• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ceketlerde benim ördüklerim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
p1020288iq9.jpg
[/IMG][/IMG]

Ceyhanım, görmüştüm örgülerini ama yorum yapamamıştım.
Şimdi böle uzun uzun vaktim varken yapayım istedim.
El işleri büyük sabır ve yetenek işi bence.
Hani bende bilen ama yapmayanlardanım.
Bi ara örgüye fena takmıştım, şişle aldım, Eminönü'ne gidip...
Kürkçü Han diye bir yer var. Nerdeyse ordaki tüm ipleri almak geldi içimden çokta güzellerdi.
Başladım, annem öğretiyor tabii. Bende bu zamana kadar annemden birşey öğrenemedim yani.
Herşeyi bilir öğretemez. Sabrı yok, bide şu var onda, hemen işi elinden alır.
Yufka acmayı öğrencem, gösterir, şöyle yap böyle yap. Ama dayanamaz hamuru ziyan ediyorsu der.
Ben iki dakkada açayım diyerek alır elimden.
Örgü işindede böyle oldu işte. Başladık... Süveter başladım kendime lila rengi ama nasıl
hayalimde canlandırıyorum, harika birşey olacak yani. Annemin dediği sayıda ki ilmekten başladım,
ördükçe kocaman bir şey oldu. Söktüm daha az başladım .
Ön de tabi yaka oyuntusu kol falan öğret diyorum, kendisi yapıyor, söküyorum ben tekrar yapıyorum.
Ellerimiz farklıymış, uyduramıyoruz bir türlü.
Neyse uzun lafın kısası süveter diye başladığımız örgü
yelek olarak nihayet buldu. İp kalın gelmişmiş süveter olmazmış.
Şimdi aba gibi bir yeleğim oldu. Sıcak tutuyor ama, modelsiz bet birşey.
Öğrendim ama ilerletemedim yani. Atkı bere örmeyle idare ediyorum.
Ve böyle güzel şeyler örüp giyenlere de imrenerek bakıyorum.
Ellerine sağlık valla çok güzel olmuş ikincinin rengini de duruşunu da beğendim.
Benimki de onun mor tonlarıydı. El marifeti işte benim ipten böyle güzel birşey yapamadım.
:nazar: güle güle hayırlı günlerde giymek kısmet olur inşallah.Şeniz

Ceyhanım, görmüştüm örgülerini ama yorum yapamamıştım.
Şimdi böle uzun uzun vaktim varken yapayım istedim.
El işleri büyük sabır ve yetenek işi bence.
Hani bende bilen ama yapmayanlardanım.
Bi ara örgüye fena takmıştım, şişle aldım, Eminönü'ne gidip...
Kürkçü Han diye bir yer var. Nerdeyse ordaki tüm ipleri almak geldi içimden çokta güzellerdi.
Başladım, annem öğretiyor tabii. Bende bu zamana kadar annemden birşey öğrenemedim yani.
Herşeyi bilir öğretemez. Sabrı yok, bide şu var onda, hemen işi elinden alır.
Yufka acmayı öğrencem, gösterir, şöyle yap böyle yap. Ama dayanamaz hamuru ziyan ediyorsu der.
Ben iki dakkada açayım diyerek alır elimden.
Örgü işindede böyle oldu işte. Başladık... Süveter başladım kendime lila rengi ama nasıl
hayalimde canlandırıyorum, harika birşey olacak yani. Annemin dediği sayıda ki ilmekten başladım,
ördükçe kocaman bir şey oldu. Söktüm daha az başladım .
Ön de tabi yaka oyuntusu kol falan öğret diyorum, kendisi yapıyor, söküyorum ben tekrar yapıyorum.
Ellerimiz farklıymış, uyduramıyoruz bir türlü.
Neyse uzun lafın kısası süveter diye başladığımız örgü
yelek olarak nihayet buldu. İp kalın gelmişmiş süveter olmazmış.
Şimdi aba gibi bir yeleğim oldu. Sıcak tutuyor ama, modelsiz bet birşey.
Öğrendim ama ilerletemedim yani. Atkı bere örmeyle idare ediyorum.
Ve böyle güzel şeyler örüp giyenlere de imrenerek bakıyorum.
Ellerine sağlık valla çok güzel olmuş ikincinin rengini de duruşunu da beğendim.
Benimki de onun mor tonlarıydı. El marifeti işte benim ipten böyle güzel birşey yapamadım.
:nazar: güle güle hayırlı günlerde giymek kısmet olur inşallah.Şeniz

Ayyy kalbim cok güldüm ya:Roflol: Ama Annendeki huy ayni bendede var.
14 yasinda bir kizim hic biseye yanasdirmiyom.Yüregim SIKILIYOR ona anlatirken.Bende gecen kis taktiydim örgüye Ayyy hastalik olmzsdu.
Simdi ise kk nin basindayim.Bu kk kötü oldu ya..Örgüye para vermiyodum.
Su kazak paralarini isdiyim bari kk dan..a.sa.s Haksizmiyim bacim..
Begendigine sevindim canim arkadasim.:1hug:a.s.

merhaba kahverengi kazağın yapılışını anlatabilirmisiniz? öğrenmeyi istediğim bi model

her yerini anladım ama yaka kısmını anlamadım noooolur, bunun elbise versiyonu vardı nasıl güzeldi, yapmayı çok isterim

bu sayfanın en üstünde duranı diyorum

her yerini anladım ama yaka kısmını anlamadım noooolur, bunun elbise versiyonu vardı nasıl güzeldi, yapmayı çok isterim

bu sayfanın en üstünde duranı diyorum

Evet askeriyesil rengi.Yaka arka ense varya ordan baslaniyo.iki kat dikiliyor sonra.sonra orta yani göbek kismina kadar artiliyo.Sonra ne kadar artiydiysan kesmeye basliyosun.Isdersen arkayi kollari bide alti yap yakayi ben sana ilmekleri sayarak anlatirim.katli pklikle ördüm 4 kat .3,5 nr.sisle ördüm.Takildigin yerleri sor yardim ederim.

Evet askeriyesil rengi.Yaka arka ense varya ordan baslaniyo.iki kat dikiliyor sonra.sonra orta yani göbek kismina kadar artiliyo.Sonra ne kadar artiydiysan kesmeye basliyosun.Isdersen arkayi kollari bide alti yap yakayi ben sana ilmekleri sayarak anlatirim.katli pklikle ördüm 4 kat .3,5 nr.sisle ördüm.Takildigin yerleri sor yardim ederim.

şey hemen yapma şansım yok ne yazıkki :çok üzgünüm: siz ayrıntılı anlatırsanız ben yapıcaklarım arasında ilk sıraya yerleştiririm, şu an erkek arkadaşıma ve bi arkadaşıma bişeyler örüyorum da :utangac:

Pamukcum arka ,kollar bide asagi parca bitmeden o ön parca olmuyo malesef.ölce ölce gidiyosun cünkü..Kac ilmek basliyacagini bilmeden sana nasil anlatayim.
Arka enseyi görüyosun dimi?o ortadan basliyosun öne dogru artiracaksin tam orta göbege geldigin zaman kesmeye basliyacaksin.Dedigim gibi önce öbür parcalarin bitmesi lazim.Isdersen msn adresimide veririm yardimci olurum canim..

Back