- 24 Kasım 2016
- 1.865
- 891
- 73
- 36
Rapor hakkın sayiliymis her zaman rapor verilmiyormus. İlerleyen süreçte daha ağır ve daha pahalı iğneler kullanılacağı için doktorlar ilk safhalarda rapor onermiyormus çünkü masraf daha az. Bize eczacı böyle acikladi. Simdi rapor hakkınızı kullanırsanız ileride sıkıntı yaşarsınız daha ağır gelir dedibende kullanıp kullanmamak arasında gidip gelıorm kimisi nette rapor cıkarttım falan yazmıs ne raporu hiç bir bilgim yok benm doktor yazdı bunu okadar
İlacın ismi ne?? Bence kullanmalısınız doktorum bir bildiği vardiraynen canm benmde bayrama denk geldiğinden iğneleri almadım gonal f iğnesi verdi bide kagıda bi ilaç yazdı bunu hemen kullan dedi tabi bende almadm napmalıyım sizce
canm ilacın ismini bılmıorm bi kagıda harfler yazdı eczaneden al derhal kullandaha sonra adetin 2. veya 3. günü gel gonal f iğnesi ile dedi tabi ben o ara onun dedikleini duymadm klomen negatif cıkınca aglaya aglaya eve geldmİlacın ismi ne?? Bence kullanmalısınız doktorum bir bildiği vardir
Rapor için hiç bişey demedi demkki cepten alacağım.Rapor hakkın sayiliymis her zaman rapor verilmiyormus. İlerleyen süreçte daha ağır ve daha pahalı iğneler kullanılacağı için doktorlar ilk safhalarda rapor onermiyormus çünkü masraf daha az. Bize eczacı böyle acikladi. Simdi rapor hakkınızı kullanırsanız ileride sıkıntı yaşarsınız daha ağır gelir dedi
5 aydır bende negatif göre göre alıştım artık aglamiyorumcanm ilacın ismini bılmıorm bi kagıda harfler yazdı eczaneden al derhal kullandaha sonra adetin 2. veya 3. günü gel gonal f iğnesi ile dedi tabi ben o ara onun dedikleini duymadm klomen negatif cıkınca aglaya aglaya eve geldm
siz gonal f kullandınız mı5 aydır bende negatif göre göre alıştım artık aglamiyorum
Menagon ve merional kullandım sadece bir ay kullandım. Adetim gelirse devam edecegizsiz gonal f kullandınız mı
peki ne kadara aldın ve kaçıncı gündesşn batın ne zamnMenagon ve merional kullandım sadece bir ay kullandım. Adetim gelirse devam edecegiz
Geçen ay kullandım taneyle satılıyor 35 lira filandi ama şimdi yükselmiştir dolar yüksek çünkü. Bu ay bayrama denk geldi tedavi iptal oldu batım belli değil çok düzensiz ama en geç 10 güne gelir sanirimpeki ne kadara aldın ve kaçıncı gündesşn batın ne zamn
anladm canm internette baktım kutunun içinde 6 tane varmıs 550 civarı yazıodu fiyatıGeçen ay kullandım taneyle satılıyor 35 lira filandi ama şimdi yükselmiştir dolar yüksek çünkü. Bu ay bayrama denk geldi tedavi iptal oldu batım belli değil çok düzensiz ama en geç 10 güne gelir sanirim
aşılama sonra tüp bebek.. hastanın bulgularına göre değişir. Klomen tb kullandınız diyelim 2 ay gebelik oluşmadı bir HSG bakalım der doktorunuz. Bir bakar tüpler tıkalı film esnasında da basınçla açılmadı tüp bebek der o zaman ama tüp açıksa klomen+cinsel beraberlik veya aşılama, hormon iğnesi+aşılama veya cinsel beraberlik önerir.Peki ignelerle yumurtladik ama yine hamilelik oluşmadı,bir sonraki basamak ne
Doktorum hamile kalmışsın deyip tüplere bakmiyor. Yüksek enfeksiyon sebebiyle ikizlerimi kaybettim belki rahmime zarar verdi. Belki tüpleri tıkandı. Geçen ay klomen +iğne yaptik bu ay boş geçiyoruz adetim geldiğinde sadece iğneye gececegiz.aşılama sonra tüp bebek.. hastanın bulgularına göre değişir. Klomen tb kullandınız diyelim 2 ay gebelik oluşmadı bir HSG bakalım der doktorunuz. Bir bakar tüpler tıkalı film esnasında da basınçla açılmadı tüp bebek der o zaman ama tüp açıksa klomen+cinsel beraberlik veya aşılama, hormon iğnesi+aşılama veya cinsel beraberlik önerir.
hormon iğnesi 75 ünite başlandı ise hastanın yumurta gelişmemişse yükseltilir. böyle gider çabalamalarımız :)
Klomen başarısız tüpler acık sırada gonal f iğnesi varaşılama sonra tüp bebek.. hastanın bulgularına göre değişir. Klomen tb kullandınız diyelim 2 ay gebelik oluşmadı bir HSG bakalım der doktorunuz. Bir bakar tüpler tıkalı film esnasında da basınçla açılmadı tüp bebek der o zaman ama tüp açıksa klomen+cinsel beraberlik veya aşılama, hormon iğnesi+aşılama veya cinsel beraberlik önerir.
hormon iğnesi 75 ünite başlandı ise hastanın yumurta gelişmemişse yükseltilir. böyle gider çabalamalarımız :)
Sizin ne zamandır bebek istediğinize sabrınıza bağlı.. mesela PCO bir hastanın rahim filmi eş spermi ve diğer birçok kriteri engel teşkil etmiyorsa bu kişi de sadece yumurtlama problemi olduğu düşünülür.Peki ignelerle yumurtladik ama yine hamilelik oluşmadı,bir sonraki basamak ne
Klomen başarısız tüpler acık sırada gonal f iğnesi var
canm 5 yıldır evliyim 26 yaşındayım 3 yıldır korunmuyoruz pko hastasıyım problem yumurta tembelliği tüplerde sıkıntı yok eşimde de problem yok klomen 4 kez kullandım+ çatlatma ama çatladı yumurtam ama olmadı en son klomen kullandığımda yumurta gelişimim durdugu için doktor gonal f iğnesi verdi yumurtalıkları iğnelerle çoğaltacağını soledi ama aşılama yapacagını solemedı. Bu aşamada bu iğnelere devam etmelimiyim sizce yoksa bu sürecler benm için boş ve zamn kaybımıSizin ne zamandır bebek istediğinize sabrınıza bağlı.. mesela PCO bir hastanın rahim filmi eş spermi ve diğer birçok kriteri engel teşkil etmiyorsa bu kişi de sadece yumurtlama problemi olduğu düşünülür.
İlk aşama genelde ovulasyon takibidir. genelde pco lar kendiliğinde ovule olmadığı için sonraki ay KLOMEN;
Klomen'e cevap varsa birkaç ay daha denenebilir. Klomen+çatlatma iğnesi
Klomen kullanmaya rağmen yumurtalık cevap vermiyorsa doz yükseltilir yada iğneye geçilir
İğneye geçildiği zaman genelde iğne+çatlatma iğnesi+aşılama yapılır. biliyorsunuz tüp bebek raporu için hastanın yaşına da bağlı belirli sayıda ve belirli sürede aşılama işlemi tekrarlanır.ama tutupta 38 yaşında PCO hastasına 5-6 kere Klomen kullandırıp-birde 3-4 kere aşılama yapılması pek tercih edilmez. zaman önemli .Hastanın yaşı önemli kriter arkadaşlar.
canm 5 yıldır evliyim 26 yaşındayım 3 yıldır korunmuyoruz pko hastasıyım problem yumurta tembelliği tüplerde sıkıntı yok eşimde de problem yok klomen 4 kez kullandım+ çatlatma ama çatladı yumurtam ama olmadı en son klomen kullandığımda yumurta gelişimim durdugu için doktor gonal f iğnesi verdi yumurtalıkları iğnelerle çoğaltacağını soledi ama aşılama yapacagını solemedı. Bu aşamada bu iğnelere devam etmelimiyim sizce yoksa bu sürecler benm için boş ve zamn kaybımı
aşılama olsaydı solerdi ozamn kullanmakda fayda var ilkini dediğiniz gibi iğne+çatlatma iğnesi+cinsel birliktelik olarak deneyecek olmazsa aşılama kısmına gececk kim bilir.Klomen'e cevap vermemişse iğneye geçmesi gayet güzel birşey. bu iğneler pahalı olduğu için genelde aşılama ile kombinlenir. aşılama günü eşiniz cinsel perhiz 3-5 gün olacak şekilde o gün örnek verir. daha önce spekülümle muayene olmuşsunuzdur .çok basit bir işlem hepsi bu.
ama belki doktorunuz iğne+çatlatma iğnesi+cinsel birliktelik öenerebilir. bu da yanlış değil. burada mantık sizi yumurtlatmak. kombin şekli değişebiliyor.
PCO iseniz İNOFOLİC kullanmanızı tavsiye ederim. doktorunuza danışın lütfen. Kahve çok içmeyin.aşılama olsaydı solerdi ozamn kullanmakda fayda var ilkini dediğiniz gibi iğne+çatlatma iğnesi+cinsel birliktelik olarak deneyecek olmazsa aşılama kısmına gececk kim bilir.
İnofolic vermedi tatlım bden kan eksikliği var demir eklsikliğide. Kahve tüketimini kestim ara ara içiorm.PCO iseniz İNOFOLİC kullanmanızı tavsiye ederim. doktorunuza danışın lütfen. Kahve çok içmeyin.
B12 VE d3 kanda baktırın.bunlar çok önemli
İnofolic yumurtalık duyarlılığını gerçekten arttırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?