yok..
park falan varsa yada hayvan olan bı yer oraya götur yemek yemesı kolay oluyo..
ılgı cekeceği hayvanlarla bı arada olsun ..
ben kediyle çözdum işi..
kedı gelıyo ac ağzını dıyerek dolaştım evde kaç ay..
yapacak bısı yok..
ama ıllakı acıkıyor yedırme bır sure o senın peşinde koşsun mama dıye benımkı öle yaptı belkı işe yarar..
çokkkkkk kolay gelsın..
sabır diliyorum sevgiler..

Sizi çok iyi anlıyorum...ıştahsız çocuk büyütmeyen çocuk büyütüyorum demesin...benim kızım 8 aylık, saatlerce yemek verme acıkmaz..zar zor reklamları açıp 5-6 kaşık yedirebiliyorum.Reklamlar bittimi yemek de bitti..birde ağzında tutma huyu başladı, tutup tutup biriktiriyor sonra hpsini şelale gibi boşaltıyor:)) güldüğüme bakmayın o öyle yapınca başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor...Verme acıkınca yer diyenlerde yanılıyor, bir bebek yemedikce yemiyor, midesi iyice ufalıyor, acıkmıyor...Gece desen 7 defa uyanır, ergenlik çağına kadar böyle iştahsız olabiliyorlarmış...Allah başka dert vermesin, aman hasta olmasınlarda..anne olarak yeni annelere tavsiyem cc lerle kafayı bozmasınlar, değişen bişey olmaz, olan kendilerine olur sonunda :) gündüz uyutmama fikri iyi bir çözüm değil, gündüz uyumayan bebek gece de uyumuyor yorgunluktan...

Son düzenleme:
merhaba canım. iştahsızlık problemi bizdede var malesef. Kızım haziranda 4 yaşına girecek. Kaç kilo biliyormusun? 15 kilo.boy neredeyse 1 metre.ince uzun.yumurta yemez, et yemez( sosis hariç), sebze hak getire.ver şehriye çorbası, pilav makarna pizza ve tabiiki çikolata ekmek hayır demez.meyveyide kaşıkla ezmem gerek başka türlü yemez. senelerdir neler çektiğimi allah bilir.hevesle yemek hazırla 1 kaşık bile yemeden kuşlara ver..öğle uykusu filanda kalmadı. Gece bizimle birlikte oturuyor..Öff anlatırken bile afakanlar basıyor...milletin bakışları ay bu çocuk çok cıılız vs. bıktım artık

benim bebis de 8 aylik. 4.2 kg dogup hayata 1-0 basladi ama simdi 2-1 geride. daha kilosunu yeni ikiye katladi. istahsizligi 4 aylikken basladi. ondan öncede gögsümü redediyordu ama kavga dövüs iciriyordum sonra sagmaya basladim. veridgim mamalarda 6 saatte bir biberonun yarisindan az olan ccleri görünce kafayi yemek üzereydim. ek gidaya 4 ay 3 haftalikken basladim.-ek gidalarin basinda herhalde yeni birsey diye ilgi duydu ama sonra gecti. simdi yaptigim tüm mamalar cöpe gidiyor. o kadar üzülüyorum ki. hevesle tariflere bakipyapiyorum her gün degisik birsey. sirf organik sebze ve meyve aliyorum sonra 4-5 kasik ve agiz fermuari kapama,... her seferinden Allaha dua ediyorum nolur bitsin bu tabak diye. kafamdan asagi sicak sular bosaniyor sabir cekip duruyorum hersofrada. anlayacaginiz yalniz degilsiniz . elden ne mi geliyor.... hic birsey....cünkü kendi mutlu. doktorda onu hareketli enerjik görünce o da böyle deyip geciyor ama bir anne icin kabul edilmesi cok zor birsey...simdi tatile gitcez istahi iyice kapanacak diye cok korkuyorum ve ben orada ne kadar sabir gösterebilirim bilmiyorum...

hep ilede düzelir diyorlar ama düzelmiyorlar. oğlum 7 yaşında, daha peynirin, zeytinin, reçelin, domatesin, salatalığın ve diğer sebzelerin tadını bilmez. kahvaltıda yumurta ve nutella, öğlen ve akşam makarna pilav, 1-2 köfte veya küçük bir parça tavuk. okula gidiyor beslenme hazırlıyorum hiç dokunmadan geri geliyor. ben bu durumu 4 yaşına kadar çok kafama takıyordum hatta psikolojim bozulmuştu yemek yedirmeye çalışırken hüngür hüngür ağlıyordum ama 4 yaşından sonra baktım ki değişen bir şey yok boşverdim. hala 'ben acıktım anne' diyeceği günleri bekliyorum... şu anda 2 aylık bir kızım var hep iştahlı olsun diye dua ettim ama galiba kızımda iştahsız olacak........

yazdiginizi okuyunca moralim bozuldu birden. böyle devam ederse ben de kafa kalmaz valla iyice. insallah bari oglunuz ergenlige girince degisir ama insana en cok bebek oldugu zaman dokunuyor bu istahsizlik olayi sanirim. umarim birgün aciktim annecim der. ben de o günleri 4 gözle bekleyecegim

kızlar moralımızı bu kadar bozmayalım yoksa olan bıze olacak.ablamın kızı bebekken hıc yemek yemezdı.hatta buyuk bır hastaneye goturuyorlardı sırf bu yuzden,bacaklarını gorsenız cıroz gıbıydı.sımdı 14 yasında ve bır yemek yıyor gorsenız artık yemek yemesın dıye bız uyarıyoruz.ablam ve annem onu ornek gosterıyor bana nasıldı nasıl oldu dıye ama ıste kendı bebegı soz konusu olunca dayanamıyor

Canım faranjit olabilir,boğaz ağrısı yüzünden yemiyor olabilir,ama bence azıları yüzünden yemiyor daha önce yemesi düzgünmüş birden bire olduysa ya bir rahatsızlığı var yada azı dişlerinin yerleri rahatsız ediyor büyük ihtimalle dişleri yüzünden.doktor daha iyi bilir tabi ben kendi tecrübelerimi yazdım.gelişme problemi olduğunu sanmıyorum üzülmeyin hırçınlığıda ya dişlerden ya rahatsızlıktan kulak dahil muyene ettirin.geçmiş olsun canım.:teselli:

evet çocuklarımızın bebekken yemek yememesi bizi daha çok üzüyor sanırım sonra büyüdükçe alışıyoruz. ama hiç moralinizi bozmayın benim oğlum yemek yememesine rağmen kilosu iyi, ben en çok zekasını etkilemesinden korkmuştum ne mutlu ki okulda başarılı hatta matematik zekası süper.... inşallah senin bebeğinde benim oğlum gibi olur.

benzer şeyler inanki çok zorlanıyorum allahtan annem geldi biraz rahatladım
gündüz uykusu kalmadı ya çok üzülüyom

iyi akşamlar canım bir bebek büyütmek ne kadar zor allah sabır versin bebeginde en kısa zamanda düzene girer inşallah
ben bişey sormak istiyorum hamileliginde her besini yemeyen yani yemekte seçici olanın bebegide seçici olur diye duymuştum.anne karnında bebek beslenirken annenin yedigi besinlere karşı damak tadı olurmuş annenin yemediklerini tanımadıgı için seçici oluyolarmış bilmiyorm ne kadar dogru ssizlerdede varmıydı seçicilik acaba ondan mı iştahsız ve seçici oluyolar

alakası yok canım.ben hamılelıgımde hersey yedım ozellıkle,bebegın gelısımı ıcın.hıcbır sey secmedım.yemek secen bır ınsan degılım zaten.oglumda onceden peynır yerdı mesela sımdı agzına surmuyor.buyudukce degısmeye basladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…