Bu Anaflaksi mi?

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
43
bundan 3 hafta önce plates yaparken alerji olduğumla ilgili bir konu açmıştım,bilmeyenler için kısaca özetliyim....

3 hafta önce plates yaparken,yüzümde yanma hissi,batmalar ve kulak memelerimde şişme şeklinde bişey yaşadım....alerji olduğunu direk anlayıp acile gittik...serum verdiler...plates yaparken kullandığım lastikler çok feci kokuyordu...ellerime sinen kokuyu solumuş ve yüzüme sürmüştüm ellerimi....dolayısıyla o lastiklerin yaptığını düşündüm....neticede acilde serum şeklinde alerji ilacı verildi ve düzeldi...o günden sonra plates yapmadım ta ki düne kadar....dün lastikleri attığım için sadece topla yaptım ama herhangi bişey olmadı ....bugünse kalkıp her zamanki gibi kahvaltı yaptım gazete okumak için oturduğumda aniden barsaklarımda sancı ve ağrı oldu hemen tuvalete koştum...ishal oldum...ve hemen akabinde daha tuvaletteyken yine önceden olduğu gibi ellerimde yüzümde kızarıklık,kaşıntı,batmalar ve yanma oldu.....aynı şekilde kulak memelerinde şişme ....ve daha sonra bu durum tüm vücuduma yayıldı....deli gibi kaşınıyordum,yanma hissi ve batmalar cabası.....

hafif bi şekilde de baygınlık hissi ve baş dönmesi oldu.....hemen antihistemanik(alerji ilacı) aldım.....bir süre sonra tüm belirtiler geçmeye başladı....

bu durum çok canımı sıktı...internetten araştırma yaptım...

anaflaktik şoku araştırdım...onun belirtilerinde solunum güçlüğü gibi şeylerde var ve ölümle sonuçlanıyor....ama hafif seyirliside olabiliyormuş....belirtilerin hepsinin olması gerekmezmiş....bende olanların hepsi anaflakside var.....sadece solunum güçlüğü vs gibi daha şiddetliler olmadı....

açıkçası sinirim bozuldu....durup dururken nerden çıktı bu?yaşım 29..bu yaşıma kadar böyle bişeyle karşılaşmadım:KK59:

bugün plates falanda yapmadım...bana ne alerji yaptı ya da yapıyor anlamıyorum...
pazartesi günü hastaneye alerji testi için gidicem....çok merak ediyorum.....

aranızda böyle bişey yaşayan var mı?lütfen düşüncelerinizi,bildiklerinizi paylaşır mısınız?:KK59:

yok mu yorumu olan kızlar? kimsenin başına gelmedi mi böyle bişey?

alerji testi yaptıranlar falan var mı aranızda?

X