Gebeliğe Hazırlık Bu başlık da benim gebelik günlüğüm olsun bari :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bugun adetini bitti sayarsak canim cumartesi gunu baslayabilirsin sogan kurune. Benimde 4. Gunum bugun sogan kurunde. 1 ortaboy sogani soyup dorde boluyorum 1.5 su bardagi suda agzi kapali 5 dk kaynatip iliktan bi tik sicakken iciyoeum 15 gun boyle.

Bugun adetini bitti sayarsak canim cumartesi gunu baslayabilirsin sogan kurune. Benimde 4. Gunum bugun sogan kurunde. 1 ortaboy sogani soyup dorde boluyorum 1.5 su bardagi suda agzi kapali 5 dk kaynatip iliktan bi tik sicakken iciyoeum 15 gun boyle.
Kuzum ama söyle bir şey var. Benim âdetlerim düzensiz gibi. Mesela bir kaç gün erken veya bir kaç gün geç olabiliyorum. Dolayısıyla yumurtlama günlerimi heran kaçırma ihtimalim olabilir. Mesela geçen aylarda adetim bittikten 2 gün sonra doktora gitmiştim. Doktor yumurtan büyümüş demişti erken yumurtluyorum sanirim

Ayy salak doktor ya okudum demin yazdigini canim. Bu saglikcilarda boyle cahil.cahil konusuyo arada iste cok guzel artmis kuzum gozun aydinn.

Allah razı olsunnnn canımmmm yaaaaa. Çok şükürrrr yaaaaa Darısı size olsunnnn inşaAllah

Bi problem olmuyor canim yumurtlasanda icebilorsin

Mesajını gördüm,yazmak istedim canım.
Öncelikle adetlerin düzensiz değil hatta 1 hafta erken gelmesi ile 1 hafta geç gelmesi gayet normal sayılıyor. Ben günü gününe dakikası dakikasına oluyorum o ayrı mesele. Ve evet adetin bittikten 2 gün sonra yumurtan büyümüş olabilir,periyodun kaç bilmiyorum ama yumurta günde 1-2 mm arası büyür,17-18 mm olduğunda çatlar bu da ortalama 14.güne tekabül ediyor. (Ortalama diyorum mesela benin periyodum 28 gün,12.gün yumurtam çatlıyor vücut sıcaklığımdan akıntımdan anlıyorum,kendini böyle takip ederek yumurtlamanı bulabilirsin.)

Ben ne akıntımdan ne de vücut sıcaklığımdan anlayamıyorum ne yazık ki
Yok mudur bunun baska bir anlama yöntemi ovulasyon testlerine de para yatırmak istemiyorum artık..

Bu arada dikkate alıp cevap yazdigin için teşekkür ederim. Periyodum bazen 28 gün bazen 30 gün bazen de 32 gun oluyor canım.

Ben ne akıntımdan ne de vücut sıcaklığımdan anlayamıyorum ne yazık ki
Yok mudur bunun baska bir anlama yöntemi ovulasyon testlerine de para yatırmak istemiyorum artık..
Aslında ateş ölçer alıp ölçebilirsin.
Ateş ölçeri yastığının altına koy.
Sabah uyanınca yataktan kalkmadan vücut ısını ölç
36.6'nın üzerinde çıkarsa yumurtluyorsun demek,Kadınlar Kulübü'nde bir yerde vardı ateş ölçerle anlama topiği.
Ama sana tavsiyem soğan suyunu yapma,eğer adetlerin düzenliyse soğan suyu içme. Teyzem adet olamadığı için içti 1 ay kanaması durmadı,rahmini aldıracak bu 8 nisanda. Düşün yani. Sağlıklıysan hiç gerek yok yani.

İnan topiği arayıp seni etiketlicektimmm sen önce davrandın kuzummm yaaaaa. Özledimmm senin o çılgın mesajlarını

Ben hamdolsun iyiyim sen nasılsınnn bakalımmm
Kalp kalbe karsi görüyorum cikmiyorsun buralardan yazmiyorsun da
Bende iyiyim kuzum merak ettim nasıl oldun diye

Kalp kalbe karsi görüyorum cikmiyorsun buralardan yazmiyorsun da
Bende iyiyim kuzum merak ettim nasıl oldun diye

Ayy kuzumm yaaaa Evet bu ara giriyorum bayaaa amaa senii unutmam aslaaaa. İyiki varsın güzel arkadaşımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…