Bu belirtileri doktora saysam endoskopi mi ister yoksa teşhisi koyabilir mi?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.545
Kızlar merhaba öncelikle hepinize geçmiş olsun. Benim sorunlarım biraz garip internetten araştırdım bulamadım tam.. Sabahları uyandığımda mide bulantım çok oluyor ama çıkarma yok sadece bulantı hissi. Hamilelik gibi bir şey söz konusu değil bu arada :) hep araştırınca sabahları mide bulantısı diye hamilelik çıkıyor ondan söyleyeyim dedim baştan. Sabah ilk uyanır uyanmaz yataktan kalkarken çok zorlanıyorum çünkü midem aşırı derecede ağrır sanki gece yatmadan önce kilolarca taş yutmuşum hareket edemiyormuşum gibi. Sonra o geçer mide bulantısı başlar 5-10 dakika yani bulantı hissi. Gün içinde de çok olur. Bu aralar diğer bir şikayetim de yutkunduğum zaman sanki normal tükürük yutuyormuşum gibi değil de daha ekşimsi ve daha fazla miktarda ama daha sıvı bir şey yutuyormuşum gibi oluyor. Mide bulantım falan yok; ama yanma oluyor ara sıra. Ayrıca kasılma tarzı garip şeyler de hissediyorum sanki midem büzüşüyormuş gibi. Strese bağlı olabilir mi; çünkü bir ay önce çok stresli bir gün yaşamıştım ve hiçbir şey yiyememiştim midem çok kötü olmuştu.. Sizce ne olabilir? Çünkü ben doktora gitmeden önce hep araştırırım belirtileri genelde hastalığımı bilerek giderim doktora. Ona göre sorular sorarım. Yardımcı olabilir misiniz?

Öncelikle geçmiş olsun. Ben birkaç sene önce mide kanaması geçirmiştim ve iyileştikten sonra sadece mide bulantım kalmıştı. Geçen hafta bulantım arttı ve tatilde olduğumuzdan dolayı güneş çarpmıştır dedik ama korkmadık da değil çünkü affedersiniz kusmukla beraber kan geldi hatta kan aktı desem daha doğru olur. Neyse dün gittik ve endoskopi istediler, tahliller yapıldı ve bugün endoskopi yapıldı. Mide fıtığı dediler, ilerlediği için ameliyat gerekliymiş. Mide ağrılarımdan dolayı artık mide ilgi alanım oldu :), reflü belirtileri gibi ama kendimden örnek verdiğim gibi önyargıyla yaklaşma ve direkt doktora görün. Bizz neyden korktuk ne çıktı... :)

sana da geçmiş olsun canım annem de geçirmişti mide kanaması ve şu an onda da var mide fıtığı. ben çok korkuyorum endoskopiden narkozla olanından isteyeceğim eğer doktor endoskopi şart derse. korkuyorum bayağı bakalım babam da reflü gibi dedi ama bir arkadaşıma danıştım o da gastrit olabilir dedi. bana da reflü gibi geliyor. haftaya gideceğim doktora sanırım:)cevabın için de teşekkür ederim:)

Bir parça alınmıştı sonuç 1 hafta sonra açıklandı ve mide de mikrop varmış, helicobakteri midir nedir... İnternetten okudum millet içimi kararttı. Anenizin durumu nasıl oldu?

anlattıklarınız benim şikayetlerimle aynı, benim sadece birde mide ağrım oluyordu sabahları mide bulantısı yaşıyordum 6 kere doktora gittim mide ağrısı için hepsi ilaç verdi endoskopiyi gerek görmedi bende biraz pimpirikliyimdir, en sonunda intern arkadaşım gastrodayken onun torpiliyle endoskopi istedik büyük ihtimal senden de istemezler ama ısrar et çünkü en iyi tanı yöntemi bu
geçmiş olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…