• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu cahillik artık bitsin.......

verdinaaz

hedef 65
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
116
Puanlar
163
İçimi acıtan bir konu bu kız çocuklarını okula göndermiyorlar....
Konyanın bir ilçesinde yaşıyorum ve buraya geldim geleli ağzımı açıkta bırakan bir cahillik var kız çocuklarını okutmuyorlar...İlköğretimi bitirdimi evde otur diyorlar...Eşimin yakın bir akrabası aynı düşünce ile kızını okula göndermemiş bende kendimi tutamadım ve sordum neden göndermediniz diye...Bana aynen şunları söyledi okutupda ne yapacağız evde koca beklesin evlensin gitsin okuyupta bana hayırımı dokunacak çalısırsa bile kocasına verecek parasını....dedi...

Düşünceye bakarıınız ya...Ya o kız, onunlada konuştum günlerce ağlamış liseye gidemediği için yazık ya hemde çok yazık....

Sadece burada değil bir çok şehirde doğuda güneydoğuda TÜRKİYE'nin her köşesini sarmış cahillik...

Doğuda yaşayan aileler ve onların kalıplaşmış düşünceleri kim ne derse desin değişmeyen görüşleri,hayata tek pencereden bakmak onların yaşam geleneği haline gelmiş.Bir kız çocuğunun okutulması onlar için gereksizin ötesi bir durum...Oysa doğunun gelişmesi için kız çocuklarının okutulması gerektiğini bir anlasalar..onlara göre bir kızın hayatı bi genç kız olunca başlar; evlendirilir ve çocuk doğurur.Kızların Hayatında ki soru işaretlerine hiç kimse cevap bulmaz ve hep o merakla yaşarlar, peki bunların suçunu ailelere mi ,yoksa geçimişten günümüze gelmiş gelenek ve göreneklere mi sormalıyız...

Peki ama o taşra ailelerinde okutulmayan kızların hakkını kim arayacak? O, 'kocaya varsa da kurtulsak beslemekten' gözüyle bakılan ürkek ceylanları kim güçlendirecek? Sokağa çıkmaktan korkar hale gelen, ağabey, dayı , baba korkusuyla örtüsüne hapsolan gencecik kızları, kim 'Prensesim beni, kim tutar seni' diye omuzlarda taşıyacak?

O bedeniyle Allah arasında gidip gelen, o toplumda var olmaya çalışan, kimliğini bulmak için gerektiğinde ninesini bile özgürleştiren bir büyük kurtarıcıya kafa tutan genç kızı kim sahiplenecek?

Lütfen kızlar size sesleniyorum elinizdekini kıymetini iyi bilin ve okuyun kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenin okula gönderilipde okumayan okumak istemeyen kızlar bu kızları ders alın ilerde pişman olmak istemiyorsanız cahil kalmayın....

Ne denir ki .. Bir eğitimci olarak buna çok üzülüyorum.. Bazen bakıyorsun televizyonda henüz 9- 10 yaşlarında bıcır bıcır minikler şarkı söylüyor , ne kadar akıllı , ne kadar bilgili.. Bir de bakıyorsun

bıçağın öbür yüzüne , kapkaranlık bir cehalet :1no2: Neden bu uçurum, neden bu fark ! O da çocuk, öbürü de diyorsun kendine ama nafile ... Değişen hiçbir şey yok, toplum olarak beynimizi

değiştirmedikçe malesef Ayşeler, Fatmalar daha çook cahil kalır !

içerik nedeniyle konunuz"ilişkiler duygular" bölümüne taşınmıştır bilginize

Hiç unutmucam bi arkadaşım vardı.
Karşı komşumuzdu hemen aynı yaşlardaydık.
13 yaşlarımızda falandık. Kendinden haric 5 tane daha kız kardeşi vardı.
Ve hiçbiride okula gitmemişti. O konuştugum arkadaşımda dahi. Babaları bu konuda cok tutucuydu. Kız okumaz falan diye. Sanki okuyunca kötü olcak. Bilgili olunca haksızlıga karşı gelicek kendisini yaptıgı dogruyu yanlışsa düzelttiricek ya.:mymeka:
Benim okula her gidişimi gördüğünde gözleri dolardı tabi benimde.
İçim acırdı onu o şekidle görünce. Okumayı çok ama çok istiyordu.
(Bende cok seviyordum. onu bu sevdiği şeyden mahrum eden babaya ne denirki)
Onun o haline hiç içim el vermiyordu. Bi gün aldım kullanmadıgım bi defterimi gittim yanına. Ben sana okumayı ögreticem dedim. Ay ögle bi boynuma sarıldıki.Hiç unutamam onun o mutlulugunusenağlama Canım arkadaşım benimmmmmm...
2 ayda falan kendisini iyi ilerletti o kadar kolay olduki okumayı ögrenmesi.
Benim gelcegim saati bilir hemen kapıya cıkar bak saat kacta gleiyosun sne söylüyeyimmi? derdi
Söyle derdim. Hemen aynen cevap verirdi.
Takvim yaprakalrını öcneden kopardıgında yırtar atardı. Zamanla onları okuyup okuyup banada analttı ondan ögrendiklerini. Eline gecen gazetelere dergilere eski falan demeden hep okurdu. Ve ben o okudukca dahada mutlu olurdum.
Banada cok minnattardı ona bu yolda yardımcı oldugum için. Keşke her okuyamıyana böyle yardım edebilseydim ama ne yazıkki bu bazen bu kadar mümkün olmuyor.
Şuan o kadarşımla görüşemiyoruz ne yazıkki. Şuan eminim bilgili bi eş ve bilgili bi anne olmuştur. Canım arkadaşım seni cok ama cok özledimsenağlama

Bi okuyaman kız göreyim hemen o aklıma gelir birde kendim.
Okumak kadar güzel bir şey yok şu dünyada.
Eeee kızlar okumaz eeee kızlar şunu etmez bunu etmez. O zaman dogdugumuz gün diri diri gömün daha iyi. Hoş yaşıyarakda okutulmadıkalrı için diri diri gömülmüyolar mı? sanki...:kızgın:

Bana aynen şunları söyledi okutupda ne yapacağız evde koca beklesin evlensin gitsin okuyupta bana hayırımı dokunacak çalısırsa bile kocasına verecek parasını....dedi....

Ona deseydin o zaman oğlunu da okutma o büyüyünce sana bakcak mı sanıyosun o da karısına yedircek parayı deseydin:)

bu zihniyette olan çok insan var...
ne demek bana hayrı olmayacak parasını kocası yiyecek...
erkek yada kız hiç fark edermi...
ben her zaman kızların okuması taraftarıyım...
erkek bir şekilde parasını kazanır ama kızlar öyle değil...

Asıl kız cocugu okumalı öyle değil mi...

Kımseye muhtac olmaması ıcın,maddı ozgurlugunu elıne almalı..

Ah bı anne babalar anlasan bunu...

Back