• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu belirtiler nedir ?

esetnod32

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
278
29
323
anlık duygu değişimi
insanlara güven eksikliği sürekli bir her lafta ard niyet arama kendini üstün görme
bazen üstün görmeme bazen dine istek bazen azalma
hayatta bir amacın olmaması uğraşın olmaması
bazen mutlu olma bundan bazende bunalma
neye yönelceğine karar verememe
değişkenlik
bu belirtiler nedir

illa arkasin da bir hastalik arama gel gitler cogu insan da oluyor
fakat artik kisiyi yada cevresindekileri de rahatsiz edicek dereceye geliyorsa
bir hastalik belirtisi olabilir o zaman sinir hastaliklari doktoruna gidilirse faydali olur .

Ne kadar süredir böyle olduğun çok önemli bence.
Yıllardır mı aynısın? Hayatını zorlaştırıyor mu bu durum?
Zorlaştırıyorsa doktora gitmek lazım. Psikiyatriste ya da psikoloğa.
Teşhisi o koyacaktır.
Bir de gerçekten rahatsızlığı olan insan bunu yıllar boyu anlayamıyor çoğu kez.
Ve araştırmaya, kendinde ne var diye bakmaya tenezzül bile etmiyor.
Farkındalığın ne zaman gelişti, o da önemli bir mesele.

Son düzenleme:
Ne kadar süredir böyle olduğun çok önemli bence.
Yıllardır mı aynısın? Hayatını zorlaştırıyor mu bu durum?
Zorlaştırıyorsa doktora gitmek lazım. Psikiyatriste ya da psikoloğa.
Teşhisi o koyacaktır.
Bir de gerçekten rahatsızlığı olan insan bunu yıllar boyu anlayamıyor çoğu kez.
Ve araştırmaya, kendinde ne var diye bakmaya tenezzül bile etmiyor.
Farkındalığın ne zaman gelişti, o da önemli bir mesele.
[/QUOTE

5 yıldır var bu durum farkındayım başladığından beri
hayatımı zorlaştırıyormu beynimde sürekli muakeme yapıyorum davranışlarımada yansıyor sanırım
belkide normalim bilmiyorum bazen her akşam duamı ederim çocukluğumdan beri üstüme çok gelindiğinde baskı yapıldığında karşımda ukalalık yapıldığında bana göre tabiii kibirim var çünkü bu tarz isyan eden bir ruh çıkıyor
savuna mekanizması gibi
sertleşen bir karekter kendimi korumaya çalışıyorum sanırım depresyona girmemek evet kendime güveniimi kaybetmemek için

5 yıldır var bu durum farkındayım başladığından beri
hayatımı zorlaştırıyormu beynimde sürekli muakeme yapıyorum davranışlarımada yansıyor sanırım
belkide normalim bilmiyorum bazen her akşam duamı ederim çocukluğumdan beri üstüme çok gelindiğinde baskı yapıldığında karşımda ukalalık yapıldığında bana göre tabiii kibirim var çünkü bu tarz isyan eden bir ruh çıkıyor
savuna mekanizması gibi
sertleşen bir karekter kendimi korumaya çalışıyorum sanırım depresyona girmemek evet kendime güveniimi kaybetmemek için

Bu belirtilerden en az yarısı varsa endişelenebilirsin, belki borderlinesındır.

1. gerçek ya da hayali bir terkedilmeden kaçınmak için çılgınca çabalar gösterme.
2. gözünde aşırı büyütme (göklere çıkarma) ve yerin dibine sokma uçları arasında gidip gelen, gergin ve tutarsız kişilerarası ilişkilerin olması
3. kimlik karmaşası: Belirgin olarak ve sürekli bir biçimde tutarsız benlik algısı ya da kendilik duyumu
4. kendine zarar verme olasılığı yüksek en az iki alanda dürtüsellik (örn. para harcama, cinsellik, madde kötüyekullanımı, pervasızca araba kullanma, tıkanırcasına yemek yeme).
5. yineleyen intiharla ilgili davranışlar, girişimler, göz korkutmalar ya da kendine kıyım davranışı
6. duygulanımda belirgin bir tepkiselliğin olmasına bağlı duygulanımda dengesizlik(örn. yoğun episodik disfori, irritabilite ya da genellikle birkaç saat süren, nadiren birkaç günden daha uzun süren anksiyete)
7. kendini sürekli boşlukta hissetme
8. uygunsuz, yoğun öfke ya da öfkesini kontrol altında tutamama (örn. sık sık hiddetlenme, geçmek bilmeyen öfke, sık sık kavgalara karışma)
9. stresle ilişkili gelip geçici paranoid düşünce ya da ağır dissosiatif belirtiler.

Back