Telefondan mağdurlarına Kredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız Konbara para puanları 200 TLye ulaştı diye mesaj atarak arayan kişilerin kredi kartı bilgilerini alıp kullanan 4 kişi polis tarafından yakalandı.
15 Temmuz 2014 Salı 16:53
Şüphelilerin tablet bilgisayar, cep telefonu, kol saati gibi ürün satışı yaptıktan sonra mağdurlara içinde salatalık bulunan kutular gönderdiği ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü tutuklandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin rastgele seçtikleri telefonlaraKredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız Konbara para puanları 200 TLye ulaştı. Aktifleştirmek için arayın yazan bir SMS mesajı attıkları belirlendi. Kendilerini arayan mağdurların sözde puanlarını aktifleştirmek için kredi kartı bilgilerini alan şüphelilerin daha sonra bu kart bilgileriyle alışveriş yaptıkları öğrenildi. Ayrıca arayan kişilere çok ucuza tablet bilgisayar, cep telefonu, futbol takımı forması, yakıt tasarruf cihazı, çamaşır yıkama topu gibi ürünler pazarlayan şebekenin istedikleri parayı tahsil ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin bir çok mağdura istedikleri ürün yerine içine salatalık koydukları kutular gönderdikleri belirlendi.
Polis tarafından işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3ü tutuklanırken bir tutuklu serbest bırakıldı. Yetkililer vatandaşları uyararak bu tür cep mesajlarına itibar etmemelerini, kredi kartı bilgilerini kesinlikle vermemelerini istedi. (DHA) http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/bu-cep-mesajina-dikkat-h32425.html
babama da çok sık geliyordu bu mesajlardan. adamcağız anlamamış kızım konbara puanım mı birikmiş neymiş bir bakıver o ne anlamadım dediydi. inanma bunlara baba dedim. adamı kandıracaklar yahu.
Yakalanmışlar mı? Aman iyi olmuş, hergün mesaj geliyordu, bıkmıştım artık gelen mesajlardan, bu ara başka birşey türedi, büyük ihtimalle yine bir dolandırıcı şebekesi
Arıyorlar, telesekreter çıkıyor, kredi kartı borçlarını taksitlendirme fırsatından bahsettikten sonra taksitlendirmek için 1'e basın diyorlar.
İlk aradıklarında altından ne çıkacak diye sonuna kadar dinledim, 1'e basın dediği anda telefonu kapadım, hergün arıyorlar, açıyorum daha kredi diyor küt kapıyorum, telefon kapalıysa şebekeme bağlı telesekreter hizmetine sesli mesaj bırakıyorlar.
bikac sene önce almanyadada böyle olay vardi ama ariyorlardi sms ile degil
benim akilli esim ne kadar bilgiler var hepsini veriyor,bana söylemiyor sürpriz yapcakmis
sonra dayanamadi söyledi,bende yedin demi dedim neyi dedi,adamlar dolandirmak icin aldi banka bilgilerini dedim
cünkü benimde basiima gelmisti daha önceden
neyseki benim cok eskiden kullanmadim bankanin bilgilerini vermis
para cekemediler ya,kadin bikac gün sonra bida aradi,aldim elime telefonu sizi polise sikayet etcem diye bi bagirdim suratima kapadi öylelikle kurtulduk